Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 14:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Sam Murzyn też nie czuł się specjalnie obrażony

A skąd wiesz?
Nie okazał tego manifestacyjnie co nie znaczy, że nie odczuł dyskomfortu z "żartu".
"Żarty" z wyglądu, wad, nie są już żartami, ale głupim nietaktem.

Śr lip 15, 2009 15:07

Alus.Mam nadzieję,że Murzyn miał większe poczucie humoru od Ciebie .

Śr lip 15, 2009 15:11
Alus.Mam nadzieję,że Murzyn miał większe poczucie humoru od Ciebie .

Ale tylko nadzieję :)

Śr lip 15, 2009 15:17

Teresse napisał(a):
Jerzy jesteś geologiem ?
Bo tak się składa, że zajmują się tym fachowcy a nie o.Rydzyk...
Profesorzy Sokołowski, Zimny, Kozłowski z Akademii Górniczo- Hutniczej z Krakowa...to oni stworzyli ten projekt
.

A ja znam opinie innych fachowców którzy na to hasło w głowę sie pukają. Jak będę miał czas to wygrzebię linki.

Pisałem już na ten temat

ojciec energetyk

ojciec energetyk kontratakuje

W skrócie cała ta "toruńska geotermia" jest to ordynarne szalbierstwo oczywiste dla każdego, kto wykona kilka elementarnych rachunków.

A chodzi o tym wszystkim o wyciśnięcie z podatnika kasy "na ekologię"

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr lip 15, 2009 20:48

Masz racje , oczywiście że to szalbierstwo. Ale dla informacji czytających: Pilaster choc niezły z niego inżynier to kiepski ekolog ;-)
Efekt Cieplarniany istnieje , ma sie dobrze , nasila sie i nie zrobi sobie nic z wyzwisk pod adresem ekologów na Pilasta blogu ;-). Ale oczywiście geotermia pod Toruniem walczyć z nim nie należy ;-)

Cz lip 16, 2009 5:39

Efekt Cieplarniany istnieje , ma sie dobrze , nasila sie i nie zrobi sobie nic z wyzwisk pod adresem ekologów na Pilasta blogu ;-).

Doprawdy? A cóż to niby o tym ma świadczyć? Czyżby to, że trzeci rok z rzędu temperatury na świecie spadają?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 16, 2009 7:58

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=18649

Cytuj:
- Jestem Murzynem, ale nie czuję się "nieumyty" - powiedział Brian Scott. Dodał też, że czuje natomiast coś innego - że został obrażony przez o. Rydzyka, kiedy ten dowcipkując na Jasnej Górze przedstawił jako "Murzyna nieumytego wcale" czarnoskórego duchownego.

To tak w kwestii dyskusji waszej wcześniejszej. ;] Nie dziwię mu się, żart był żenujący. A jak ktoś inny by powiedział:

"O, jest i Rydzyk, nasz krajowy byznesmen, żerujący na emeryturach starszych ludzi"

to stawiam piwo, że byłby to kolejny "atak na Kościół".

A efekt cieplarniany to ściema.

Cz lip 16, 2009 9:02

Nawet na tym forum histeria z powodu żartu ojca dyrektora :-)
No tak, żyjemy w czasach w których wszędzie dostrzega się rasizm, antysemityzm, homofobię i fanatyzm religijny. No cóż, ja chyba żyję w innej rzeczywistości? Ja widzę inaczej, a mianowicie: propagowanie multikulturowych wartości, nachalne promowanie kultury żydowskiej (jak stwierdza prof. Wolniewicz), widzę parady gejów na ulicach i wojujący ateizm . A może się mylę, co? Może żyję w matrixie?

Oskarżyć kogoś o rasizm, antysemityzm czy homofobię to niezła w dzisiejszych czasach broń na przeciwników politycznych. Taki ktoś jest już skończony. Na zachodzie to widać bardziej, gdzie grozi nawet więzienie. Pewnie są na tym forum osoby, które chciałyby wprowadzić taki totalitarny system walki z ludźmi myślącymi inaczej?

A Rydzyk sobie zażartował.........

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Pt lip 17, 2009 8:00

Podobnie jak żartuje prowadząc spotkanie modlitwene na Jasnej Górze w towarzystwie wieloletniego członka PZPR, "rzymskiego katolika niewierzącego" gorącego zwolennika i oredownika legalizacji eutanazji prof. Wolniewicza.
Pytanie tylko z kogo żartuje....

Pt lip 17, 2009 8:18
zbanowany na stałe

Kiedy zażartował Sikorski z Obamy, to było oburzenie, ale teraz to Rydzyk (świeta krowa) to przeciez nic sie nie stało.
Taki sobie niewinny żart z Murzyna, sugerujący, ze kolor jego skóry to efekt brudu.
No tak, rasisci nazywali czarnoskórych brudasami. Rydzyk jednak rasista nie jest, to był tylko niewinny żarcik rzucony z jasnogórskich wałów u stóp Maryji.
Nie Rydzyk rasistą nie jest. On jest po prostu szuja w mnisim habicie. Szują, cwaniakiem i naciagaczem. Z chrzescijaństwem ma tyle wspólnego co świnia z siodłem.

Pt lip 17, 2009 8:47

Jakie dobre podejśćie... Kibece pisząc "Śmierć Żydowskiej k*****" też żartują. I napisy "White Power" to również żart. Oczywiście jak takie myślenie jest groźne Metallik nie dostrzega...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lip 17, 2009 8:48

Też tak myślę, bo nie sądzę, aby o. Rydzyk był aż tak... nierozsądny i celowo wygłaszał publicznie teksty o zabarwieniu rasistowskim. W końcu zbudował potężny koncern medialny, więc raczej jest przewidujący, a treści rasistowskie to jednak nie jego grupa docelowa (co innego treści antyżydowskie, antyunijne czy nawet antyamerykańskie).

Dlatego myślę, że w zamierzeniu poety miał to być żart. A że jest to żart denny i obraźliwy, to inna sprawa. Moim zdaniem honorowo byłoby sprawę wyjaśnić, a czarnoskórego zakonnika publicznie przeprosić.

Pt lip 17, 2009 9:36
a czarnoskórego zakonnika publicznie przeprosić.

Żartujesz :D ...o. Rydzyk należy do kategori tych ludzi, którzy winni być przepraszani, a nie przepraszać.

Pt lip 17, 2009 9:46

Pożyjemy, zobaczymy, nikogo nie powinno się przekreślać.

Pt lip 17, 2009 10:03

To nie od nas zależy rozstrzyganie "co poeta miał na myśli"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lip 17, 2009 11:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 168  Następna strona