Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 7:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
 JE abp. Życinski jedzie taplać się w błocku 
Autor Wiadomość
A może krakowskim targiem - sprecyzuj argumenty uzasadniające tezę, że abp zasługuje na miano "szkodnika KK'.

Śr maja 09, 2007 18:21

Chcąc nie chcąc (skłaniam się ku "nie chcąc"), medialnie WIZYTACJA Przystanku W. przez Arcybiskupa przysłoni tę pracę od podstaw, którą z mozołem wykonuje się na Przystanku J.
Roztropnością to nasz ukochany Arcybiskup jednak nie grzeszy.

I może właśnie za to Go tak lubimy.

A może wreszcie czas wyjść z ogródka PJ i spróbować wejść dosłownie na Woodstock :?: Skuteczniej niż z Owsiakiem się nie da, żeby zyskać posłuch ludzi zgromadzonych tam.

Metalik napisał(a):
To jeden z najwiwkszych szkodników w KK

Bo stac go na to, aby zająć stanowisko, gdy reszta się boi :?: Bo jedzie na Woodstock :?: ...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr maja 09, 2007 18:52
Zobacz profil WWW

A może krakowskim targiem - sprecyzuj argumenty uzasadniające tezę, że abp zasługuje na miano "szkodnika KK'.

Chyba nie ja użyłem tego określenia, ale może się mylę. Jeśli tak, to mogę odpowiedzieć tylko tak: przecież śledzisz wydarzenia, porównujesz, oceniasz. Więc i wyciągnij sobie wnioski.

Osobiście, nie użył bym aż tak radykalnego określenia, jednakże zbyt często temu hierarsze zdarzają się różne wpadki i niefrasobliwości, które skwapliwie podchwytują i eksploatują nieprzychylne Kościołowi środowiska. Skoro nieprzychylne, to i na pewno z korzyścią dla Kościoła one nie są.

ToMu napisał(a):
A może wreszcie czas wyjść z ogródka PJ i spróbować wejść dosłownie na Woodstock :?: Skuteczniej niż z Owsiakiem się nie da, żeby zyskać posłuch ludzi zgromadzonych tam.

To może rozwińmy twórczo tę rewolucyjną ideę:

Czas wreszcie by Kosciół oddał inicjatywę reewangelizacji i ewangelizacji medialnym globalnym i lokalnym koncernom (ITI, Springerowi, TVN, Polsatowi itd.) oraz stojącym za nimi środowiskom.

Zrobią to skuteczniej, gdyż mają niekwestionowany posłuch.

Śr maja 09, 2007 22:30
Zobacz profil WWW

Zrobią to skuteczniej, gdyż mają niekwestionowany posłuch

W tym szaleństwie jest metoda :) :P ;)

Śr maja 09, 2007 22:41
Wskazana przec Ciebie wersją miłości bliźniego kierowali się ci, którzy powołali Inkwizycję, ja zdecydowanie preferuję:
http://www.mateusz.pl/ksiazki/ja_cd/ja_cd-100.htm-11k
dział: książki - J. Augustyn SJ - "Adamie gdzie jesteś".

Wt maja 15, 2007 15:48

Wskazana przec Ciebie wersją miłości bliźniego kierowali się ci, którzy powołali Inkwizycję, ja zdecydowanie preferuję:
http://www.mateusz.pl/ksiazki/ja_cd/ja_cd-100.htm-11k
dział: książki - J. Augustyn SJ - "Adamie gdzie jesteś".

Wskazana przeze mnie miłość bliźniego została bezczelnie skasowana bez jakichkolwiek wyjaśnień :evil:

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr maja 16, 2007 19:21
Duchowni judaizmu i islamu także nie boją się Woodstouku
http://ekai.pl/serwis/?MID=12827

Wt cze 05, 2007 20:07

Duchowni judaizmu i islamu także nie boją się Woodstouku
http://ekai.pl/serwis/?MID=12827

Ja na miejscu Jurka zaprosił bym paru szamanów z syberyjskiej tajgi, murzyńskich czarowników z kraju Buszmenów i Hotentotów, tudzież australijskich Aborygenów. Jak wiadomo, mają wielkie moce duchowe.
A jakiż to byłby wielki krok na polu powszechnej ekumenii!

Śr cze 06, 2007 11:08
Zobacz profil WWW

Tak Stasiu, a świstak siedzi i tak dalej :)
Wiesz, ironia ma swoje granice dobrego smaku...

Śr cze 06, 2007 13:12

Tak Stasiu, a świstak siedzi i tak dalej :)
Wiesz, ironia ma swoje granice dobrego smaku...

Całkowicie się zgadzam z tym poglądem co do "smaku". Jednak, jak wiesz zapewne, wiele lekarstw jest bardzo gorzkich i "dobremu smakowi" bardzo nie służy, służy natomiast zdrowiu.
:)

Śr cze 06, 2007 13:58
Zobacz profil WWW
A Ty Stasiu to zamknąłbyć "jedynie słusznych katolików" w obwarowanej wieży , aby nie padł cień poganina, przez co staliby się nieczyści....."Oni sami jednak nie weszli do pretoriym, aby się nie skalać" (J 18,28).

Śr cze 06, 2007 16:58

A Ty Stasiu to zamknąłbyć "jedynie słusznych katolików" w obwarowanej wieży , aby nie padł cień poganina, przez co staliby się nieczyści....."Oni sami jednak nie weszli do pretoriym, aby się nie skalać" (J 18,28).

W czasach Jezusa "biegłych w Piśmie" - tj. mających na każdą okazję stosowną cytatę - zwano faryzeuszami.

Cz cze 07, 2007 3:45
Zobacz profil WWW
W czasach Jezusa "biegłych w Piśmie" - tj. mających na każdą okazję stosowną cytatę - zwano faryzeuszami.

Najbieglejszym wśród biegłych był sam Jezus. Czy On także zostanie przez ciebie nazwany faryzeuszem? :D

Cz cze 07, 2007 7:37
A św. Hieronim pisał - "Nieznajomość Pisma św. jest nieznajomością Jezusa".

Cz cze 07, 2007 21:06

Uczeni w Piśmie to nie to samo co faryzeusze :P

Cz cze 07, 2007 21:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona