Gość Niedzielny 2im tygodnikiem opinii w kraju :))
Autor |
Wiadomość |
SWD Dominika
|
Cytuj: Chociaz chyba was nie przekonam. Dla mnie to jest pisemko. Dla niektorych tutaj pierwsze medium:) Czytajcie sobie co chcecie. Niech rosnie ciemny narod.... To ciekawe co piszesz bo mi sie wydaje ze artykuly w GN mają tendencje progejowskie i katolewackie, a nie jak pisales ze bija w homo i SLD.
_________________ I szły za nim wojska niebieskie na białych koniach, przyobleczone w czysty, biały bisior.
|
Pt sty 12, 2007 17:42 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
SWD Dominika napisał(a): To ciekawe co piszesz bo mi sie wydaje ze artykuly w GN mają tendencje progejowskie i katolewackie, a nie jak pisales ze bija w homo i SLD.
Czy ja się przesłyszałem czy też właśnie nazwałaś Gość Niedzielny pismem "katolewackim" i "progejowskim". 
_________________ www.onephoto.net
|
Pt sty 12, 2007 18:11 |
|
 |
SWD Dominika
|
Przesłyszałes sie. Artykuly "Mają tendencję" moze dodam "niektóre" tak dla lepszego rozumienia. Pamietam np. ze artykul o homo nie zrobil na mnie najlepszego wrazenia.
_________________ I szły za nim wojska niebieskie na białych koniach, przyobleczone w czysty, biały bisior.
|
Pt sty 12, 2007 20:19 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
SWD Dominika napisał(a): Przesłyszałes sie. Artykuly "Mają tendencję" moze dodam "niektóre" tak dla lepszego rozumienia. Pamietam np. ze artykul o homo nie zrobil na mnie najlepszego wrazenia. O, a ten artykuł jest dostępny online? Chętnie bym o nim podyskutował... 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pt sty 12, 2007 20:40 |
|
 |
Paschalis
|
SWD Dominika napisał(a): Przesłyszałes sie. Artykuly "Mają tendencję" moze dodam "niektóre" tak dla lepszego rozumienia. Pamietam np. ze artykul o homo nie zrobil na mnie najlepszego wrazenia. To chociaż tyle dobrze, że nie generalizujesz. A mogłabyś podać linka do tego artykułu? filippiarz napisał(a): O, a ten artykuł jest dostępny online? Chętnie bym o nim podyskutował... 
Nie ma sprawy. Niech tylko będzie ten link.
Widzisz? To co dla ciebie jest niechrześcijańskim podejściem do bliźniego jakim jest homoseksualista, dla innych jest objawem "katolewacji" i "progejowskości". Jak mawiał prezydent Wałęsa: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.  ;)
_________________ www.onephoto.net
|
Pt sty 12, 2007 22:17 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Filipiarz - cały Gość jest dostępny w necie. Tylko najnowszy numer z kilkudniowym opóźnieniem. Ale nie zgadnę, jaki artykuł ma Dominika na mysli...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pt sty 12, 2007 23:01 |
|
 |
SWD Dominika
|
Cytuj: To chociaż tyle dobrze, że nie generalizujesz. Do tego "wydaje mi sie". Cytuj: To co dla ciebie jest niechrześcijańskim podejściem do bliźniego jakim jest homoseksualista, dla innych jest objawem "katolewacji" i "progejowskości". Dokładnie tak jak mowisz.  To nie było "bicie" w GN tylko słówko do Razara któremu, mam wrazenie, wydaje sie ze na prawo od GN to tylko sciana. Cytuj: Ale nie zgadnę, jaki artykuł ma Dominika na mysli... http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 1136453753
To moze powiem tak, wieksze wrazenie zrobila na mnie ksiazka Aardweg'a "Homoseksualizm i nadzieja".
|
So sty 13, 2007 0:58 |
|
 |
filippiarz
|
Czytałem kiedyś. Tekst wyważony i kulturalny. No, może oprócz końcówki (o tolerancji) - tam poleciano po schematach ideologiczno-jakichśtam...
Co do merytoryki - bardzo subiektywny i jednostronny głos, będący w istocie po prostu reklamówką "Odwagi". Nic dziwnego, że może nie zadowalać wiele osób...
Oczywiście "środowiska gejowskie" nie zostawiły na tym artykule suchej nitki 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
So sty 13, 2007 10:59 |
|
 |
SWD Dominika
|
Po artytkule Zmuś posła i komu potrzebna ta wojna należy się ukłon w stronę GN
Może tylko przy okazji Frasyniuka
Cytuj: „Czy myśli Pan/i, że aborcja powinna być zakazana, także w sytuacji, gdy dziecko zostało poczęte wskutek kazirodztwa lub gwałtu?”.
Niektórzy kandydaci ich ankietę zlekceważyli. Kilka osób, wśród nich Władysław Frasyniuk z Partii Demokratycznej, odmówiło im odpowiedzi. Warto było wspomnieć o prezydencie Cytuj: A gdyby doszło do zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, podpisze Pan? – Nie. Uważam, że dobrze jest tak, jak jest w tej chwili. Gdy aktualnie obowiązującą ustawę przegłosowywano, byłem senatorem i głosowałem za.
artykuł z numeru 40/2005 02-10-2005
|
So lut 10, 2007 14:20 |
|
|
|