Autor |
Wiadomość |
Metalik
|
Oooo, ale oburzenie forumowych ,,antyrasistów"
eu_geniusz napisał(a): Kiedy zażartował Sikorski z Obamy, to było oburzenie, ale teraz to Rydzyk (świeta krowa) to przeciez nic sie nie stało. Chcesz powiedzieć, że więcej hałasu było po żarcie Sikorskiego? Chyba żartujesz? No i komentarze forumowiczów na wszystkich forach bagatelizowały problem, ale tutaj jest RYDZYK, więc trzeba dokopać. Cytuj: On jest po prostu szuja w mnisim habicie. Szują, cwaniakiem i naciagaczem. Najpierw zmień siebie i przestań obrzucać chamskimi określeniami innych, a potem pouczaj innych. To trochę hipokryzją zajeżdża. Alus napisał(a): Podobnie jak żartuje prowadząc spotkanie modlitwene na Jasnej Górze w towarzystwie wieloletniego członka PZPR, "rzymskiego katolika niewierzącego" gorącego zwolennika i oredownika legalizacji eutanazji prof. Wolniewicza. Pytanie tylko z kogo żartuje.... Za bardzo nie wiem co chcesz przez to powiedzieć? Wolniewicz jest niewierzący, ale niejeden katolik mógłby się od niego uczyć postawy. Jest za eutanazją, jego sprawa, jest niewierzący. Sareneth napisał(a): Jakie dobre podejśćie... Kibece pisząc "Śmierć Żydowskiej k*****" też żartują. I napisy "White Power" to również żart. Oczywiście jak takie myślenie jest groźne Metallik nie dostrzega... Człowieku, ja piszę o żarcie Rydzyka, a nie wulgaryzmach kibiców i idei White Power. Jak wszystko wrzucasz do jednego wora to masz problem, ja to nazywam obsesją bądź schizofrenią. SweetChild napisał(a): Moim zdaniem honorowo byłoby sprawę wyjaśnić, a czarnoskórego zakonnika publicznie przeprosić.
Tylko czy ten czarny misjonarz czuje się obrażony? Według różnych histeryków to potwornie rasistowski żart, ale czy na pewno? Gdyby jakiś czarny zażartował, że ja to chyba w mleku albo mące się wytarzałem to nie widzę podstaw by się obrazić, zwłaszcza gdyby był to mój jakiś kamrat . A skoro tam został zaproszony to chyba nie był to jakiś murzyn z ulicy?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Pt lip 17, 2009 11:29 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Cytuj: Człowieku, ja piszę o żarcie Rydzyka, a nie wulgaryzmach kibiców i idei White Power. Jak wszystko wrzucasz do jednego wora to masz problem, ja to nazywam obsesją bądź schizofrenią. jakich wulgaryzmach? To też żart! Podobnie jak naśladowanie gestów na cześć Hitlera, jest nawiązaniem do zwyczajów Rzymian... Cytuj: Tylko czy ten czarny misjonarz czuje się obrażony? Według różnych histeryków to potwornie rasistowski żart, ale czy na pewno? Gdyby jakiś czarny zażartował, że ja to chyba w mleku albo mące się wytarzałem to nie widzę podstaw by się obrazić, zwłaszcza gdyby był to mój jakiś kamrat . A skoro tam został zaproszony to chyba nie był to jakiś murzyn z ulicy? Tak. Twoje podejście jest bardzo "katolickie"... Zaprosili go, więc nie ma prawa poczuć się obrażonym.
A nawet, jeżeli go to nie obraża, to co z tego?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt lip 17, 2009 12:34 |
|
 |
SweetChild
|
Metalik napisał(a): SweetChild napisał(a): Moim zdaniem honorowo byłoby sprawę wyjaśnić, a czarnoskórego zakonnika publicznie przeprosić. Tylko czy ten czarny misjonarz czuje się obrażony? Według różnych histeryków to potwornie rasistowski żart, ale czy na pewno? Gdyby jakiś czarny zażartował, że ja to chyba w mleku albo mące się wytarzałem to nie widzę podstaw by się obrazić, zwłaszcza gdyby był to mój jakiś kamrat . A skoro tam został zaproszony to chyba nie był to jakiś murzyn z ulicy?
Parę postów wcześniej Mroczny Pasażer podał link, że jednak żart o. Rydzyka nie był obojętny temu, kogo dotyczył. Wytarzanie w mleku czy mące jest neutralne, natomiast brud, niemycie itp. nie.
Chyba każdemu zdarzy się nieraz palnąć coś głupiego, niezgodnie z naszymi intencjami, ale wówczas wypada przeprosić. Jeśli natomiast o. Rydzyk nadal nie widzi nic niestosownego w swoim żarcie, to (moim zdaniem) bardzo źle o nim świadczy.
|
Pt lip 17, 2009 12:35 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
I źle świadczy o jego obrońcach...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt lip 17, 2009 12:37 |
|
 |
Metalik
|
Sareneth, czy mam założyć temat o tobie, w którym wypiszę wszystkie twoje wulgarne epitety skierowane do mnie, również te na PW
Jak chcesz kogoś pouczać i ,,nawracać" to zacznij od siebie
SweetChild napisał(a): Wytarzanie w mleku czy mące jest neutralne Chcesz powiedzieć, że ludzie na co dzień tarzają się w mleku i mące? Ja bym powiedział, że częściej sie nie myją  Cytuj: Mroczny Pasażer podał link, że jednak żart o. Rydzyka nie był obojętny temu, kogo dotyczył
Zaraz zaraz, czy to Braian Scott był tym misjonarzem  :D A może to nie ten link?
|
Pt lip 17, 2009 13:07 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
A zakładaj sobie jaki chcesz temat. Zobaczymy, jak długo będzie istniał wraz z tobą...
A później będzie, ze to ja prowokuję...
Cytuj: Ja bym powiedział, że częściej sie nie myją
Więc można obrażac w ten sposób Murzyna! Gratuluję postawy...
|
Pt lip 17, 2009 13:59 |
|
 |
Metalik
|
Spokojnie, nie założę takiego tematu, nie wylewam brudów na forum.
A pogratulować to możesz sobie hipokryzji 
|
Pt lip 17, 2009 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Za bardzo nie wiem co chcesz przez to powiedzieć? Wolniewicz jest niewierzący, ale niejeden katolik mógłby się od niego uczyć postawy. Jest za eutanazją, jego sprawa, jest niewierzący.
Katolik, który nie zna Biblii???
- "Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóz bowiem ma sprawiedliwość z niesprawiedliwością,?A cóz ma wspólnego światło z ciemnością? Albo jakaż jest wspólnota Chrystusa z Beliarem lub wierzącego z niewiernym? (2 Kor 6,14-16)
czy zastąpił ja maxymą:
- "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem".
|
Pt lip 17, 2009 14:31 |
|
 |
Metalik
|
Cytuj: - "Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo(...)
Jak zwykle szafujesz cytatami z Biblii i jak zwykle źle je interpretujesz
Wolniewicz szanuje chrześcijańską cywilizację a odtrącenie go byłoby właśnie niechrześcijańskie, byłoby brakiem miłości względem niego. Powyższy cytat odnosi się do ludzi będących w opozycji do Wiary.
No i nie zapominaj, że św Paweł dopuszcza małżeństwa pomiędzy wierzącym i niewierzącym, bo niewierząca uświęca się przez wierzącą.
|
Pt lip 17, 2009 14:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Cytuj: - "Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo(...) Jak zwykle szafujesz cytatami z Biblii i jak zwykle źle je interpretujesz Wolniewicz szanuje chrześcijańską cywilizację a odtrącenie go byłoby właśnie niechrześcijańskie, byłoby brakiem miłości względem niego. Powyższy cytat odnosi się do ludzi będących w opozycji do Wiary. No i nie zapominaj, że św Paweł dopuszcza małżeństwa pomiędzy wierzącym i niewierzącym, bo niewierząca uświęca się przez wierzącą.
Oczywiście...wasz Wolniewicz szanuje chrześcijańską cywilizację....a wróg Tusk wziął ślub Kościelny z wyrachowania dla wygrania wyborów  .
Takie pokrętne tłumaczenia najbardziej odpychają mnie od tego medium i jego założyciela.... to coś w rodzaju napisu "Bóg z nami" na pasach żołnierzy Wermahtu....
|
Pt lip 17, 2009 14:49 |
|
 |
Sareneth
|
Metalik napisał(a): A pogratulować to możesz sobie hipokryzji  Jak to dobrze, że są "katolicy" którzy tak dobrze znają wszystkie pojęcia...
|
Pt lip 17, 2009 14:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dodam jeszcze, że zwolennik, propagator eutanazji, nie może jednocześnie doceniać chrześcijaństwa....nie słowa świadczą ale czyny, postawy.
|
Pt lip 17, 2009 14:54 |
|
 |
SweetChild
|
Metalik napisał(a): Chcesz powiedzieć, że ludzie na co dzień tarzają się w mleku i mące? Ja bym powiedział, że częściej sie nie myją  Więc tu się zgadzamy  A z obrażaniem to w dużej mierze jest tak, że albo się to dostrzega, albo nie dostrzega. Metalik napisał(a): Cytuj: Mroczny Pasażer podał link, że jednak żart o. Rydzyka nie był obojętny temu, kogo dotyczył Zaraz zaraz, czy to Braian Scott był tym misjonarzem  :D A może to nie ten link?
Nie, pewnie niedokładnie się wyraziłem. Chodziło mi o to, że dotyczył czarnoskórych i w linku podane są odczucia czarnoskórego. Dlatego pisałem "temu, kogo dotyczył", a nie "czarnemu zakonnikowi".
Ale przyznaję, że to niezbyt czytelny skrót myślowy.
|
Pt lip 17, 2009 14:54 |
|
 |
Metalik
|
Sareneth napisał(a): Jak to dobrze, że są "katolicy" którzy tak dobrze znają wszystkie pojęcia... Nie znam wszystkich pojęć, ale z tym się spotykam dosyć często, to twoja zasługa oczywiście  Alus napisał(a): Oczywiście...wasz Wolniewicz szanuje chrześcijańską cywilizację....a wróg Tusk wziął ślub Kościelny z wyrachowania dla wygrania wyborów Więcej szczerości jest w niewierzącym Wolniewiczu niż Tusku. Nie będę go osądzał, zrobi to Bóg, choć podejrzane jest właśnie to, że przed wyborami wziął ślub. Komentarz dalszej Twojej wypowiedzi podaruję sobie  Cytuj: Dodam jeszcze, że zwolennik, propagator eutanazji, nie może jednocześnie doceniać chrześcijaństwa....nie słowa świadczą ale czyny, postawy.
Wolniewicz jest niewierzący, więc trudno od niego wymagać, by w pełni akceptował nauki kościoła. Poważnym problemem są ci, którzy do niego należą a popierają takie rzeczy.
SweetChild, ja jestem ciekaw czy Brian Scott z takim samym uporem broni Polaków (sam się za Polaka podaje) gdy obraża się Polaków. Odpowiem, on ma to gdzieś. Dla niego wyznacznikiem
jest i będzie rasa, zawsze będzie się czuł inny i z tego względu wszędzie będzie węszył rasizm.
|
Pt lip 17, 2009 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Wolniewicz jest niewierzący, więc trudno od niego wymagać, by w pełni akceptował nauki kościoła. Poważnym problemem są ci, którzy do niego należą a popierają takie rzeczy.
Masz racje Metalik. A nie uwazasz, ze popieraja takie rzeczy ci, ktorzy udostepniaja swoje lamy osobom o tak jasno sprecyzowanych pogladach?
|
Pt lip 17, 2009 15:20 |
|
|
|