Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Atak na kościół
|
Śr paź 23, 2013 10:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W podanej przez Ciebie stronie wejdź w dział "ks. Arcybiskup", znajdziesz "Nagrody i wyróżnienia. http://jmichalik.episkopat.pl/2838.1,Ar ... halik.html
|
Śr paź 23, 2013 10:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Aluś, przecież Ci podałam link do postu w którym zauważyłam link do notki o nagrodzie od kacperka, poza tym wcześniej zauważyłam już screen z tej strony 
|
Śr paź 23, 2013 11:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): @Aluś, przecież Ci podałam link do postu w którym zauważyłam link do notki o nagrodzie od kacperka, poza tym wcześniej zauważyłam już screen z tej strony  Ale ja w linku podanym przez kacperka nie zauważyłam  ....i stąd ambaras.
|
Śr paź 23, 2013 11:42 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
"Tygodnik Powszechny" informuje, że IBC to prywatna instytucja zajmująca się wydawaniem słowników biograficznych. Po wysłaniu swoich danych i ich weryfikacji przez IBC otrzymuje się oficjalną propozycję wpisu. Za samą książkę - a także certyfikat potwierdzający otrzymanie jednego z kilkudziesięciu tytułów - trzeba jednak zapłacić. Jak dowiedziała się z kolei Katolicka Agencja Informacyjna, osoby zarekomendowane przez innych książkę otrzymywały gratis. http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1483 ... iegal.htmlHmm, wygląda na to, że ktoś zarekomendował biskupa za jego plecami, zapłacił, a ten otrzymał książkę i certyfikat nie wiedząc o co chodzi. A potem ktoś dokonał błędnego wpisu na stronie, jakoby biskupa uhonorował Uniwersytet Cambridge, a nie jakaś tam firemka z Cambridge. A wszystko to wyszło po tylu latach i to w dziennikarskim śledztwie "kolegów z branży". Ciekawostka. Ciekawe też czy moje powyższe domysły są prawdziwe?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr paź 23, 2013 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W związku z tym, że w artykule zalinkowanym wyżej brakuje pewnych istotnych (wg. mnie) informacji w tej sprawie, zamieszczam wyjaśnienie ze strony internetowej abpa Michalika, które je zawiera:
"Abp Michalik nigdy nie zabiegał o przyznanie tytułu Księdzu Arcybiskupowi Józefowi Michalikowi został przyznany tytuł Człowieka Roku 1998/1999 Międzynarodowego Centrum Biograficznego w Cambridge (IBC). Instytucja ta nie jest związana z Uniwersytetem Cambridge, jak to zostało błędnie podane w serwisie Arcybiskupa, za co serdecznie przepraszamy.
„Tygodnik Powszechny” (nr 43/2013) napisał, że to nie Uniwersytet Cambridge uhonorował przemyskiego metropolitę, a za ten tytuł „można zapłacić”. – Ksiądz Arcybiskup nigdy nie zapłacił ani nawet o niego nie wnioskował – wyjaśnia ks. dr Adam Sycz, sekretarz abp. Józefa Michalika.
Redakcja serwisu ze swej strony zapewnia, że informacje dotyczące tytułów nadanych Księdzu Arcybiskupowi nie zostały zamieszczone w serwisie z Jego inicjatywy. Również sam serwis powstał z inicjatywy oddolnej. Jest tworzony na podstawie informacji pochodzących z wiarygodnych źródeł, nie zawsze jednak bezpośrednio od samego Księdza Arcybiskupa.
23 października 2013 r." Wytłuszczenia moje.
|
Pt paź 25, 2013 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dwór jest trądem papiestwa - zapewne taki kurialny dwór "uhonorował" abp Michalika zakupionym tytułem Człowieka Roku.
|
Pt paź 25, 2013 11:14 |
|
 |
Endek
|
Posoborowie zmaga się z problemami nie znanymi normalnemu Kościołowi Katolickiemu. Mają problemy pedofilskie, mają problemy sodomickie, mają problemy z utrzymaniem celibatu, ale nie jest to wszystko najgroźniejsze, bo nie czynią tych plag przedmiotem nauczania. Najgroźniejszy jest ich modernizm i zdrada katolickiej wiary, którą to zdradą szczepią naiwnych wiernych wmawiając, że to dogmat konieczny do zbawienia.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
Pt paź 25, 2013 12:49 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
aż szkoda ścierać klawisze na odpowiedzi na takie kawałki...
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt paź 25, 2013 13:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
U Endeka pamiec jest wyjatkowo krotka. Przed SWII Kosciol mial problemy, ktore zamiatal pod dywan, zeby sobie i swojemu "autorytetowi" nie szkodzic. Slwoa Jezusa "prawda was wyzwoli" byly tez zamiatane pod dywan.
|
Pt paź 25, 2013 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Endek napisał(a): Posoborowie zmaga się z problemami nie znanymi normalnemu Kościołowi Katolickiemu. Mają problemy pedofilskie, mają problemy sodomickie, mają problemy z utrzymaniem celibatu, ale nie jest to wszystko najgroźniejsze, bo nie czynią tych plag przedmiotem nauczania. Najgroźniejszy jest ich modernizm i zdrada katolickiej wiary, którą to zdradą szczepią naiwnych wiernych wmawiając, że to dogmat konieczny do zbawienia. Zasmucę Cie....w czasach przedsoborowych w moim kościele wszystkie dzieciaki omijałyśmy konfesjonał w którym spowiadał ksiądz, którego najbardziej interesowało czy mamy starsze rodzeństwo i czy widzieliśmy je nagie. Gdy usłyszał potwierdzenie kazał sobie opisywać ich wygląd, z naciskiem na genitalia i biust u dziewcząt.
|
Pt paź 25, 2013 17:19 |
|
 |
Qwerty2011
|
A teraz popatrzmy jak wygląda oblicze ludzi, którzy walczą z Kościołem, z Chrystusem. 23-25.11.2013 Argentyńskie feministki, geje, lesbijki (7 tysięcy osób) po warsztatach ruszyły (ruszyli) na katedrę w San Juan, aby ją sprofanować. Bronili jej wierni modlitwą, bez przemocy. Popatrzmy jak wygląda zdemaskowane zło bez zasłony pięknych, gładkich słów i jakże wielu "dobrych społecznie" działań. (uwaga - drastyczne sceny)http://www.youtube.com/watch?v=fOCD_T9Qqpc#t=147http://www.youtube.com/watch?v=Y_x7A2bte78#t=12
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pt gru 06, 2013 9:51 |
|
 |
Lurker
|
Ja bym, Qwerty, nie odważał się nazywać tego złem. W każdym razie, nie w obecności niewierzących, którzy zawsze będą skłonni do przypomnienia, jak to chrześcijanie sami obalali posągi i wycinali gaje święte... i to, oczywiście, było dobro, ponieważ działano wtedy w służbie Prawdy i na chwałę Pana. A nazwijmy to może po imieniu: relatywizm i nihilizm...
Jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzają. W końcu...
Tfu, relatywizm. Absolutyzm. Jeden pogląd jest prawdziwy i w związku z tym przyznajemy sobie prawo do tępienia innych poglądów. No i czym ten wyczyn lewacki różni się od od zbrojnego misjonarstwa sprzed tysiąca lat? Chyba tylko tym, że krew się nie leje.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
Ostatnio edytowano Pt gru 06, 2013 10:40 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
scalono
|
Pt gru 06, 2013 10:20 |
|
 |
Johnny99
|
Czyli jak nas zaczną zabijać (zresztą już zabijają), to też nie będzie to nic złego, tylko "w końcu" wymierzenie sprawiedliwości? Ciekawe, jak świat będzie wyglądał, gdyby tak wszystkie grupy, społeczności i narody zaczęły sobie teraz nawzajem "wymierzać sprawiedliwość" za jakieś krzywdy sprzed lat, za pełnym przyzwoleniem takich Lurkerów?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt gru 06, 2013 10:39 |
|
 |
Lurker
|
Johnny zechce zauważyć w moim poście wyrażenie "wyczyn lewacki". Tłumacząc na słowiańskie: wart Pac pałaca. A osobna sprawa, kto pierwszy w naszej kulturze wyskoczył z tą ideą. Może Safona?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pt gru 06, 2013 11:32 |
|
|
|