Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Wolniewicz nikogo w Naszym Dzienniku, RM, Tv Trwam nie przekonuje do eutanazji. To jego osobisty pogląd.

Pt lip 17, 2009 15:23

SweetChild, ja jestem ciekaw czy Brian Scott z takim samym uporem broni Polaków (sam się za Polaka podaje) gdy obraża się Polaków. Odpowiem, on ma to gdzieś. Dla niego wyznacznikiem
jest i będzie rasa, zawsze będzie się czuł inny i z tego względu wszędzie będzie węszył rasizm.

Przyznam, że nie wiedziałem wcześniej o istnieniu Briana Scotta i nie znam żadnych jego wypowiedzi. W każdym razie w podanym linku nie widzę węszenia rasizmu.

A wypowiedź Scotta przytoczyłem jako przykład czarnoskórego, który odebrał żart jako obraźliwy. I mnie, jako białego, to nie dziwi - mam bardzo podobne odczucia.

Pt lip 17, 2009 15:24

Widzisz, niebawem nie będzie można żartować z żadnej grupy społecznej (poza katolikami, Rydzykiem i Radiem Maryja - tu są wszystkie chwyty dozwolone). Nie daj Boże z murzynów, Żydów i Gejów. Polityczna poprawność ;-)

A to, że Scott się obraził, normalne, napisałem wyżej. A to że Ty go rozumiesz, to znaczy tyle, że opanował Cię ten trend. Trend walki z wyimagowanym rasizmem ;-)

Pt lip 17, 2009 15:31
Wolniewicz nikogo w Naszym Dzienniku, RM, Tv Trwam nie przekonuje do eutanazji. To jego osobisty pogląd.

Co nie stanowi asumptu aby honorować go prawem głoszenia homilii na Jasnej Górze.

Pt lip 17, 2009 15:34

Pt lip 17, 2009 15:37

Widzisz, niebawem nie będzie można żartować z żadnej grupy społecznej (poza katolikami, Rydzykiem i Radiem Maryja - tu są wszystkie chwyty dozwolone). Nie daj Boże z murzynów, Żydów i Gejów. Polityczna poprawność ;-)

Zgodzę się, że polityczna poprawność czasami jest śmieszna sama w sobie. Ale to nie powód aby popadać w inną skrajność i śmiać się z dennych, obraźliwych żartów po to, aby nie zostać posądzonym o polityczną poprawność.

Metalik napisał(a):
A to, że Scott się obraził, normalne, napisałem wyżej. A to że Ty go rozumiesz, to znaczy tyle, że opanował Cię ten trend. Trend walki z wyimagowanym rasizmem ;-)

Wygląda raczej na to, że nie Scott czy ja doszukujemy się wszędzie rasizmu, ale Ty doszukujesz się wszędzie walki z rasizmem ;)
Już na początku pisałem, że rasizmu bym się nie dopatrywał, ale nie każdy nierasistowski dowcip jest od razu śmieszny czy nieobraźliwy. Znam wiele prymitywnych dowcipów, które nie mają nic wspólnego z rasizmem.

Pt lip 17, 2009 15:58

Widzisz, niebawem nie będzie można żartować z żadnej grupy społecznej (poza katolikami, Rydzykiem i Radiem Maryja - tu są wszystkie chwyty dozwolone).

Serio? Tylko zwróć uwagę, KTO te dowcipy opowiada...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lip 17, 2009 16:00
Wiesz co to homilia i kto ją głosi? :D

Wiem :) ....a jakiego miana Ty użyjesz do okreslenia mowy prof. Wolniewicza z ołtarza na Jasnej Górze?
Kuria warszawska nie wydała zewolenia na odprawianie Mszy Św. jako formy protestu p-ko koncertowi Madonny.
A czymże innym jest Msza Św. na Jasnej Górze połączona z mową protestacyjną prof Wolniewicza...nie formą protestu?

Tylko czy warto robić aż tak wielką aferę?

Aluś, przekonywał Cię już nie będę, Ty i tak wiesz lepiej ;-)

Pt lip 17, 2009 16:01
Tylko czy warto robić aż tak wielką aferę?

O co?....o żart o. Rydzyka...niefortunny, siermiężny, ale nie stała się znów wielka afera.
A jesli Ci chodzi o przemówienia ateusza, orędownika eutanazji na spotkaniu modlitewnym na Jasnej Górze - TAK, jest to afera, bo godzi w podstawy wiary.
Prof ma "święte" prawo być niewierzącym, zwolennikiem eutanazji, antysemitą, ale nie ma w takim układzie prawa pouczać wierzących w kwestiach moralności, wiary, na świętym miejscu, jakim dla katolików jest Jasna Góra..

Pt lip 17, 2009 16:10

Dobra kończę na dziś, do zobaczenia ;-)

Pt lip 17, 2009 16:13
A kto ma prawo, Tusk czy Gowin? :-D

Dobra kończę na dziś, do zobaczenia ;-)

Nikt nie ma prawa do nawoływania, podjudzania, wzbudzania niechęci, wrogości, wobec żadnego człowieka na tym świętym miejscu, jakim jest dla katolików Jasna Góra.

Pt lip 17, 2009 18:17

Nikt nie ma prawa do nawoływania, podjudzania, wzbudzania niechęci, wrogości, wobec żadnego człowieka na tym świętym miejscu, jakim jest dla katolików Jasna Góra.
Mylisz się. Nikt nie ma prawa podjudzania, wzbudzania niechęci, wrogości wobec ludzi w KAŻDYM miejscu. To, ze to klasztor o niczym nie śwaidczy. Świętość miejsca nie jest spowodowana tym, ze jest tak jakiś obrazek. Bo dużo osób tak do tego podchodzi...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lip 17, 2009 19:11

To Twoja interpretacja. No i patrz na siebie, na swoją postawę wobec ojca Rydzyka, Wolniewicza, Nowaka. Może przytoczyć parę Twoich wypowiedzi a wtedy oboje się zastanowimy czy nie jest to ,,nawoływanie do podjudzania, wzbudzania niechęci, wrogości" :-D

Sareneth, powtórzę. Najpierw zmień siebie, a potem pouczaj innych. Już zapomniałeś jakie laurki mi wysyłałeś na PW ? :-)

So lip 18, 2009 7:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 168  Następna strona