Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 4:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość

Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
No nie wiem czy programy na Trwam z politykami mogą być ambitne bo moim zdaniem to jeszcze większe badziewie. :-D

Cytuj:
W dużym stopniu winę za to ponosi KRRiT, która udostępnia na multipleksie tę tandetę

Nie dyskryminuj innych telewizji. :-(

Cytuj:
przemoc

Tej przemocy to mało jest.

Cz cze 21, 2012 14:36

Tak nawiasem mówiąc - niedawno (w maju) Urząd Miasta Torunia pozytywnie zaopiniował wniosek fundacji Lux Veritatis w sprawie budowy centrum "Polonia in Tertio Millennio", na które, przypomnijmy, mają się składać: ogromny Kościół pw. Maryi Gwiazdy Nowej Ewangelizacji, a także aquapark (ze spa) i hotel. Może KRRiT uważa, że skoro o. Rydzyk robi teraz tak dużą inwestycję, to na utrzymanie małej telewizji już mu nie starczy? :?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 21, 2012 14:43
Johnny99 napisał(a):
centrum "Polonia in Tertio Millennio", na które, przypomnijmy, mają się składać: ogromny Kościół pw. Maryi Gwiazdy Nowej Ewangelizacji, a także aquapark (ze spa) i hotel.

Tylko jescze nie tak dawno pisano że (i fundacja Lux Veritatis)jest mocno zadłużony. Sam o Rydzyk przyznawał to
Czyżby wygrali w Totka w kumulacji??

Cz cze 21, 2012 15:42
mykitos napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
centrum "Polonia in Tertio Millennio", na które, przypomnijmy, mają się składać: ogromny Kościół pw. Maryi Gwiazdy Nowej Ewangelizacji, a także aquapark (ze spa) i hotel.

Tylko jescze nie tak dawno pisano że (i fundacja Lux Veritatis)jest mocno zadłużony. Sam o Rydzyk przyznawał to

Nie wygrali w Totka.
Gdy o.Rydzyk mówi o problemach finansowych, mobilizują się setki tysiące sympatyków i zaczynają wspierać to wspaniałe dzieło modlitwą i finansowo.
Tak działa solidarność w wielkiej RRM.

Cz cze 21, 2012 16:51
mykitos napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Nadal jest zadłużony w swoim zakonie. Szczegółów umowy kredytowej nadal nie chce ujawnić i w związku z tym dalej będzie niewiarygodny finansowo.

Cz cze 21, 2012 17:10

Gdyby było wspaniałe nie byłoby w nim tyle nienawiści.

Cz cze 21, 2012 17:16
Alus napisał(a):
Martyna92 - stanowisko trupa jest nie jest typowe dla chrześcijan - nikt nie ma prawa gardzić innym człowiekiem.

Wiem, wiem. Czytałam fragment K.K.K. dotyczący podejścia do osób homoseksualnych i nie ma tam mowy o pogardzie ale o szacunku.

Co prawda nie odpowiada mi sformułowanie, że należy podchodzić do tych osób z delikatnoscia i współczuciem, bo sugeruje, że coś z nimi jest nie tak, że są niczym dzieci opóźnione w rozwoju którym należy współczuć czy coś w tym stylu.

A współczuć myślę, należy nie gejom czy lesbijkom tylko wyznawcom guru Rydzyka, że dali sie tak omamić, że na jego wezwanie oprózniają portfele :D

Cz cze 21, 2012 17:53

Cytuj:
A współczuć myślę, należy nie gejom czy lesbijkom tylko wyznawcom guru Rydzyka, że dali sie tak omamić, że na jego wezwanie oprózniają portfele

Dokładnie to już wygląda na pełnoprawną sektę gdzie wyznawcy są manipulowani przez swojego guru i dają mu każe pieniądze. To nie jest śmieszne tylko to poważny problem.

Cz cze 21, 2012 18:10
vulkan napisał(a):
Cytuj:
A współczuć myślę, należy nie gejom czy lesbijkom tylko wyznawcom guru Rydzyka, że dali sie tak omamić, że na jego wezwanie oprózniają portfele

Dokładnie to już wygląda na pełnoprawną sektę gdzie wyznawcy są manipulowani przez swojego guru i dają mu każe pieniądze. To nie jest śmieszne tylko to poważny problem.

BARDZO POWAŻNY PROBLEM DLA VULKANA :o

Cz cze 21, 2012 18:34
gita napisał(a):
Nie wygrali w Totka.
Gdy o.Rydzyk mówi o problemach finansowych, mobilizują się setki tysiące sympatyków i zaczynają wspierać to wspaniałe dzieło modlitwą i finansowo.
Tak działa solidarność w wielkiej RRM.

:shock: :shock: :shock:
Balansujesz po cienkiej linii pisząc w ten sposób, zdajesz sobie z tego sprawę?

Cz cze 21, 2012 19:45
Val! Zdaję sobie sprawę, z tego, że nie balansuję po cienkiej linii, to po pierwsze.
Po drugie moje wnuki należące do PKRD nie mogą jechać do Częstochowy, nie mogą również na skutek dyskryminacyjnej decyzji Dworaka i spółki oglądać u siebie relacji z Pieklgrzymki PKRD na Jasną Górę, a podobniez zyjemy w demokratycznym państwie, gdzie katolicy mają równie prawa.
Tutaj informacja o pielgrzymce:

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1144896

Pt cze 22, 2012 10:23
gita napisał(a):
Po drugie moje wnuki należące do PKRD nie mogą jechać do Częstochowy
A kto im zabrania??
gita napisał(a):
nie mogą również na skutek dyskryminacyjnej decyzji Dworaka i spółki oglądać u siebie relacji z Pieklgrzymki PKRD na Jasną Górę
Nie mają internetu? Nie założyli satelity? Nie założyli kablówki? Sami sa sobie winni!
gita napisał(a):
podobniez zyjemy w demokratycznym państwie, gdzie katolicy mają równie prawa.
A nie maja równych praw? Mają. nie maja za to zagwarantowanych przywilejów - i bardzo dobrze.

Pt cze 22, 2012 10:30
vulkan napisał(a):
Cytuj:

To jak z tym problemem Vulkan?
Nadal jest to Twoim poważnym problemem? :o

Pt cze 22, 2012 10:43
Vulkan! Dla rozładowania Twojego problemu dedykuję ci piosenkę Macieja Wróblewskiego:Alleluja i do przodu:
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28414

Pt cze 22, 2012 13:36
gita napisał(a):
Vulkan! Dla rozładowania Twojego problemu dedykuję ci piosenkę Macieja Wróblewskiego:Alleluja i do przodu:
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28414

Ja tu widzę, że od wczoraj @vulkan nie napisał w tym watku ani jednego posta natomiast Ty cztery z czego aż trzy skierowane do @vulkana. Więc to chyba Ty masz problem a nie on. :)

Pt cze 22, 2012 14:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 62  Następna strona