Autor |
Wiadomość |
maro110
|
Metalik napisał(a): maro110 napisał(a): Metalik.. a nie pomyślałeś czasem że może zasłużył sobie sowim postępowaniem na takie epitety.. Chcesz usprawiedliwić chamstwo? Cytuj: ponadto w jego radiu obraża się wiele osób Nie zauważyłem. Poza tym nie myl krytyki z inwektywami. Ja uważam, że niektórych należy skrytykować nawet ostro, ale nie w chamski sposób. Cytuj: i w jego szkole też Chodzisz do tej szkoły albo masz info z TVNu?
zastanawiam się czy ty przypadkiem nie usprawiedliwiasz chamstwa, które jest prezentowane w RM
poniżej tylko :słowa krytyki"
np. w okresie wyborczym
Nowak agituje za kandydatami do europarlamentu PiS i obraża innych - głównie z Platformy i Lewicy. Jerzego Buzka (jedynkę PO na Śląsku) nazwał "niedołęgą i partaczem". Róża Thun (jedynka PO w okręgu małopolskim i świętokrzyskim) według Nowaka "bije wszelkie rekordy proeuropejskiego fanatyzmu", a intelekt "nie jest jej mocną stroną". Danucie Hubner (otwiera listę PO w Warszawie) zarzucił "brak zrozumienia elementarnych polskich interesów narodowych". Wielu kandydatów PO i Lewicy Nowak wyzywa od potomków ubeków i zdrajców Polski
ponadto wiele poglądów wyrażanych i niby faktów na antenie jest zmanipulowanych, nie jestem człowiekiem głupim i widzę co się wkoło mnie dzieje.. ale jak słyszałem wielokrotnie bzdety i "przeinaczanie" faktów w RM to mi się nóż otwierał..
ponadto moje 2 znajome osoby chodziły do szkoły tadeusza.. i niestety nie wytrzymały tam do końca.. i opowiedziały co nieco..
parę wypowiedzi z RM i ojca Rydzyka
"Pracowalem pare lat poza Polska, widzialem co, co jest. Mowie, Boze uchowaj Polske od tego, od tego liberalizmu, yyyyy no, tej ideologii liberalnej, ktora jest gorsza od systemu totalitarnego komunistycznego czy, czy, czy nazistowskiego.""
zachęta do małego oszustwa (żeby się US nie przyczepił)
"Na odwrotnej stronie przekazu dla Radia Maryja pisać "dar na cele kultu religijnego". Tylko takie dowody wpłaty będą respektowane przy odliczaniu od podstawy opodatkowania."
i ideologia RM
Trzeba wyciągnąć wnioski z dotychczasowych niepowodzeń i klęsk moralnych: jak nas oszukiwano w imię "demokracji", jak nami manipulowano w samym sercu historycznego ruchu "Solidarności", jak nas sprzedawano w niewolę zagranicznych banków i podstępnej ideologii liberalizmu, jak nas wyalienowano ze wszystkiego, co składa się na pełną podmiotowość narodową i państwową. Staliśmy się tułaczami i włóczęgami na własnej ziemi, we własnym kraju, rządzonym przez wciąż te same ciemne siły zrodzone w cieniu czerwonej gwiazdy lub kielni i cyrkla (może to nowa odmiana sierpa i młota). Polak wciąż nie ma prawa do własnej ziemi, do własnego domu, do pracy we własnej Ojczyźnie, zależny totalnie od obcych, biurokratycznych i globalistycznych mafii, płacący podatek (VAT) za to, że żyje, że jeszcze żyje, choć nie ma za co żyć, a organizacja lecznictwa skutecznie zmierza do tego, by ten Naród, naprzykrzający się Europie "postępowej", wreszcie znikł z powierzchni ziemi.
Przyszedł już czas, by wszyscy Polacy zjednoczyli się w nadchodzących wyborach w celu przerwania tej ohydnej tradycji rządów postkomunistycznych i wybitnie niepolskich, a nawet antypolskich. Czas powiedzieć tym panom: możecie odejść. Dziękujemy wam za czasy poniżenia i zniewolenia, eksploatacji ekonomicznej, destrukcji moralnej i kulturowej, za poniżanie imienia polskiego wobec świata, za redukowanie państwa polskiego do roli wasala Moskwy lub Izraela, za totalną wyprzedaż polskiego majątku narodowego, za planową demoralizację prowadzoną na wszystkich szczeblach struktury państwa, za niszczenie sumień i profanację wszystkiego, co dla Polski święte, za morze kłamstwa i oszczerczej propagandy przelewającej się z wszystkich głośników radiowych i telewizyjnych, za instrumentalne wykorzystanie dobroci i świętości osoby Jana Pawła II dla waszych celów ideologicznych, za oddanie Polski w okupację Unii Europejskiej. Dosyć już rządów złodziei, agentów i zdrajców. Niech wreszcie Polacy zaczną rządzić własnym krajem, niech się poczują Narodem, niech się zjednoczą w Chrystusie, jako Królestwo Maryi, Matki Zbawiciela. Nie ma w innym imieniu zbawienia dla Polski. A więc do czynu!
|
Śr lip 22, 2009 12:09 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
maro110 napisał(a): (...) za morze kłamstwa i oszczerczej propagandy przelewającej się z wszystkich głośników radiowych i telewizyjnych,(...)
Przynajmniej zachował minimum samokrytycyzmu 
|
Śr lip 22, 2009 12:24 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): SweetChild napisał(a): a czarnoskórego zakonnika publicznie przeprosić. Żartujesz  ...o. Rydzyk należy do kategori tych ludzi, którzy winni być przepraszani, a nie przepraszać. Na to wygląda:Cytuj: Szef Radia Maryja zastrzegł, że nie będzie się usprawiedliwiał, ani tłumaczył, bo "to winny się tłumaczy". Jego zdaniem media ze zwykłego żartu i sympatycznego spotkania z misjonarzami, w tym z czarnoskórym franciszkaninem, zrobiły nagonkę na niego i samą rozgłośnię.
Ojciec dyrektor zwrócił też szczególną uwagę na nazwiska polityków, którzy komentowali jego niewybredny żart: - Ujadali, żeby odwrócić uwagę. Jakie osoby się wypowiadały? Boże jakie prymitywy! Jeżeli takie prymitywy są na takich stanowiskach to jest to prymitywne, a ludzie ich wybierają. To jest takie jak bolszewia tyle tylko, że w pięknych krawatach - grzmiał Rydzyk.
Zarzuty o prymitywizm z ust człowieka (o ile tak prymitywnym słowem można określić o. Rydzyka), który kilka dni temu w prymitywny sposób zażartował sobie publicznie z innego zakonnika, brzmią co najmniej śmiesznie. A może to faktycznie żart, tylko bardziej wysublimowany 
|
Śr lip 22, 2009 13:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ojciec dyrektor zwrócił też szczególną uwagę na nazwiska polityków, którzy komentowali jego niewybredny żart: - Ujadali, żeby odwrócić uwagę. Jakie osoby się wypowiadały? Boże jakie prymitywy! Jeżeli takie prymitywy są na takich stanowiskach to jest to prymitywne, a ludzie ich wybierają. To jest takie jak bolszewia tyle tylko, że w pięknych krawatach - grzmiał Rydzyk.
I to jest niestety typowy poblazliwo-pogardliwy styl o. Rydzyka.
Tylko on, jako jedyny prawdziwy, namaszczony zbawca Polski ma monopol na prawde. Cala reszta, ktora ma po prostu inne zdanie to prymitywy (albo popaprancy - tez sama slyszalam).
Czy takie wypowiedzi sa na poziomie, jaki powinien prezentowac zakonnik? I to na forum publicznym (wole nie wiedziec, co mowi prywatnie).
Ale Metalik i tak powie, ze co by o. Rydzyk nie zrobil, jako kaplan itd...
|
Śr lip 22, 2009 16:16 |
|
 |
Ukyo
|
Ale Metalik przez dwie strony rozmawia jedynie o formie, w jakiej pisze się o ojcu Rydzyku. Dwie strony pisania na nic bo jestem przekonana, że większość oponentów Rydzyka przyzna rację, ze obrażac nikogo słownie nie można. Tak, Metalik, masz rację, nie mozna obrażać innych, czy są księdzem czy zwykłym człowiekiem. Szacunek nalezy się każdemu.
Ktos uważa inaczej?
Jesli nie, to moze przejdźcie wreszcie do jakichś ciekawszych tematów bo jesli chodzi o słowa i czyny ojca Rydzyka, te często wymagają komentarza, bywa że i powinny zostac skrytykowane. Oczywiście, bez wyzwisk, że prymityw, ze ujada... 
|
Śr lip 22, 2009 19:41 |
|
|
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
http://podatki.wp.pl/kat,70478,title,Cz ... omosc.html
Cytuj: Kontrolerzy skarbowi ujawnili, że dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk powinien zwrócić fiskusowi 4,3 mln zł z VAT - ustaliła "Rzeczpospolita".
To pewnie też atak bolszewii na Jedynie Słuszne, Chrześcijańskie i Polskie dzieło Ojca Zbaw.. przepraszam...Dyrektora.
A może to zwykłe wyłudzenie uczynione przez Mnicha Wybrańca Boga?
|
Cz lip 23, 2009 6:44 |
|
 |
Metalik
|
Nie chcę już wszystkiego po raz wtóry komentować i obalać fałszywe oskarżenia. Alus nigdy nie przyzna mi racji. Na siłę przekręca wszystko co piszę, rzuci cytacik z Biblii i zadowolona, byle na przekór. Zawzięte dziewczę  , inni podobnie, a eu_geniusz to już w ogóle.
To by było na tyle.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Cz lip 23, 2009 9:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Nie chcę już wszystkiego po raz wtóry komentować i obalać fałszywe oskarżenia. Alus nigdy nie przyzna mi racji. Na siłę przekręca wszystko co piszę, rzuci cytacik z Biblii i zadowolona, byle na przekór. Zawzięte dziewczę  , inni podobnie, a eu_geniusz to już w ogóle. To by było na tyle.
Tylko uparte ....i vice versa
Zawziętość nie jest tożsama z uporem.
|
Cz lip 23, 2009 11:35 |
|
 |
m_q
|
eu_geniusz napisał(a): http://podatki.wp.pl/kat,70478,title,Czy-o-Rydzyk-odda-fiskusowi-43-mln-zl,wid,11338386,wiadomosc.html Cytuj: Kontrolerzy skarbowi ujawnili, że dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk powinien zwrócić fiskusowi 4,3 mln zł z VAT - ustaliła "Rzeczpospolita". To pewnie też atak bolszewii na Jedynie Słuszne, Chrześcijańskie i Polskie dzieło Ojca Zbaw.. przepraszam...Dyrektora. A może to zwykłe wyłudzenie uczynione przez Mnicha Wybrańca Boga?
Przypominają mi się nieprawidłowości ujawnione przez urzędników skarbowych w firmie p.Romana Kluski...
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Cz lip 23, 2009 11:37 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Skoro jest RM i są ludzie którzy go słuchają to znaczy że jest potrzebne. I tak jest mądrzejsze niż big brother z jolka który zabijał głupotą ale niektórzy ludzie to kupili i oglądali z otwartą buzią. Może zamiast RM weźmy na warsztat "gwiazdy na lodzie", "mam talent", "idola" czy inny chłam porażający debilizmem ? Nie chcesz nie słuchaj RM wolna wola. Ja nie słucham i mam się dobrze. Wolę w aucie RMF MAXX chociaż czasem przynudzają i przy smętnych kawałkach źle się jedzie.
|
N lip 26, 2009 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Skoro jest RM i są ludzie którzy go słuchają to znaczy że jest potrzebne. I tak jest mądrzejsze niż big brother z jolka który zabijał głupotą ale niektórzy ludzie to kupili i oglądali z otwartą buzią. Może zamiast RM weźmy na warsztat "gwiazdy na lodzie", "mam talent", "idola" czy inny chłam porażający debilizmem ? Nie chcesz nie słuchaj RM wolna wola. Ja nie słucham i mam się dobrze. Wolę w aucie RMF MAXX chociaż czasem przynudzają i przy smętnych kawałkach źle się jedzie.
Daruj sobie...dyskutuejmy o mediach katolickich, nie mając na uwadze likwidację ich, ale podniesienie ich poziomu....
Nie zastapimy dyskusji o mediach, których los leży nam na sercu, debatą o chłamie typu "Taniec na lodzie", "Big Btather".....taka propozycja uwłacza RM.
|
N lip 26, 2009 20:31 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
A teraz to mnie zabiłeś. Bo nie wiem o co Ci biega. Jak piszę że RM jest potrzebne bo ludzie go słuchają to Ty mi wyjeżdzasz z "daruj sobie" i jakimiś mętnymi stwierdzeniami o zmianach i "podnoszeniu poziomu". To zwykła gadka-szmatka jaką nas karmią na co dzień w tivi prowadząca do zmiany tego co jest szczere na jakąś medialna papkę strawną dla decydentów i nie poruszająca niewygodnych tematów. Chcesz mieć poczucie dobrze spełnionej misji? Oglądaj TVN.
|
N lip 26, 2009 21:31 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Możesz też wysłać esemesa za 3.20 żeby ocenić czy mówią prawdę czy nie.
|
N lip 26, 2009 21:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): A teraz to mnie zabiłeś. Bo nie wiem o co Ci biega. Jak piszę że RM jest potrzebne bo ludzie go słuchają to Ty mi wyjeżdzasz z "daruj sobie" i jakimiś mętnymi stwierdzeniami o zmianach i "podnoszeniu poziomu". To zwykła gadka-szmatka jaką nas karmią na co dzień w tivi prowadząca do zmiany tego co jest szczere na jakąś medialna papkę strawną dla decydentów i nie poruszająca niewygodnych tematów. Chcesz mieć poczucie dobrze spełnionej misji? Oglądaj TVN.
Oglądam TVN też
A w odniesieniu katolickiego RM zastosowanie ma - "komu więcej dano od tego więcej wymagać będą".
Od wszystkich mediów oczekujemy rzetelności, uczciwości, ale od katolickich szczególnie.
O to chodzi...
|
Pn lip 27, 2009 8:21 |
|
 |
Ukyo
|
CzłowiekBezOczu, a Tobie o co chodzi? Temat nazywa się Radio Maryja więc można w nim pisać co się chce - byle nie mijało się to z prawdą. Masz rację - RM jest potrzebne, ale też rację ma Aluś pisząc, że daleko mu do ideału i co należy zmienić aby było lepsze i lepiej służyło Ewangelii. Z łaski swojej nie pouczaj ludzi o czym mają rozmawiać, ok?
|
Pn lip 27, 2009 15:02 |
|
|
|