Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?
Nie udaj  ....wyroku sądu w kwestii filmu o Woodscoku nie znasz?
Ten film to podobna manipulacja, jaką stosują wrogowie Kościoła epatując kilkoma eksesami księży zboczków czy pazernych na kasę i poprzez ten przypadki oceniąją, że "Kościół to zgnilizna".
|
So sie 08, 2009 9:02 |
|
|
|
 |
Metalik
|
A film Owsiaka "Przystanek Woodstock - Najgłośniejszy Film Polski" był obiektywny ? 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
N sie 09, 2009 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): A film Owsiaka "Przystanek Woodstock - Najgłośniejszy Film Polski" był obiektywny ? 
Nie wiem czy najgłośniejszy  - ja akurat nie oglądałam.
Ale wiesz dobrze, że wsród ludzi trudno o pełny obiektywizm.
Ani Woodstock nie jest idealnym "samym dobrem", ani "piekłem na ziemi".
Tak w Kościele jest mnóstwo świętych kapłanów, ale zdarzają się czarne owce.
Wyroki sądów zaś należy respektowac - w przeciwnym wypadku, gdyby wszyscy pozwalali sobie na działamie "róbta co chceta" - co w tym konkretnym przypadku czyni o. Rydzyk, to prosta droga do anarchii.
Nie wolno pewnych zasad, reguł, unormowań prawnych respektować, opierac swojego działania na nich, a inne totalnie olewać.
Zwłaszcza osobom duchownych - pasterzom, na których zwrócone sa oczy wierzących, a zwłaszcza osóg wrogich Kościołowi.
|
N sie 09, 2009 10:07 |
|
|
|
 |
Metalik
|
A jak Owsiak darł się na scenie że Nasz Dziennik to skrajnie faszystowska gazeta albo produkcja koszulek typu lepszy rydz niż nic to nie jest przegięcie? I co Rydzyk ma się przed nim kajać?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
N sie 09, 2009 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): A jak Owsiak darł się na scenie że Nasz Dziennik to skrajnie faszystowska gazeta albo produkcja koszulek typu lepszy rydz niż nic to nie jest przegięcie? I co Rydzyk ma się przed nim kajać?
A zapomniałeś jak o. Rydzyk przestrzegał i obwieszczał w RM, że "Owsiak to diabeł"?
Pamiętaj kij ma zawsze dwa końce.
|
N sie 09, 2009 10:49 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Nie pamiętam, by Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk coś takiego powiedział 
|
N sie 09, 2009 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Nie pamiętam, by Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk coś takiego powiedział 
Pamietają inni - ale mnijsza o to.
Kwestą jest w nie respektowaniu prawomocnych wyroków sądowych - a tego nie kwestionujesz chyba?
Nieistotne czy czyni to "ojciec dyrektor" czy Prezes fundacji.
|
N sie 09, 2009 13:42 |
|
 |
Metalik
|
Ja bym chciał usłyszeć te słowa Rydzyka, jeśli dysponujesz nagraniem to poprosiłbym
Cytuj: Kwestą jest w nie respektowaniu prawomocnych wyroków sądowych - a tego nie kwestionujesz chyba?:)
A Ty byś respektowała? 
|
N sie 09, 2009 16:59 |
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): J A Ty byś respektowała? 
A co to za dziwna odpowiedź? Ojciec Dyktator PRZEGRAŁ i psim obowiązkiem jego jest przeprosić. Ale ten pan ma i sady , i prawo głęboko gdzieś, taj jak i metallik, jak widać. typowe dla "moherów" , dresów i innych marginesów społecznych.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
N sie 09, 2009 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Redemptoryści na świecie bez werdyktu prokuratury, sądu, uznali ów "żatr" za bezmyslny i rasistowski.
I przeprosili w imieniu tego, który nigdy nie przeprasza.
|
Pn sie 10, 2009 6:56 |
|
 |
Leontodon
|
Alus napisał(a): tego, który nigdy nie przeprasza.
A nie mogli by tego pana po prostu pogonić z zakonu? Marzenia...
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pn sie 10, 2009 6:58 |
|
 |
Metalik
|
Leontodon napisał(a): A co to za dziwna odpowiedź? Ojciec Dyktator PRZEGRAŁ i psim obowiązkiem jego jest przeprosić. Ale ten pan ma i sady , i prawo głęboko gdzieś, taj jak i metallik, jak widać. typowe dla "moherów" , dresów i innych marginesów społecznych. No tak, gdyby Owsiak miał przeprosić Rydzyka to byś akceptował wyrok, już to widzę Tak obłudna natura przeciwników Rydzyka. Zresztą samo słownictwo jest świadectwem waszej kultury osobistej - mohery, dresy, marginesy społeczne. Cytuj: A nie mogli by tego pana po prostu pogonić z zakonu? Marzenia... Ciebie powinni pogonić z tego forum za głupie odzywki. Alus napisał(a): Redemptoryści na świecie bez werdyktu prokuratury, sądu, uznali ów "żatr" za bezmyslny i rasistowski.
Tak? Pokaż wypowiedzi wszystkich redemptorystów skoro piszesz - ,,redemptoryści na świecie". Cóż za uogólnienie, no i jestem ciekaw kto przedstawił im wersję wydarzeń? Gazeta Wyborcza?
Ps. Czekam na tę wypowiedź Rydzyka, o której wspomniałaś wyżej.
|
Pn sie 10, 2009 9:14 |
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): Ciebie powinni pogonić z tego forum za głupie odzywki.
Ten pan przynosi im wstyd. Mają chyba na takich sposoby? Metalik napisał(a): Tak? Pokaż wypowiedzi wszystkich redemptorystów skoro piszesz - ,,redemptoryści na świecie". Cóż za uogólnienie, no i jestem ciekaw kto przedstawił im wersję wydarzeń? Gazeta Wyborcza?
Taaa..... GW to już taka wpływowa ze aż do Brazylii sięga  . Odezwali się Brazylijscy Redemptoryści. Czarnoskórzy w większości zapewne. I Dokładnie napisali o co im chodzi. Napisali nawet , ze wiedzą , iż to żart był. Tyle ze uważają ten żart za skrajnie głupi no i rasistowski.
O jakiej ty "wersji wydarzeń" piszesz? Nie ma miejsca na żadne "wersje" Pan Rydzyk opowiedział idiotyczny, rasistowski dowcip. Zrobił to z głupoty -tu akurat nie mam wątpliwości  - ale to zrobił i zostało to NAGRANE. Ale oczywiście tzw. "mohery" odwrócą każdego kota ogonem  .
|
Pn sie 10, 2009 9:27 |
|
 |
Metalik
|
Leontodon napisał(a): Napisali nawet , ze wiedzą , iż to żart był. Tyle ze uważają ten żart za skrajnie głupi no i rasistowski.
A widzisz hipokryto, wcześniej mówiłeś że Rydzyk powinien zaakceptować wyrok sądu a w tej chwili sam kwestionujesz ten, który jasno stwierdza, że dowcip rasistowski nie był 
|
Pn sie 10, 2009 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Alus napisał(a): Redemptoryści na świecie bez werdyktu prokuratury, sądu, uznali ów "żatr" za bezmyslny i rasistowski. Tak? Pokaż wypowiedzi wszystkich redemptorystów skoro piszesz - ,,redemptoryści na świecie". Cóż za uogólnienie, no i jestem ciekaw kto przedstawił im wersję wydarzeń? Gazeta Wyborcza? Ps. Czekam na tę wypowiedź Rydzyka, o której wspomniałaś wyżej.
A gdzie napisałam "wszyscy Redemptoryści" ?
Gdy przytoczę wypowiedź, Ty "wytłumaczysz", że to sam Owsiak z pomocą diabła podszył się pod o. Rydzyka...podobnie jak owa czarownica z pałacu prezydenckiego nagrała niby to prywatny wykład
Szkoda mojego czasu, wolę go efektywniej spożytkować.
|
Pn sie 10, 2009 9:32 |
|
|
|