Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?

Nie udaj :D ....wyroku sądu w kwestii filmu o Woodscoku nie znasz?
Ten film to podobna manipulacja, jaką stosują wrogowie Kościoła epatując kilkoma eksesami księży zboczków czy pazernych na kasę i poprzez ten przypadki oceniąją, że "Kościół to zgnilizna".

So sie 08, 2009 9:02

A film Owsiaka "Przystanek Woodstock - Najgłośniejszy Film Polski" był obiektywny ? :D

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

N sie 09, 2009 9:49
A film Owsiaka "Przystanek Woodstock - Najgłośniejszy Film Polski" był obiektywny ? :D

Nie wiem czy najgłośniejszy :D - ja akurat nie oglądałam.
Ale wiesz dobrze, że wsród ludzi trudno o pełny obiektywizm.
Ani Woodstock nie jest idealnym "samym dobrem", ani "piekłem na ziemi".
Tak w Kościele jest mnóstwo świętych kapłanów, ale zdarzają się czarne owce.
Wyroki sądów zaś należy respektowac - w przeciwnym wypadku, gdyby wszyscy pozwalali sobie na działamie "róbta co chceta" - co w tym konkretnym przypadku czyni o. Rydzyk, to prosta droga do anarchii.
Nie wolno pewnych zasad, reguł, unormowań prawnych respektować, opierac swojego działania na nich, a inne totalnie olewać.
Zwłaszcza osobom duchownych - pasterzom, na których zwrócone sa oczy wierzących, a zwłaszcza osóg wrogich Kościołowi.

N sie 09, 2009 10:07

A jak Owsiak darł się na scenie że Nasz Dziennik to skrajnie faszystowska gazeta albo produkcja koszulek typu lepszy rydz niż nic to nie jest przegięcie? I co Rydzyk ma się przed nim kajać?

N sie 09, 2009 10:34
A jak Owsiak darł się na scenie że Nasz Dziennik to skrajnie faszystowska gazeta albo produkcja koszulek typu lepszy rydz niż nic to nie jest przegięcie? I co Rydzyk ma się przed nim kajać?

A zapomniałeś jak o. Rydzyk przestrzegał i obwieszczał w RM, że "Owsiak to diabeł"? :D
Pamiętaj kij ma zawsze dwa końce.

N sie 09, 2009 10:49

Nie pamiętam, by Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk coś takiego powiedział :-D

N sie 09, 2009 12:05
Nie pamiętam, by Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk coś takiego powiedział :-D

Pamietają inni - ale mnijsza o to.
Kwestą jest w nie respektowaniu prawomocnych wyroków sądowych - a tego nie kwestionujesz chyba? :)
Nieistotne czy czyni to "ojciec dyrektor" czy Prezes fundacji.

N sie 09, 2009 13:42

Ja bym chciał usłyszeć te słowa Rydzyka, jeśli dysponujesz nagraniem to poprosiłbym ;-)

Cytuj:
Kwestą jest w nie respektowaniu prawomocnych wyroków sądowych - a tego nie kwestionujesz chyba?:)

A Ty byś respektowała? 8)

N sie 09, 2009 16:59

J
A Ty byś respektowała? 8)

A co to za dziwna odpowiedź? Ojciec Dyktator PRZEGRAŁ i psim obowiązkiem jego jest przeprosić. Ale ten pan ma i sady , i prawo głęboko gdzieś, taj jak i metallik, jak widać. typowe dla "moherów" , dresów i innych marginesów społecznych.

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

N sie 09, 2009 21:19
Redemptoryści na świecie bez werdyktu prokuratury, sądu, uznali ów "żatr" za bezmyslny i rasistowski.
I przeprosili w imieniu tego, który nigdy nie przeprasza.

Pn sie 10, 2009 6:56

tego, który nigdy nie przeprasza.

A nie mogli by tego pana po prostu pogonić z zakonu? Marzenia...

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Pn sie 10, 2009 6:58

A co to za dziwna odpowiedź? Ojciec Dyktator PRZEGRAŁ i psim obowiązkiem jego jest przeprosić. Ale ten pan ma i sady , i prawo głęboko gdzieś, taj jak i metallik, jak widać. typowe dla "moherów" , dresów i innych marginesów społecznych.

No tak, gdyby Owsiak miał przeprosić Rydzyka to byś akceptował wyrok, już to widzę :razz:
Tak obłudna natura przeciwników Rydzyka. Zresztą samo słownictwo jest świadectwem waszej kultury osobistej - mohery, dresy, marginesy społeczne. :-D

Cytuj:
A nie mogli by tego pana po prostu pogonić z zakonu? Marzenia...

Ciebie powinni pogonić z tego forum za głupie odzywki.

Alus napisał(a):
Redemptoryści na świecie bez werdyktu prokuratury, sądu, uznali ów "żatr" za bezmyslny i rasistowski.

Tak? Pokaż wypowiedzi wszystkich redemptorystów skoro piszesz - ,,redemptoryści na świecie". Cóż za uogólnienie, no i jestem ciekaw kto przedstawił im wersję wydarzeń? Gazeta Wyborcza?

Ps. Czekam na tę wypowiedź Rydzyka, o której wspomniałaś wyżej.

Pn sie 10, 2009 9:14

Ciebie powinni pogonić z tego forum za głupie odzywki.

Ten pan przynosi im wstyd. Mają chyba na takich sposoby?

Metalik napisał(a):
Tak? Pokaż wypowiedzi wszystkich redemptorystów skoro piszesz - ,,redemptoryści na świecie". Cóż za uogólnienie, no i jestem ciekaw kto przedstawił im wersję wydarzeń? Gazeta Wyborcza?

Taaa..... GW to już taka wpływowa ze aż do Brazylii sięga ;-). Odezwali się Brazylijscy Redemptoryści. Czarnoskórzy w większości zapewne. I Dokładnie napisali o co im chodzi. Napisali nawet , ze wiedzą , iż to żart był. Tyle ze uważają ten żart za skrajnie głupi no i rasistowski.
O jakiej ty "wersji wydarzeń" piszesz? Nie ma miejsca na żadne "wersje" Pan Rydzyk opowiedział idiotyczny, rasistowski dowcip. Zrobił to z głupoty -tu akurat nie mam wątpliwości :-D - ale to zrobił i zostało to NAGRANE. Ale oczywiście tzw. "mohery" odwrócą każdego kota ogonem :-).

Pn sie 10, 2009 9:27

Napisali nawet , ze wiedzą , iż to żart był. Tyle ze uważają ten żart za skrajnie głupi no i rasistowski.

A widzisz hipokryto, wcześniej mówiłeś że Rydzyk powinien zaakceptować wyrok sądu a w tej chwili sam kwestionujesz ten, który jasno stwierdza, że dowcip rasistowski nie był :-D

Pn sie 10, 2009 9:31
Alus napisał(a):

Ps. Czekam na tę wypowiedź Rydzyka, o której wspomniałaś wyżej.

A gdzie napisałam "wszyscy Redemptoryści" ?
Gdy przytoczę wypowiedź, Ty "wytłumaczysz", że to sam Owsiak z pomocą diabła podszył się pod o. Rydzyka...podobnie jak owa czarownica z pałacu prezydenckiego nagrała niby to prywatny wykład :D :lol:
Szkoda mojego czasu, wolę go efektywniej spożytkować.

Pn sie 10, 2009 9:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 168  Następna strona