Autor |
Wiadomość |
Metalik
|
Taaa, najlepiej się wycofać 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Pn sie 10, 2009 9:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Taaa, najlepiej się wycofać 
Nie wycofać, nauczona doświadczeniem nie zawracać Wisły patykiem
Znam pokrętne "wyjaśnienia" ekspertów, zwolenników RM, co powiedział Jan Paweł II, mówiąc to co mówił, interpretacje słów o. Rydzyka, więc nie chce mi się ciagnąć tej syzyfowej pracy.
|
Pn sie 10, 2009 9:46 |
|
 |
Metalik
|
Chwileczkę. Powiedziałaś, że Rydzyk nazwał Owsiaka diabłem. Ja chcę tylko dowód. No i powiedz skąd to wiesz, bo to też jest ważne.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
Pn sie 10, 2009 9:51 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): Leontodon napisał(a): Napisali nawet , ze wiedzą , iż to żart był. Tyle ze uważają ten żart za skrajnie głupi no i rasistowski. A widzisz hipokryto, wcześniej mówiłeś że Rydzyk powinien zaakceptować wyrok sądu a w tej chwili sam kwestionujesz ten, który jasno stwierdza, że dowcip rasistowski nie był 
Primo Nie wyrok sądu.
Secundo: tchórzostwo prokuratury to osobny temat.
Tertio: Jak widać Metallik uważa że murzyni się nie myją , skoro mu się dowcipas Pana T. Rydzyka tak podoba....
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pn sie 10, 2009 21:05 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Znam pokrętne "wyjaśnienia" ekspertów, zwolenników RM, co powiedział Jan Paweł II, mówiąc to co mówił, interpretacje słów o. Rydzyka, więc nie chce mi się ciagnąć tej syzyfowej pracy.
Powiedział co powiedział. Słyszałem już teorię taką, że Jan Paweł II w swoim czasie, gdy machał ręką pozdrawiając słuchaczy Radia Maryja w czasie Anioł Pański, miał im wygrażać.
|
Pn sie 10, 2009 21:46 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Leontodon napisał(a): Primo Nie wyrok sądu. Nie było rozprawy bo nie było powodu, ale tak orzekł Sąd. Cytuj: Secundo: tchórzostwo prokuratury to osobny temat. No tak, tu tchórzostwo, wtedy nie. To tak jak ci pasuje, żeby pasowało do twojej wersji. Cytuj: Tertio: Jak widać Metallik uważa że murzyni się nie myją , skoro mu się dowcipas Pana T. Rydzyka tak podoba....
No tak a wszyscy policjanci to debile, bo przecież żartujemy z nich 
|
Wt sie 11, 2009 7:31 |
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): No tak a wszyscy policjanci to debile, bo przecież żartujemy z nich 
Jest różnica miedzy opowieściami o jakichś anonimowych policjantach "dowcipowych" , a wykrzykiwaniem przy wielkim tłumie do Murzyna , ze sie nie myje.... Ale co ja czas tracę. Rasisty nie przekonam.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Wt sie 11, 2009 11:17 |
|
 |
Metalik
|
Acha, czyli gdyby Rydzyk mówił o jakimś anonimowym Murzynie to nie byłoby rasizmu?
|
Wt sie 11, 2009 11:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Acha, czyli gdyby Rydzyk mówił o jakimś anonimowym Murzynie to nie byłoby rasizmu?
Gdy ktoś bezmyslnie rzuca głupie, obraźliwe, żarty o konkretnym lub anonimowycm Murzynie czy policjancie, to zawsze jest to głupie, rasistowskie, niezaleznie od nazwiska i funkcji mówiącego
|
Wt sie 11, 2009 11:57 |
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): Acha, czyli gdyby Rydzyk mówił o jakimś anonimowym Murzynie to nie byłoby rasizmu?
Tez oczywiście byłby. Nie udawaj głupca!
|
Wt sie 11, 2009 12:25 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Metalik napisał(a): ]
Proszę przyjąć wyrazy mojego głębokiego żalu i współczucia z powodu niepoprawnego zachowania prokuratury. Jakoś Radio Maryja do tej pory nie przeprosiło Owsiaka za debilny film o wodstock, pomimo wyroku. Jak zwykle księża ponad prawem...[/quote] Czyli co, Rydzyk wynajął aktorów, wybudował scenę i wszystko nakręcił i podszył się pod Woodstock? A może przekupił ludzi z woodstocku by zachowywali się tak jak na tym filmie widać?? :x[/quote]
Pozwolę się wtrącić jako, że na Woodstocku byłem.
Aktorów pewnie herr Rydzyk nie wynajął (chociaż kto go tam wi), aczkolwiek przedstawił, manipulacyjnie jak zwykle, tylko jedną stronę Woodstock.
Tak, na festiwalu są pijani ludzie, Ameryka! Tak samo jak na Wiejskich Dniach Plonów, 500-lecia miasta Piździkowo Górne, na którym wystąpi Bayer Full, tak jak na Openerze, jak na Coke Live i innych plenerowych imprezach, w których uczestniczy spora ilość ludzi. Dlatego herr Rydzyk Ameryki naprawdę nie odkrył. Szkoda tylko, że nie przedstawił w filmie tego, że na festiwalu, w którym bawiło się ~300 tys. ludzi praktycznie nie istnieje coś takiego jak agresja (głównie ze względu na brak obecności wszelkiej maści "dresiwa"). Nie wspomniał księżulek o pokojowo do siebie nastawionych ludziach, którzy bawią się, słuchają muzyki, tańczą, szaleją. I wszystko to w naprawdę eleganckiej atmosferze (która czasem psują poszczególne wyjątki, ale zawsze znajdzie się jakaś czarna owca).
Nie wiem też co chciał osiągnąć pokazując ludzi kąpiących się w błocie? Że niby to coś złego? To ja pytam dlaczego to przeszkadza komuś, kto nigdy w życiu nie będzie miał odwagi tam wejść?
Film Rydzyka & C.O. jest idealnym przykładem manipulacji w mediach. Tej manipulacji, którą te same media Rydzyka zarzucają wszelkim innym mediom. A to już podchodzi pod hipokryzję.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sie 11, 2009 12:27 |
|
 |
Metalik
|
Alus napisał(a): Gdy ktoś bezmyslnie rzuca głupie, obraźliwe, żarty (...) Alus ty lepiej poszukaj tego dowodu, o który Cię proszę już od dłuższego czasu, a nie mędrkuj ! Leontodon napisał(a): Tez oczywiście byłby. Nie udawaj głupca! Sam nie wiesz co piszesz lewacki mędrku  wyżej zasugerowałeś, że można się śmiać z anonimowego gliniarza, więc zgodnie z tą "logiką" można z anonimowego murzyna  Mroczny Pasażer napisał(a): aczkolwiek przedstawił, manipulacyjnie jak zwykle, tylko jedną stronę Woodstock. Tak samo jak Owsiak w swoim filmie. Cytuj: w którym bawiło się ~300 tys. ludzi praktycznie nie istnieje coś takiego jak agresja
Rozumiem, że zniszczenie wystawy anty-aborcyjnej z agresją nie miało nic wspólnego? 
|
Wt sie 11, 2009 16:06 |
|
 |
Johnny99
|
Mnie w ogóle nie zdziwił " incydent " z Murzynem. Wystarczy o. Rydzyka posłuchać - on ma kłopoty ze skleceniem poprawnego zdania po polsku. To taki Lepper polskiego Kościoła. I tym razem po prostu kolejny raz to potwierdził.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt sie 11, 2009 16:20 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Tak samo jak Owsiak w swoim filmie. Nie oglądałem, ale podejrzewam, że manipulacji w tym filmie nie ma, Owsiak to nieco wyższa liga niż Rydzyk. Ale chętnie obejrzę. Cytuj: Rozumiem, że zniszczenie wystawy anty-aborcyjnej z agresją nie miało nic wspólnego
Miałem na myśli agresję do ludzi.
Poza tym nie dziwię się, że kogoś nerwy poniosły, to już wina Przystanka Jezus, że pchają się tam gdzie ich nie chcą, a na dodatek muszą wszędzie wciskać swoje poglądy. Chcą, niech robią swoją imprezę. Tylko dlaczego akurat robią to w tym samym miejscu i w tym samym czasie?
Niemniej jednak incydent z wystawą jest JEDYNYM incydentem. Agresji w stosunku do ludzi nie było w ogóle co przy półmilionowym prawie tłumie jest dość dobrym wynikiem.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sie 11, 2009 18:11 |
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Nie oglądałem, ale podejrzewam, że manipulacji w tym filmie nie ma, Owsiak to nieco wyższa liga niż Rydzyk. Ale chętnie obejrzę Taaa Cytuj: Miałem na myśli agresję do ludzi. Rozumiem, że ci co tę wystawę zorganizowali ludźmi nie byli? Cytuj: Poza tym nie dziwię się, że kogoś nerwy poniosły, to już wina Przystanka Jezus Z tego co wiem to nie mieli oni nic wspólnego z przystankiem Jezus, no i nie było to na terenie łudstoku. Cytuj: a na dodatek muszą wszędzie wciskać swoje poglądy.
Cóż za brak tolerancji, a przecież Owsiak i jego ekipa tak często o niej trąbią.
|
Wt sie 11, 2009 18:35 |
|
|
|