Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Mieszku - pisząc "jednych" miałem oczywiście na myśli wielkich wspaniałych prawie-koalicjantów: PiS, S i LPR.

Pisząc w GW o wspieraniu "jednych" właśnie pewnie to było na myśli autora: właśnie 3 w/w partie. Nie wiem, co jest w tym dla Ciebie niezrozumiałego.

Mieszek napisał(a):
więc jednak przyznajesz to co pewne osoby przyznac nie moga
oj myndlacie się w tych swoich zarzutach

Nie pisz w liczbie mnogiej - bo ja piszę wyraźnie o jakie partie mi chodzi. nie wiem, kto dla Ciebie jest "wy" - proszę mnie z żadną grupą nie utożsamiać. Wiem, że najłatwiej jest uogólniać - ale odpuść sobie.

Mieszek napisał(a):
jedna opcja polityczna = kilka partii

Tak. Jedna opcja, co do której niby nagle są zgodni PiS, S i LPR. PiS, LPR i S - to kilka partii.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lut 16, 2006 19:12
Zobacz profil WWW

gdybyscie czasem słuchali w odpowiednich momentach radio Maryja to byście wiedzieli

Mieszku ! Masz rację !
My chyba słuchamy Radia Maryja w NIEODPOWIEDNICH momentach .... :D

Cz lut 16, 2006 19:56

Co do jakiegoś zatapiania - sprawa była wyjaśniana.
Cytuj:
włożył te słowa w usta paulina Z. Jabłońskiego

Jak to określił Alus

Co do zachowania PO - komentarz o.Rydzyka w NDz z 15.01:
Cytuj:
Jak widać, odgrzewana historia z koncertem to tylko wstęp do tego, co nastąpiło później ze strony ludzi z Platformy. Posłowie Tusk, Rokita, senator Niesiołowski w prostacki sposób atakują Ojca Dyrektora, Radio Maryja i jego słuchaczy. Dlaczego?
oTR: Myślę, że za wszelką cenę chcą istnieć medialnie, a metodą jest atakowanie Radia Maryja. Atakujący zawsze ma szansę, że ktoś zwróci na niego uwagę. Tak jak aktorka - gdy nikt o niej nie mówi, wtedy robi wielki skandal. Im większy, tym bardziej zwraca na siebie uwagę. Tak właśnie zachowuje się Platforma Obywatelska.

Cytuj:
Sama PO określa się dziś jako partia chadecka. Co to za chrześcijańscy demokraci, którzy o innych katolikach mówią pogardliwie "moherowe berety", rzucają oszczerstwa na kapłanów?
oTR: Mówią to ludzie mieniący się katolikami, inteligencją, ludzie, którzy mają tytuły profesorskie. Wmawiają, że jestem oszustem, fundamentalistą, imputują mi nieposłuszeństwo Kościołowi, działanie na szkodę ludzi. Mogę znieść wszystkie oszczerstwa, bo jestem księdzem katolickim i mam inne motywacje, biorę Ewangelię na serio. Pan Jezus nie szedł do sądu ze swoimi sprawami. Przebaczam tym ludziom. Ale dlaczego poniżają innych, słuchaczy Radia Maryja, wyśmiewają ich, traktują jak ludzi innej kategorii, jakby w Polsce była kastowość? To się nie mieści w cywilizacji łacińskiej, w kulturze polskiej.
Ostatnio widzimy przeciwstawianie, tworzenie nowej definicji Kościoła: Kościół łagiewnicki, toruński. To wprowadzanie ludzi w błąd, bo Kościół jest jeden: Kościół katolicki. Nie ma czyichś Kościołów, jak wmawiają ludziom ("Kościół Rydzykowy"). To jest typowa zbitka socjotechniczna. Czemu to ma służyć?

Belizariuszu
Ks. Sobański bzdury opowiada. Z całym szacunkiem dla jego znajomości kanonistyki, ale TvTrwam z założenia nie miała być stacją katolicką. A odnośnie KRRiT to tę instytucję obowiązuje prawo państwowe, a nie Kodeks Prawa Kanonicznego.

Pięknie się wypowiadasz o biskupie. Gratuluję. Biskup Adam Lepa jest członkiem komisji d/s środków społecznego przekazu KEP. Wybitnym autorytetem w dziedzinie mediów, szczycący się wieloma pracami naukowymi na temat manipulacji w mediach i propagandy. A dziwnym zbiegiem okoliczności redaktor Zając jest redaktorem "Tygodnika Powszechnego".

ToMu
A czy działacze Porozumienia Polskiego, Ruchu Patriotycznego, Unii Polityki Realnej i Domu Ojczystego występujący na antenie też byli przez rozgłośnię wspierani jako ta sama opcja?

Cz lut 16, 2006 19:58

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1186
(ładnie stronę internetową odnowili)

Cz lut 16, 2006 20:04

oTR: Myślę, że za wszelką cenę chcą istnieć medialnie, a metodą jest atakowanie Radia Maryja.

Hahaha... Kto tu chce zaistnieć medialnie :?: Chyba towarzystwo Rydzyka - nie dopuszczając konkurencji i mediów publicznych do transmitowania wydarzeń o charakterze państwowym :?

o. Rydzyk napisał(a):
Wmawiają, że jestem oszustem, fundamentalistą, imputują mi nieposłuszeństwo Kościołowi, działanie na szkodę ludzi

Dobrze, że sam ładnie wymienił wszystko. Osobiście nie mam nic do dodania. Jeszcze żeby się zastanaowił nad zasadnością tcyh oskarżeń...

meritus napisał(a):
Z całym szacunkiem dla jego znajomości kanonistyki, ale TvTrwam z założenia nie miała być stacją katolicką.

No jeśli tak się to stawia - to co innego. Tylko napiszcie o tym WYRAŹNIE i wytłumaczcie to wszystkim, przede wszystkim starszym, słuchaczom. Bo im się wydaje, że Trwam jest stacją katolicką, promującą naukę Kościoła - a tu wychodzi, że jest zupełnie inaczej.
W takim razie - używanie sformułowania "katolicki" (np. katolicki głos...) jest nadużyciem i tym bardziej powinno być sankcjonowane.
Tym bardziej jednak - skoro Trwam nie ma być telewizją katolicką - kto pozwolił Rydzykowi na takie przedsięwzięcie :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz lut 16, 2006 22:51
Zobacz profil WWW
Belizariuszu
Ks. Sobański bzdury opowiada. Z całym szacunkiem dla jego znajomości kanonistyki, ale TvTrwam z założenia nie miała być stacją katolicką. A odnośnie KRRiT to tę instytucję obowiązuje prawo państwowe, a nie Kodeks Prawa Kanonicznego.

No tak...teraz juz wiemy, że załozyciele Lux Veritatis i TVT nie sa osobami duchownymi....to trzej panowie w mnisich mundurkach (taka zmyłka dla frajerów).
Bo gdyby byli osobami duchownymi to obowiazywałby ich takze Kodeks Prawa Kanonicznego, oraz szczegółowe przepisy wpisane w Konkordat jaki Polska zawarła z Watykanem.
Nie musisz juz wiecej nic mówic......ci trzej panowie którzy założyli ten biznes, nie sa po prostu osobami duchownymi...albo inaczej....sa przestepcami wobec prawa kanonicznego.

Cytuj:
Pięknie się wypowiadasz o biskupie. Gratuluję. Biskup Adam Lepa jest członkiem komisji d/s środków społecznego przekazu KEP. Wybitnym autorytetem w dziedzinie mediów, szczycący się wieloma pracami naukowymi na temat manipulacji w mediach i propagandy

Nie interesuje mnie jego funkcja.....bełkot jaki przeczytałem, swiadczy o tym, ze jego funkcja jest zwykła pomyłka lub politycznym zagraniem....

Cz lut 16, 2006 23:03

Największym skandalem było to, że Radio Maryja jako jedyne transmitowało spotkanie prezydenta Kaczyńskiego z Polonią w Chicago. Za ten skandal RM powinno zostać pozbawione koncesji.

Było klarowane jeszcze zanim TvT zaczęło nadawać, że nie będzie się określało jako katolicka. Babki dobrze wiedzą. Koncesję wydała KRRiT.

Nie wiem jak wygląda dokładnie sytuacja prawna fundacji, która założyła TvTrwam.

Tak Belizariuszu - biskupia funkcja bp Lepy to spisek polityczny Jana Pawła II i KEP.

Cz lut 16, 2006 23:32
Tak Belizariuszu - biskupia funkcja bp Lepy to spisek polityczny Jana Pawła II i KEP.

Nie, nie spisek...ale zwykła pomyłka. Fachowośc nie jest tak tendencyjna i stronnicza jak to co pisze bp Lepa. fachowośc jednostronna nie jest fachowościa.
Poza tym jako fachowiec, powinien bardziej rozumnie sformułowac swoje zdanie....bo tylko wstyd przynosi prawdziwym fachowcom. Czytając jego wypociny miałem deja vu....wydawało mi sie, ze wróciłem do epoki realnego socjalizmu i czytam artykuł dyżurnego "synoptyka" PZPR-u, na temat zgniłego zachodu...

Cz lut 16, 2006 23:38

Cytuj:
Belizariuszu

No tak...teraz juz wiemy, że załozyciele Lux Veritatis i TVT nie sa osobami duchownymi....to trzej panowie w mnisich mundurkach (taka zmyłka dla frajerów).
Bo gdyby byli osobami duchownymi to obowiazywałby ich takze Kodeks Prawa Kanonicznego, oraz szczegółowe przepisy wpisane w Konkordat jaki Polska zawarła z Watykanem.
Nie musisz juz wiecej nic mówic......ci trzej panowie którzy założyli ten biznes, nie sa po prostu osobami duchownymi...albo inaczej....sa przestepcami wobec prawa kanonicznego.
Cytuj:
Pięknie się wypowiadasz o biskupie. Gratuluję. Biskup Adam Lepa jest członkiem komisji d/s środków społecznego przekazu KEP. Wybitnym autorytetem w dziedzinie mediów, szczycący się wieloma pracami naukowymi na temat manipulacji w mediach i propagandy

Nie interesuje mnie jego funkcja.....bełkot jaki przeczytałem, swiadczy o tym, ze jego funkcja jest zwykła pomyłka lub politycznym zagraniem....

polecam dla chętnych udanie się do KRSu i złożenie wniosku o wypis - ten rejestr jest jawny..
przejrzelismy dokumenty a to co powiedział juz głosno prof. Sobański jest sprawdzone wielokrotnie..
więc zanim kogoś zacznie sie obrzucać epitetami warto zajrzeć do dokumentów
pozdrawiam
mgr prawa/prawa kanonicznego, współpracownik ks. Sobańskiego Evanka

Pt lut 17, 2006 8:30
Zobacz profil WWW
O. Rydzyk "wyraźnie zaznacza, że nie propaguje żadnej partii"..dobreee :D - czym zatem było wrześniowe spotkanie na Jasnej Górze z liderami kół przyjaciól RM ....czyżby o. Rydzyk miał aż tak wybiórczą pamięć??

Pt lut 17, 2006 8:54
polecam dla chętnych udanie się do KRSu i złożenie wniosku o wypis - ten rejestr jest jawny..
przejrzelismy dokumenty a to co powiedział juz głosno prof. Sobański jest sprawdzone wielokrotnie..
więc zanim kogoś zacznie sie obrzucać epitetami warto zajrzeć do dokumentów
pozdrawiam
mgr prawa/prawa kanonicznego, współpracownik ks. Sobańskiego Evanka

Nie bardzo pojmuje ten post.
To w końcu kto ma racje? ks. Sobański mówiąc:
Cytuj:
- Oznacza to, że sąd nie powinien rejestrować fundacji Lux Veritatis bez zgody władz kościelnych, prowincjała zakonu i Konferencji Episkopatu Polski - twierdzi ksiądz Sobański

Czy meritus twierdząc:
Cytuj:
Ks. Sobański bzdury opowiada.

Bo obaj racji równocześnie nie moga mieć......

Prosiłbym wiec szanowna współpracownice ks. Sobańskiego o wyjasnienie tej sprawy

Pt lut 17, 2006 11:46

utrzymując sie w konwencji narzuconej przez współforumowicza:
meritus bzdury opowiada!

Jeśli ktos chce przytaczać jakieś argumenty niech najpierw sprawdzi dokumenty (nawet mi sie rymnęło). Wszystkie fundacje są rejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym - wniosek o wypis moze złożyć każda osoba.. polecam meritusowi zajrzenie do tych papierów, moze nie będzie opowiadać farmazonów.

Fundacje kościelne są zakładane nie od dzisiaj i wszystkie podlegają takim samych procedurom. Niestety niektóre... osoby, bądź grupy osób uważają że nie podlegają prawu albo nie podlegają Episkopatowi - i tu jest właśnie jedyna trudność "dowodowa" i interpretacyjna.

Pt lut 17, 2006 12:29
Zobacz profil WWW

Bo praktycznie był zacytowany mój post, tak więc zgłupiałem doszczętnie i zastanawiałem sie czy to ja mam pójśc do KRS-u.....no i w jakim celu

Juz zakumałem :D

Pt lut 17, 2006 13:00

Moze to dlatego, że to ja się zapieniłam jak przeczytałam post kolegi m. i wyszło niewyraźnie. Strasznie irytują mnie ludzie, którzy nie sprawdzą, nie przeczytają, ale grzmią na innych. No i oczywiscie uważają że mają monopol na rację. Pomijam kwestie kultury osobistej, zawartej w przymiotnikach dodanych do nazwisk - ciekawe jakbym ja odpisywała koledze m. że jest idiotą.. chyba by się obraził? no i świadczyłoby to nie najlepiej o moim wychowaniu.
Od razu mi sie przypomina:
Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racja najmojsza!!! :biggrin:

Pt lut 17, 2006 14:07
Zobacz profil WWW

Cytuj:
. Rydzyk "wyraźnie zaznacza, że nie propaguje żadnej partii"..dobreee - czym zatem było wrześniowe spotkanie na Jasnej Górze z liderami kół przyjaciól RM ....czyżby o. Rydzyk miał aż tak wybiórczą pamięć

Partia Maryja nie istnieje, podobnie jak myszki w rakietach i o.Rydzyk w Maybachu.

Ja umotywowałem swoje zdanie na temat wypowiedzi ks. Sobańskiego. Warto przeczytać:
Cytuj:

evanka
Ja pisałem o założeniu TvTrwam, a nie o Lux veritatis. Zaleca się czytać całość. Przeraża mnie też wybiórczość Twojego "oburzenia". Ja nie określiłem ks. Sobańskiego żadnym epitetem, tylko w kontekście jego wypowiedzi o założeniu TvTrwam, powiedziałem, że bzdury opowiada. Podtrzymuję to. Natomiast porównania Belizariusza w stosunku do biskupa Adama Lepy jakoś przemijają bez echa na katolickim forum:
Cytuj:
Nie, nie spisek...ale zwykła pomyłka. Fachowośc nie jest tak tendencyjna i stronnicza jak to co pisze bp Lepa. fachowośc jednostronna nie jest fachowościa.
Poza tym jako fachowiec, powinien bardziej rozumnie sformułowac swoje zdanie....bo tylko wstyd przynosi prawdziwym fachowcom. Czytając jego wypociny miałem deja vu....wydawało mi sie, ze wróciłem do epoki realnego socjalizmu i czytam artykuł dyżurnego "synoptyka" PZPR-u, na temat zgniłego zachodu...

Cytuj:

Nikt nie pisnął ani słowem, gdy miesza się z błotem biskupa na katolickim forum.

Pt lut 17, 2006 14:15
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 180  Następna strona