Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
profos20 napisał(a): Moderatorko, proszę cię czytaj dokładnie co inni piszą, a potem dopiero bryluj komentarzem.
To raczej Ty poczytaj posty, które autor sam określa jako "nie na temat".
Po pierwszym poście nastepuje kolejny.. też nie na temat.
|
Pn paź 08, 2007 22:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Donald Tusk w Radiu Maryja to obraza słuchaczy"
Tak uwaza pani Sobecka. No i jak tu wierzyc w obiektywizm RM? I obietnice, ze nie beda wskazywac zadnej partii?
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1620473,news.html
|
Wt paź 09, 2007 14:31 |
|
 |
Cyryl
|
Tu nie ma żadnego obiektywizmu.Polska w dawnych wiekach,kiedy była u szczytu potęgi słynęła z tolerancji religijnej.Była państwem wielonarodowymi wielokulturowym,gdzie schronienie znajdowali przedstawiciele iinych nacji np.uciekający z Hiszpanii Żydzi.Niestety od XVII wieku zaczęła brać górę nietolerancja ,zaściankowość,ciemnota.Od tego czasu zaczął się powolny upadek.Niestety RM nawiązuje do tych mniej chlubnych tradycji.
|
Wt paź 09, 2007 16:19 |
|
|
|
 |
Renata_ZG
|
dodam, że Pani Szczypińska powiedziała do kamer, że Tusk aby móc występować w telewizji Trwam, powinien się najpierw wyspowiadać.
Obiecałam sobie, że nie będę bezmyślnie nawalać w "Radio Maryja", jednak kochani Radio-Maryjni przyjaciele, naprawdę czasami to człowiek musi zaciskać zęby, aby dotrzymać tej obietnicy. 
|
Wt paź 09, 2007 16:40 |
|
 |
Cyryl
|
Dodatkowo taka postawa jest sprzeczna z Ewangelią.Chrystus nikogo nie dyskryminował i nie odrzucał,nie odnosił się do nikogo z nienawiścią.To Faryzeusze krytykowali,że przestaje z grzesznikami i celnikami.Teraz mamy współczesnych Faryzeuszy jak pani Szczypińska.Niech ta pani sama pomodli się za Donalda i da dobry przykład.
|
Wt paź 09, 2007 16:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakoś szlachetna katoliczka p. Szczypińska nie zamykała studia dla kumpla z partii - ateusza - który przed słynnym chrztem w marcu 2007r, wielokroć występował w Rm i TVTrwam.
Widocznie obcowanie z "sama dobrocią" dostatecznie uświęca
Zresztą o. Dyrektor hołubi, uwielbi innego ateusza - prof. Wolniewicza.
To właśnie taki specyficzny obraz "Polaka-katolika" .....bo reszta to katolewica, która rozmawia z każdym nie żądając wcześniej aktu ekspiacji 
|
Wt paź 09, 2007 18:22 |
|
 |
meritus
|
prof. Wolniewicz deklaruje się jako agnostyk, a nie jako ateista... facet jest jasno zadeklarowany
Mamy teraz takiego pana Tuska, który wybiera się do Radia Maryja... I co taki Tusk chciałby powiedzieć radiosłuchaczom? A może chciałby puścić spot wyborczy PO, który obraża i atakuje o.Rydzyka? A może tak powyzywa od moherowych beretów?
Politycy teraz wykorzystują Radio Maryja w swoich sporach politycznych. Skąd nagle taki owczy pęd na antenę? Tusk chce na antenę, Giertych chce na antenę... Niedano donoszono, że dwóch posłów poszturchało się w walce o słuchawkę. Niech sobie pan Tusk wybierze 0-56 655-23-55 i zadzwoni na antenę, każdy może sobie zadzwonić.
|
Wt paź 09, 2007 20:17 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: I co taki Tusk chciałby powiedzieć radiosłuchaczom?
A czy jak przychodzą inni goście to mówią co im ślina na język przyniesie? Wydawało mi się, że udzielają wywiadu, czyli odpowiadają na pytania dziennikarza. Jeśli Tusk odpowiedziałby uczciwie o swoich przekonaniach politycznych etc. to cóż złego byłoby w puszczeniu takiego wywiadu na antenie RM? Bo powoli zaczynam myśleć, że RM faktycznie nie dopuszcza do głosu nikogo o innych poglądach, a to już niebezpiecznie zmierza do fanatyzmu czy fundamentalizmu
|
Wt paź 09, 2007 21:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk - "powoli zaczynasz myśleć".....zatem masz tempo leniwca  - inni to już dawno zauważyli
Przepraszam, jeśli uraziłam, ale troche mnie rozbawiłeś.
meritus - powiedz łaskawie, co tak wiele w wszym mniemaniu różni ateistę od agnostyka (ja znam różnicę) - pytam tylko w kontekscie waszych odniesien, traktowania: Kwaśniewski - Wolniewicz.
Ten pierwszy to zaprzaniec godny tylko kopnięcia a drugi jasno zdeklarowany zwolennik eutanazji, z honorami, estymą, przyjmowany w studio RM i TVTrwam 
|
Wt paź 09, 2007 22:58 |
|
 |
Mark Zubek
|
Alus;
To nie tak.
Ktoś kto jest nie-wierzący , nie walczy z wiarą bo i poco?
Ktoś kto jest anty-wierzący, walczy z wiarą z powodów ideologicznych,religijnych albo jeszcze innych.
Myślę oczywiście o wierze katolickiej w Kościele Katolickim.
Dla mnie nie istnieje podział na ateistów i agnostyków, choc jest
olbrzymia. Jednak mieści sie w kategoriach nie-wierzacy.
Zadeklarowany wróg, szukający ciemnych zakamarków do ataku,
bywa osobą ...wierzącą przeciwnie.
W coś lub kogoś obcego nauce Jezusa.
Dawno powiadano "antychryst", co teraz w dobie poprawności dla
miłości grzechu i grzesznika, jest obrazą i obmową.
PS.
Oczywiście nie myślę tego w odniesieniu do polityki.
Natomiast w spowiedz polityka nie wierzę bo tajemnice państwa i korporacji które ich sponsorują są zbyt wielkie i ważne a księża jacyś-tacyś .....niepolityczni.
A zwłaszcza księża o konserwatywnych przekonaniach ....... :-/
|
Śr paź 10, 2007 0:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://humanizm.free.ngo.pl/ateizm.htm
Marku - odpowiedz mi zatem, czy głoszenie, czynne działanie, na rzecz legalizacji eutanazji nie jest przejawem walki z Bogiem, wiarą??
Polska nie godzi się z UE na ogłoszenie dnia przeciw karze śmierci, powodem jest legalizacja w UE aborcji, eutanazji, a katolickie media goszczą, udzielają głosu człowiekowi, który głosi prawo do eutanazji
Spowiedź to rozrachunek penitenta z Bogiem i nie nam wyrokować czy ktoś winien przystąpić do spowiedzi lub kwestionować szczerość penitenta.
|
Śr paź 10, 2007 8:41 |
|
 |
meritus
|
Myślę, że owocne byłoby, gdyby Tusk na antenie Radia Maryja jasnowyłożył swoje poglądy i stosunek do etyki chrześcijańskiej. Bo z jednej strony mamy głosowania, które nie różnią się od głosowań posłów SLD, a z drugiej strony ścimenianie Tuska, okrągłe gadanie w stylu "za a nawet przeciw". Tyle o Tusku.
Wolniewicz nie głosi eutanazji na antenie RM i naprawdę nie sądzę, żeby słuchacze RM byli skłonni przyjąć jego pogląd w tej sprawie. Wolniewicz jest jasno zadeklarowany i słuchacze to wiedzą. W przeciwieństwie do szermierzy tolerancji na tym forum akceptują go jako autorytet w wielu sprawach i w sposób krytyczny go słuchają.
Marku Zuber czyżbyś kwestionował skuteczność tajemnicy spowiedzi? 
|
Śr paź 10, 2007 9:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritusie
Jego Świątobliwość Ojciec Dyktator, nawet dla zadeklarowanego satanisty znalazłby wytłumaczenie dla swoich słuchaczy, gdyby tylko dzięki wystąpieniu tegoż satanisty uzyskał jakieś korzyści doczesne dla siebie i swojego Imperium.
Rydzyk to cwaniak wielkiej wody. Z niecierpliwością czekam, kiedy CBA dobierze się do niego, jako do oligarchy z majątkiem o niejasnym pochodzeniu.
Wracając do statusu RM - jest to medium społeczne i dzięki temu nie płaci za koncesję
|
Śr paź 10, 2007 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"I słuchacze to wiedzą"...chcesz w to wierzyć, czy naprawdę wierzysz???
95% słuchaczy RM nie ma żadnego pojecia o poglądach prof. Wolniewicza.
Tak się skład, że mam kilkanaście znajomych osób, wiernych słuchaczy RM - żadna z nich nie była świadoma o poglądach prof. Wolniewicza.
Ze zdziwieniem słuchały moich słów o pogladach profesora - część z nich twierdziła podobnie jak Ty - nie mówi na antenie o eutanazji, to nie zawadza.
Syn znajmych, kapłan, musiał rodzicom wykładać, że nie godzi się przyjmować w mediach katolickich, człowieka, który głosi poglądy wrogie naszej wierze.....przybrał się diabeł w ornat i na Mszę dzwoni....
"Kto was słucha Mnie słucha"...ludzie słuchają zakonników i myślą, że zaproszenie przez nich ludzie głoszą słowo Boże 
|
Śr paź 10, 2007 12:18 |
|
 |
meritus
|
Czy sondaż przeprowadziła Gazeta Wyborcza??? Tam takie 95% jest możliwe.
Prof. Wolniewicz wypowiada się na tematy polityczne i dotyczące mediów. Nie prowadzi katechez, ani audycji o tematyce bioetycznej... Podobnie Stanisław Michalkiewicz, który wypowiada się mimo, iż jest skrajnym liberałem w sprawach ekonomicznych.
Chciałbym zauważyć, że osoba występująca na antenie jakiejś stacji nie oznacza, że jej poglądy są tożsame z samą stacją. Jeżeli na antenie TVN wypowiada się Andrzej Leeper, nie oznacza to, że taką linię od razu reprezentuje TVN.
profosie
Radio Maryja ma status nadawcy społecznego i płaci koncesję, tyle, że zmniejszoną.
|
Śr paź 10, 2007 12:48 |
|
|
|