Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Moderatorko, proszę cię czytaj dokładnie co inni piszą, a potem dopiero bryluj komentarzem.

To raczej Ty poczytaj posty, które autor sam określa jako "nie na temat".
Po pierwszym poście nastepuje kolejny.. też nie na temat.

Pn paź 08, 2007 22:47
"Donald Tusk w Radiu Maryja to obraza słuchaczy"

Tak uwaza pani Sobecka. No i jak tu wierzyc w obiektywizm RM? I obietnice, ze nie beda wskazywac zadnej partii?

http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1620473,news.html

Wt paź 09, 2007 14:31

Tu nie ma żadnego obiektywizmu.Polska w dawnych wiekach,kiedy była u szczytu potęgi słynęła z tolerancji religijnej.Była państwem wielonarodowymi wielokulturowym,gdzie schronienie znajdowali przedstawiciele iinych nacji np.uciekający z Hiszpanii Żydzi.Niestety od XVII wieku zaczęła brać górę nietolerancja ,zaściankowość,ciemnota.Od tego czasu zaczął się powolny upadek.Niestety RM nawiązuje do tych mniej chlubnych tradycji.

Wt paź 09, 2007 16:19

dodam, że Pani Szczypińska powiedziała do kamer, że Tusk aby móc występować w telewizji Trwam, powinien się najpierw wyspowiadać.

Obiecałam sobie, że nie będę bezmyślnie nawalać w "Radio Maryja", jednak kochani Radio-Maryjni przyjaciele, naprawdę czasami to człowiek musi zaciskać zęby, aby dotrzymać tej obietnicy. ;[

Wt paź 09, 2007 16:40

Dodatkowo taka postawa jest sprzeczna z Ewangelią.Chrystus nikogo nie dyskryminował i nie odrzucał,nie odnosił się do nikogo z nienawiścią.To Faryzeusze krytykowali,że przestaje z grzesznikami i celnikami.Teraz mamy współczesnych Faryzeuszy jak pani Szczypińska.Niech ta pani sama pomodli się za Donalda i da dobry przykład.

Wt paź 09, 2007 16:46
Jakoś szlachetna katoliczka p. Szczypińska nie zamykała studia dla kumpla z partii - ateusza - który przed słynnym chrztem w marcu 2007r, wielokroć występował w Rm i TVTrwam.
Widocznie obcowanie z "sama dobrocią" dostatecznie uświęca :D
Zresztą o. Dyrektor hołubi, uwielbi innego ateusza - prof. Wolniewicza.
To właśnie taki specyficzny obraz "Polaka-katolika" .....bo reszta to katolewica, która rozmawia z każdym nie żądając wcześniej aktu ekspiacji :D

Wt paź 09, 2007 18:22

prof. Wolniewicz deklaruje się jako agnostyk, a nie jako ateista... facet jest jasno zadeklarowany

Mamy teraz takiego pana Tuska, który wybiera się do Radia Maryja... I co taki Tusk chciałby powiedzieć radiosłuchaczom? A może chciałby puścić spot wyborczy PO, który obraża i atakuje o.Rydzyka? A może tak powyzywa od moherowych beretów?

Politycy teraz wykorzystują Radio Maryja w swoich sporach politycznych. Skąd nagle taki owczy pęd na antenę? Tusk chce na antenę, Giertych chce na antenę... Niedano donoszono, że dwóch posłów poszturchało się w walce o słuchawkę. Niech sobie pan Tusk wybierze 0-56 655-23-55 i zadzwoni na antenę, każdy może sobie zadzwonić.

Wt paź 09, 2007 20:17

I co taki Tusk chciałby powiedzieć radiosłuchaczom?

A czy jak przychodzą inni goście to mówią co im ślina na język przyniesie? Wydawało mi się, że udzielają wywiadu, czyli odpowiadają na pytania dziennikarza. Jeśli Tusk odpowiedziałby uczciwie o swoich przekonaniach politycznych etc. to cóż złego byłoby w puszczeniu takiego wywiadu na antenie RM? Bo powoli zaczynam myśleć, że RM faktycznie nie dopuszcza do głosu nikogo o innych poglądach, a to już niebezpiecznie zmierza do fanatyzmu czy fundamentalizmu

Wt paź 09, 2007 21:16
Kamyk - "powoli zaczynasz myśleć".....zatem masz tempo leniwca :D - inni to już dawno zauważyli :D
Przepraszam, jeśli uraziłam, ale troche mnie rozbawiłeś.
meritus - powiedz łaskawie, co tak wiele w wszym mniemaniu różni ateistę od agnostyka (ja znam różnicę) - pytam tylko w kontekscie waszych odniesien, traktowania: Kwaśniewski - Wolniewicz.
Ten pierwszy to zaprzaniec godny tylko kopnięcia a drugi jasno zdeklarowany zwolennik eutanazji, z honorami, estymą, przyjmowany w studio RM i TVTrwam :o :D :lol:

Wt paź 09, 2007 22:58

To nie tak.

Ktoś kto jest nie-wierzący , nie walczy z wiarą bo i poco?

Ktoś kto jest anty-wierzący, walczy z wiarą z powodów ideologicznych,religijnych albo jeszcze innych.

Myślę oczywiście o wierze katolickiej w Kościele Katolickim.

Dla mnie nie istnieje podział na ateistów i agnostyków, choc jest
olbrzymia. Jednak mieści sie w kategoriach nie-wierzacy.

Zadeklarowany wróg, szukający ciemnych zakamarków do ataku,
bywa osobą ...wierzącą przeciwnie.
W coś lub kogoś obcego nauce Jezusa.
Dawno powiadano "antychryst", co teraz w dobie poprawności dla
miłości grzechu i grzesznika, jest obrazą i obmową.

PS.

Oczywiście nie myślę tego w odniesieniu do polityki.
Natomiast w spowiedz polityka nie wierzę bo tajemnice państwa i korporacji które ich sponsorują są zbyt wielkie i ważne a księża jacyś-tacyś .....niepolityczni.

A zwłaszcza księża o konserwatywnych przekonaniach ....... :-/

Śr paź 10, 2007 0:12
Marku - odpowiedz mi zatem, czy głoszenie, czynne działanie, na rzecz legalizacji eutanazji nie jest przejawem walki z Bogiem, wiarą??
Polska nie godzi się z UE na ogłoszenie dnia przeciw karze śmierci, powodem jest legalizacja w UE aborcji, eutanazji, a katolickie media goszczą, udzielają głosu człowiekowi, który głosi prawo do eutanazji :o
Spowiedź to rozrachunek penitenta z Bogiem i nie nam wyrokować czy ktoś winien przystąpić do spowiedzi lub kwestionować szczerość penitenta.

Śr paź 10, 2007 8:41

Myślę, że owocne byłoby, gdyby Tusk na antenie Radia Maryja jasnowyłożył swoje poglądy i stosunek do etyki chrześcijańskiej. Bo z jednej strony mamy głosowania, które nie różnią się od głosowań posłów SLD, a z drugiej strony ścimenianie Tuska, okrągłe gadanie w stylu "za a nawet przeciw". Tyle o Tusku.

Wolniewicz nie głosi eutanazji na antenie RM i naprawdę nie sądzę, żeby słuchacze RM byli skłonni przyjąć jego pogląd w tej sprawie. Wolniewicz jest jasno zadeklarowany i słuchacze to wiedzą. W przeciwieństwie do szermierzy tolerancji na tym forum akceptują go jako autorytet w wielu sprawach i w sposób krytyczny go słuchają.

Marku Zuber czyżbyś kwestionował skuteczność tajemnicy spowiedzi? :shock:

Śr paź 10, 2007 9:07

Jego Świątobliwość Ojciec Dyktator, nawet dla zadeklarowanego satanisty znalazłby wytłumaczenie dla swoich słuchaczy, gdyby tylko dzięki wystąpieniu tegoż satanisty uzyskał jakieś korzyści doczesne dla siebie i swojego Imperium.
Rydzyk to cwaniak wielkiej wody. Z niecierpliwością czekam, kiedy CBA dobierze się do niego, jako do oligarchy z majątkiem o niejasnym pochodzeniu.

Wracając do statusu RM - jest to medium społeczne i dzięki temu nie płaci za koncesję

Śr paź 10, 2007 9:31
"I słuchacze to wiedzą"...chcesz w to wierzyć, czy naprawdę wierzysz???
95% słuchaczy RM nie ma żadnego pojecia o poglądach prof. Wolniewicza.
Tak się skład, że mam kilkanaście znajomych osób, wiernych słuchaczy RM - żadna z nich nie była świadoma o poglądach prof. Wolniewicza.
Ze zdziwieniem słuchały moich słów o pogladach profesora - część z nich twierdziła podobnie jak Ty - nie mówi na antenie o eutanazji, to nie zawadza.
Syn znajmych, kapłan, musiał rodzicom wykładać, że nie godzi się przyjmować w mediach katolickich, człowieka, który głosi poglądy wrogie naszej wierze.....przybrał się diabeł w ornat i na Mszę dzwoni....
"Kto was słucha Mnie słucha"...ludzie słuchają zakonników i myślą, że zaproszenie przez nich ludzie głoszą słowo Boże :(

Śr paź 10, 2007 12:18

Czy sondaż przeprowadziła Gazeta Wyborcza??? Tam takie 95% jest możliwe.

Prof. Wolniewicz wypowiada się na tematy polityczne i dotyczące mediów. Nie prowadzi katechez, ani audycji o tematyce bioetycznej... Podobnie Stanisław Michalkiewicz, który wypowiada się mimo, iż jest skrajnym liberałem w sprawach ekonomicznych.

Chciałbym zauważyć, że osoba występująca na antenie jakiejś stacji nie oznacza, że jej poglądy są tożsame z samą stacją. Jeżeli na antenie TVN wypowiada się Andrzej Leeper, nie oznacza to, że taką linię od razu reprezentuje TVN.

profosie
Radio Maryja ma status nadawcy społecznego i płaci koncesję, tyle, że zmniejszoną.

Śr paź 10, 2007 12:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 168  Następna strona