Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Czy słuchasz Radia Maryja ? 

Jak często słuchasz Radia Maryja ?
codziennie 8%  8%  [ 8 ]
kilka razy w tygodniu 14%  14%  [ 14 ]
raz w tygodniu/kilka razy w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
raz w miesiącu 5%  5%  [ 5 ]
nigdy 68%  68%  [ 68 ]
Liczba głosów : 100

Czy słuchasz Radia Maryja ? 
Autor Wiadomość

Czasem, rzadko bo rzadko, ale słucham. właśnie w celach badawczych :)
Kiedy słyszę o jakiejś głośnej sprawie z udziałem RM. Chcę wtedy usłyszeć co oni mają do powiedzenia. Ale nie zawsze starcza mi cieprliwości.
Ostatnio w okolicach Wielkanocy coś było. I usłyszałam wtedy głos o. Rydzyka.
-Oni chcą zniszczyć Radio Maryja. Oni chcą to zrobi rękami kościoła.
Jeszcze brakowało tylko, żeby zrobił na koniec takie: Uuuuuuuuu. Aaaaa :shock:
No i kilka zawałów murowane.

N wrz 10, 2006 17:42

Tak sie skłąda, że wielu środowiskom zależy na zniszczeniu Radia Maryja.

A słuchającym Radia Maryja i oglądajacym Telewizję Trwam chciałbym polecić transmisje z pielgrzymki papieskiej na żywo. RM i TvT transmitują wszystko jako jedyne w Polsce.

N wrz 10, 2006 19:02
Apeluję do ludzi, aby się opamiętali. Ten człowiek żeruje na ludzkich cierpieniach. Moja babcia (jest bardzo wierzącą i praktykującą katoliczką,ale Radiu Maryja mówi zawsze NIE) opowiadała jak znajoma jej znajomej połowe emerytury przeznaczała na Rydzyka, w końcu zachorowała, nie miała na leki no i oczywiście ... zadzwoniła to "kochanego ojca dyrektora" (nie jestem pewien czy do niego bezpośrednio) z prośbą, a ten ..... powiedział: "Pomodlimy się za Ciebie, kobieto!" i ją wyłączył!

Od tamtej pory nie przełączyła już częstotliwości na RM.
Dzięki Bogu żyje i już jest lepiej:) Kiedy chce posłuchać Mszy św. włącza PROGRAM PIERWSZY POLSKIEGO RADIA. Ja od zawsze tak robię.

Śr wrz 13, 2006 11:19

ładna historia, ale Radio Maryja to nie Caritas - gdyby mieli pomóc tak każdemu to by nie mogli nadawać - sami utrzymują się z jałmużny

Śr wrz 13, 2006 13:30

Niestety - i poza małymi wyjątkami - jest to chyba prawidłowość w Kościele: dajesz - się cieszą; a jak Ty potrzebujesz pomocy - to "pomodlimy się", ale na nic więcej nie licz.

W kontekście tego, że staruszkowie często wielkie (dla nich) sumy przeznaczają na RM - Rydzyk mógłby wygospodarować ze swojego imperium jakiś fundusz dla podupadających finansowo słuchaczy. W imię wzajemnej pomocy. Nie naśmiewam się - mówię serio.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr wrz 13, 2006 19:45
Zobacz profil WWW
Rydzyk mógłby wygospodarować ze swojego imperium jakiś fundusz dla podupadających finansowo słuchaczy. W imię wzajemnej pomocy. Nie naśmiewam się - mówię serio.

Tu się zgadzam! Mało tego! Uważam, że powinien on brać przykład z takiego - jak się deklaruje - niewierzącego Jurka Owsiaka, na którego tak najeżdza. Owsiak tyle dobrego dla tych dzieci zrobił.

Wiem, że facet ma "swoje za uszami" i ja nie każde jego zachowanie popieram, nie każde jego przekonanie, czy światopogląd jest zgodny z moim (nobody's perfect :P ), ale szanuję go za to co robi, za jego fundacje i że robi to w taki entuzjastyczny sposób.

Ksiądz arcybiskup Józef Życiński w czasie jednego z finałów w niedziele wysłał list do fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z podziękowaniami dla Jurka, fundacji oraz wolonatriuszy.
Jego eminencja określił młodych wolontariuszy Pokoleniem Jana Pawła II.

Chwała mu za to!

Śr wrz 13, 2006 21:47

Co do Owsiaka - oglądałem ostatni reportaż w TvTrwam - wrażenie na mnie zrobił 12-latek żłopiący piwo. Jeżeli to zezwięrzęcenie na Woodstocku arcybiskup nazywa Pokoleniem JP2 to ręce i nogi opadają.

Śr wrz 13, 2006 22:03
meritus napisał(a):
wrażenie na mnie zrobił 12-latek żłopiący piwo. Jeżeli to zezwięrzęcenie na Woodstocku arcybiskup nazywa Pokoleniem JP2 to ręce i nogi opadają.

Co do Woodstocku: też nie do końca zgadzam się z ideą imprezy. Niemniej jednak jest to podziękowanie ze strony Jurka Owsiaka wobec młodych wolontariuszy. Co do społeczności w tej imprezie uczestniczący:
Owszem, zdarzają się takie typy jak Ty przed chwilką określiłeś jak
Cytuj:
12-latek żłopiący piwo

Przeważnie są to jednostki. Na Lednicy też się przecież takie typy zawsze znajdą.

PW na ogoł ma głosić miłość i pokój, a że ktoś to czasem próbuje zakłócić ... inna sprawa. Poza tym jest to otwarcie na każdą religię, wyznanie i filozofię. Absolutnie nie mam nic do Krysznowców. To nie jest sekta, jak niektórzy z Was utrzymują, ale odłam jednej z wielkich religii.

Poza tym ... byłeś? widziałeś? Na pewno nie!

Ja na Woodstocku byłem raz i mam bardzo miłe wspomnienia. Poznałem wielu ciekawych ludzi o różnch poglądach. Nikt mnie nie zaczepiał poza księżmi z Przystanku Jezus, ktorzy próbowali mnie przeciągnąć na swoją stronę. Powiedziałem im, że

".... jestem wierzącym i praktykującym katolikiem, właśnie dostałem się na Wydział Teologiczny, niedawno wróciłem z Jasnej Góry, bo dziękowałem Matuchnie za zdanie matury i dostanie się na studia, ale tym razem przyjechałem się dobrze zabawić, poczuć rockowy klimat, bo ja na muzyce rockowej jestem wychowany."

Ale zajrzałem do nich później, bo też chciałem poczuć Jezusa! :) Także, żeby nie było, że ja .... wiecie .... :-)

Śr wrz 13, 2006 22:24

Poza tym jest to otwarcie na każdą religię, wyznanie i filozofię. Absolutnie nie mam nic do Krysznowców.

Wybacz, ale taki realtywizm jest nie do przyjęcia.

Nazywanie Pokoleniem JP2 wolontariuszy WOŚP chlejących na umór piwo, tarzających się w błocie do rytmu dzikiego wrzasku różnych szarpidrutów, a w przerwach żrących w wiosce Kryszny jest nieporozumieniem.

Cytuj:
widziałeś? Na pewno nie!

Nie byłem, ale widziałem.

Cz wrz 14, 2006 1:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7