Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Metalik, podstawowa sprawa, powinieneś dobrze wiedziec, jak łatwo jest przedstawić w złym swietle imprezę, na której przebywa bardzo wiele róznych osób.

Patrz jak milutko, powinni tego zabronić ;) :
http://www.youtube.com/watch?v=C2EkXpLPGV4
http://www.youtube.com/watch?v=bHP0pA6dDro

Metalik, mniej zacietrzewienia, więcej rozsadku, bo świat nie jest czarno-biały.

Cz sie 13, 2009 19:02

Ci zakonnicy wiedzą tyle, ile im pismaki z GW powiedziały.

Pismaki z GW niczego im nie musieli mówić - sami sobie mogą obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=Ryn8iv05 ... re=related

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz sie 13, 2009 20:37

Ech. Te pełne "chrześcijańskiej" nienawiści twarze... A ta pani okółó 0:38 minuty to po nocach w koszmarze może sie pojawić. I co im tak kamera przeszkadzała? Zachowywali się jak kibole co chcą uniknąć identyfikacji i :-D
Ale to po prostu efekt paranoicznej wizji świata. I konsekwetnego podsycania takiej wizji przez P. Rydzyka.

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Cz sie 13, 2009 21:12
Na siłę próbujesz wetknąć w usta Rydzyka czegoś, czego nie powiedział. Nie potrafisz się przyznać do błędu..

Od 18 lat stałe, niezmienne, pewne "wyjaśnienie" jak amen w pacierzu ....nie spodziewałam się niczego innego :D
Cytuj:
Ci zakonnicy wiedzą tyle, im pismamki z GW powiedziały

Nie wiedza biedaczyska, że pełnia wiedzy i prawdy jest tylko u o. Rydzyka.
A swoja drogą doceniasz GW :D ....dociera az do Brazylii.

Pt sie 14, 2009 8:02

Wow, skąd znasz opinię 99& społeczeństwa? Serio pytam.

Chcesz powiedzieć, że większość chciałoby paradować nago po ulicy? Wstyd jest zakodowany w ludzkiej psychice i tylko nieliczni mają odchyły od normy.

Cytuj:
mamy jedną patologię w morzu normalności. To chyba mało.

To nie jedyna patologia. O innych wspomniałem wyżej.

Cytuj:
No nie wiem, mnie by tamta kobieta pod sceną za cholerę nie podnieciła. :S

Bo nie była zbyt atrakcyjna :D Ale ogólnie naga kobieta faceta podnieci.

Cytuj:
Te same dzikuski ganiają bez zakrycia cycków, dlaczego więc oburzasz się, że ktoś u nas tak chodzi? ;>

Nie są jednak całe nagie. My stoimy wyżej w cywilizacyjnej hierarchii i dlatego od nas powinno się wymagać więcej.

Cytuj:
A ja Ci mówię, że punki nie są wrogo nastawieni

Powiedzmy tak - Jedni są, inni nie.

Sareneth napisał(a):
Nie. Ale jest różnica między eojną, a aborcją..

Jest różnica, ale w obu wypadkach mamy do czynienia z zabijaniem ludzi. Zresztą nie chodzi o to czy te zjawiska są podobne, czy nie, ale o FORMĘ PRZEKAZU !

Ukyo napisał(a):
Metalik, podstawowa sprawa, powinieneś dobrze wiedziec, jak łatwo jest przedstawić w złym swietle imprezę, na której przebywa bardzo wiele róznych osób.

Ja nie pisałem, że cały ten festiwal jest zły. Wiem, że dużo postów napisałem w tym wątku, ale jednak warto to przeczytać zamiast oskarżać mnie potem o coś, czego nie napisałem.

Ps. Zresztą to wy oceniacie wszystkich słuchaczy RM na podstawie kilku sprowokowanych przez TVN osób. Co, może nie?

Johnny99 napisał(a):
Pismaki z GW niczego im nie musieli mówić - sami sobie mogą obejrzeć:

W naszym kraju ludzie mają blade pojęcie o RM, bo na podstawie oszczerczych artykułów i programów, a jacyś zakonnicy z Brazylii mają mieć większe? :D

Leontodon napisał(a):
Ech. Te pełne "chrześcijańskiej" nienawiści twarze...

Za to twoje posty są pełne miłości i wyrozumiałości :-D To typowa postawa wrogów Rydzyka.

Ps. pisałem wyżej, że oceniacie wszystkich słuchaczy na podstawie zachowania sprowokowanej grupy ludzi. Ty myślisz, że oni pokażą wszystko w tej telewizji? Pokażą to co niekorzystne dla RM.

Alus napisał(a):
Od 18 lat stałe, niezmienne, pewne "wyjaśnienie" jak amen w pacierzu ....nie spodziewałam się niczego innego Suszę zęby

Dwa pytania:

1. Nazwał Owsiaka diabłem?
2. Czy zgodnie z nauką kościoła diabeł nie może posłużyć się człowiekiem?

I nie kręć znowu tylko odpowiedz uczciwie.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

So sie 15, 2009 8:52
zbanowany na stałe

Czy zgodnie z nauką kościoła diabeł nie może posłużyć się człowiekiem?

Oczywiście że może!!!! Nawet znam przykład wyjatkowo perfidnej zagrywki diabła. Ta zagrywka jest opanowanie faceta w habicie w celu szerzenia nienawiści, pod przykrywka Koscioła. Tym facetem jak sie domyślacie jest Tadeusz Rydzyk.
Powinnismy sie za niego modlić i prosić by jakis dobry egzorcysta uwolnił go spod panowania szatana.

So sie 15, 2009 10:21

Myślę, że Tobie pomoc by się przydała bardziej.

So sie 15, 2009 10:23
zbanowany na stałe

Myślę....

A to RM pozwala samodzielnie myśleć??? :lol: :lol:

So sie 15, 2009 10:38

Owszem, może jak sam posłuchasz to sam w końcu zaczniesz? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, nawet dla Ciebie :-D

So sie 15, 2009 10:43

Owszem, może jak sam posłuchasz to sam w końcu zaczniesz? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, nawet dla Ciebie :-D

Skończyliście pyskówkę?
Co do diabła posługujacego sie ludźmi: tu obstawuiam jednak Ojca Dyktatora ;-)
Jaki bowiem miałby diabeł interes w zaopatrywaniu szpitali w sprzęt? Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić? ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

So sie 15, 2009 11:24

Metalik, przez kilka stron prowadzisz batalię w bardzo złym guście przeciwko Przystankowi Woodstock a wszystko zaczęło sie od filmu z TadeuszRydzykWAM. Chciałam Ci jedynie udowodnic, ze Twoja dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo Pasażer udowodnił że film który przywołano mocno mija się z prawda i nie jest wiarygodny. Odwracając - ja mogłabym wkleić ten film z YT (bardzo znany i bardzo stary) i dowodzic, ze na zlotach wiernych RM stosuje się nazistowskie okrzyki, rękoczyny i przekleństwa - bo film to pokazał. Oczywiście, nie pokazał wspólnych modlitw, spiewów czy miłych staruuszek. Oczywiście - oba filmy sa tendencyjne i nie wolno opierac swojego osądu na podstawie żadnego z nich.

Co do mojego postrzegania słuchaczy RM. Moja Babcia słucha tego radia i ma poglądy zbiezne z hasłami tam głoszonymi (polityka, in vitro itd.) a nawet ostro broni ojca Rydzyka. Ale na pewno nie byłaby bohaterka tego filmiku - zapewniam Cię. Więc ja takiego zdania o wszystkich słuchaczach nie mam.
A co do bohaterów filmu - nie weim kto czym sporokował tego Pana, ale wyskakiwanie z rękami do reportera i wyganianie z placu za pomoca hitlerowskich okrzyków wystawiło świadectwo przede wszystkim jemu, w drugiej zas kolejności - medium, którego broni.

Nie chcę się bawic w moderatora, ale to nie jest temat o gołych dzikuskach, stringach i przemocy na Woodstock, nawet jesli Metalik lubi łapać za słówka i z tematu strojów na Woodstocku robic cała e-drame, zeby tylko do czegos się przyczepić.

Metalik, proponuje uwierzyc Mrocznemu że nie taki Woodstock straszny i wrócic do tematu, inaczej moderator tu wparuje i wykasuje część Waszej dyskusji, moze nawet zamknie temat - i po co to nam wszystkim?

So sie 15, 2009 11:37

Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić?

Johann Wolfgang von Goethe napisał(a):
FAUST:
Nun gut, wer bist du denn?
MEPHISTO:
Ein Teil von jener Kraft,
die stets das Böse will
und stets das Gute schafft.

— Więc kimże w końcu jesteś?
— Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro.

:)

So sie 15, 2009 11:39

Metalik, przez kilka stron prowadzisz batalię w bardzo złym guście przeciwko Przystankowi Woodstock

Przecież napisałem wyraźnie w poprzednim poscie, że nie chodzi mi o cały festiwal?

Cytuj:
A co do bohaterów filmu - nie weim kto czym sporokował tego Pana, ale wyskakiwanie z rękami do reportera i wyganianie z placu za pomoca hitlerowskich okrzyków

Po akcencie wywnioskowałem, że to Ślązak. Na Śląsku często używa się niemieckich zapożyczeń, jak. np. to RAUS? Chyba o to Ci chodzi?

Leontodon napisał(a):
Jaki bowiem miałby diabeł interes w zaopatrywaniu szpitali w sprzęt? Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić? Wink

Ktoś kiedyś powiedział, że szatan to małpa Pana Boga, to znaczy małpuje, odwraca wszystko do góry nogami. Nie chodzi o sam szlachetny czyn jakim jest pomoc WOŚP, ale wszystko co się dzieje przy okazji. Dam symboliczną złotówkę, ale Owsiak zorganizuje festiwal z Hare Kriszna. Wielu z tych młodych ludzi do nich przystąpi i mamy zwycięstwo diabła, bo dla niego liczy się dusza a nie to czy ktoś wyzdrowieje dzięki sprzętowi medycznemu.

So sie 15, 2009 11:52

ja dziękuję, przez 10 minut były wyczytywane nazwiska dobrodziejów, co wysłali kasę na RM. interes się kręci :D

So sie 15, 2009 11:54

Powinieneś się cieszyć, że istnieje dobrowolna inicjatywa społeczna :D

Weźmy takie ,,Metro". Dostaniesz za darmo ! Jakim cudem?

RM jest dziełem ludzi, sami to stworzyli, Rydzyk bez wolnej woli słuchaczy niczego nie stworzył?

Ty nie musisz niczego wpłacać, jesteś wolny ;-)

So sie 15, 2009 11:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 168  Następna strona