Autor |
Wiadomość |
Ukyo
|
Metalik, podstawowa sprawa, powinieneś dobrze wiedziec, jak łatwo jest przedstawić w złym swietle imprezę, na której przebywa bardzo wiele róznych osób.
Patrz jak milutko, powinni tego zabronić  :
http://www.youtube.com/watch?v=C2EkXpLPGV4
http://www.youtube.com/watch?v=bHP0pA6dDro
Metalik, mniej zacietrzewienia, więcej rozsadku, bo świat nie jest czarno-biały.
|
Cz sie 13, 2009 19:02 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Ci zakonnicy wiedzą tyle, ile im pismaki z GW powiedziały.
Pismaki z GW niczego im nie musieli mówić - sami sobie mogą obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=Ryn8iv05 ... re=related
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz sie 13, 2009 20:37 |
|
 |
Leontodon
|
Ech. Te pełne "chrześcijańskiej" nienawiści twarze... A ta pani okółó 0:38 minuty to po nocach w koszmarze może sie pojawić. I co im tak kamera przeszkadzała? Zachowywali się jak kibole co chcą uniknąć identyfikacji i
Ale to po prostu efekt paranoicznej wizji świata. I konsekwetnego podsycania takiej wizji przez P. Rydzyka.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Cz sie 13, 2009 21:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Na siłę próbujesz wetknąć w usta Rydzyka czegoś, czego nie powiedział. Nie potrafisz się przyznać do błędu.. Od 18 lat stałe, niezmienne, pewne "wyjaśnienie" jak amen w pacierzu ....nie spodziewałam się niczego innego Cytuj: Ci zakonnicy wiedzą tyle, im pismamki z GW powiedziały
Nie wiedza biedaczyska, że pełnia wiedzy i prawdy jest tylko u o. Rydzyka.
A swoja drogą doceniasz GW  ....dociera az do Brazylii.
|
Pt sie 14, 2009 8:02 |
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Wow, skąd znasz opinię 99& społeczeństwa? Serio pytam. Chcesz powiedzieć, że większość chciałoby paradować nago po ulicy? Wstyd jest zakodowany w ludzkiej psychice i tylko nieliczni mają odchyły od normy. Cytuj: mamy jedną patologię w morzu normalności. To chyba mało. To nie jedyna patologia. O innych wspomniałem wyżej. Cytuj: No nie wiem, mnie by tamta kobieta pod sceną za cholerę nie podnieciła. :S Bo nie była zbyt atrakcyjna  Ale ogólnie naga kobieta faceta podnieci. Cytuj: Te same dzikuski ganiają bez zakrycia cycków, dlaczego więc oburzasz się, że ktoś u nas tak chodzi? ;> Nie są jednak całe nagie. My stoimy wyżej w cywilizacyjnej hierarchii i dlatego od nas powinno się wymagać więcej. Cytuj: A ja Ci mówię, że punki nie są wrogo nastawieni Powiedzmy tak - Jedni są, inni nie. ****************************************************** Sareneth napisał(a): Nie. Ale jest różnica między eojną, a aborcją.. Jest różnica, ale w obu wypadkach mamy do czynienia z zabijaniem ludzi. Zresztą nie chodzi o to czy te zjawiska są podobne, czy nie, ale o FORMĘ PRZEKAZU ! ******************************************************* Ukyo napisał(a): Metalik, podstawowa sprawa, powinieneś dobrze wiedziec, jak łatwo jest przedstawić w złym swietle imprezę, na której przebywa bardzo wiele róznych osób. Ja nie pisałem, że cały ten festiwal jest zły. Wiem, że dużo postów napisałem w tym wątku, ale jednak warto to przeczytać zamiast oskarżać mnie potem o coś, czego nie napisałem. Ps. Zresztą to wy oceniacie wszystkich słuchaczy RM na podstawie kilku sprowokowanych przez TVN osób. Co, może nie? ********************************************************* Johnny99 napisał(a): Pismaki z GW niczego im nie musieli mówić - sami sobie mogą obejrzeć: W naszym kraju ludzie mają blade pojęcie o RM, bo na podstawie oszczerczych artykułów i programów, a jacyś zakonnicy z Brazylii mają mieć większe? ********************************************************** Leontodon napisał(a): Ech. Te pełne "chrześcijańskiej" nienawiści twarze... Za to twoje posty są pełne miłości i wyrozumiałości  To typowa postawa wrogów Rydzyka. Ps. pisałem wyżej, że oceniacie wszystkich słuchaczy na podstawie zachowania sprowokowanej grupy ludzi. Ty myślisz, że oni pokażą wszystko w tej telewizji? Pokażą to co niekorzystne dla RM. ********************************************************** Alus napisał(a): Od 18 lat stałe, niezmienne, pewne "wyjaśnienie" jak amen w pacierzu ....nie spodziewałam się niczego innego Suszę zęby
Dwa pytania:
1. Nazwał Owsiaka diabłem?
2. Czy zgodnie z nauką kościoła diabeł nie może posłużyć się człowiekiem?
I nie kręć znowu tylko odpowiedz uczciwie.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
So sie 15, 2009 8:52 |
|
|
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Czy zgodnie z nauką kościoła diabeł nie może posłużyć się człowiekiem?
Oczywiście że może!!!! Nawet znam przykład wyjatkowo perfidnej zagrywki diabła. Ta zagrywka jest opanowanie faceta w habicie w celu szerzenia nienawiści, pod przykrywka Koscioła. Tym facetem jak sie domyślacie jest Tadeusz Rydzyk.
Powinnismy sie za niego modlić i prosić by jakis dobry egzorcysta uwolnił go spod panowania szatana.
|
So sie 15, 2009 10:21 |
|
 |
Metalik
|
Myślę, że Tobie pomoc by się przydała bardziej.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
So sie 15, 2009 10:23 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
A to RM pozwala samodzielnie myśleć??? 
|
So sie 15, 2009 10:38 |
|
 |
Metalik
|
Owszem, może jak sam posłuchasz to sam w końcu zaczniesz? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, nawet dla Ciebie 
|
So sie 15, 2009 10:43 |
|
 |
Leontodon
|
Metalik napisał(a): Owszem, może jak sam posłuchasz to sam w końcu zaczniesz? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, nawet dla Ciebie 
Skończyliście pyskówkę?
Co do diabła posługujacego sie ludźmi: tu obstawuiam jednak Ojca Dyktatora
Jaki bowiem miałby diabeł interes w zaopatrywaniu szpitali w sprzęt? Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić? 
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
So sie 15, 2009 11:24 |
|
 |
Ukyo
|
Metalik, przez kilka stron prowadzisz batalię w bardzo złym guście przeciwko Przystankowi Woodstock a wszystko zaczęło sie od filmu z TadeuszRydzykWAM. Chciałam Ci jedynie udowodnic, ze Twoja dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo Pasażer udowodnił że film który przywołano mocno mija się z prawda i nie jest wiarygodny. Odwracając - ja mogłabym wkleić ten film z YT (bardzo znany i bardzo stary) i dowodzic, ze na zlotach wiernych RM stosuje się nazistowskie okrzyki, rękoczyny i przekleństwa - bo film to pokazał. Oczywiście, nie pokazał wspólnych modlitw, spiewów czy miłych staruuszek. Oczywiście - oba filmy sa tendencyjne i nie wolno opierac swojego osądu na podstawie żadnego z nich.
Co do mojego postrzegania słuchaczy RM. Moja Babcia słucha tego radia i ma poglądy zbiezne z hasłami tam głoszonymi (polityka, in vitro itd.) a nawet ostro broni ojca Rydzyka. Ale na pewno nie byłaby bohaterka tego filmiku - zapewniam Cię. Więc ja takiego zdania o wszystkich słuchaczach nie mam.
A co do bohaterów filmu - nie weim kto czym sporokował tego Pana, ale wyskakiwanie z rękami do reportera i wyganianie z placu za pomoca hitlerowskich okrzyków wystawiło świadectwo przede wszystkim jemu, w drugiej zas kolejności - medium, którego broni.
Nie chcę się bawic w moderatora, ale to nie jest temat o gołych dzikuskach, stringach i przemocy na Woodstock, nawet jesli Metalik lubi łapać za słówka i z tematu strojów na Woodstocku robic cała e-drame, zeby tylko do czegos się przyczepić.
Metalik, proponuje uwierzyc Mrocznemu że nie taki Woodstock straszny i wrócic do tematu, inaczej moderator tu wparuje i wykasuje część Waszej dyskusji, moze nawet zamknie temat - i po co to nam wszystkim?
|
So sie 15, 2009 11:37 |
|
 |
Żžz
|
Leontodon napisał(a): Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić? Johann Wolfgang von Goethe napisał(a): FAUST: Nun gut, wer bist du denn? MEPHISTO: Ein Teil von jener Kraft, die stets das Böse will und stets das Gute schafft.
— Więc kimże w końcu jesteś? — Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro.

|
So sie 15, 2009 11:39 |
|
 |
Metalik
|
Ukyo napisał(a): Metalik, przez kilka stron prowadzisz batalię w bardzo złym guście przeciwko Przystankowi Woodstock Przecież napisałem wyraźnie w poprzednim poscie, że nie chodzi mi o cały festiwal? Cytuj: A co do bohaterów filmu - nie weim kto czym sporokował tego Pana, ale wyskakiwanie z rękami do reportera i wyganianie z placu za pomoca hitlerowskich okrzyków Po akcencie wywnioskowałem, że to Ślązak. Na Śląsku często używa się niemieckich zapożyczeń, jak. np. to RAUS? Chyba o to Ci chodzi? Leontodon napisał(a): Jaki bowiem miałby diabeł interes w zaopatrywaniu szpitali w sprzęt? Diabeł z definicji chyba nie moze dobra czynić? Wink
Ktoś kiedyś powiedział, że szatan to małpa Pana Boga, to znaczy małpuje, odwraca wszystko do góry nogami. Nie chodzi o sam szlachetny czyn jakim jest pomoc WOŚP, ale wszystko co się dzieje przy okazji. Dam symboliczną złotówkę, ale Owsiak zorganizuje festiwal z Hare Kriszna. Wielu z tych młodych ludzi do nich przystąpi i mamy zwycięstwo diabła, bo dla niego liczy się dusza a nie to czy ktoś wyzdrowieje dzięki sprzętowi medycznemu.
|
So sie 15, 2009 11:52 |
|
 |
r4dz10
|
Metalik napisał(a): Owszem, może jak sam posłuchasz to sam w końcu zaczniesz? Pamiętaj, nigdy nie jest za późno, nawet dla Ciebie 
ja dziękuję, przez 10 minut były wyczytywane nazwiska dobrodziejów, co wysłali kasę na RM. interes się kręci 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
So sie 15, 2009 11:54 |
|
 |
Metalik
|
Powinieneś się cieszyć, że istnieje dobrowolna inicjatywa społeczna
Weźmy takie ,,Metro". Dostaniesz za darmo ! Jakim cudem?
RM jest dziełem ludzi, sami to stworzyli, Rydzyk bez wolnej woli słuchaczy niczego nie stworzył?
Ty nie musisz niczego wpłacać, jesteś wolny 
|
So sie 15, 2009 11:59 |
|
|
|