XX Rocznica Powstania Radia Maryja
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 XX Rocznica Powstania Radia Maryja
To była piękna uroczystość, której główną częścią była Eucharystia. Na początku mszy św. zostało odczytanie przesłanie od Ojca Świętego Benedykta XVI. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1140628
|
Pn gru 05, 2011 3:08 |
|
|
|
 |
merkaba
|
 Re: XX Rocznica Powstania Radia Maryja
też tam byłem
|
Pn gru 05, 2011 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też byłam, już kolejny szósty raz. W zeszłym roku uroczystą Eucharystię przeżywałam w kościele, a w tym roku byłam w namiocie, w którym były stoiska z książkami, ale kamery nie było, więc znajomi łączacy się za pomocą TVTrwam nie mogli mnie zobaczyć. Jak co roku kupiłam wnukom książki, które otrzymają z okazji urodzin, oraz św. Mikołaja.
|
Pn gru 05, 2011 11:22 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
100 lat dla Radia Maryja i Ojca Tadeusza!
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Pn gru 05, 2011 13:32 |
|
 |
merkaba
|
też byłem w namiocie z książkami granatowa kurtka i reklamówka od Piotra i Pawła z książkami po mszy kupowałem pierniki ROK 1998 Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła, tak jak twoje za odkupienie win i kar za grzechy twoje i Pawła. Pojmujesz? Jeśli kochasz ojca Tadeusza Rydzyka, to módl się za niego więcej, bo on teraz szczególnie tej modlitwy potrzebuje, Ja mu błogosławię każdego dnia. To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży. http://www.objawienia.pl/argasinska/arg14.html
|
Pn gru 05, 2011 13:47 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
merkaba napisał(a): ROK 1998 Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki.  Cytuj: To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży. Cytuj: Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła "Ziarnem zasianych modlitew zorzy, z wiarą że Bóg w radio i telewizji, telefon nam rozmnożył, Kapłanie mój, oddałem Ci się w ręce, By słodzić znój przepisem* (?) życia męce. Na rany twe kłaść przecudne leki, Tyś kapłan mój po wszystkie wieki wieków.Kapłanie mój, jam Twój niegodny sługa, Choć wrogów, choć droga cierpień długa. Nie iść wstecz, spójrz na mnie, łask Twych rzeki. Tyś kapłan po wszystkich wieków wieki.* A Twe życie drogi księże niech najdłuższe będzie, Bo Ty siejesz ziarno zdrowe, chwasty niszczysz wszędzie.Żyj i pracuj, żyj i kochaj każdego jak brata, Żyj nam ojcze Tadeuszu Rydzyku jak najdłuższe lata." http://glosrydzyka.blox.pl/2009/09/Ojcze-Rydzyku-8222Na-rany-twe-klasc-przecudne.html* Pan przysiągł i żal Mu nie będzie: Tyś Kapłanem na wieki na wzór Melchizedeka.(Psalmów 110:4) gita napisał(a): główną częścią była Eucharystia "Działaczka biura Radia Maryja ze Szczecina: - Jeżeli ktoś nie może jechać, może dać kopertę, żeby przekazać w darze ojcom." http://wyborcza.pl/1,75478,10728690,Rydzyk_zaprasza_na_urodziny__ale_nie_dziennikarzy.html"Radio Maryja oknem do nieba, okno do nieba trzeba otwierać. A życiu nieba trzeba jak chleba i na ten chleb trza grosza nazbierać. (...) Radio Maryja drogą do Boga, drogą do Boga należy kroczyć. By iść do Boga na swoich nogach, strumyczek wsparcia trzeba utoczyć." http://glosrydzyka.blox.pl/2010/11/Nowy-hit-stacji-o-Rydzyka-Radio-Maryja-oknem-do.html
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn gru 05, 2011 14:48 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Elbrus to co reprezentujesz sobą to brak kultury i brak wychowania. Żal.pl
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Pn gru 05, 2011 15:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a antysemickie teksty w czasie audycji są okej?
|
Pn gru 05, 2011 15:34 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Margaret_ka napisał(a): a antysemickie teksty w czasie audycji są okej? "argument" zgrany jak stara płyta i bzdurny. Założę się, że nie słuchasz RM, a gadasz to co plotą wrogowie Ojca Rydzyka. Bo przecież sama z siebie czegoś takiego byś nie wymyśliła. Więc nie ma o czym gadać.
|
Pn gru 05, 2011 16:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
agawa napisał(a): Margaret_ka napisał(a): a antysemickie teksty w czasie audycji są okej? "argument" zgrany jak stara płyta i bzdurny. Założę się, że nie słuchasz RM, a gadasz to co plotą wrogowie Ojca Rydzyka. Bo przecież sama z siebie czegoś takiego byś nie wymyśliła. Więc nie ma o czym gadać. Po co wymyślać?.....przyjaźń o. Rydzyka z J. Kobylańskim zdeklarowanym, jawnym antysemitą stanowi niepodważalny dowód.
|
Pn gru 05, 2011 16:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn gru 05, 2011 16:14 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Alus napisał(a): agawa napisał(a): Margaret_ka napisał(a): a antysemickie teksty w czasie audycji są okej? "argument" zgrany jak stara płyta i bzdurny. Założę się, że nie słuchasz RM, a gadasz to co plotą wrogowie Ojca Rydzyka. Bo przecież sama z siebie czegoś takiego byś nie wymyśliła. Więc nie ma o czym gadać. Po co wymyślać?.....przyjaźń o. Rydzyka z J. Kobylańskim zdeklarowanym, jawnym antysemitą stanowi niepodważalny dowód. wiesz kto jest "antysemitą" według GW i tym podobnych? Ten który mówi prawdę o stosunkach polsko- żydowskich i wykazuje jak Żydzi kłamią. A największym antysemitą to jest ten Żyd, ma zakaz wjazdu do Izraela. Jego rodzice przeżyli w Polsce Holocaust. Zobacz co on mówi i zastanów się nad sobą i tym co piszesz: Profesor Norman Finkelstein jest synem Żydów z Polski – matka przeżyła niemiecki obóz w Majdanku, a ojciec w Auschwitz. W wyniku swego nieustępliwego stanowiska krytykującego Izrael, pozbawiony został m.in. prawa do stałego etatu wykładowcy uniwersyteckiego na uniwersytecie DePaul w Chicago, a w maju ubiegłego roku został aresztowany na lotnisku Ben Gurion, wydalony z Izraela z zakazem wjazdu na okres 10 lat. W wywiadzie, prof. Finkelstein na pytanie: “Czy operacja Izraela będzie skuteczna?” odpowiedział między innymi: - Przede wszystkim musimy używać prawidłowych określeń. Nie można mówić ani o ‘operacji’, ani o ‘wojnie’. To co się bowiem dzieje w Izrealu, to rzeź, masakra. Jeśli mamy zabitych 200-300 dzieci, to nie jest wojna. Kiedy mamy silną armię przeciwko bezbronnym ludziom, to nie jest wojna. [...] Jedna-trzecia ofiar to dzieci i to nie jest wojna – to jest po prostu masakra. Na pytanie czy “wnuki ocalałych z Holokaustu robią dokładnie to samo co Naziści im czynili?”, prof. Finkelstein odpowiedział: - Wydaje mi się, że Izrael, jak to wskazał jeden z komentatorów, jest w stanie szaleństwa, jest państwem obłąkanym. I musimy być uczciwi w stwierdzaniu tego. Gdy reszta świata pragnie pokoju, gdy Europa pragnie pokoju, gdy Stany Zjednoczone pragną pokoju – ten kraj pragnie jedynie wojny, wojny i wojny. W pierwszym tygodniu masakry, dochodziły z izraelskiej prasy doniesienia o tym, że Izrael nie chce wycofać swoich sił lądowych, ponieważ przygotowuje się do napaści na Iran. Potem mieliśmy doniesienia, że planuje atak na Liban. To jest kraj w stanie szaleństwa. wiecej: http://www.bibula.com/?p=5701[...]
Ostatnio edytowano Cz gru 15, 2011 13:54 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
wycieczki personalne
|
Pn gru 05, 2011 16:15 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Forsowanie kultury żydowskiej i żydowskiego punktu widzenia staje się już nie do zniesienia!prof. Bogusław Wolniewicz ŚWIĘTE SŁOWA profesora 
|
Pn gru 05, 2011 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ciekawe gdzie RM widzi to "forsowanie"... agawa a Ty myslisz? czy bezkrytycznie rpzyjmuejsz takie steki bzdur z frondy, gazety polskiej, bibuly itp?
|
Pn gru 05, 2011 16:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): agawa napisał(a): Margaret_ka napisał(a): a antysemickie teksty w czasie audycji są okej? "argument" zgrany jak stara płyta i bzdurny. Założę się, że nie słuchasz RM, a gadasz to co plotą wrogowie Ojca Rydzyka. Bo przecież sama z siebie czegoś takiego byś nie wymyśliła. Więc nie ma o czym gadać. Po co wymyślać?.....przyjaźń o. Rydzyka z J. Kobylańskim zdeklarowanym, jawnym antysemitą stanowi niepodważalny dowód. [...] Popatrz, posłuchaj, poczytaj, znajdziesz tu wiele piękna. Polecam między innymi piekną pieśn:Abba Ojcze, nie szkodzi, że ją znasz, zaśpiewaj razem z uczestnikam Jubileuszowego spotkania. http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28424
Ostatnio edytowano Cz gru 15, 2011 13:55 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
Wycieczki personalne
|
Pn gru 05, 2011 16:30 |
|
|
|