Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 11, 2024 4:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość

Post Re: Atak na Kościół
Saqura napisał(a):
george45 napisał(a):
A z jakiej Kontytucji, Rzeczpospolitej Polskiej,

Art.30 stanowi o godności, a art. 40 stanowi tak "Nikt nie może być poddany torturom ani okrutnemu, nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu i karaniu"

Czyli ten obraz i podobieństwo do Boga odkładasz na bok, zakładasz koszulkę z napisem KONSTYRUCJA, art 30 i art. 40?
Saqura napisał(a):
george45 napisał(a):
Tak, i jak każdy człowiek jest skłonny popełniać rożnego rodzaju przestępstwa

Każdy doskonale o tym wie, jak również to iż każdy jest niewinny dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona wyrokiem.
Mówisz o tych, którym pełnomocnik podejrzanego księdza zarzuca zmuszanie księdza by sikał do butelki i doprowadzili do tego, że tenże ksiądz pościł przez całe Triduum Paschalne?

Śr lip 03, 2024 9:51

george45 napisał(a):
Czyli ten obraz i podobieństwo do Boga odkładasz na bok, zakładasz koszulkę z napisem KONSTYRUCJA, art 30 i art. 40?

To dlaczego według prawa ziemskiego ma być oskarżany(jeśli go nie dotyczy) trzeba go było pozostawić na dzień sądu bożego :)
george45 napisał(a):
Mówisz o tych, którym pełnomocnik podejrzanego księdza zarzuca zmuszanie księdza by sikał do butelki i doprowadzili do tego, że tenże ksiądz pościł przez całe Triduum Paschalne?

Samo zmuszanie do załatwienia się w butelkę jak i to że nie może pospać w nocy opiera się o słowo tortura. Jezus po uderzeniu w policzek też nie nastawił drugiego a zapytał dlaczego i za co..

Śr lip 03, 2024 10:53

george45 napisał(a):
Nie mylisz pojęć, wyrok sprawiedliwy z wyrokiem prawomocnym

Nastepna sciema - sprawiedliwy powiadasz.

Śr lip 03, 2024 13:31

george45 napisał(a):
"W związku z artykułem pt. "60 godzin piekła, czyli list ks. Olszewskiego z aresztu", który ukazał się w gazecie "Sieci" Ministerstwo Sprawiedliwości informuje, że podjęło działania sprawdzające związane z opisanymi okolicznościami" - czytamy w oświadczeniu resortu. Według ministerstwa, osadzony nie zgłaszał żadnych skarg do Służby Więziennej, nie robił tego też jego adwokat. "Od chwili wydania decyzji o tymczasowym aresztowaniu – czyli od dnia 28 marca 2024 r. - Michał O., przebywa pod opieką Służby Więziennej. Podejrzany został objęty szczególną ochroną

:roll:
https://wpolityce.pl/polityka/697960-ne ... szewskiego

Pn lip 08, 2024 8:51

- Konwój wjechał na sygnale na Orlen […]. Mnie w kajdankach zaprowadzono do WC na stacji, a po opuszczeniu WC funkcjonariusze ABW zamawiali sobie hot dogi, a ja stałem skuty na środku sklepu na stacji. Ludzie robili mi oraz funkcjonariuszom w kominiarkach zdjęcia. Prosiłem też, by kupiono mi coś do jedzenia (było już po 12.00, ale dowiedziałem się, że oni “nie karmią”).

Podłość w blasku fleszy chciało by się rzec. Jeszcze kilka miesięcy temu, gdyby ktoś powiedział, napisał ,że na Orlenie Obiatka, w porze obiadowej, będzie głodny, skuty kajdankami ksiądz, błagający paparazzi by kupili mu jak podejrzewam choć kawałek chleba naszego powszedniego (to był post, wielki czwartek), zostałby wykpiony. Ponadto nigdy w takim miejscu, ksiądz nie byłby skuty kajdankami, jak również nie usłyszałby, po takim błaganiu słów, że oni “nie karmią”.
Myślę, że tych paparazzi służby bez problemu namierzą. Zapewne monitoring z błagającym o posiłek księdzem został zabezpieczony i zakrojone na szeroką skalę poszukiwania trwają.

STOP atakom!!!

Pn lip 08, 2024 10:57

george45 napisał(a):
Myślę, że tych paparazzi służby bez problemu namierzą. Zapewne monitoring z błagającym o posiłek księdzem został zabezpieczony i zakrojone na szeroką skalę poszukiwania trwają.

Dopóki wszystko dzieje się na zamówienie polityczne władzy, to wszelkie ustalenia będą zawsze takie, jakich władza oczekuje.

Pn lip 08, 2024 12:45

Idący napisał(a):
Dopóki wszystko dzieje się na zamówienie polityczne władzy, to wszelkie ustalenia będą zawsze takie, jakich władza oczekuje.

Myślisz, że zamierzenia abp Jędraszewskiego dotyczące spędzenia ostatnich dni w tym ziemskim padole, na terenie "krakowskiego Castel Gandolfo" jest zgodne z oczekiwaniami, jego władzy, czy władzy nad nim?

Śr lip 10, 2024 9:31

Jak Cię lubię (słabo, ale lubię), to w tym wypadku stosujesz odpowiedzialność zbiorową wobec księży jako grupy, a to jest wstrętne.

Śr lip 10, 2024 10:26

Arrogance napisał(a):
Jak Cię lubię[..]
Arrogance, faktem jest, że na brak powodzenia nie narzekam. Kierując do mnie takie wyznania, marnujesz czas, jestem osobą heteroseksualną. Podkreślając moją heteroseksualność, nie neguję i nigdy nie negowałem osób homoseksualnych.
Zapewne w następstwie uczuć jakie żywisz do mnie, nie zwróciłeś uwagi, że tematem wątku jest "Atak na Kościół". Twa wypowiedź, nie jest wstrętna, powiedziałbym raczej jest nie na miejscu. :)

Śr lip 10, 2024 12:01

Pyszczusiu puszysty, w jednym łóżku ze mną nie spałeś, mylisz mnie z kimś innym. : P

"Atak na Kościół" można rozumieć wielorako, niekoniecznie jako atak na wszystkich księży za zbrodnie niektórych księży. To jest wulgarne. Zresztą, w temacie wątku nie napisano: "Atak na Kościół Nauczający". : P

Śr lip 10, 2024 14:40

Arrogance napisał(a):
Pyszczusiu puszysty, w jednym łóżku ze mną nie spałeś, mylisz mnie z kimś innym. : P
Raczej tak, Ty zapewne nie dałbyś mi pospać, podobnie jak funkcjonariusze księdzu. :-D

Żart żartem, a atak nie ustaje. Teraz szef ABW podaje do publicznej wiadomości, że ks. Michał O. Pił

Pt lip 12, 2024 21:39

Z tym kiędzem to wygłupy. Każdego zatrzymanego traktuje się podobnie. Najpierw dołki, potem areszt tymczasowy lub skazanie. Warunki są takie same dla wszystkich i to jedna wielka hucpa. Chodzi o aferę w mediach zwolenników wiadomej partii, głównie tv republika.

Pt lip 12, 2024 22:00

Szczerbina napisał(a):
Z tym kiędzem to wygłupy. Każdego zatrzymanego traktuje się podobnie. Najpierw dołki, potem areszt tymczasowy lub skazanie. Warunki są takie same dla wszystkich i to jedna wielka hucpa. Chodzi o aferę w mediach zwolenników wiadomej partii, głównie tv republika.

Jeśli masz rację, to znaczy, że jest znacznie gorzej niż przedstawia to Republika czy Polsat (znacznie oględniej, ale fakty pozostają). To by świadczyło o tym, że już udało się koalicji ***** *** wprowadzić totalitaryzm w więziennictwie. I tak jak w hitlerowskich Niemczech czy sowieckiej Rosji postępowanie dotyczy tylko nieprawomyślnych. A swoich się broni jak niepodległości, jak to zadeklarował Neuman.

So lip 13, 2024 8:37

Idący napisał(a):
A swoich się broni jak niepodległości.
Tak Idący, ciężko się tym pogodzić ale tak jest. Przykładem takiej heroicznej obrony mogą być Biskupi, którzy kryli księży pedofilów Kryli, to znaczy ukrywali.

So lip 13, 2024 9:33

george45 napisał(a):
Idący napisał(a):
A swoich się broni jak niepodległości.
Tak Idący, ciężko się tym pogodzić ale tak jest. Przykładem takiej heroicznej obrony mogą być Biskupi, którzy kryli księży pedofilów Kryli, to znaczy ukrywali.

Ta gazeta absolutnie nie jest wiarygodnym źródłem. Jej "rewelacje" to zwyczajne pomówienia. Jeszcze każą płacić za bzdury które zamieścili. Nie widzisz, że chcą zarobić ślizgając się na "nośnym" temacie? Trochę wysiłku i przytocz inne bardziej wiarygodne, a przynajmniej obiektywne.

So lip 13, 2024 17:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona