Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 9:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Kilka slow z Lednicy 
Autor Wiadomość
Post Kilka slow z Lednicy
"...To nie tolerancja, ale dojrzałość w podejmowaniu decyzji jest gwarancją wolności ".

"Tolerancja nie zagwarantuje nam demokracji, a pozostawienie jej ponad zdrowy rozsądek, ponad prawo, ponad sprawiedliwość czy odpowiedzialność może prowadzić do upadku zarówno demokracji, jak i do obojętności na los państwa i na los człowieka " - mówił arcybiskup Stanisław Gądecki.

Apelował też do młodzieży, by nie "unikała zobowiązań i więzi na całe życie, rzekomo po to, by chronić swoją wolność ". "Jesteśmy wolni tylko na tyle, na ile potrafimy wyrazić naszą wolność w podejmowaniu i w wypełnianiu określonych zobowiązań. Inaczej nasza wolność jest czystą iluzją ".

Jakie przeslanie do Was dotarlo? Piszcie...

N cze 05, 2005 8:28

Post Re: Kilka slow z Lednicy
o. Pacyfik OFM napisał(a):
Jakie przeslanie do Was dotarlo? Piszcie...

Ojcze Pacyfiku do mnie nic z tego przesłania nie dotarło, bo ni grzyba nic nie słyszałam. Tylko widziałam jakiegoś biskupa na telebimie i podobno coś mówił, ale o czym on do mnie rozmawiał to juz sobie poczytam chyba w internecie. Dodam, że nie stałam gdzieś na tyłach tylko w sektorze D, czyli tak po środku.

O przesłaniu Lednickim, które do mnie dotarło to tylko to jedynie - jak ważna jest jedność :) Podczas gdy niekórzy z mojej grupy przemokli do suchej nitki, bo nie wzięli nic na deszcz, inni nie byli aż tak strasznie mokrzy. Dlatego jedni chcieli wracać a inni nie i powstał spór. Ogólnie wszystko się pomieszało i się w końcu pogubiliśmy, bo jedni gdzieś poszli podczas gdy inni już zdążali do autokaru. Na szczęście jest coś takiego jak telefon komórkowy (chociaż o zasięg tam trudno było ;)), więc się poodnajdywaliśmy. Gdy wracaliśmy już do domu autokarem zrozumieliśmy, że nie jesteśmy doskonali.
Nie byłam na Mszy, nie przeszłam przez rybę, nic nie słyszałam, zmokłam, zimno mi było..............ale nie żałuję, że pojechałam. Nie żałuję, bo Bóg zawsze ma jakiś swój ukryty plan. Zawsze ma jakieś przesłanie dla nas. W przyszłym roku też będzie Lednica, też będzie Msza i przejście przez rybę i wtedy mi się uda :)
Cieszę się bardzo, że pojechałam, bo każda forma modlitwy jest dobra, nawet taka w deszczu gdy się stoi z grupą w płaszczach pod parasolami lub bez płaszczy i parasoli :)
Tak więc ojcze takie właśnie przesłanie do mnie dotarło :)

PS. Niech się wypowiedzą inni uczestnicy Lednicy, ci którzy słyszeli co bisku mówił, ci kórzy zostali do końca, ci kórzy nie słyszeli i nie zostali do końca, ci którzy przemokli i ci kórzy nie przemokli tak bardzo, a także ci którzy dośwadczyli kąpieli błotnej podczas gdy niefortunnie się poślizgnęli na błocie ;)

Aha jeszcze jedno. Chciałam sprostować to iż powiedziałam, że nic kompletnie nie słyszałam. Otóż usłyszałam coś ;) Jak (chyba ks.Góra) powiedział coś w tym stylu:" O patrzcie przestało padać!!!" i w tym momencie tak lunęło z nieba deszczem, że mieliśmy ogólnie niezły ubaw :) Taka radość też jest potrzebna ;)

św. Augustyn

N cze 05, 2005 13:40

Jeśli pytam w niewlasciwym miejscu to przeprszam.Chciałąm tylko wiedziec którego czerwca jest Lednica w 2006 r.?Nie moge znalesc na stronie Lednicy daty.
z gory bardzo dziękuję!:)

Pt paź 28, 2005 8:18
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]