| Autor |
Wiadomość |
|
Silverade
|
 Czy uważacie, że...
Czy uważasz, że należałoby zamknąc RM,Trwam i Nasz Dziennik?
Jeżeli tak-nie to dlaczego - uzasadnij.
|
| Wt lis 15, 2005 10:39 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
...a po co zaraz zamykać?
Wystarczyłoby usunac kilka osób, przeprowadzić reforme i wszystkie te media zaczełyby działac tak jak powinny i spełniac swoją role tak jak są do tego powołane.
Bo jedyne co jest tam kontrowersyjne to agresywna polityka i lansowanie nieodpowiedzialnych osób na wysokie stanowiska (vide Andrew Lepper...i kilku oszołomów z tytułami profesorkimi)
|
| Wt lis 15, 2005 10:55 |
|
 |
|
klarowna
|
Podzielam zdanie Belizariusza...2 prostszym sposobem jest nieoglądanie wybranych audycji 
| Wt lis 15, 2005 12:18 |
|
|
|
 |
|
kefas_piotr
|
w dobie kablówek mających po 60 parę programów, i natłoku eterowego masz okazję nie trafić na te media, a ponoć mamy demokrację, więc niech sobie działają na pożytek własny i tych którzy oglądają i słuchają, w końcu nikt nie ma obowiązku słuchać , czy nie słuchać (vide oglądać, lub nie). 
| Wt lis 15, 2005 12:24 |
|
 |
|
jurgi
|
Nie moge oddac glosu w sadzie..chyba...
a moje zdanie to `Nie`[nie jako odp , nie tygodnik Urbana J]:)
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
| Wt lis 15, 2005 12:45 |
|
|
|
 |
|
Kurvik
|
Głosowałem na TAK. Jestem za zamknięciem wszystkich wymienionych w ankiecie mediów. Usunięcie osób, któe są tam toksyczne spowodowałoby wyludnienie tej stacji, radia i redakcji tej gazety. Według mnie powinno się założyć zupełnie nową stację, radio, gazetę z zupełnie nowymi ludźmi pod zupełnie inną nazwą (tamte stare jadnakowoż bardzo źle się niektórym ludziom kojarzą). Nie jestem przeciwny mediom religijnym tylko tym konkretnym(miło byłoby również, gdyby owe nowe media nie określały się mianem katolickich, a chrześcijańskich i prezentowane tam były poglądy nie tylko katolików, a ogólnie chrześcijan. Ale to tylko takie moje marzenie).
_________________ Na prośbę admina działam teraz jako Chaota.
Who dare to care...
Nie-katolik. Chrześcijanin. Ezoteryk. Pokój Wam
Oswiadczam, iż nie mam nic wspólnego z grupą zwącą siebie "WKT".
|
| Wt lis 15, 2005 16:21 |
|
 |
|
dakota
|
Ja również głosowałam na "tak", ponieważ uważam, że media te są opiniotwórcze i przyczyniają się do kształtowania ludzkich postaw i poglądów. I nie wszystko można tolerować nawet w systemie demokratycznym. Przecież obowiązują prawne zapisy, zabraniające np. propagowania pewnych ideologii np. faszyzmu czy nazizmu. Także RM, którego audycje aż "ociekają" antysemityzmem, kształtuje całe zastępy ludzi, pełnych uprzedzeń a często i niwnawiści. I dlatego, jako rozgłośnię szkodliwą powinno się ją zamknąć. Jest jeszcze jeden powód - uważam, że o. Rydzyk swoją działalnością przynosi wstyd i całemu zakonowi redemptorystów i obrazowi polskiego katolicyzmu. Ja, jako katoliczka, absolutnie nie życzę sobie być utożsamiana z poglądami i działalnością tejże rozgośni. A jako ciekawostka "przyrodnicza" - "zachwyciły" mnie witraże znajdujące się w kaplicy RM - pierwszy przedstawia antenę satelitarną, drugi - wieżę transmisyjną, na trzecim jakimś cudem chyba tylko "załapała" się ... Maryja. Non comment.
|
| Wt lis 15, 2005 16:50 |
|
 |
|
zakochanyaniolek
|
Mimo że nie słucham i nie oglądam to NIE! Jest to jedno z niewielu polskich mediów, a nie tylko polsko języcznych jak większość w Polsce.
|
| Wt lis 15, 2005 17:16 |
|
 |
|
zielona_mrowka
|
Wolność słowa i wyznania w Polsce jest. Zamykać nie. Jasno określić, że to nie jest radio/TV/gazeta katolicka, czy nawet stojąca przy chrześcijańskiej. To media propagujące swoje własne treści, a to już mają prawo robić.
Nie zgodzę się jednak na określanie ich przesłania jako katolickie, dlatego jeśli chcą mieć taki przymiotnik przy nazwie to dopóki nie zmienią się propagowane tam treści radio/TV powinny zostać zamknięte.
Więc albo zmiana polityki, a jak nie to zamknięcie stacji. Albo Jasne określenie, że nie ma się nic wspólnego z katolicyzmem/chrześcijaństwem i niech sobie głoszą co chcą i nie utożsamiają się z tym czym są zaprzeczeniem.
Pozdrawiam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
| Wt lis 15, 2005 17:22 |
|
 |
|
Kurvik
|
zakochanyaniolek napisał(a): Mimo że nie słucham i nie oglądam to NIE! Jest to jedno z niewielu polskich mediów, a nie tylko polsko języcznych jak większość w Polsce. Jeśli to co oni tam prezentują to coś typowo polskiego to z całym sercem musze wyznać, że od teraz jestem dumnym nie-Polakiem.
Who dare to care...
|
| Wt lis 15, 2005 17:56 |
|
 |
|
Abelbabel
|
Głosowalem na nie. Niech sobie beda. To ze otlumaniają ludzi i robią inne zeczy z ktorych nie moga byc dumni to jednak maja prawo istniec. To ze ludzie ich sluchaja i daja sobie robic pranie mozgu to ich sprawa. Wedle zasady: "Chcacemu nie dzieje sie krzywda".
|
| Wt lis 15, 2005 18:56 |
|
 |
|
bobo
|
Mnie to jest obojętne. I tak oglądam/słucham tylko to, co chcę, co uważam za stosowne.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
| Śr lis 16, 2005 9:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zamykac. I jak napisala mrowka, okreslic, czym sa te media. Bo polskiemu katolicyzmowi czesto robia wiele zlego, czasem wiecej, niz dobrego.
Crosis
|
| Śr lis 16, 2005 9:59 |
|
 |
|
jurgi
|
Pragne wszelako zauwzyac,cokolwiek by nie pisac o tymze hat tricku,ze Radio Maryja i TV Trwam bodajze jako jedyne emituja: apel Jasnogorski[na cala POlske i nie tylko] Brewiarz,nieszpory,różaniecetc. a audycje w ktorych sa wypowiedzi prywatne??mozna wylaczyc,kazdy ma chyba wolna wole na tyle,zeby nie sluchac.[choc nie zawsze sa one zle]Z tego co mi osobiscie wiadomo nikt nikogo nie zmusza.
Pozdrawiam
_________________ lllZwatpienie to najprostsza droga do przegranejlll
|
| Śr lis 16, 2005 12:23 |
|
 |
|
Kurvik
|
A na apelu jasnogórskim nie ma wypowiedzi złych? A wypowiedź, że człowieka kopać nie wolno, chyba że czerwony? Ależ to miłosierne i chrześcijańskie.
Who dare to care...
|
| Śr lis 16, 2005 17:17 |
|
|
|