|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Zarząd komisaryczny na Srebrnej Górze
Autor |
Wiadomość |
goostaf
|
 Zarząd komisaryczny na Srebrnej Górze
Temat już może niezbyt aktualny...
Poza lakonicznymi informacjami o ustanowieniu zarządu komisarycznego i odwołaniu decyzją Stolicy Apostolskiej dotychczasowego przeora - Ojciec Maksymiliana Kozłowskiego niewiele można się dowiedzieć na ten temat.
Mogłem jedynie przeczytać, że przeor popadał w konflikty. Ale z kim i dlaczego?
Może jakiś krakus wie coś więcej na ten temat. Bo ja poza tymi niezbyt optymistycznymi informacjami niczego innego nie mogę się dowiedzieć. No chyba że to jest sprawa wewnętrzna zakonu i wara mi od tego. Rzeczywiście, chcę tylko zaspokoić ciekawość.
Bielany to fascynujące miejsce, dlatego wiadomości o tych tajemniczych wydarzeniach trochę mnie zaniepokoiły.
Ktoś wie o co biega?
_________________ Powiedziano ci, człowiecze, co jest dobre. I czegoż żąda Pan od ciebie, jeśli nie pełnienia sprawiedliwości, umiłowania życzliwości i pokornego obcowania z Bogiem twoim Micheasz 6:8
|
Śr mar 15, 2006 12:18 |
|
|
|
 |
angua
|
Ja wiem tyle, co przeczytałam w Wyborczej jakiś czas temu. Do tego było to wydanie papierowe, ale w końcu udało mi się znaleźć i w sieci ten artykuł:
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,71704,3145149.html
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Śr mar 15, 2006 13:04 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
W artykule wsszystko jest dokładnie opisane
Ciekawe, bo jakiś czas temu zupełnie przypadkiem ta sprawa obiła mi się o uszy.
I znowu chodzi o kasę...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr mar 15, 2006 14:26 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|