Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 03, 2025 16:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Gość Niedzielny 2im tygodnikiem opinii w kraju :)) 
Autor Wiadomość

Post Gość Niedzielny 2im tygodnikiem opinii w kraju :))
http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1154947566

No to gratulacje dla wspaniałej redakcji- czekamy kiedy zostanie prześcignieta Polityka-

a propos- szkoda, że OZON padł- myślę, jednak, że GN może przejąć czytelników O, a takze bezpłatny dodatek do OZONU, czyli FITNESS DUCHOWY- szkoda, by sie to zmarnowało :)

Pozdrówka;))

www.kmdm.pl Media Katolickie w Polsce i nei tylko :))

Wt sie 08, 2006 10:18
Zobacz profil WWW

Tym lepiej, że GN jest jak najbardziej wartą polecenia gazetą.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt sie 08, 2006 14:20
Zobacz profil WWW

To wbrew naturze. Zaprzeczenie prawa Grishama-Kopernika.

LEPSZE wypiera GORSZE.

To możliwe tylko w Polsce.

Wt sie 08, 2006 19:09
Zobacz profil WWW

WSPANIALE! "Gość Niedzielny" to najlepszy tygodnik, jaki się ukazuje w Polsce :-D . Wkrótce będzie na 1. miejscu również jesli chodzi o poczytność. Gratuluję Redakcji. Tak trzymać!

So sie 12, 2006 19:58
Dołączam do gratulacji :-D , wielkie brawa dla tego tygodnika :brawo:

Pn sie 21, 2006 22:58

O, to OZON już padł? Szkoda wielka, wielka.
Z takich dobrych to jeszcze kubię Prodoks - katalog ksiązek z księgarni, a przy okazji fajny dwumiesięcznik.

A miejsce Gościa cieszy, zwłaszcza, że niektórych kioskach go nadal ignorująi kupić go w nich nie można (za to jest w dystrybucji parafialnej :D )

Wt sie 29, 2006 9:46
właśnie, też się dzisiaj dowiedziałam że ozon padł :-(

a gościa czytam no i fajnie że ma to drugie miejsce bo to nie jest jakaś nawiedzona gazetka dla zdewociałych, ale normalny tygodnik... a że ciężko go dostać w "zwykłym" kiosku to fakt. Ale co tam, ja mam w parafii sporo egzemplarzy i zawsze starczy ;-)
jak dla mnie to obiektywnie najlepszy tygodnik ;-)

Wt sie 29, 2006 13:38

Co do OZONU- to juz od co najmniej tygodnia wiadomo, że bedzie jego następca. Głowa do góry.

Z kolei GN otwiera swój oddział w diec. Sosnowieckiej. Będzie konkurował z Niedzielą.

Opowiedzcie mi troche jak to jest w Waszych Diecezjach czy parafiach: jakie pisma mozna tam kupić, a jakie pisemka aktolcikei można nabyć w koskach :-)

Zaczne od siebie: Diec. Łomżynska. Niesety, mimo, że mamy fantastycznego duszpasterza, to jednak ks. biskup Stanisław Stefanek pod względem medialnym nie należy do zbyt otwartych. Naczelna zasada, że zawsze biskup wie najlepeij co winni czytać wierni obowiazuje. Kiedyś kiedys powstał Głos Katolicki. Potem wcielił go do Neidzieli, obecnei znów jest jedynym tygodnikiem któy można nabyć w parafiach. CO prawda w liście do wiernych biskup zachecał do czytania Niedzieli, Goscia czy Idziemy, to jednak Głos rządzi. O gazetce opowiem innym razem.

Za to osobiscie wolę nei tylko samego Goscia, ale jestem też zwolennikiem "wolnego rynku" i "wolnej konkurencji" wewnatrz Kościoła. Dlaczego wierny nie ma prawa wybrać: Niedziela, Gosć, Idziemy, Przegodnik Katolicki, Przegląd Katolicki ... na szczęście coraz więcej biskupów to rozumie. W wciela (co tu dużo mówić) swoje tygodniki do N lub GN, albo dozwalają konkurencję.

Inne pisma dostępne w Naszej parafi: Nasza Arka (dzieki naszym karmelitankom), Miłujcie się, Jaś, Dominik. Mam nadzieję, ze niczego nei ominąłęm.

Wt sie 29, 2006 14:47
Zobacz profil WWW

właśnie, też się dzisiaj dowiedziałam że ozon padł :-(

a gościa czytam no i fajnie że ma to drugie miejsce bo to nie jest jakaś nawiedzona gazetka dla zdewociałych, ale normalny tygodnik... a że ciężko go dostać w "zwykłym" kiosku to fakt. Ale co tam, ja mam w parafii sporo egzemplarzy i zawsze starczy ;-)
jak dla mnie to obiektywnie najlepszy tygodnik ;-)

No, no. Nie przesadzajmy z tymi pochwałami.
Bo Redakcja zanadto się nimi przejmie i Gość skończy jak Tygodnik Powszechny.

W kioskach nawet nie wiedzą, że taki Gość istnieje. Dlatego nie zamawiają. A jak zamawiają, to ostrożnie, jeden, dwa egzemplarze.
Będzie popyt - będzie podaż.
Głoście wieść o Gościu. Ludzie też nie wiedzą. Dlatego nie pytają w kioskach. I koło się zamyka.

Wt sie 29, 2006 14:53
Zobacz profil WWW

No, no. Nie przesadzajmy z tymi pochwałami.
Bo Redakcja zanadto się nimi przejmie i Gość skończy jak Tygodnik Powszechny.

Słusznie- zachecajmy ich lepiej do lepszej pracy. Ale wreszcie mamy wspaniały, nowoczesny tygodnik katolicki rywalizujący z największymi. 8)

Cytuj:
W kioskach nawet nie wiedzą, że taki Gość istnieje. Dlatego nie zamawiają. A jak zamawiają, to ostrożnie, jeden, dwa egzemplarze.
Będzie popyt - będzie podaż.
Głoście wieść o Gościu. Ludzie też nie wiedzą. Dlatego nie pytają w kioskach. I koło się zamyka.

Nie przesadzałbym. U san w Łapach też chyba mało kto wie/wiedział o gosciu. Jeszcze wiosną można go było kupić w Kolporterze jedynie na specjalne zamówinienie. Teraz jest dostępny. Skąd kioskarze wiedzieli ?? 8) :lol: Nie było nawet reklamówki w parafiach.

Ale to prawda- 3ba promować u siebie- podrzucać znajomym- niech z nudów przeczytają. Moze siegną po raz koeljny :D

Wt sie 29, 2006 15:09
Zobacz profil WWW

hmm... patrząc na procentowy kolportaż to nie ma co się dziwić, że łatwiej w parafii go dostać (70% nakładu) niż w kiosku (Ruch, Kolportet, Poczta Polska - 30%).

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt sie 29, 2006 15:09
Opowiedzcie mi troche jak to jest w Waszych Diecezjach czy parafiach: jakie pisma mozna tam kupić, a jakie pisemka aktolcikei można nabyć w koskach :-)

Gość, mały Gość, Niedziela, Miłujcie się, Tęcza.... w zasadzie tyle.
czasem specjalnie arka czy coś takiego, ale to baaaardzo rzadko

diecezja lubelska, parafia w Chełmie

Wt sie 29, 2006 18:51

Słyszałem, że ks. abp Józef traktuje Niedzielę, "po macoszemu", ale w samej 100licy archidiecezji podobno jest :D :D

Ale to niemała oferta 8)

Wt sie 29, 2006 19:32
Zobacz profil WWW

Co do OZONU- to juz od co najmniej tygodnia wiadomo, że bedzie jego następca. Głowa do góry.

Ja nie wiedziałam. Pierwszy numer ma się pojawić w połowie października :)

Zespół "Ozonu" nie rezygnuje z powrotu na rynek, ale z nowym tytułem

Cytuj:
Grzegorz Górny, były redaktor naczelny zamkniętego tygodnika "Ozon" (Ozon Media) przygotowuje projekt kolejnego tygodnika opiniotwórczego.

– Pojawi się on w kioskach w połowie października i będzie kontynuacją linii programowej ”Ozonu” – mówi Górny, który ma być nowym naczelnym pisma. Jego zastępcą zostanie Robert Tekieli (był wicenaczelnym ”Ozonu”). W nowym piśmie będą pracować dziennikarze zamkniętego tygodnika. – Redakcję tworzy blisko osiemdziesiąt procent starej ekipy – twierdzi Górny. Nie chce jednak zdradzić ani nazwy pisma, ani kto jest inwestorem gotowym podjąć ryzyko wprowadzenia nowego tytułu. – Jednym z udziałowców jest spółka z polskim kapitałem - mówi tylko Górny. Były naczelny ”Ozonu” zapewnia, że tygodnik wydany zostanie w nakładzie ok. 200 tys. egz.

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Pt wrz 15, 2006 17:45

Artykuly - zero konkretow

Felietony - napierniczanie na homoseksualistow, eutanazje, aborcje liberalow, SLD itp ( w szczegolnosci pan Kucharczak)

wiadomosci ze swiata - okrojone, praktycznie nic nie dajace

Gosc Niedzielny to dobra gazetka dla nie potrafiacych myslec i patzrec na swiat z roznych stron...

I jeszcze ten szmatlawiec kosztuje kolo 3zl.... to juz lepiej dajcie ludzie na biedne dzieci a nie kupujcie tej makulatury !

So paź 07, 2006 23:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona