Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 14:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 "Tajna dyrektywa" na rzecz "zwalczania homose 
Autor Wiadomość

Ale kilka razy sterroryzowały mnie nieestetycznie rozebrane dziewczyny. Pasztety znaczy odziane jak modelki z Elite Look.

To może, zamiast krytykować tajną dyrektywę, gdy już przestanie być tajna żądać o rozszerzenie jej na legitymowanie babek w stringach, topless, midless i bez niczego ?
Tylko, gdzie one będą miały dokumenty ? :o

Pt lip 28, 2006 16:20
Zobacz profil WWW
Mnie to nie obchodzi, że ich nie będą miały - nawet korzystne może być aresztowanie do 48 godzin za nie okazanie dowodu. A jak dowód jest, to zawsze można aresztować bez podania przyczyny!

Pt lip 28, 2006 16:50

Mnie to nie obchodzi, że ich nie będą miały - nawet korzystne może być aresztowanie do 48 godzin za nie okazanie dowodu. A jak dowód jest, to zawsze można aresztować bez podania przyczyny!

Nie wystarczy Ci, że ok. 40 tysięcy ludzi czeka już teraz na wykonanie wyroku pozbawienia wolności z powodu braku miejsc w zakładach :?:

Z powodu takich p.i.e.r.d.ó.ł chcesz ludzi do paki dawać :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lip 28, 2006 19:29
Zobacz profil WWW
rozumiesz różnicę między więzieniem a kilkugodzinnym aresztowaniem? Z resztą ja też uważam, że nie powinno się takich ludzi aresztować - pod warunkiem powrotu do kar w rodzaju chłosty, pręgierza czy dyb / gąsiora.

Pt lip 28, 2006 19:46
żeby nie było: kategoria "takich ludzi" nie obejmuje tylko niestosownie ubranych.

Pt lip 28, 2006 19:48

rozumiesz różnicę między więzieniem a kilkugodzinnym aresztowaniem? Z resztą ja też uważam, że nie powinno się takich ludzi aresztować - pod warunkiem powrotu do kar w rodzaju chłosty, pręgierza czy dyb / gąsiora.

Rozumiem, że w zakładach nie ma miejsca. Co tu jest jeszcze do rozumienia :?: Nie prościej zasądzać grzywny :?:

Może powrócimy :? do kar mutylacyjnych :?: ...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt lip 28, 2006 21:43
Zobacz profil WWW

Smuci mnie, że tyle osób ma przekonania, które nasza cywilizacja zarzuciła jako błędne, dziesiątki jak nie setki lat temu. Pokolenia filozofów, naukowców, świętych i humanistów nic dla nich nie znaczą - jedynie co uznają, to własne zdanie...

Prawa człowieka nie są żadną watrością - prawa człowieka są tylko dla mnie i ewentualnie dla wybrańców podzielających moje poglądy. Drugi człowiek już się nie liczy - w końcu nie jest on mną i ma się dostosować, bo ja wiem lepiej, a tak poza tym, to jak coś się nie podoba to won do Holandii albo innej Brukseli czy Izraela.

Kochaj bliźniego swego? Nadstaw wrogowi drugi policzek? - Wolne żarty, to nie dotyczy mnie, bo ja mam rację. - Nauki Jezusa, setki lat cywilizacji, rozwoju filozofii, humanizmu, etyki - pokolenia geniuszy wiekich sercem, wielkich umysłem, którzy cegiełka po cegiełce budowali coraz doskonalszy ład, wprowadzali w życie utopie takie jak wolność jednostki, prawo do bycia sobą - to wszystko jest niczym w porównaniu ze mną... Cała misternie budowana cywilizacja, kultura, dobre obyczaje - to wszystko było tylko po to żebym powstał ja i żebym mógł wyrazić swoje poglądy.

Czasami warto pomyśleć, że cywilizacja, prawo i kutura nie są częścią przyrody - zostały stworzone przez niezliczone jednostki które chciały aby przyszłym pokoleniom było odrobine lepiej niż im. Odrzucanie tego gigantycznego dziedzicta, ot tak, bo akurat nie pasuje, jest doprawdy rzeczą niesłychaną...

Cywilizacja jest tworem szucznym - zawali się bez konserwacji, doskonalenia, dbania o jej prawidłowe działanie. Niszczenie podstawowych fundamentów naszej cywilizacji, społeczeństwa, kultury, czy choćby wiary (miłość bliźniego) nie jest chyba zbyt mądre, nie uważacie?

Ja również mam poglądy, poglądy tak radykalne, że nie są one zgodne z prawem, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy się nimi chwalić, wstydzę się ich i dążę do wyrugowania ich z mojego światopoglądu - tymczasem jestem świadkiem wynurzeń w stylu "prawa człowieka są mniej ważne niż moje poczucie estetyki" lub "zróbmy krzywdę innym ludziom, niech cierpią i krwawią"...

Wstyd panowie szlachta, wstyd...

So lip 29, 2006 14:46

Smuci mnie, że tyle osób ma przekonania, które nasza cywilizacja zarzuciła jako błędne, dziesiątki jak nie setki lat temu. Pokolenia filozofów, naukowców, świętych i humanistów nic dla nich nie znaczą - jedynie co uznają, to własne zdanie...

Podobnie jak często niewiele dla nas znaczą prawdy biblijne, czy ewangeliczne, które choć podważane przez niektórych filozofów, czy humanistów, do dziś nie straciły na aktualności.
Cytuj:
Prawa człowieka nie są żadną wartością - prawa człowieka są tylko dla mnie i ewentualnie dla wybrańców podzielających moje poglądy. Drugi człowiek już się nie liczy - w końcu nie jest on mną i ma się dostosować, bo ja wiem lepiej
Niestety, to zmuszanie innych do "dostosowania się" widać także w działaniach tych, którzy podają się za obrońców praw człowieka. Współczesne media dużo uwagi poświęcają dyskryminacji różnych mniejszości, a znacznie mniej dyskryminacji chrześcijan, którzy odważnie, wbrew politycznej poprawności, bronią prawa do publicznego głoszenia swoich poglądów.
Cytuj:
Nauki Jezusa, setki lat cywilizacji, rozwoju filozofii, humanizmu, etyki - pokolenia geniuszy wiekich sercem, wielkich umysłem, którzy cegiełka po cegiełce budowali coraz doskonalszy ład, wprowadzali w życie utopie takie jak wolność jednostki, prawo do bycia sobą
W imię źle rozumianej wolności, równości i braterstwa, począwszy od Rewolucji Francuskiej, zabijano miliony ludzi. Tymczasem, jak uczył nas Jan Paweł II:
"Być prawdziwie wolnym - to nie znaczy, czynić wszystko, co mi się podoba, na co mam ochotę. Wolność zawiera w sobie kryterium prawdy, dyscyplinę prawdy. Bez tego nie jest prawdziwą wolnością. Jest zakłamaniem wolności. Być prawdziwie wolnym - to znaczy: używać swej wolności dla tego, co jest prawdziwym dobrem. W dalszym ciągu więc: być prawdziwie wolnym - to znaczy: być człowiekiem prawego sumienia, być odpowiedzialnym, być człowiekiem "dla drugich".
"W sytuacji pustki w dziedzinie wartości, gdy w sferze moralnej panuje chaos i zamęt - wolność umiera, człowiek z wolnego staje się niewolnikiem - niewolnikiem instynktów, namiętności czy pseudowartości"

So lip 29, 2006 17:50

Mówimy tu o prawie państwowym które wynika w większości z dorobku cywilizacyjnego - są inne tematy traktujące o homoseksualiźmie w kontekście religijnym...

So lip 29, 2006 18:40

Z powodu takich p.i.e.r.d.ó.ł chcesz ludzi do paki dawać :?:
filippiarz napisał(a):
( ... )
Wstyd panowie szlachta, wstyd...
filippiarz napisał(a):
Mówimy tu o prawie państwowym które wynika w większości z dorobku cywilizacyjnego - są inne tematy traktujące o homoseksualiźmie w kontekście religijnym...

Rozumiem, że do dorobku cywilizacyjnego nie zaliczają się "dobre obyczaje" i takie pochodne prawne pojęcie jak "obraza moralności publicznej".
A czym istotnym różni się zwykły ekshibicjonizm od ekshibicjonizmu (homo)seksualnego ?

Chyba, "panowie szlachta", jednak nie taki wstyd. Jesteśmy w głównym trendzie.
Świat (no, może nie cały tylko kolebka) równości, wolności i braterstwa też ściemnogrodział. Ani krzty tolerancji.
Cytuj:
Nie stringom i opalaniu topless na plaży w Paryżu
2006-07-31 (11:26)
Obrazek(fot. AFP)

Paradowanie topless, czy wręcz nago, oraz stringi będą zabronione na sztucznej plaży w Paryżu. Mer miasta Bertrand Delanoe wydał decyzję zakazującą "nieprzyzwoitego zachowania" na plaży, będącej letnią atrakcją francuskiej stolicy - podał francuski dziennik "Aujourd'hui".

Plażowiczom, którzy za bardzo wyeksponują swoje wdzięki, grozić będzie grzywna wysokości 38 euro.

Letnia plaża nad Sekwaną powstała w tym roku po raz piąty. Jej urządzanie zapoczątkowano w 2001 r. - właśnie z inicjatywy wywodzącego się z Partii Socjalistycznej Delanoe - aby ulżyć spragnionym wakacyjnych atrakcji paryżanom.

Plaża będzie czynna do 20 sierpnia. Do tego czasu władze miasta oczekują 4 mln gości.

Pomysł zainspirował inne europejskie stolice, m.in. Berlin, Rzym, Amsterdam i Budapeszt, które także urządzają u siebie plaże.

(PAP)

To już nie legitymowanie, a grzywny. Niesłychane !

Końcówka tylko niejasna. Czy "Berlin, Rzym, Amsterdam i Budapeszt, które także urządzają u siebie plaże" też mają zamiar tępić nagusów ?

PS. ToMu. Nie używaj sztuczek by wklejać brzydkie słowa. Nieładnie.

Pn lip 31, 2006 15:22
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2