Amnestia dla maturzystów, którzy nie zaliczyli?
| Autor |
Wiadomość |
|
Kropka
|
Być może....... bardzo być może......
|
| Śr wrz 06, 2006 11:13 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Kochani - gdybać sobie zawsze można, ale prosiłabym, żeby uważać, kiedy gdybanie przeradza się w oskarżanie w najlepszym wypadku o kumoterstwo. Oskarżenia wypadałoby udowodnić...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Śr wrz 06, 2006 20:45 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A. napisał(a): Cytuj: No patrzcie, chociaż seminaria chcą trzymać poziom, Jak to chociaż?  Z tego co się orientuje rektorzy uczelni wyższych w kraju, tych lepszych, zapowiedzieli, że ci co normalnie nie zdadzą matury mogą zapomnieć o studiowaniu u nich.
Państwowych  Spokojnie. Koniu vel Roman G. się zatroszczy - o ile te rozporządzenai wykonawcze do "amnestii" w ogóle się pojawią.
Co mogą rektorzy zrobić  Nic. Co najwyżej - od przyszłego roku przywrócić po prostu egzaminy wstępne na uczelnie, bo w obecnej sytuacji zdobycie matury nie jest dowodem na posiadaną wiedzę...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Cz wrz 07, 2006 7:21 |
|
|
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
To wytłumaczcie mi teraz jedno, bo się pogubiłem. Gdy minister Romek dostał stołek się "letko" wkurzyłem, ale kolega powiedział mi, żebym dał spokój, bo do uczelni wyższych nie może się doczepić, gdyż jego władza kończy się na liceach, a za studia odpowiedzialny jest już kto inny. Więc jak to w końcu jest?
No a osobno swoją drogą- nie zatroszczy się. Już jest wystarczający ferment wokół matury i podręczników i innych pomysłów, które (na szczęście lub nie) pozostały w jego marzeniach, więc musiałby się wykazać ostateczną ignorancją, żeby nie powiedzieć głupotą, żeby wsadzać nos jeszcze w uczelnie wyższe.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Cz wrz 07, 2006 9:20 |
|
 |
|
Kropka
|
Odkręcam to co zakręciłam:
1. Szkolnictwo wyższe to domena Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Szkoły artystyczne podlegają jeszcze pod Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Więc Giertychowi nic do tego.
2. Giertych nie będzie raczej wspierał KSW, pewnie z wzajemnością 
|
| Cz wrz 07, 2006 10:32 |
|
|
|
|
|