Kropka napisał(a):
Z tym, że nadal nie wiemy, ile osób dotrało do faktu oszczerstwa a ile osob do przeprosin.

Wybacz, ale głupiutkie to twoje pytanie.
Wyobrażasz sobie że będę szukał informacji o oglądalności programu "Teraz [K] My" ? Napewno są to setki tysięcy, jak nie więcej, widzów. Tak jak podobnych programów np. "Kropki nad I".
Jo_tka: Widzę, że mój wczorajszy post został wycięty. Wrócę do tego w wolnej chwili.
Do tematu:
W niedzielę w wielu dziennikach radiowych i telewizyjnych słyszałem o wypowiedzi posła Rokity na temat "przekupywania" posłów Platformy przez posłów PiSu obietnicami stanowisk w rządzie.
Słyszałem również, że poseł Rokita zapowiedział ujawnienie tych posłów PiS i ich praktyk najpóźniej we wtorek (to by było dziś).
Później dodał zastrzeżenie, że uczyni to jeżeli zgodzą się na to "klubowi koledzy".
Oto jak to opisuje to
wirtualna:
Cytuj:
Niedziela, 24 września 2006
Rokita: posłom PO proponowano stanowiska wiceministrów
17:30
Sześciu posłom Platformy Obywatelskiej PiS zaproponował stanowiska wiceministrów za poparcie dla tworzonej koalicji - powiedział w niedzielę w audycji "Siódmy dzień tygodnia" w radiu Zet lider PO Jan Rokita. Dodał, że "akcja była prowadzona przez całą rzeszę posłów PiS".
Politycy uczestniczący w audycji chcieli poznać nazwiska osób, które oferowały stanowiska wiceministrów posłom PO oraz osób, którym składano te propozycje. Rokita nie chciał jednak wymieniać nazwisk bez - jak mówił - zgody swoich klubowych kolegów. Jeśli Państwo sobie życzą, by ci posłowie (PO) wystąpili publicznie, przekonam ich do tego; oni to zrobią jutro - powiedział.
To oszczerstwa - komentował szef klubu parlamentarnego PiS Marek Kuchciński. Nic o takich rozmowach nie wiem. Owszem w komisjach sejmowych wszyscy ze sobą rozmawiają. Wiemy, że większość posłów PO nie chce przyspieszonych wyborów - powiedział dziennikarzom po zakończeniu audycji.
Jeżeli Jan Rokita ma jakieś dowody na poparcie swoich słów, to powinien je przedstawić - powiedział dziennikarzom podczas konwencji samorządowej warszawskiego PiS rzecznik PiS Adam Bielan. Według niego, jeśli okazałoby się to prawdą, to taka praktyka byłaby "naganna". Podkreślił jednak, że równie naganne jest rzucanie bezpodstawnych oskarżeń.
Chcę przypomnieć, że Jan Rokita jakiś czas temu twierdził, że otrzymał propozycję objęcia funkcji premiera, Jan Rokita co chwilę coś mówi, trudno poważnie do tego podchodzić - zaznaczył.
Dopytywany, czy takie propozycje wobec posłów PO padały, oświadczył: "Ja takich propozycji posłom PO nie składałem". Pytany, czy jednak ktoś inny mógł je składać, Bielan odparł: "nie potrafię powiedzieć, w PiS jest dzisiaj ponad 200 parlamentarzystów".
Nigdzie nie znalazłem informacji o realizacji tej zapowiedzi posła Rokity. Mam pytanie do forumowiczów:
Czy
ktoś może coś wie na ten temat (realizacji zapowiedzi - przedstawienia dowodów) i może podać jakiś
"namiar" ?