Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 3:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Echa po demonstracjach 
Autor Wiadomość

1. Obrażasz gejów i lesbijki. Po co się stowarzyszają ? Zrzeszając się, zrzeszają się bez programu ?

2. Nie manipuluj moją wypowiedzią. Podpiąłeś moje zdanie pod wypowiedź do której się nie odnosiłem !

Kody w poprzednim poście Trawy'ego poprawiłam. Spokojnie - to tylko literówka - brak "/" w jednym [quote]... - jo_tka

Pn paź 09, 2006 14:29
Zobacz profil WWW

to geje i lesbijki mają jakis program?
"Dajcie nam spokojnie żyć na takich samych prawach" :)

Pn paź 09, 2006 16:00
Bardziej obraża gejów i lesbijki traktowanie ich jako narzędzia używanego do dyskredytowania oponentów.
PiS był bardzo zawiedziony apelem PO o nie uczestniczenie w ich wiecu organizacji lewicowych a także gejów i lesbijek....dał temu wyraz poseł PiS, w rozmowie w TVN postawił wręcz zarzut PO udawania liberalizmu :D

Pn paź 09, 2006 16:18

Moja stronnicza, antypisowska opinia każe mi być podejrzliwym wobec wyciągnietej ręki człowieka, który parę dni temu nazwał mnie zomowcem. W zomowców rzucało się kamieniami.
Nie powiedział, że "zwolennicy opozycji to zomowcy", tylko, że po tamtej stronie (zwalczającej jego i jego partię) stało kiedyś ZOMO. Chodziło mu o to, że wśród atakujących PiS są ludzie, którym zależy, aby zatrzymać likwidację postkomunistycznych struktur.
Donald Tusk porównał kiedyś Kaczyńskiego do Władysława Gomułki, a jeden z senatorów PO nawet snuł skojarzenia z Hitlerem. A ja mimo to nie czuję się komunistą, ani faszystą. :D

Pn paź 09, 2006 18:13

Nie powiedział, że "zwolennicy opozycji to zomowcy", tylko, że po tamtej stronie (zwalczającej jego i jego partię) stało kiedyś ZOMO. Chodziło mu o to, że wśród atakujących PiS są ludzie, którym zależy, aby zatrzymać likwidację postkomunistycznych struktur.

ZOMO zwalczało każdą partię różną od PZPR i jej satelitów (ZSL czy SD). Równie dobrze można więc stwierdzić, że PiS, atakując PO czy UW, stoi tam gdzie kiedyś ZOMO.

micked napisał(a):
Donald Tusk porównał kiedyś Kaczyńskiego do Władysława Gomułki, a jeden z senatorów PO nawet snuł skojarzenia z Hitlerem. A ja mimo to nie czuję się komunistą, ani faszystą. :D

I słusznie, bo jak porównywał Kaczyńskiego, to nie Ciebie :) Tymczasem Kaczyński ma w zwyczaju mówić niejasno o jakimś wszechobecnym Układzie czy Sieci. Można odnieść wrażenie, że każdy kto nie jest w PiS, ewentualnie szczerze i żarliwie nie popiera tej partii, automatycznie należy do Układu.

Wt paź 10, 2006 9:52

Tymczasem Kaczyński ma w zwyczaju mówić niejasno o jakimś wszechobecnym Układzie czy Sieci. Można odnieść wrażenie, że każdy kto nie jest w PiS, ewentualnie szczerze i żarliwie nie popiera tej partii, automatycznie należy do Układu.

Być albo nie być. Jak powiedział Klasyk.
Oklepane, ale ponadczasowe.

Ujawnić, czy nie ujawnić ? Imiennie skład osobowy Układu/Sieci.

Nie ujawnić, to być posądzanym o oszczerstwa, insynuacje, mitomanię itd. Co ma miejsce.

Ujawnić, to oddać się pod Sąd. Nie osąd opinii publicznej, lecz sąd jako sąd. Bo to wiedza tajemna. A prawo demokratycznej III RP nie zezwala. Zresztą, jak mogłoby zezwalać, skoro Układy/Sieci je tworzyły ?

Jak Ty, SweetChild rozwiązałbyś ten dylemat ?

Jak rozwiązuje go obecna Opozycja ?
Jak rozwiązała by go, będąc "u władzy" ?
Odpowiedz sobie uczciwie na te pytania. Mnie nie musisz.

Wt paź 10, 2006 14:35
Zobacz profil WWW

Ty Stanisławie zamiast miotać się w niemożnościach ujawniania aka denuncjacji /odbija się wryty w dzieciństwie Pawka Morozow, nie?/ może jednak wyłożyłbyś mi ten program gejów i lesbijek, o którym wiesz że jest zbliżóny do programu PO...

Jak czekista zomowcowi...

Masz odwagę?

Wt paź 10, 2006 14:41

Jak Ty, SweetChild rozwiązałbyś ten dylemat ?

Jak rozwiązuje go obecna Opozycja ?
Jak rozwiązała by go, będąc "u władzy" ?
Odpowiedz sobie uczciwie na te pytania. Mnie nie musisz.

Przede wszystkim uważam, że jeśli już się za to zabierać, to w sposób możliwie całościowy. Karty na stół i koniec gry. Tymczasem co jakiś czas rzucana jest demonstracyjnie jakaś blotka czy nawet honor i licytuje się wyżej.

Nie wiem, jak rozwiązałaby problem opozycja, będąc u władzy. Miałem nadzieję, że koalicja PiSPO rozwiąże go właśnie na zasadzie "wszystko albo nic". Gdy ta nadzieja prysła, uważam, że PiS powinien dostać jeszcze trochę czasu na zamknięcie sprawy WSI czy Szafy Lesiaka. Lepszej możliwości nie widzę.

Wt paź 10, 2006 15:05

Gdy ta nadzieja prysła, uważam, że PiS powinien dostać jeszcze trochę czasu na zamknięcie sprawy WSI czy Szafy Lesiaka. Lepszej możliwości nie widzę.

Może lepiej nie?
Patrząc na to jak PiS kontrolowanymi przeciekami zdradził Milana Subotica, pracującego dla polskiej misji w Chorwacji - to może niech oni nic juz lepiej nie ujawniają...

Wt paź 10, 2006 15:10

SweetChild napisał(a):
Gdy ta nadzieja prysła, uważam, że PiS powinien dostać jeszcze trochę czasu na zamknięcie sprawy WSI czy Szafy Lesiaka. Lepszej możliwości nie widzę.

Może lepiej nie?
Patrząc na to jak PiS kontrolowanymi przeciekami zdradził Milana Subotica, pracującego dla polskiej misji w Chorwacji - to może niech oni nic juz lepiej nie ujawniają...

Z drugiej strony ukręcenie teraz łba sprawie tylko pogorszy sytuację, będzie doskonałą pożywką dla Ogólnej Teorii Układu jeszcze na wiele lat. PiS zaczął te grę i PiS bierze za to odpowiedzialność, natomiast dotarliśmy już do punktu, w których koszty odwrotu zdają się przewyższać koszty dalszego marszu.

Wt paź 10, 2006 15:25
"Jak stwierdził prezydent, ewentualne zwycięstwo PO (w wyborach parlamentarnych - PAP) będzie oznaczało, że przyszły rząd będzie rządził wyłącznie przy pomocy rozporządzeń. Tłumacząc to na język polski, pan prezydent Lech Kaczyński zapowiedział, że w przypadku, kiedy nie będzie rządził jego brat Jarosław Kaczyński, on - jako prezydent - nie będzie akceptował żadnych rozstrzygnięć ustawowych Sejmu" - podkreślił Tusk.

Jeżeli to co tutaj wkleiłęm jest prawdą i cos takiego zasugerował Prezydent RP. To od tej chwili nie jest juz on dla mnie Prezydentem, a tylko kukła i skorumpowanym bliźniactwem ZEREM!

Mam nadzieje, że Lech kaczyński wytłumaczy się z tego!
Bo jeżeli tak powiedział to powinien natychmiast podac sie do dymisji. O ile ma honor, w co bardzo watpię

Wt paź 10, 2006 18:37
Oczywiście jak lechu cos uwalił, to Jarek nie może być gorszy.

Dzis dał przykład byc moze kompletnej amnezji:
Cytuj:
W wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" 29 października 2005 Jarosław Kaczyński pytany, czy Rokita wiedział o tej inwigilacji, odpowiedział: "Nie mogę powiedzieć na podstawie tych akt, że Rokita wiedział, więc przyjmuję, że nie wiedział". W tym samym wywiadzie J.Kaczyński mówił: "Moim zdaniem na podstawie tych akt (znanych mu 21 tomów akt inwigilacji) nie można postawić zarzutów nikomu z Platformy Obywatelskiej".

Z kolei w niedzielnym wywiadzie dla PAP, a także w wywiadzie dla wtorkowego "Dziennika", szef rządu powiedział, że Rokita musiał wiedzieć o inwigilacji prawicy na początku lat 90. We wtorkowych radiowych "Sygnałach Dnia" J.Kaczyński mówił: "Jeszcze raz powtarzam, Jan Rokita musiał o tym wiedzieć, jeśli wręcz (tego) nie inspirował".

Kiedy kłamał?
Czy ktos jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie?
Kiedy kłamał "piewca" prawa, sprawiedliwości i chrześcijańskiej moralności?
No bo w którymś momencie musiał skłamać, innego wyjścia nie ma.

Wt paź 10, 2006 21:29
Wczorajsza wypowiedź J.O. Premiera Kaczyńskiego:

Cytuj:
Podczas powrotu premiera Kaczyńskiego z Węgier, dziennikarze nawiązali do słów premiera, który w wywiadzie dla "Dziennika" powiedział, że przed rokiem, w trakcie negocjacji koalicyjnych z PO, przyjął wobec Rokity "postawę abolicyjno-amnezyjną".

W tym kontekście pytali szefa rządu, czy teraz taką postawę przyjmie wobec Samoobrony. Jarosław Kaczyński odpowiedział: "Nie porównujmy rzeczy nieporównywalnych. W tamtym przypadku mamy do czynienia z ciężkim przestępstwem przeciwko demokracji, bo poza mordami, to już jest najcięższe przestępstwo, jakie można popełnić, natomiast w tym wypadku chodzi o partie, które, powiedzmy sobie, mają różnego rodzaju wady, ale któż jest bez wad".

Amnezja polityczna, sciśle wybiórcza, usilne wyszukiwanie wrogów, zemsta po latach, manipulacja tajnymi aktami, bezmyslnośc w ferowaniu wyroków, fałsz i zakłamanie - Oto obraz Rządu J.O Kaczyńskiego

Z tej wypowiedzi tylko jeden fragment jest prawdziwy:
"
bo poza mordami" - Jestem przekonany, ze pan Kaczyński miał na mysli swoja i swego brata :D

Śr paź 11, 2006 7:45

Rzeczywistosc okazala sie smutna. Kaczynscy przedstawiali siebie jako reformatorow Polski, twórców tzw. IV RP a okazali się małymi ludźmi. Nie mylić ze wzrostem.

Śr paź 11, 2006 9:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3