tolkien napisał(a):
Do leczenia nadaja sie wszyscy PiS-owcy, którzy maja straszliwą amnezje. Kilka dni temu pluli na Samoobrone, a teraz biora ja w obrone i znów sie kumają.
Amnezja jest zaraźliwa. Samoobrona przydaje się każdemu, Platformie się może przydać do konstruktywnego wotum nieufności, albo, jeśli będą przyspieszone wybory (ktore zgodnie ze znanymi nam ze swojej wiarygodności sondażami

wygra PO) przyda się do rozmów koalicyjnych, o czym wspominał niedawno Donald Tusk.
A mówiąc serio w polityce amnezja jest nieraz bardzo pożądana, na dowód przytoczę dawne słowa jednego z bardziej znanych polityków Platformy
Cytuj:
Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. (...)
O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...) Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi Życie 01.08.2001