Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 8:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Małpy mają zostać ludźmi 
Autor Wiadomość
Cytuj:
jak możesz popierać kreacjonizm i ewolucję równocześnie?

W prosty sposób.Świat został stworzony i świat ewoluuje.

So kwi 14, 2007 15:46

Cytuj:
ze względu na bliskość do człowieka są objęte szczególną ochroną.

I tak powinno byc.

Niszcząc gatunki z których moga powstać [jesli ewolucja jest dobrą droga nauki] istoty, byty powinniśmy starać się o nie zadbac.
Dawanie jednak małpie praw to tak samo jak zrobił to pewien Rzymianin dając je koniowi.miał na imie kaligula, był cesarzem i był szalony.

http://portal.horsesport.pl/modules.php ... le&sid=607

[ciekawe czy tylko senatorem zwierzęcym, bo dałbym głowę za to, że słyszałem, iż zwykłym senatorem]

Jednak ja bym wszedł na temat ewolucji i bleble kreacjonizmu [nienawidze wszelkich -izmów]
Co do stworzenia przez Boga to wierze w jego działanie.Natomiast nie wiem skąd do głowy komus przyszło by opis stworzenia swiata łaczyc z nauka dziś.
Ostatnio wiele się na ten temat mówi i juz twierdzi sie,że biblia napisana przez Żydów i co za tym idzie myśl z tej cywilizacji zawierająca interpretowana powinna byc od strony zawarcia sensu miłosci Bożej do człowieka.
A wiec rozpatrywana jako przedstawienie poetyczne...

Zastanawiam się nad tym jak to jednak jest gdy ktos twierdzi, ze nauka stawia tezy które teraz sa aktualne a potem je obala i idzie do przodu i znowu stawia nowe tezy które znowu lepiej daja obraz naukowy...
Nie zauważono pewnego smiesznego błedu.
W ten sposób można uznac wiec i biblie jako dzieło naukowe najlepsze na tamte czasy i po tym czasie kolejne tezy obalane dawały nam obraz blizszy prawdy...
Jednak odrzuca się biblie...

Pozostańmy przy biblii jako księdze natchnionej która ukazała nam Boga i jego potege i dobro wobec ludzi.Która starała się ukazać ingerencje Boga w nasz świat.

Ponadto powiem wam wprost.Czy nie bylo tak rzeczywiście w historii, że uznawano biblie jako dzieło naukowe?
Otóż za komuny w ten sposób myślałem o bibli jako dziecko.
Teraz wiemy, że historia nam pokazuje, że nie mając innych lepszych wyobrażeń naukowych uznawano w ten sposób biblie.
I wiemy,ze to był bład.
Na czym jednak miano się wtedy opierac?
Przecież to był szczyt naukowy.
Nikt nie rzucał lepszych tez.
A ewolucjonizm teraz równiez przeżywa kryzys.Jest obalany.Chocby przez Giertycha.

Mam nadzieję, zę nauka [uczeni] doprowadzi do prawdy nas zanim wrogowie KK unicestwia wszystko z nami związane.Razem z soba...

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So kwi 14, 2007 19:15

jest:
"Natomiast nie wiem skąd do głowy komus przyszło by opis stworzenia swiata łaczyc z nauka dziś. "

a powinno byc
"Natomiast nie wiem skąd do głowy komus przyszło by opis stworzenia swiata łaczyc z nauka dziś dosłownie."

Słowo "dosłownie" pasuje do mojego punktu widzenia.Brak tego słowa przekręca moją wypowiedx i jej zrozumienie.Sorki.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So kwi 14, 2007 19:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2