Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 1:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Alarmująca fala zabójstw homoseksualistów w Iraku 
Autor Wiadomość

Post Alarmująca fala zabójstw homoseksualistów w Iraku
Witam. Na początek kilka aryków.

Irak: brutalne zbrodnie na homoseksualistach
"NYT": fala zabójstw homoseksualistów w Iraku
W Iraku trwa koszmarne polowanie na gejów
Alarmująca fala zabójstw homoseksualistów w Iraku

Niestety gdy w Polsce próbuje się promować tolerancję, to jest się oskarżanym o promocję homoseksualizmu i atak na tradycyjną rodzinę. Ja naprawdę nie chcę promować homoseksualizmu i niszczyć tradycyjnej rodziny. Ja tylko chcę, by każdy w Europie i Polsce czuł się dobrze i bezpiecznie, bo Europa i Polska to własność nie tylko heteroseksualnych chrześcijan, ale także homoseksualnych ateistów i wyznawców innych religii. Uważam, że nie musimy się na wzajem zwalczać. Wystarczy tylko, że nauczymy się żyć w pokoju i przyjaźni pomimo różnic, które nas dzielą. Czyli o homoseksualizmie myślcie, co chcecie, ale nie żądajcie od państwa i społeczeństwa nietolerancji, dyskryminacji, szykan i prześladowań, bo homoseksualizm to sprawa tylko i wyłącznie gejów i lesbijek, a nie Wasza.

Oczywiście nasza europejska i polska prawica nie żądają dla homoseksualistów prześladowań, ale żądają nietolerancji i dyskryminacji, a to pierwszy krok. Mały krok, ale nawet małymi krokami można zajść daleko, wystarczy tylko mieć dużo czasu. Czyli na początku będzie nietolerancja i dyskryminacja, potem ograniczenie wolności słowa (na Litwie już to jest), a za jakieś 500 lat do Europy wróci kara śmierci za homoseksualizm, bo homofobiom ciągle będzie mało.

Ciekawości
W Japonii homofobia nie jest łączona z patriotyzmem. Czyli można być japońskim patriotą, a jednocześnie nie żądać dla homoseksualistów jakichkolwiek sankcji i prześladowań.
W całej historii Japonii tylko raz homoseksualizm był przestępstwem i to tylko z powodu nacisków Zachodu. [źródło: Wikipedia]

Homofobia a religia
Niektórzy ludzie twierdzą, że homofobii winna nie jest religia, ale bycie normalnym (heteroseksualnym) facetem. To nie prawda, bo ja jestem hetero, ale nie żądam dla homoseksualistów jakichkolwiek sankcji i ograniczeń, uważam, że to ich prywatna sprawa. Również powyższe ciekawski pokazują, że tam, gdzie nie ma religii abrahamowych*, tam również nie ma homofobii i prześladowań. W Japonii tylko 1% społeczeństwa to chrześcijaninie. Jeszcze mniej jest muzułmanów.

* Religie abrahamowe są to te, które wywodzą się z judaizmu, łącznie z samym judaizmem. [źródło: Wikipedia]

I co Wy na to?

So mar 17, 2012 13:37

Post Re: Alarmująca fala zabójstw homoseksualistów w Iraku
Zgadzam się. Jest oczywiste, że pogarda i nienawiść dla homoseksualistów ma źródło w Biblii.

So mar 17, 2012 14:57

WZasadzieNiegroźny napisał(a):
Zgadzam się. Jest oczywiste, że pogarda i nienawiść dla homoseksualistów ma źródło w Biblii.

W Iraku? Wątpię.

Daniel86 napisał(a):
Oczywiście nasza europejska i polska prawica nie żądają dla homoseksualistów prześladowań, ale żądają nietolerancji i dyskryminacji, a to pierwszy krok.

Jakiej konkretnie "nietolerancji i dyskryminacji" dla homoseksualistów domaga się polska prawica?

Z góry mówię że nie pytam o jakieś bojówkarskie organizacje pokroju NOPu, tylko o poważne programy polityczne.

So mar 17, 2012 15:12

Witold napisał(a):

W Iraku? Wątpię.

A skąd niby czerpie inspiracje Koran i islam, jeśli nie z Biblii?

So mar 17, 2012 15:15

Daniel86 napisał(a):
I co Wy na to?
To nie są zabójstwa tylko sprawiedliwe wyroki śmierci,
bo Sprawiedliwość jest to oddanie każdemu tego, co mu się należy,
a im należy się śmierć, tak jak Pan Bóg przykazał.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So mar 17, 2012 15:28

Witold napisał(a):

W Iraku? Wątpię.

Jak miło, że czytacie moje posty ze zrozumieniem (sarkazm). Przecież ja to wyjaśniłem: "* Religie abrahamowe są to te, które wywodzą się z judaizmu, łącznie z samym judaizmem. [źródło: Wikipedia]". Nawet dałem link do źródła.

Cytuj:
9 Ktokolwiek złorzeczy ojcu albo matce, będzie ukarany śmiercią: złorzeczył ojcu lub matce, ściągnął śmierć na siebie1. 10 2 Ktokolwiek cudzołoży z żoną bliźniego, będzie ukarany śmiercią i cudzołożnik, i cudzołożnica. 11 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z żoną swojego ojca, odsłania nagość ojca: będą ukarani śmiercią oboje, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 12 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z synową, będzie razem z nią ukarany śmiercią: popełnili sromotę, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 14 Jeżeli kto bierze za żonę kobietę i jej matkę, dopuszcza się rozpusty: on i ona będą spaleni w ogniu, aby nie było rozpusty wśród was. 15 Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie. 16 Jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, aby z nim się złączyć, zabijesz i kobietę, i zwierzę. Oboje będą ukarani śmiercią, sami śmierć na siebie ściągnęli. 17 Jeżeli kto weźmie swoją siostrę, córkę swojego ojca albo swojej matki i będzie oglądał jej nagość, a ona będzie oglądać jego nagość, jest to czyn haniebny, oboje będą zgładzeni w obecności synów ich ludu. Ten, kto odsłonił nagość swojej siostry, zaciągnie winę. 18 Jeżeli kto obcuje cieleśnie z kobietą mającą miesięczne krwawienie i odsłoni jej nagość, obnaża źródło jej [krwi], a ona też odsłoni źródło swojej krwi, to oboje będą wyłączeni spośród swojego ludu. 19 Nie będziesz odsłaniał nagości siostry swojej matki albo siostry swojego ojca, to byłoby to samo, co obnażyć własne ciało. Oni poniosą za to winę. 20 Ktokolwiek obcuje ze swoją ciotką, odsłania nagość swojego wuja. Poniosą oni swój grzech - umrą bezdzietnie. 21 Ktokolwiek bierze żonę swojego brata, popełnia kazirodztwo3. Odsłonił nagość swojego brata - będą bezdzietni. (źródło: STARY TESTAMENT, Księga Kapłańska, Ochrona rodziny i małżeństwa)

Ten fragment Biblii to samobójcza bramka ze strony homofobów, bo wychodzi na to, że owszem homoseksualizm to grzech, ale nie większy niż inne grzechy. Nawet za zwykłe złorzeczenie swoim rodzicom też należy się śmierć. Tymczasem homofoby skupiają się tylko na homoseksualistach. Czyli religia jest nie tylko źródłem homofobii, ale także pretekstem dla homofobii. Dowodem tego jest wybiórczość homofobów.

N mar 18, 2012 12:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]