Bogu na chwałę, czy przejaw pychy ludzkiej?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bogu na chwałę, czy przejaw pychy ludzkiej?
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): Jeśliby to byli złodzieje to jacyś odmóżdżeni - ścięcie, pozbawienie kilkusetletnich drzew gałęzi, umieszczenie na jakimś środku transportu i zwiezienie na dół, wymagałoby dużo więcej czasu niż 1 noc. I nikt nie przemknąłby niepostrzeżenie z takim ładunkiem.
No, chyba że (tak mi teraz przyszło do głowy) bierze wtym udział ktoś z pracowników/współpracowników parku. Z całym tym drzewem będą przecież musieli coś zrobić, gdzieś ono przecież w koncu trafi i może na tym polega cała heca, a wybór miejsca wycinki miałby wóczas na celu właśnie skierowanie podejrzeń na osoby kierujące się motywami, hmm... racjonalnymi inaczej. Choć z drugiej strony powątpiewam, by wartość tego drewna była dostateczną motywacją dla wdrożenia tak diabolicznego planu  Nie doczytałeś informacji z linku. Ze ścisłego rezerwatu jakim jest Puszcza jodłowa (unikatowa) nie wolno wywieźć nawet gałązki. Pnie odciągnięto dalej i w naturalny sposób będą przez lata butwiały.
|
Pn maja 20, 2013 10:36 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Faktycznie, nie doczytałem. Cóż, czyli jednak teza kradzieży drewna wydaje się nie do obrony...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn maja 20, 2013 10:48 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Pewnie to prowokacja ludzi Palikota....kolejny, perfidny atak na katolików...tiaaaa
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn maja 20, 2013 10:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): No to masz niezłe tempo. Od bramy to ja tam z pół godziny szedłem, ale do tego niższego szczytu z klasztorem bezczeszczącym miejsce pogańskiego kultu. Do krzyża jest jeszcze kawałek dalej. No i piłę trzeba ze sobą nieść, choć te amatorskie nie są specjalnie ciężkie - 5 kg, no ale profesjonaliści pewnie mają coś większego i cieższego, no nie? Tysiąckroć łatwiej byłoby wyciąć kilka drzew na dole, w okolicy wejście na przykład, nie sądzisz? Od południowej granicy lasu jest kilometr, a od strony klasztoru nikt by nie ciął, bo ryzyko duże. Piły ważą 6/7 kilo i bardzo łatwo je się transportuje. Tornister szkolny waży więcej. Dorabiasz fakty do tezy (co mnie nawet nie dziwi).
|
Pn maja 20, 2013 10:52 |
|
 |
Jajko
|
No ale przyznasz chyba, że łatwiej wyciąć kilka drzew na dole niż iść choćby nawet kilometr pod górę?
Na razie to Ty rozpaczliwie poszukujesz innych motywów niż religijne... i słabo to wychodzi...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn maja 20, 2013 10:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czyje działanie, ale świadczy o nieuctwie Polaków - Puszcza jest niczyja - ani moja, ani twoja, ani nasza, jeno Boża, święta!
|
Pn maja 20, 2013 11:05 |
|
 |
Jajko
|
Podobnie jak trawniki rozjeżdżane co niedziela przez katolików w lśniących bolidach.
|
Pn maja 20, 2013 11:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): gita napisał(a): Jeśli odsłonili krzyż Bogu na chwałę, to cześć im i chwała. Czasami trudno powiedzieć, kto bardziej walczy z katolikami GW, czy Alus. Uważasz, ze chwałę Bogu przynosi dewastowanie środowiska i przestępstwo? Czy podanie do wiadomości publicznej przestępstwa uważasz za walkę z katolikami? Dyrektor Świętokrzyskiego Parku Narodowego też walczy z katolikami, bo powiadomił policję? Czy kazdy kogo bulwersuje taki wandalizm walczy z katolikami? Czy ty pochwalasz tą dewastację?  T A K !
|
Pn maja 20, 2013 11:16 |
|
 |
Barnaba
|
Nie znamy motywów, więc nie da się uczciwie formułować wniosków. Wszystkie będą tendencyjne; albo w obronie, albo w ataku. Tyle.
_________________ pozdrawiam Barnaba (dawniej Marek MRB) www.analizy.biz
|
Pn maja 20, 2013 11:17 |
|
|
|