Autor |
Wiadomość |
profos
|
 Blida
http://wiadomosci.onet.pl/1525207,11,item.html
Funkcjonariusze nie przeszukali Blidy i wpuścili ja do łazienki, gdzie ta postrzeliła się w klatkę piersiową (sic!).
Dziwny sposób na popełnienie samobójstwa. Śmierdząca sprawa
|
Śr kwi 25, 2007 8:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Blida
profos napisał(a): http://wiadomosci.onet.pl/1525207,11,item.html
Funkcjonariusze nie przeszukali Blidy i wpuścili ja do łazienki, gdzie ta postrzeliła się w klatkę piersiową (sic!). Dziwny sposób na popełnienie samobójstwa. Śmierdząca sprawa
Ciekawe, czy klatkę piersiową od strony pleców
Ps.
Pytanie może troche bulwersujące ale wobec pojawiających się informacji o dwóch strzałach, chyba nie pozbawione podstaw.
|
Śr kwi 25, 2007 13:16 |
|
 |
Abditus
|
A więc pierwsza męczenniczka IV RP. Tylko dlaczego z SLD?
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
Śr kwi 25, 2007 13:38 |
|
|
|
 |
Trawy
|
Co w tym dziwnego?
Sanacja też zwalczała lewicową opozycję.
Tylko że proces był ...
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Śr kwi 25, 2007 14:04 |
|
 |
1KOR13
|
Obrzydliwe jest bredzenie o rzekomym udziale w tym ludzi zaangażowanych w budowę IV RP.
Myślę, że moderacja forum powinna takie insynuacje natychmiast wycinać, bo na obecnym poziomie naszej wiedzy jest to aż tak nieuprawnione, że jest to łamanie prawa państwa polskiego.
Nie dajmy się panoszyć chamstwu.
|
Śr kwi 25, 2007 15:20 |
|
|
|
 |
profos
|
Cytuj: Obrzydliwe jest bredzenie o rzekomym udziale w tym ludzi zaangażowanych w budowę IV RP.
Mam niekłamaną nadzieję, że ten rodem z komiksu twór nigdy w życiu nie powstanie. Chociaż kto wie? Przy komiksowych postaciach u steru wszystko może się zdarzyć.
|
Śr kwi 25, 2007 16:04 |
|
 |
1KOR13
|
Nie wiem, co dostrzegasz komiksowego w planie budowy państwa o lepszych fundamentach, niż te kulawej III RP.
|
Śr kwi 25, 2007 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakość tych fundamentów została już przetestowana podczas głosowania w Sejmie w dniu 13.04.2007r.
|
Śr kwi 25, 2007 17:33 |
|
 |
profos
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 89617.html
Cytuj: Barbara Blida zastrzeliła się w łazience w obecności funkcjonariuszki ABW. Tak brzmi oficjalna wersja podana przez rzeczniczkę agencji. Henryk Holland wyskoczył przez okno w czasie przeszukania dokonywanego przez SB w jego mieszkaniu. Tak brzmiała oficjalna wersja władz PRL.
Kolejne podobieństwo komiksowej IV RP do siermiężnego PRL-u.
Czy funkcjonariusze ABW to zgraja nieudolnych dzieciaków? Czy profesjonaliści?
Jeżeli to pierwsze to powinno sie te instytucję zlikwidować jak WSI, a jeżeli to drugie, to dlaczego tak nieudolnie zadziałali?
Dlaczego nie zażądali wydania broni zaraz na samym początku?
Przecież musieli wiedzieć, że Blida posiada zezwolenie na broń.
Śmierdząca sprawa
|
Śr kwi 25, 2007 17:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1KOR13 napisał(a): Nie wiem, co dostrzegasz komiksowego w planie budowy państwa o lepszych fundamentach, niż te kulawej III RP.
Na szczęście fundamenty tej Twojej
IV Rzeczypospolitej Prokuratorskiej
czyli Samoobrona i LPR sa takżałosnej jakosci,ze budowa bolszewicko podobnego ustroju runie przed ukończeniem budowy.
|
Śr kwi 25, 2007 17:42 |
|
 |
profos
|
Tak wogóle to. Mimo iż była postkomunistką:
Wieczny odpoczynek...
[*]
|
Śr kwi 25, 2007 17:56 |
|
 |
Abditus
|
Gruby napisał(a): 1KOR13 napisał(a): Nie wiem, co dostrzegasz komiksowego w planie budowy państwa o lepszych fundamentach, niż te kulawej III RP. Na szczęście fundamenty tej Twojej IV Rzeczypospolitej Prokuratorskiej czyli Samoobrona i LPR sa takżałosnej jakosci,ze budowa bolszewicko podobnego ustroju runie przed ukończeniem budowy.
Interesujące jest to curiosum, że jak to nazwałeś "bolszewicko podobny ustrój" jest najbardziej na niekorzyść postbolszewikom.
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
Śr kwi 25, 2007 18:11 |
|
 |
profos
|
Cytuj: Interesujące jest to curiosum, że jak to nazwałeś "bolszewicko podobny ustrój" jest najbardziej na niekorzyść postbolszewikom.
To nie curiosum, to normalka. Bolszewicy zawsze się pomiędzy sobą wybijali. Wystarczy przypomnieć Stalina i jego ofiary-kumpli
|
Śr kwi 25, 2007 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie spodziewalem sie takiego honorowego postepowania po czloniki SLD.
Jednak jak to na ogol bywa nikt z parlamentu (z tego co dzis slyszalem w debacie) nie skupia sie na tym co jest w tej sprawie istotne, czyli motywie samobojstwa pani Blidy. Debata toczyla sie nt spraw mniej istotnych w tym najmniej istotnej czyli sposobie prowadzenia operacji przez funkcjonariuszy ABW, poslowie rozbili wrazenie ludzi, ktory nie rozumieja, ze pozostawienie mozliwosci samobojstwa nie czyni winnym samobojstwa.
|
Śr kwi 25, 2007 23:34 |
|
 |
Mark Zubek
|
ST;
Nie ma i nie będzie moralnego zezwolenia na samobójstwo.
Podobnie jak morderstwo, polityczne, ekonomiczne, rytualne etc.
Jest ono czymś obrzydliwym.
Czyni z człowieka ideologicznego nieszczęśnika, który myśli że jest męczennikiem za ważną sprawę, który postąpił honorowo,
oddajac w wątpliwej sprawie coś, co nawet nie jest do końca jego własnością......swoje życie.
Istotne jest jednak jeszce to, że ktoś ukryty za parawanem tej krwawej ofiary,dalej pozostaje bezkarny i mocniejszy o brak jednego świadka.
Szkoda tej biednej kobiety która zagubiła się w pieniądzach i władzy.
|
Cz kwi 26, 2007 0:35 |
|
|
|