Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Kutz- znowu gorszy...
Wszyscy katolicy, którzy oddali swój głos na p. Kutza- powinni przemyśleć, czy nie przyczyniają się do zgorszenia, które on powoduje...
za Wprost 7 XII 2007
Cytuj: "Miałem 14 lat, wchodzą do mojego pokoju 3 dziewczyny (...)Dwie mnie trzymały za ręce i nogi, a trzecia taki wielki holenderski babus- mnie zgwałciła. Jak już było po wszystkim, ubrałem się i spier.doliłem do ogrodu po czereśnie" "Parę lat temu w GW ukazał się wywiad ze mną. Na tę okoliczność została zrobiona sesja. Ze mną i nagą modelką. Ale wk.urwilo to moich kolegów. Mówili- ciągle te d.upy fotografują się z tym starcem."
o siatkówce"To sport intymnego podglądania. Dziewczyny skąpo i ładnie ubrane, a rywalizacja powoduje, ze nie mogą się skontrolować."
o wiolonczelistkach " Trzymanie między nogami takiego pudła musi rodzić jakieś konsekwencje, do cholery. Każdy facet myśli o możliwości stania się takim pudłem. "
o pielęgniarkach " w jej czystości, bieli, tej aseksualnej swobodzie, bylo co niezmiernie podniecającego. Wspaniale mnie dotykała.(...)"
o Andrzeju Wajdzie"powiedziałem kiedyś, ze to facet, któremu staje do środka"
Taki człowiek został wybrany ze Śląska, którym opiekuje się Pani Piekarska...
Proszę więc wszystkich katolików o poinformowanie znajomych o tym, co wyprawia pan Kutz...niech przynajmniej wybierają gorszyciela świadomie... 
|
Cz lut 21, 2008 0:21 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Z całego przeglądu kandydatów na Śląsku to nie ma dużego wyboru,generalnie panuje miernota.Kutz jest przynamiej oryginalny w swoich poglądach.A jeśli chodzi o jego fantazje erotyczne ,cóż fantazje starego człowieka,pozostały jedynie fantazje.
|
Cz lut 21, 2008 0:58 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Jedyną książką jaką czytał był "świat i jego interpretacja według Froida"
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Cz lut 21, 2008 1:17 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
0bcy_astronom napisał(a): Jedyną książką jaką czytał był "świat i jego interpretacja według Froida"
Typowy egzemplarz inteligenta na Platformie. A ile było krzyku, gdy ktoś takich tfurców określił mianem "wykształciuchy" !
Widziały enteligenckie gały, co wybierały.
Niech se teraz konsumują ten związek matrymonialny (kto kogo w nim będzie "konsumował" przemilczę).
Cz lut 21, 2008 1:42 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Niech se teraz konsumują ten związek matrymonialny (kto kogo w nim będzie "konsumował" przemilczę).
"Sobie". Naucz się języka ojczystego Polaczku.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz lut 21, 2008 8:48 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Ktoś tu wspomina o inteligencji na Platformie?A przepraszam bardzo, w jakich to innych partiach mamy prawdziwą inteligencję?Może dowiem się coś nowego?Problemem jest chyba deficyt inteligencji w Polsce.Strat pokoleniowych wyrządzonych przez Hitlera,Stalina,powojenne rządy komunistyczne nie da się łatwo odrobić.Specyficznym terenem jest Śląsk i uwarunkowania historyczne bo tam inteligencja była niemieckojęzyczna, a po wojnie stawiano tam na rozwój klasy robotniczej nie inteligencji.Nie było też w tradycyjnych śląskich rodzinach specjalnego dążenia do zdobycia wykształcenia.
|
Cz lut 21, 2008 17:14 |
|
 |
kefas_piotr
|
Inteligencja na Śląsku zawsze była, nie tylko jak piszesz niemiecko - języczna, ale i śląsko i polsko - języczna, wojna, potem przesladowania inteligencji śląskiej przez komunistów, polaków, doprowadziły do eksodusu śląskiej inteligencji - czasami przymusowej do niemiec (bo wg ówczesnej władzy, a czasami niektórzy tak myślą do dzisiaj, że każdy śązak to niemiec) ale i do innych krajów, gdzie nagle się okazalo, iż ci ludzie są wartościowi, mądrzy i wykształceni. Eksterminację śląskiej inteligencji podczas wojny dokonywali nie tylko niemcy, ale i poacy i rosjanie, wujka mojej mamy pedagoga z wyższym wykształceniem z tytułem profesora w Bytomiu zamordowali - rozstrzelali rosjanie, a był on rodowitym ślązakiem, w 1944 roku. Nie prawdą jest, jakoby parcie na naród śląski bylo ich (nas) wykształcić na robotników, wielu z nas zdobyło wykształcenie wyższe, a średnie było normą. Innym faktem jest, iż w latach 50, 60 na kierownicze stanowiska zatrudniano chętniej ludzi napływowych, aniżeli miejscowych o tym samym poziomie wykształcenie, niejednokrotnie nawet owo wykształcenie było lepsze, poparte doświadczeniem, nie tylko w zakładach pracy, ale i z poziomu rodziny. Ci którzy tutaj - na Śląsku mogli awansować byli bardziej poważani, a jednocześnie mieli lepszy kontakt z podwładnymi bo byli "swoi".
Co do dążenia do zdobycia wykształcenia, też nie masz racji, dążenie to było, nawet więcej, tzw. run na kierunki humanistyczne, spowodował że Ci którzy nie mogli realizować swoich pragnień, musieli albo iść na uczelnie techniczne, albo do pracy, by próbować później. W klasach Liceów ogólnokształcących klasy liczyly po 30 - 35 uczniów. mniejszą popularnością cieszyły się Licea Zawadowe - oferujące zawód i maturę, ale i one miały sporą liczebność. Oczywiście szkoły zawodowe przyjmowały również, ale tam szli ci którzy albo chcieli, albo nie mieli szans innej drogi, i tutaj znowu po zakończeniu prawie 85% kontynuowało naukę w technikach wieczorowych, potem szli na studium, lub studia techniczne.
Informacja o braku inteligencji na Śląsku to mit i bajka, rzeczywistość była inna.
Cz lut 21, 2008 17:56 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Inteligencja a wykształcenie to dwa różne terminy. Wyksztalcona jest np. pani Beger. Inteligentem trzeba się urodzić.
|
Cz lut 21, 2008 18:29 |
|
 |
Cyryl
|
A jakie to "wykształcenie" ma pani Beger?
Procent mieszkańców z wyższym wykształceniem jest niższy na Śląsku niż w innych województwach.
|
Cz lut 21, 2008 18:40 |
|
 |
cau_kownik
|
 Re: Kutz- znowu gorszy...
Teresse napisał(a): Wszyscy katolicy, którzy oddali swój głos na p. Kutza- powinni przemyśleć, czy nie przyczyniają się do zgorszenia, które on powoduje...
Na ziemie, zapraszamy spowrotem na ziemie.
_________________ ---
teh podpiss
|
Cz lut 21, 2008 18:42 |
|
 |
Joker
|
0bcy_astronom napisał(a): Jedyną książką jaką czytał był "świat i jego interpretacja według Froida"
Według kogo?????????
|
Pn lut 25, 2008 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz coś dla młodych kobiet, które głosowały na Kutza...
Pewnie myślałyście, że jako wasz reprezentant w parlamencie będzie się martwił o to, czy macie pracę, czy stac was na mieszkanie, na dziecko...itp...
KUTZ interesuje się tym, kto was obrabia...to zajmuje jego myśli....
Gazeta Wyborcza - 21/08/2003. Gazeta Wyborcza, wywiad A. Żebrowskiej...
Cytuj: Zawsze jak w polu widzenia pojawi się coś pięknego, cieszę się jak szczeniak. Oglądam się, a tu gromada młodych dziewczyn, cały tabun... Cholera - myślę (przepraszam za trywialność) - kto to będzie obrabiał? I taki jestem szczęśliwy, że ja już nie muszę wchodzić na korty. Cytuj: Pyt: Wicemarszałek Senatu ogląda się za dziewczynami?
ODP:Oglądam się bezczelnie, bo uważam, że w ten sposób oddaję im szacunek. Oceniam i doceniam błyskawicznie, bo mam oko zawodowe, badacza behawiorysty... Czasy i moda też mi sprzyjają: w porównaniu z moją młodością poziom bezwstydu u kobiet cudownie wzrósł. Łażą po ulicach obnażone, po prostu jak je Pan Bóg stworzył: noga, dekolt, pępek. Fajnie umalowane, nastawione na to, żeby się pokazać w całej krasie... Dla mnie, mężczyzny w sile wieku, to jakby nagroda za pracowite i uczciwe życie. Mam nadzieję, że taka starość jest zapowiedzią raju i podobne widoki zobaczę w niebie. i znowu o gwałcie: Cytuj: Opierał się Pan?
O tyle, o ile. Leżałem w łóżku, dziewczyny od dawna znałem, dwie były bardzo ładne. Powiem pani, że marzyłem o tym, żeby je przelecieć. Jak się ma 14 lat... A tutaj przyszły w piątkę, na wspaniałym luzie, jak te "Kąpiące się" u Picassa... Wyzwolone, roześmiane, obsiadły łóżko, zaczęły mnie obmacywać, ja się podnieciłem. I to się stało z tą jedną, która chciała najbardziej. Ogromna, taki wielki babus, nie pamiętam, jak miała na imię, ale pamiętam świetne młode cielsko.
cały wywiad mozna przeczytac http://niniwa2.cba.pl/kutz_wywiad.htm
jakie słownictwo, no po prostu żenada... 
|
Wt lut 26, 2008 0:50 |
|
 |
cau_kownik
|
Kutz jest filmowcem i znalazl sie w parlamencie. To nie szokuje.
Ale to, ze nie jest cnotliwym staruszkiem, ktory uczciwie ciula pensyjke i sie tego nie wstydzi, to juz jest skandal.
Pomieszanie z poplataniem.
Teresse, hydraulika tez bedziesz wybierac wedlug tego jak spedza wolny czas? A elektryka tez bedziesz egzaminowac z jego rozwiazlosci?
Ja pytam o hydraulika, ktory zna sie na rurach i nie interesuje mnie jego lozkowa historia.
Kutz w parlamencie jest jak spojlery na polonezie, podobna role pelni. A to ile "przelecial" i ile z tego w wyobrazni, to juz najmniej wazne.
_________________ ---
teh podpiss
|
Wt lut 26, 2008 6:47 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cyryl napisał(a): A jakie to "wykształcenie" ma pani Beger? Procent mieszkańców z wyższym wykształceniem jest niższy na Śląsku niż w innych województwach. Cytuj: Wykształcenie: Ukończyła Zawodowe Liceum Ekonomiczne. W 2004 roku zdała maturę w szczecińskim Centrum Edukacyjnym "Zdroje". Następnie podjęła studia zaoczne na politologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
http://ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=35353
|
Wt lut 26, 2008 8:38 |
|
 |
SweetChild
|
cau_kownik napisał(a): Ja pytam o hydraulika, ktory zna sie na rurach i nie interesuje mnie jego lozkowa historia.
Zgadza się, jednak wiedza o rurach w przypadku hydraulika to właśnie podstawowe kompetencje dla wykonania jego pracy. Moim zdaniem w przypadku parlamentarzysty te podstawowe kompetencje powinny być szersze niż tylko wąska wiedza z danej dziedziny (np. z zakresu prawa czy ekonomii). Dlatego nie chciałbym oddać głosu na człowieka, który potem dopuszcza się zachowań typu Łyżwińskiego, a aby zminimalizować ryzyko pomyłki i niewłaściwego wyboru, dobrze jest możliwie dokładnie poznać sylwetki naszych reprezentantów.
Krótko mówiąc, uważam że parlamentarzysta powinien mieć też odpowiednie kwalifikacje moralne, a taki ekshibicjonizm jaki prezentuje Kutz w tym wywiadzie, nie budzi we mnie zaufania (co nie znaczy, że przekreśla go w moich oczach).
|
Wt lut 26, 2008 11:27 |
|
|
|