Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 8:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 ks.Isakowicz-Zaleski odesłał zaproszenie 
Autor Wiadomość

Post ks.Isakowicz-Zaleski odesłał zaproszenie
Ks.Isakowicz-Zaleski odesłał zaproszenie Europejskiego Centrum Solidarności na obchody rocznicy 4 czerwca.W liście do Ojca Zięby rocznicę tę nazwał świętem wyznawców Kiszczaka,Michnika,Jaruzelskiego i Mazowieckiego.Pełną treść listu można przeczytać na jego blogu.Jak dla mnie jest to wypowiedż uczciwego i szlachetnego człowieka.

Cz maja 28, 2009 21:15
Popieram Zaleskiego, bo to chyba jeden z niewielu nie ubabranych w różne sprawki, który ma prawo moralne oceniać i osądzać ludzi oraz sytuacje.

Pt maja 29, 2009 8:45

Czemu milczą liczni na tym forum obrońcy "ludzi honoru" i "autorytetów moralnych"??????

Pt maja 29, 2009 10:56

Może dlatego, że nie widać tematu do dyskusji, a wałkowanie po raz n-ty tego samego staje się mało emocjonujące.

Pt maja 29, 2009 11:30
Czemu milczą liczni na tym forum obrońcy "ludzi honoru" i "autorytetów moralnych"??????

Oni najwięcej wrzeszczą kiedy ktoś chce ostentacyjnie oddać order Kaczyńskiemu, albo gdy trzeba wyciągnąć z dżungli jakiegoś obrazonego murzyna z Gabonu.
Wtedy są pierwsi.

Pt maja 29, 2009 11:31
O czym tu dyskutować?...o totalnym zagubieniu kapłana, który co dzień prosi:
- "I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy"
a nie potrafi odpuścić .... :(

Pt maja 29, 2009 12:00

Oni najwięcej wrzeszczą kiedy ktoś chce ostentacyjnie oddać order Kaczyńskiemu, albo gdy trzeba wyciągnąć z dżungli jakiegoś obrazonego murzyna z Gabonu.
Wtedy są pierwsi.

To może wyciągnij z archiwum forum chociaż jeden post o obrażonym murzynie z Gabonu. Bo ja sobie nie przypominam takowego, a forumowa wyszukiwarka na hasło "Gabon" podaje zupełnie inny wątek.

Pt maja 29, 2009 12:00

Ale tematem dyskusji są "ludzie honoru" i "autorytety moralne",których
w naszym kraju nie brakuje ,a nie Murzyni w Gabonie.

Pt maja 29, 2009 13:10

O czym tu dyskutować?...o totalnym zagubieniu kapłana, który co dzień prosi:
- "I odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy"
a nie potrafi odpuścić .... :(

Każda wina może być odpuszczona przez kapłana,ale warunkiem jest przyznanie się do niej,prośba o wybaczenie ,zadośćuczynienie i pokuta :D
Tego u "autorytetów moralnych" nie widzę.

Pt maja 29, 2009 13:14
Każda wina może być odpuszczona przez kapłana,ale warunkiem jest przyznanie się do niej,prośba o wybaczenie ,zadośćuczynienie i pokuta :D
Tego u "autorytetów moralnych" nie widzę.

Odpuszczenie win nie jest wyłącznością konfesjonału.
Gdy mi ktoś uczyni krzywdę nie zagonię go do konfesjonału...muszę odpuścić we własnym sercu.
Nie jest takie proste....ale warunkuje przynależność do Chrystusa.
A "autorytety moralne" także staną przez obliczem Pana.
Więc nie ma obawy, że się im upiecze i trzeba użyć wszystkich sił, metod, aby tu na ziemi obligatoryjnie wymierzyć sprawiedliwość.
Pół biedy jesli tak pojmuje laik...ale nie duchowny, który głosi miłosierdzie i sprawiedliwość Boga.

Pt maja 29, 2009 13:41
Cytuj:
To może wyciągnij z archiwum forum chociaż jeden post o obrażonym murzynie z Gabonu. Bo ja sobie nie przypominam takowego, a forumowa wyszukiwarka na hasło "Gabon" podaje zupełnie inny wątek.

Z jakiego archiwum, przecież Kamyk skasował (odchudził) sporą część treści z ostatnich postów.
A TY się nie obruszaj, bo ta uwaga Ciebie nie dotyczy, bo jesteś jedynym nielicznym , który stara się być obiektywnym.
Alus:
Cytuj:
Pół biedy jesli tak pojmuje laik...ale nie duchowny, który głosi miłosierdzie i sprawiedliwość Boga.

Ja mu się nie dziwie, bo jak obraca się w takim środowisku, gdzie - niejednokrotnie - spod sutanny widać kopyta oraz kaburę to nie dziwota..

Pt maja 29, 2009 13:48
Ja mu się nie dziwie, bo jak obraca się w takim środowisku, gdzie - niejednokrotnie - spod sutanny widać kopyta oraz kaburę to nie dziwota..

Taaa...zdeprawawowane środowisko sprzedajnych klechów - tylko jedeyny sprawiedliwy ks. Zalewski.

Pt maja 29, 2009 13:56
Jak widzisz Alus, Jezus miałby u nas przechlapane.
TY pierwsza byś go z g............ zmieszała.
Dlaczego odmawiasz jemu, że jest krystaliczny.
Może właśnie jest prawie idealny, choć ma słabości w postaci braku miłosierdzia.

Pt maja 29, 2009 14:01

Z jakiego archiwum, przecież Kamyk skasował (odchudził) sporą część treści z ostatnich postów.

Zawartość starego wątku cały czas jest dostępna tutaj.

osiris napisał(a):
A TY się nie obruszaj, bo ta uwaga Ciebie nie dotyczy, bo jesteś jedynym nielicznym , który stara się być obiektywnym.

Ja się nie obruszam, tylko uważam Twój zarzut za bezpodstawny. Wrzuciłem "Gabon" w wyszukiwarkę, przejrzałem stary wątek w okolicach 3 marca (mniej więcej z tego czasu jest wypowiedź Kaczyńskiego o Gabonie) i nic nie znalazłem.

I podobnie (w mojej ocenie) jest z zarzutami wobec tzw. autorytetów: wiele jest opartych na bardzo słabych podstawach.

Pt maja 29, 2009 15:30
Nie chce mi się kopać na temat Gabonu a moc i skuteczność wyszukiwarek forumowych jest taka jak moc baterii w latarce ręcznej, czyli nie licz na to.
Nie raz, nie dwa na różnych forach korzystałem z wyszukiwarek, i raczej do niczego się nie przydały.
Zresztą moje stwierdzenie było ogólne i dotyczyło ludzi pokroju tych co czasami goszczą na tym forum szukając obrażonych po świecie gejów, murzynów z Gabonu i innych takich.
Podobnie się ma to do pewnych krytycznych wypowiedzi polityków PiS-u.
Siedzą tacy przed TV przez 24 h/dobę i wyłapują każe słówko, czy czasem nie została rzekomo ujawniona tajemnica państwowa, lub inna tajemna wiedza.
To jakaś obsesja, która przebiła inne obsesje PiS-u.

Pt maja 29, 2009 18:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona