Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
 Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 

Jakie jest Wasze zdanie o WOŚP?
To bardzo dobra akcja, dzięki której mnóstwo dzieciaków żyje i niech dobry Bóg pobłogosławi tego, który tę akcję stworzył i ją prowadzi 57%  57%  [ 45 ]
Cel akcji jest szczytny, ale nie odpowiada mi zachowanie prowadzącego 30%  30%  [ 24 ]
To czysty skok na kasę, a prowadzący jest idiotą 13%  13%  [ 10 ]
Liczba głosów : 79

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 
Autor Wiadomość

Post Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Co sądzicie o tej akcji?

Pn wrz 25, 2006 18:47
Zobacz profil WWW

Pn wrz 25, 2006 19:02

Cóż ... moim zdaniem Jurek Owsiak jest niewątpliwie osobą kontrowersyjną w swych poglądach i wypowiedziach, zdarza się czasem, że nawet i - używając potocznego języka - "przegina pałę", ale to co robi, tzn tworzenie akcji WOŚP, zasługuje na moje uznanie. Sposób prowadzenia jest też bardzo dobry - ludzie pomagają w sposób abrdzo spontaniczny, bawiąc się, śpiewając.

Jesli chodzi o Przystanek Woodstock - nie jego winą jest to, że pojawiają się tam narkotyki. On + kilkuosobowa załoga pomocnicza nie dadzą rady kilkutysięczną społecznością tam przyjeżdzającą; tzn rewizowaniem każdego.

Hare Kriszna. To nie żadna sekta, jak niektórzy utrzymują, ale po prostu odłam religi Wschodniej. Mnie nie obchodzi to czy pan Owsiak wyznaje tę religię, czy jest ateistą czy katolikiem (dekleruje się jako ten ostatni). Ważne jest to, aby czynił dobro wobec drugiego człowieka.

Jezus mówi: Miłujcie się wzajemnie!

a także:

"Wszystko, co uczyniliście jednemu z braci Moich najmniejszych, Mnieście uczynili"

Pn wrz 25, 2006 20:12
Zobacz profil WWW

Tez zaznaczyłam pierwszą opcję.

Pn wrz 25, 2006 20:25

A ja najchętniej bym zaznaczył opcję 1 i 2. Bo cel jest oczywiście szczytny i piękny. I chwała Owsiakowi za to co uczynił. Ale jego osoba i jego zachowanie mnie denerwują i go nie lubie

Pn wrz 25, 2006 21:45

Skłaniam się do numerka 1 i 2. Szczytny cel, ale nie do końca osoba Owsiaka mi odpowiada... Chociaż nie da się ukryć, że bardzo wiele dobrego dzięki WOŚP spotyka chore dzieciaki.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt wrz 26, 2006 8:39
Zobacz profil WWW

Hare Kriszna. To nie żadna sekta, jak niektórzy utrzymują, ale po prostu odłam religi Wschodniej.

Jako moderator mam obowiązek sprostować. Ruch Hare Kriszna jest SEKTĄ i za taką jest oficjalnie uważany > http://www.sekty.iq.pl/katalog/ruchhare.htm
To, że ktoś posługuje się terminami zaczerpniętymi z danej filozofii lub religii jeszcze nie oznacza, że jest to religia.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt wrz 26, 2006 10:00
Brakuje odpowiedzi pomiędzy 1 a 2. Akcja ma bardzo szczytny cel, i uważam ją za bardzo dobrą, niemniej pewne działania (gł. związane z przystankiem woodstock) są dla mnie kontrowersyjne. Zaznaczyłem jednak odp. 1

Wt wrz 26, 2006 16:48

nie lubie Jurka, bardzo, robi wodę z mózgu.. dałem środkowy wariant

So paź 28, 2006 0:13
Mrówko, ten serwis uznaje za przejaw działań sekt Pokamony i muzykę techno. Bezedura, że tak powiem. W Polsce Hare Kryshna nie jest uznane za sektę, działa legalnie.

N paź 29, 2006 0:42
(...).W Polsce Hare Kryshna nie jest uznane za sektę, działa legalnie.

Pisałam to już wiele razy ... :? Fakt wpisania do rejestru związków wyznaniowych oznacza tylko nadanie osobowości prawnej.... co umożliwia np. korzystanie z różnych ulg ... a nie jest jednoznaczne ze stwierdzeniem, że grupa nie jest sektą. ( do dalszej dyskusji zapraszam do tematu poświęconego tej sekcie - i proszę o przeczytanie całej dyskusji przez zabraniem głosu)

N paź 29, 2006 9:47

a moze by tak KK zorganizowal ANTYWOSP:)? w przyszlym roku w ten sam dzien:) np. zbieranie w tym dniu kasy dla osrodkow uzaleznenie gdzie przebywa mlodzierz jezdzaca swojego czasu rowniez na PRZYSTANEK WOODSTOCK..., a no i moze by poprosic Owsiaka zeby nie utrudnial Ewangelizowania zakazujac organizowania roznych akcji podczas Przystanku.

Dla mnie cala ta WOSP to cos takiego w skrocie: na początku roku pomachamy całej Polsce jacy to jesteśmy dobrzy i wspaniali, a potem znowu będziemy mogli hołdować swojemu hasłu: RÓBTA CO CHCETA, czyli uprawiać seks gdziekolwiek i z kimkolwiek, popierać aborcje, eutanazje, propagować okultyzm, organizować festiwale dobrze zakrapiane alkoholem i gromadzące dilerów z całej Polski itd. itp. CZYSTE FARYZEJSTWO.

N sty 11, 2009 11:52
Zobacz profil WWW

a moze by tak KK zorganizowal ANTYWOSP:)? w przyszlym roku w ten sam dzien:) np. zbieranie w tym dniu kasy dla osrodkow uzaleznenie gdzie przebywa mlodzierz jezdzaca swojego czasu rowniez na PRZYSTANEK WOODSTOCK..., a no i moze by poprosic Owsiaka zeby nie utrudnial Ewangelizowania zakazujac organizowania roznych akcji podczas Przystanku.(...)będziemy mogli hołdować swojemu hasłu: RÓBTA CO CHCETA[/b], czyli uprawiać seks gdziekolwiek i z kimkolwiek, popierać aborcje, eutanazje, propagować okultyzm, organizować festiwale dobrze zakrapiane alkoholem i gromadzące dilerów z całej Polski itd. itp. CZYSTE FARYZEJSTWO.

Jednego roku zbierano w tym samym dniu również na pewien cel kościelny, a młodzież zbierająca na owsiaka bezczelnie podtykała swoje skarbonki starszym, zdezorientowanym osobom, wychodzącym z kościoła po Mszy św. na której ksiądz zachęcał do ofiarności na rzecz kościelnej kwesty. By łapać naiwnych właśnie na terenie przykościelnym, bez zgody proboszcza, najczęście ustawiają się ci młodzi "wolontariusze"j.
Ja jestem przekonana - i nie tylko ja - że niewątpliwy jest demoralizacyjny wpływ na młodzież "przystanku" a zebrane pieniądze w przeważającej części idą na "działalność statutową" fundacji owsiaka (wyczytałam kiedyś w prasie, że aż 60%).

N sty 11, 2009 12:41

gosciowi należy się szacunek.

N sty 11, 2009 13:04

a moze by tak KK zorganizowal ANTYWOSP:)? w przyszlym roku w ten sam dzien:) np. zbieranie w tym dniu kasy dla osrodkow uzaleznenie gdzie przebywa mlodzierz jezdzaca swojego czasu rowniez na PRZYSTANEK WOODSTOCK...,

A to KK już nie umie wymyśleć swoich akcji? Zawsze musi być coś na przeciw czemuś? Przystanek Jezus się przypomina. Coś słabo z tą mądrością KK skoro umie tylko kopiować.

Cytuj:
a no i moze by poprosic Owsiaka zeby nie utrudnial Ewangelizowania zakazujac organizowania roznych akcji podczas Przystanku.

Hm, to impreza organizowana przez prywatną instytucję, dlaczego śmiesz się wtrącać w to co na niej jest? Jak ja zorganizuję Stacja Woodstock 2012 i będę odmawiał każdym księżom do organizowania tam jakichkolwiek spotkań to również będziesz miał pretensje? Na takiej samej podstawie ja mam pretensje do Przystanka Jezus, że nie pozwlają tam działać Hare Krisznie.

Cytuj:
Dla mnie cala ta WOSP to cos takiego w skrocie: na początku roku pomachamy całej Polsce jacy to jesteśmy dobrzy i wspaniali, a potem znowu będziemy mogli hołdować swojemu hasłu: RÓBTA CO CHCETA, czyli uprawiać seks gdziekolwiek i z kimkolwiek, popierać aborcje, eutanazje, propagować okultyzm, organizować festiwale dobrze zakrapiane alkoholem i gromadzące dilerów z całej Polski itd. itp. CZYSTE FARYZEJSTWO.

W sumie jest to fragment, który powinno się zignorować bo z głupotą ryzykownie jest dyskutować, ale zaryzykuję.

Jesteś kolejnym nieuświadomionym, który myśli, że WOŚP działa tylko jeden dzień w roku. Cóż, nie wytłumaczę Ci dlatego jedynie mogę pogratulować ignorancji.

A na stwierdzenia o seksie, popieraniu aborcji, eutanazji i reszty co wymieniłeś czekam na dowody. Jeśli ich nie podasz to mam prawo Cię oskarżyć o pomówienia.

Do moderacji: jeśli AHAWA nie poda dowodów na przytoczone słowa wnioskuję o usunięcie tej części posta. Jeśli tego nie zrobicie w przypadku nie podania przez niego dowodów będzie to jednoznacznie z tym, że popieracie pomówienia.

N sty 11, 2009 13:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona