| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Lipiński i Beger
A jak się wam podobało frymarczenie PiSu z p. Renatą Beger???
Do wysłuchania na: www.terazmy.onet.pl (od południa 27.09.2006r).
"Afera Rywina to pikuś wobec tego co robi PiS"....już tam Leper wiedział o czym mówi, skutecznie zmontowali prowokację i PiS popłynął 
|
| Wt wrz 26, 2006 22:55 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): A jak się wam podobało frymarczenie PiSu z p. Renatą Beger??? Do wysłuchania na: www.terazmy.onet.pl (od południa 27.09.2006r). "Afera Rywina to pikuś wobec tego co robi PiS"....już tam Leper wiedział o czym mówi, skutecznie zmontowali prowokację i PiS popłynął 
Miałeś Chamie Złoty Róg, ostał ci się jeno sznur
Wszelka zbieżność nazw, określeń i sytuacji jest całkowicie przypadkowa of kurz
|
| Śr wrz 27, 2006 6:00 |
|
 |
|
Trawy
|
No nieee Gruby - jak możesz!?
Przecież nie ma czegoś takiego jak "korupcja polityczna" /według ministra Ziobro/.
Watergate nie istniała.
PiSowi wolno frymarczyć stanowiskami.
PiSowi wolno kłamać.
PiSowi wolno korumpować.
IV RP zbudowana na kłamstwie.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Śr wrz 27, 2006 8:51 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Gruby - pięęęęęęęęęękne podsumowanie 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Śr wrz 27, 2006 9:28 |
|
 |
|
micked
|
Trawy napisał(a): Przecież nie ma czegoś takiego jak "korupcja polityczna" /według ministra Ziobro/. Watergate nie istniała. Dla tych, którzy nie wiedzą na czym polegała afera Watergate polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_WatergateByły tam podejmowane przez administrację Nixona działania nielegalne typu włamania, czy bezprawne zakładanie podsłuchów. Cytuj: PiSowi wolno frymarczyć stanowiskami. Nie tylko PiSowi. Nie bardzo wyobrażam sobie jak bez takich nieoficjalnych rozmów mogły powstawać poprzednie rządy, począwszy od rządu Mazowieckiego? Może ktoś mi to wytłumaczy? Podam inny przykład: jeżeli znana dziennikarka przechodzi z jednej telewizji do drugiej, to wiadomo, że wcześniej nowy pracodawca coś jej musi zaproponować, choć niezręcznie byłoby dla niej, gdyby ujawniała przed aktualnym pracodawcą kulisy tych rozmów. Rozmowy posłów PiSu z posłanką Beger nie były naruszeniem żadnego przepisu prawnego. I dokąd nie ma w regulaminie Sejmu zakazu zmiany klubu parlamentarnego (a nie będzie, bo byłoby to sprzeczne z konstytucją) takie sytuacje są naturalne. Cytuj: PiSowi wolno korumpować. Nikomu nie wolno i od tego są instytucje kontrolne, sądy, czy odpowiednie organy parlamentarne żeby takie rzeczy badać. Tylko pytam się: czy jeśli Jarosław Kaczyński zaproponuje Waldemarowi Pawlakowi stanowisko wicepremiera w zamian za poparcie rządu przez PSL (i będzie przy tym ukryta kamera)- czy będzie to polityczna korupcja?
|
| Śr wrz 27, 2006 9:29 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
Smutne i żałosne 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Śr wrz 27, 2006 9:36 |
|
 |
|
jo_tka
|
Roszwor w Sro Wrz 27, 2006 6:13 am w temacie obok napisał(a): Jesli chodzi o korupcyjne propozycje we wspanialej IV RP to tutaj znajdziesz co dla siebie: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... l?skad=rss Gazeta.pl" Lipiński proponował Renacie Beger stanowisko za przejście do PiS
Wczoraj program "Teraz my" w TVN pokazał nagrania z kamery ukrytej w pokoju Renaty Beger w hotelu poselskim. Posłanka Samoobrony rozmawia z Adamem Lipińskim (wiceprezes PiS) i Wojciechem Mojzesowiczem, ministrami w kancelarii premiera Jarosława Kaczyńskiego. W pierwszej rozmowie Beger stawia żądania: w zamian za odejście z Samoobrony i poparcie rządu chce dla siebie członkostwa w PiS i stanowiska sekretarza stanu w Ministerstwie Rolnictwa. -To żaden problem, mamy dużo stanowisk - zgadza się Adam Lipiński.
W drugiej rozmowie nieco się wycofuje. Mówi, że premier nie akceptuje propozycji, by Beger została sekretarzem stanu, przynajmniej na razie. Ale obiecuje pomoc w sprawie weksli podpisanych przez posłów Samoobrony. Powołując się na rozmowę z min. Ziobro, powiedział, że choć weksle mogą zostać uruchomione, to posłowie powinni się odwołać i procesy w tej sprawie będą wygrane.- Teoretycznie można Sejm obciążyć pieniędzmi, po które przyjdzie komornik. Założyć za posłów, póki sprawa nie będzie rozstrzygnięta na ich korzyść przez sądy - dodał.
Beger stawia nowe warunki: chce pierwszego miejsca na liście wyborczej w swoim okręgu (bez problemu), miejsca dla jej ludzi w wyborach do samorządu (minister Lipiński notuje). Lipiński nie może zagwarantować jednego - że obietnice na piśmie podpisze premier.
W następnej scence Beger o swoich oczekiwaniach rozmawia z Mojzesowiczem. Minister tłumaczy: - Lepiej pokaż, że przychodzisz do nas z przekonania. Na stanowisko lepiej poczekać dwa-trzy tygodnie. A nie wejście i stołek. Bo to by był handel. Nie od razu, bo nas zabiją.
Dlaczego posłanka nagrała polityków PiS? Beger: - Za dużo jest korupcji w Polsce. Chciałam, żeby to było nagłośnione. Żeby zniszczyć to postępowanie, żeby mój kraj był uczciwy.
Lipiński podaje swoją wersję wydarzeń: - To poseł Beger kilka dni temu zgłosiła się do mnie, proponując poparcie dla rządu. Premier powiedział, że absolutnie się nie zgadza na jej warunki, bo ona jest osobą zbyt skompromitowaną, żeby być sekretarzem stanu.
Szef gabinetu premiera broni się: -W czym jest korupcja polityczna? A co my proponujemy PSL? Mówią, że chcą mieć ministra rozwoju regionalnego i coś jeszcze, amy się zgadzamy lub nie, to jest korupcja polityczna? To praktyka w rozmowach na temat koalicji.
Marek Sawicki (PSL) jest zbulwersowany ujawnionym w TVN nagraniem. -To jest obraz IV RP. Nie mieści mi się w głowie, że robili to dwaj ministrowie z gabinetu premiera. Nie wierzę, żeby to się działo poza wiedzą Jarosława Kaczyńskiego. Oczekujemy wyjaśnień od premiera. Bez tego nie może być mowy o żadnych rozmowach koalicyjnych. Cały rząd powinien podać się do dymisji.
- Dzisiaj wszyscy przyzwoici ludzie muszą się domagać natychmiastowego skrócenia kadencji Sejmu i dymisji rządu Jarosława Kaczyńskiego - powiedział Donald Tusk z PO. PO zażądała nadzwyczajnego posiedzenia Sejmu i głosowania nad wnioskiem o samorozwiązanie Izby. - Jesteśmy w poważniejszej sytuacji niż po aferze Rywina - diagnozował Rokita. Zdaniem posłów PO natychmiast po nowych wyborach powinna powstać komisja śledcza [quote="Kropka w Sro Wrz 27, 2006 8:14 am w sąsiednim temacie napisał(a):
Ależ skąd to jest tylko papka medialna. Wredni dziennikarze którzy chcą zniszczyć PiS Trawy w Sro Wrz 27, 2006 9:48 am w sąsiednim temacie napisał(a): Typowe dla PiSu - złapią ich za rękę to będą twierdzić że to nie ich ręka.
Uczciwi kurde inaczej. Etyka dla skrzywionych. ToMu w Sro Wrz 27, 2006 10:27 am w sąsiednim temacie napisał(a): Trawy napisał(a): Typowe dla PiSu - złapią ich za rękę to będą twierdzić że to nie ich ręka.
Uczciwi kurde inaczej. Etyka dla skrzywionych. No nie... Pewnie Stasiu mnie zakrzyczy - ale czy takie właśnie (złapią ich za rękę to będą twierdzić że to nie ich ręka) stwierdzenie pasuje do... złodziei O tych radosnych propozycjach dla Begerowej jest cały serwis na Onecie - http://wiadomosci.onet.pl/1409328,,,,,1 ... mspec.html Komentarze do sytuacji: Cytuj: Sadowski: Nie jestem zaskoczony taśmami Andrzej Sadowski z Centrum im. Adama Smith'a nie jest zaskoczony taśmami, które wyemitowano w telewizji TVN w programie "Teraz My". Podobne rozmowy jak Adama Lipińskiego z PiS oraz Renaty Beger z Samoobrony miały zdaniem Sadowskiego miejsce już we wcześniejszych kadencjach Sejmu. "Przechodzenie posłów z partii do partii odbywało się praktycznie non-stop. Nie chodziło o ideały - tylko o władzę, stąd tak łatwo było o zmianę barw klubowych" - mówi Sadowski. W rozmowie z IAR Sadowski zauważa, że jest to głównie wina wadliwej ordynacji wyborczej. "Posłowie wybierani do parlamentu zależni są od partyjnej biurokracji a nie od swoich wyborców." - podkreśla nasz rozmówca. Tego typu sytuacja uzasadnia zdaniem Sadowskiego przyjęcie zmiany w systemie wyborczym, czyli zmiany na wybory większościowe w okręgach jednomandatowych. Obecna sytuacja uświadamia nam według Sadowskiego - jaka jest natura obecnego systemu politycznego. "Opinia publiczna jest zbulwersowana, ale tylko dlatego, że takie negocjacje wyszły na jaw. Wcześniej miało to miejsce, ale nie przedostało się w formie nagrań do mediów." - twierdzi Sadowski. W rozmowie z IAR podkreśla on, że dymisja rządu nie rozwiąże problemu - jedynie zmiany w ordynacji mogłyby przynieść jakościową zmianę w polityce. http://wiadomosci.onet.pl/1409386,11,item.html
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
Ostatnio edytowano Śr wrz 27, 2006 10:02 przez jo_tka, łącznie edytowano 5 razy
|
| Śr wrz 27, 2006 9:51 |
|
 |
|
micked
|
Kropka napisał(a): Smutne i żałosne 
Co smutne i żałosne?
Że nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytania, które postawiłem?
Czy to, że prawo w Polsce nie ma żadnego znaczenia dla dziennikarzy, którzy robia aferę z każdej rozmowy, którą prowadzą posłowie nielubianej przez nich partii?
Ja czekam na opinie prawne w tej kwestii, na pewno takie usłyszymy. Tylko, czy kogoś będą one w ogóle interesować po tym, jak główny organ sądowniczy w Posce, czyli nasi dziennikarze, już wydali wyrok?
|
| Śr wrz 27, 2006 9:52 |
|
 |
|
Kropka
|
Uff, odnalazłam się wreszcie.
W którym miejscu dziennikarze zlamali prawo??
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Śr wrz 27, 2006 10:00 |
|
 |
|
micked
|
Kropka napisał(a): Uff, odnalazłam się wreszcie. W którym miejscu dziennikarze zlamali prawo??
Poprzez nieprawdziwe przedstawienie rozmów między posłami jako afery.
Afera polega na złamaniu określonych przepisów prawnych. Tutaj czegoś takiego nie było. Jeżeli masz inne zdanie, to je uzasadnij merytorycznie.
|
| Śr wrz 27, 2006 10:04 |
|
 |
|
Kropka
|
Na czy polegała nieprawdziwośc tej rozmowy??
|
| Śr wrz 27, 2006 10:06 |
|
 |
|
Kropka
|
Ach, przepraszam, nieprawdziwe przedstawienie. 
|
| Śr wrz 27, 2006 10:07 |
|
 |
|
micked
|
Kropka napisał(a): Na czy polegała nieprawdziwośc tej rozmowy??
Powtarzam jeszcze raz, rozmowa była prawdziwa, tylko wbrew temu, co się insynuuje, nie nastąpiło w jej trakcie złamanie prawa. Pytam się jeszcze raz, gdy ktoś nagra ukrytą kamerą rozmowę Jarosława Kaczyńskiego gdzie ten proponuje Waldemarowi Pawlakowi stanowisko wicepremiera w zamian za wejście do rządu PSL (wg "naszej" definicji: przekupstwo polityczne) a takiej rozmowy oczekują wszyscy od kilku dni, to będzie to kolejna afera?
|
| Śr wrz 27, 2006 10:10 |
|
 |
|
Trawy
|
micked napisał(a): Poprzez nieprawdziwe przedstawienie rozmów między posłami jako afery. Afera polega na złamaniu określonych przepisów prawnych. Tutaj czegoś takiego nie było. Jeżeli masz inne zdanie, to je uzasadnij merytorycznie.
Ohoho - micked wpadł bronić swego załganego Przekupstwa i Stołków  .
Zgodnie z motto swego lidera Pierwszego Jarka RP.
"I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"
Uważasz że obietnica stołka /z odpowiednimi apanażami /dwa tygodnie po zmianie klubu, że dywagacje o tym jak to Sejm może pokryć zobowiązanie wekslowe p. Beger /500 000 pln/ to jest OK?
Znaczy wedłóg PiSiorów łapówka odebrana dwa tygodnie po obietnicy jest OK.
Cekawe - sama obietnica wzięcai pieniędzy przez Rywina była dla PiSiorów bardzo nie OK...
A teraz mówią że osoba skazana nie może zasiadać w rządzie PiS.
A Lepper?
A Beger po co proponowali skoro jest skazana?
micked - zaczynasz być tak samo załgany jak cały PiS...
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Śr wrz 27, 2006 10:11 |
|
 |
|
Trawy
|
micked napisał(a): Czy to, że prawo w Polsce nie ma żadnego znaczenia dla dziennikarzy, którzy robia aferę z każdej rozmowy, którą prowadzą posłowie nielubianej przez nich partii?
Hehehehehe
Cos dużo dziennikarzy nagle zaczęło nielubić kłamców i łgarzy.
Etyka drogi micked polega na uczciwości.
|
| Śr wrz 27, 2006 10:13 |
|
|
|