Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Konfederacja zagraża PiS Nie przesadzaj. Z poparciem sondażowym na poziomie błędu statystycznego. Według sondażu dla Onet maja 3,5% A co do zasadności do Konfederacja jest szykanowana przez obie telewizje partyjne. I TVP i TVN. Czego ty nie potrafisz dostrzec. Widzisz tylko jedna stronę.
A co do śmierci pana Szyszki to robienie insynuacji jakich dopuszcza się Kaczyński uważam za skandal. O tym co zrobiła z tego TVP próbując zrzucić odpowiedzialność za smierć na TVN to moim zdaniem kwalifikuje się do sądu.
|
Cz paź 10, 2019 7:51 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Konfederacja nie zagraża w sensie wykopania PiS z wygranej, natomiast może, jak żadna inna partia, podebrać elektorat i wówczas nie ma co marzyć o samodzielnym rządzeniu, o więszości konstytucyjnej nie wspominając.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz paź 10, 2019 7:55 |
|
 |
andej
|
Zjawiska obserwuję dwa: spadek PISu i wałęsizm.
Dzisiejsze sondaże pokazują, że partia antypis (zwana też partią TVN) może liczyć na stabilną większość - 57,4 % głosów. Tak dużej przewagi nikt już im nie odbierze. Żadne taśmy Baumana, klipy Jachiry, czy przemówienia Wałęsy nie zdołają obniżyć poparcia antypisu.
Wałęsizm obserwuję niemal wszędzie. Zjawisko polegające na ograniczeniu się do wyciągania brudów i opluwaniu, przy jednoczesnym deklarowaniu chrześcijaństwa. Osoby deklarujące się jako wierzące sączą wyłącznie jad nienawiści. Zaślepione tym nie potrafią lub nie chcą dostrzec jakichkolwiek pozytywów. Mam świadomość, że łatwiej zauważyć źdźbło ... Ale przeanalizujcie ostatnich 10, 20, 50 postów. Zobaczcie, w ilu znalazła sie jakaś pozytywne treść. Podzielcie je na autorów i znajdźcie takich, którzy nie napisali żadnej pozytywnej treści. To nie są katolicy.
Oddam głos tym, którzy wyrwali miliardy z gardeł oszustów watowskich i rozdali je biednym. Oddam głos tym, wśród których nie słyszę ataków na Kościół, ani pochwał dla deprawacji młodych. Oddam głos na tych, którzy, według mnie, najmniej szkodzą [niestety, każda władza w jakimś stopniu szkodzi, ale gdy bilans wychodzi na plus (dodatni), to mi wystarcza].
|
Cz paź 10, 2019 7:58 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Gdzie Ty tu widzisz nienawiść? Nienawiść przebija przez prezesa i Pawłowicz (ostatnio w wypowiedzi o śmierci Szyszki). Wszędzie dopatrują się spisku i zaszczucia. Odwieczną prawdą jest, że kłamca posądza innych o kłamstwa, złodziej o kradzież. Masz prawo głosować na kogo chcesz i wcale Ameryki tu przed nami nie odkryłeś, bo od dawna były wiadome Twoje sympatie. Nic mi do tego, na kogo głosujesz.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz paź 10, 2019 8:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Wałęsizm obserwuję niemal wszędzie. Zjawisko polegające na ograniczeniu się do wyciągania brudów i opluwaniu, przy jednoczesnym deklarowaniu chrześcijaństwa. Osoby deklarujące się jako wierzące sączą wyłącznie jad nienawiści. Zaślepione tym nie potrafią lub nie chcą dostrzec jakichkolwiek pozytywów. Mam świadomość, że łatwiej zauważyć źdźbło ... Ale przeanalizujcie ostatnich 10, 20, 50 postów. Zobaczcie, w ilu znalazła sie jakaś pozytywne treść. Podzielcie je na autorów i znajdźcie takich, którzy nie napisali żadnej pozytywnej treści. To nie są katolicy.
Oddam głos tym, którzy wyrwali miliardy z gardeł oszustów watowskich i rozdali je biednym. Oddam głos tym, wśród których nie słyszę ataków na Kościół, ani pochwał dla deprawacji młodych. Oddam głos na tych, którzy, według mnie, najmniej szkodzą [niestety, każda władza w jakimś stopniu szkodzi, ale gdy bilans wychodzi na plus (dodatni), to mi wystarcza].
No prosze, jaka samokrytyka i krytyka partii rzadzacej, co to Polske w ruinie widziala w 2015, a po wyborach kraj zaraz zakwitl. Wystarczy pamietac, co bylo obiecywane w 2015 (np temat aboecji, wrak ze Smolenska, wyjasnienie katastrofy, milion mieszkan ito) a co zostalo wykonane i jak (deforma szkolnictwa). Te niby miliardy nie sa z VATu, tylko na kredyt. Choc nie bardzo wiem, kiedy skazanemu juz kilkakrotnie za jawne klamstwa, premierowi Morawieckiemu mozna wierzyc. Dostali wcale nie biedni, a wszyscy, jak leci, z dziecmi. Takze superbogaci. No i niestety, leniwi, ktorzy zyja z dzieci. A wiesz, ze kto nie pracuje, niech tez nie je.Placa na nich takze emeryci, ktorzy wcale bogatsi sie nie zrobili, a rzad wlasnie kobietom naleznych im emerytur nie chce wyrownac. Ten, ach jakze praworzadny rzad. Cytuj: Kilkadziesiąt tysięcy kobiet z rocznika 1953 wygrało proces o wysokość emerytur przed Trybunałem Konstytucyjnym. Władza obiecała im wyrównanie, ale Morawiecki wstrzymał prace. Projekt ustawy pójdzie do kosza. http://wyborcza.pl/7,155287,25277773,pr ... rytur.html
|
Cz paź 10, 2019 8:44 |
|
|
|
 |
katon
|
Kael napisał(a): Alus, chamstwo, tupet i zaklamanie PiSu jest o tyle ciekawe, ze widac je wprost. Zadnych tasm nie potrzeba, zeby pokazac kulture (inaczej) pani Pawlowicz. Prezes sam wrzeszczal z mownicy o zabiciu brata. Bez dowodow, tak jak teraz, wedlug najlepszych szkol propagandy, insynuuje, ze sp Szyszko zostal (prawie ze) zamordowany. On wie, ale nie powie, a jego elektorat nie pamieta ani tematu aborcji, ani obietnic, ze Macierewicz puszka z parowkami za (podobno) 19 milionow, wyciagajac trumne ze zwlokami (za co tenze elektorat bedzie z wlasnych podatkow odszkodowania placil) juz, juz wyjasni Smolensk.
Elektorat i tak go w,bierze. I dobrze. Bedzie ponosil skutki wlasnych wyborow i moze wtedy wlaczy myslenie.
Moim znajomym emerytom coraz czesciej nie starcza na chleb. Za tej wstretnej PO-PSL starczalo. Ale nie wiem, na kogo beda glosowac. Dziwni ci wyborcy PIS - właściwie to prawie wszyscy jak pogadasz naparzają na ten nieszczęsny PIS bo inaczej to nawet i nie wypada i często w niecenzuralnych słowach a przewaga tej jakże znienawidzonej partii jest gigantyczna nad drugą KO. Gdzie oni się ukrywają? A może ci co tak nawalają na tę partię to sami na nią głosują? Węszę tu jakiś spisek.
|
Cz paź 10, 2019 8:44 |
|
 |
katon
|
A jak się sprawdzi wypowiedzi polityków to się okazuje że nie tylko PIS kłamie i mnipuluje. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... zi/zj98qqqNo może z wyjątkiem Leszczyny z KO.
|
Cz paź 10, 2019 8:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja pisałam konkretnie do wyborców PiSu, którzy widzą kłamstwo i manipulację wszędzie, tylko nie w PiSie. A że nie tylko PiS kłamie? Wyborcy nie wymagają prawdy, to mają, co chcą.
|
Cz paź 10, 2019 9:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Dziwni ci wyborcy PIS - właściwie to prawie wszyscy jak pogadasz naparzają na ten nieszczęsny PIS bo inaczej to nawet i nie wypada i często w niecenzuralnych słowach a przewaga tej jakże znienawidzonej partii jest gigantyczna nad drugą KO. Gdzie oni się ukrywają? A może ci co tak nawalają na tę partię to sami na nią głosują? Węszę tu jakiś spisek. To pogadaj z mieszkańcami małych miasteczek i wsi na podkarpaciu, w sądeczczyznie, w okolicach Zakopanego, w Sieradzu i okolicach, w powiecie kieleckim, na podlasiu, w powiatach szydłowiecki, przysuskim zwoleńskim. I powiedz im, że masz zamiar głosować na opozycję, pierwszą reakcją będzie popukanie sie w głowę.
|
Cz paź 10, 2019 10:51 |
|
 |
katon
|
Kael napisał(a): Ja pisałam konkretnie do wyborców PiSu, którzy widzą kłamstwo i manipulację wszędzie, tylko nie w PiSie. A że nie tylko PiS kłamie? Wyborcy nie wymagają prawdy, to mają, co chcą. A ile takich jest? A i jest ta druga strona która widzi w PISie wyłącznie kłamstwo i manipulację a w oponentach tego nie zauważa. Jakby wyborcy wymagali prawdy toby nimi nie byli ponieważ musieliby pozostać w domu. Z reguły widzi się to co się chce widzieć. Jakby tak sprawdzić to według tego co tu jest, to wychodzi że politycy uwielbiają raczyć nas kłamstwami niezależnie od barw politycznych. Zresztą podobnie jest z mediami które służą politykom lecz nie społeczeństwu. Pozytywnie można by wyróżnić: Majchrowskiego, Zandberga, Błaszczaka, Zaleską, Rafalską,Andrzeja Szlachtę, Adamowicza i zwalczanego przez media prawicowe Adama Bodnara. Dość słabo wypada premier, a ta nowa twarz KO Leszczyna to jakieś wielkie nieporozumienie. No ale od niedawna ją tutaj gościmy. To tak dochodząc do 27 strony. https://demagog.org.pl/wypowiedzi/
|
Cz paź 10, 2019 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zalewską to niby za co chcesz wyróżnić? Za uśmiech?
|
Cz paź 10, 2019 11:17 |
|
 |
katon
|
Przecież tu chodzi tylko o to kto mówi prawdę z tego co sprawdził demagog, a kwestia rządzenia już co innego. Oczywiście długo zastanawiałem się czy ją tu umieścić ponieważ można było założyć się że gronu pedagogicznemu obecnego na tym forum to się nie spodoba. 
|
Cz paź 10, 2019 11:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Naprawdę prawdę mówiła? O skutkach deformy np? Nie jestem nauczycielem.
|
Cz paź 10, 2019 11:29 |
|
 |
katon
|
Tak jak powiedziałem tylko na podstawie demagog.pl . Powinna być specjalna audycja poświęcona prostowaniu tych kłamstw i manipulacji które nas zalewają ze strony polityków i ich podporządkowanych mediów. Dlatego wyborca idąc do urny jest naszpikowany prawdami, półprawdami i g....prawdami i jeszcze do tego myśli że jego prawda jest oczywista ponieważ on się zna.
|
Cz paź 10, 2019 11:38 |
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): katon napisał(a): Dziwni ci wyborcy PIS - właściwie to prawie wszyscy jak pogadasz naparzają na ten nieszczęsny PIS bo inaczej to nawet i nie wypada i często w niecenzuralnych słowach a przewaga tej jakże znienawidzonej partii jest gigantyczna nad drugą KO. Gdzie oni się ukrywają? A może ci co tak nawalają na tę partię to sami na nią głosują? Węszę tu jakiś spisek. To pogadaj z mieszkańcami małych miasteczek i wsi na podkarpaciu, w sądeczczyznie, w okolicach Zakopanego, w Sieradzu i okolicach, w powiecie kieleckim, na podlasiu, w powiatach szydłowiecki, przysuskim zwoleńskim. I powiedz im, że masz zamiar głosować na opozycję, pierwszą reakcją będzie popukanie sie w głowę. No nie wiem, bo ja mieszkając w małym miasteczku na sądeczczyznie słyszę prawie wyłącznie o tępym i ciemnym ludzie głosującym na PIS.
|
Cz paź 10, 2019 11:42 |
|
|
|