Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Vacarius napisał(a):
Ja sobie muszę zapamiętać aby nigdy nawet przez pomyłkę nie kupić Wrost. Bo nie będę dawał zarabiać tym którzy w czasach gdy na wschodzie trwa wojna Rosyjsko-Ukraińska to oni ujawniają taśmy o słabości sojuszu Polski z USA.
Czy oni już upadli na głowę ze takie coś publikują w czasach wojny? Albo to są ludzie chorzy psychicznie którzy nie wiedzą co czynią albo zdrajcy narodu.

Może nie upadli, ale redaktor naczelny ma sentyment do Rosji, było nie było dała mu schronienie przed wymiarem sprawiedliwości w RP usiłującego go ukarać,za działalność gangsterską z podwójnym morderstwem w tle.
Dziennikarz, którego osobiście bardzo cenię - Andrzej Stankiewicz - zrezygnował z pracy na znak protestu, gdy Latkowski został mianowany redaktorem naczelnym.

Pn cze 23, 2014 15:04

No i wszystko robi się jasne. Dawniej szpiegów rozstrzeliwano na miejscu. Dziś szpiedzy zasłaniają się wolnością prasy i państwo nie może im nawet laptopa sprawdzić. Polska okazała się być kompletnie bezbronna na takie ataki. A Przeciwnicy PO jeszcze to wykorzystują dokładnie robiąc to co Putin chciał aby robili. Ja chociaż jestem przeciwnikiem PO bo na nich nie głosowałem tylko na inną partię. To nie będę patrzył bezczynnie jak jacyś agenci sieją zamęt w Polsce. I nie będę uczestniczył w ataku na PO bo jest to atak nie tylko na PO ale na całą Polskę. Dlatego w tej kwestii bronie PO choć na nich nie zagłosuje.
Czasem trzeba nawet bronić swoich przeciwników politycznych gdy chodzi o dobro kraju. Doceniam Giertycha za to ze stanął po stronie prawa i Polski. I powiedział ze trzeba postawić zarzuty wszystkim dziennikarzom, którzy uczestniczyli w publikacji wiedząc ze podsłuchy były nielegalne.

Pn cze 23, 2014 15:18

Wywalić tych złodzieji na zbity pysk, później rozliczyć i do ciupy, za oszukiwnie i okradanie państwa, za doprowadzenie do tego dziadostwa. Później dać medal za bohaterstwo tym co nagrywali tych nieudolnych oszustow.
Czym dłużej trwają, tym większa szansa, że złodzieji ktoś będzie szntażował, następnymi podsłuchami.

Co do tych pozytecznych ... co wyżej tam coś bełkoczą, to jak widać plucie w twarz, niewystarczy...

Pn cze 23, 2014 18:00

Każdego można skompromitować, nagrywając go po kielichu. Jak polityka polityką, jest język oficjalnych wystąpień i język zakulisowy. Czego można oczekiwać nagrywając zakrapiane rozmowy w knajpie ?
Im dłużej to trwa, tym wyraźniej widać że to ewidentna prowokacja, a już Latkowski i Nisztor na szańcach obrońców demokracji to szczyty hipokryzji : chodzi tylko i wyłącznie o nakład pisma, stąd to dawkowanie .
Zwłaszcza postać Latkowskiego zasługuje na przyjrzenie się.
Przestałem już czytać te rewelacje, szkoda czasu, zwłaszcza ze mamy Mundial...

Wt cze 24, 2014 6:42

Vacarius napisał(a):
Czasem trzeba nawet bronić swoich przeciwników politycznych gdy chodzi o dobro kraju.

A dlaczego w obronie PO miałoby chodzić o dobro kraju? Czy w obronie np. Sienkiewicza, który wszak doprowadził do całej sytuacji (raz, że wygadywał to, co wygadywał, a dwa, że jako szef MSW dał się nagrać, a potem przez rok o tym nie wiedział i nie reagował) na pewno chodzi o dobro kraju?

Cytuj:
I powiedział ze trzeba postawić zarzuty wszystkim dziennikarzom, którzy uczestniczyli w publikacji wiedząc ze podsłuchy były nielegalne.

Najlepiej zamknąć wszystkich dziennikarzy którzy atakują PO, w końcu to atak na samą Polskę :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 24, 2014 7:03

Cytuj:
Każdego można skompromitować, nagrywając go po kielichu. Jak polityka polityką, jest język oficjalnych wystąpień i język zakulisowy. Czego można oczekiwać nagrywając zakrapiane rozmowy w knajpie ?
Im dłużej to trwa, tym wyraźniej widać że to ewidentna prowokacja, a już Latkowski i Nisztor na szańcach obrońców demokracji to szczyty hipokryzji : chodzi tylko i wyłącznie o nakład pisma, stąd to dawkowanie .

Masz rację niektorzy powinni sie tylko zajac piłka kopana, z takimi ekspertyzami...wiesz co to człowieku prowokacja? Kto niby kogo prowokował? Wiem, ze wino za pare tysiecy opłacone karta sluzbowa za nasze podatki moze iśc w głowe, ale jak ktoś jest ministrem, pisatuje najwyższe stanowisko w rzadzie, rzadzi! Polską, odpowiada za moje pośrednio zycie, bo otoczenie, nie powinien chlac i korumpowac, oszukiwac, klamac, kraść...zlodzieje i bandyci zawsze działają zakulisowo...bo niby jak inaczej?

Wt cze 24, 2014 7:44

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

Wiem, ze wino za pare tysiecy opłacone karta sluzbowa za nasze podatki moze iśc w głowe, ale jak ktoś jest ministrem, pisatuje najwyższe stanowisko w rzadzie, rzadzi! Polską, odpowiada za moje pośrednio zycie, bo otoczenie, nie powinien chlac i korumpowac, oszukiwac, klamac, kraść...zlodzieje i bandyci zawsze działają zakulisowo...bo niby jak inaczej?

To dopiero ekspertyza...

Wt cze 24, 2014 8:02
zepp napisał(a):

Dokładnie - gdyby drukował każdy inny tygodnik opinii, ale Latkowski sam zdegradował te nagrania do miana odwdzięczania sie "przyjaciołom Moskalom" za ochronę gangstera.
Że też on sam tego nie dostrzega.....a naprawdę liczy się kasa - wzrosły ceny akcji Point Group, wzrosła sprzedaż tygodnika, wzrosła ilość reklamodawców.

Wt cze 24, 2014 8:14
Seremet z PO już się boją więzienia. PO to polityczny trup, pozostało im już tylko fałszowanie wyborów i fałszowane sondaże. Ich ratunkiem przed odpowiedzialnością karną jest tylko trwanie u władzy za wszelką cenę. Putin ich ustawił po Smoleńsku i teraz Putin ich zniszczy. Gdyby Tusk cały czas padał na kolana przed Putinem jak wtedy gdy reprezentował interesy Rosji w śledztwie Smoleńskim to nie miałby teraz tych problemów. Ale nie, przyleciał Obama i za jego plecami Tusk myślał że pomacha patykiem w ręku. Już wie gdzie jego miejsce w szeregu, szybko Putin po odlocie Obamy skarcił Tuska i jego ministrów wydzielając im odpowiednią ilość razów. Tusk już wie że ma chronić swojego mocodawcę i przekonał się że za nieposłuszeństwo czeka go odpowiednia kara. No i wyłania się szajka kelnerów, grupka przestępcza..... :D

Wt cze 24, 2014 10:47

Dziś aresztowano polskiego oligarchę Marka F w sprawie podsłuchów. Czyli mamy już Latkowskiego, który był na szkoleniu w Rosji. Teraz pojawia się jeden z najbogatszych polaków. Ciekawo ile kasy ukradli Polsce gdy rząd był zajęty tłumaczeniem się z podsłuchów.
Kto jeszcze tego nie widzi ten naprawdę jest ślepy. Gdyby to PIS rządził i jakiś oligarcha podkładał podsłuchy w rządzie i szantażował Polskę to inaczej byście mówili.

Wt cze 24, 2014 12:32

Vacarius napisał(a):
Ciekawo ile kasy ukradli Polsce gdy rząd był zajęty tłumaczeniem się z podsłuchów.

A czym powinien być zajęty, ściganiem dziennikarzy? :-D

Cytuj:
Kto jeszcze tego nie widzi ten naprawdę jest ślepy.

Czego nie widzi?

Cytuj:
Gdyby to PIS rządził i jakiś oligarcha podkładał podsłuchy w rządzie i szantażował Polskę to inaczej byście mówili.

Polska nie jest monarchią, więc nie obowiązuje zasada "państwo to ja", wszystko jedno, kto by nie rządził. Nie jest szantażowana żadna "Polska" (ja też jestem obywatelem Polski i nikt mnie nie szantażuje), tylko konkretny rząd PO.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 24, 2014 12:37

Jak to śpiewał J. Kleyff :
" świeże groby zawsze wzruszą,
niezależnie gdzie kopane,
jak porosną wyjdzie na jaw,
kto szczuł, i co było grane"

Wt cze 24, 2014 12:47

Wg najnowszego sondażu TNS PiS ma 7% przewagi nad PO, zaś KNP.. 10%, co w Sejmie dałoby aż 49 mandatów :-D Korwin wygrywa i z SLD i z PSL (nie mówiąc już o Palikocie) :brawo:

Wt cze 24, 2014 14:04
Johnny99 napisał(a):
Wg najnowszego sondażu TNS PiS ma 7% przewagi nad PO, zaś KNP.. 10%, co w Sejmie dałoby aż 49 mandatów :-D Korwin wygrywa i z SLD i z PSL (nie mówiąc już o Palikocie) :brawo:

Johnny - Ty wierzysz sondażom? :o :o ....jeszcze TNS Polska, która non stop od lat niezmiennie daje wyższe notowania dla PiS o około 5-10%. Gdy niezmienni po raz 8 wygrywa PO.

Wt cze 24, 2014 14:17

W TNS teraz już wierzę, skoro nawet Pan Minister się na nich powołuje :-D

A przyczyny porażki PiS w wyborach europejskich są akurat łatwe do zidentyfikowania. PiS z pewnością by wygrał, gdyby nie konflikt na Ukrainie.

Wt cze 24, 2014 14:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 153  Następna strona