Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 5:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
premier Szydlo powiedziala dzisiaj - " Zloty wiek dla platformy skonczyl sie " . viva Beata !
a to co zrobil Minister Szyszko w Paryzu to prawdziwy majstersztyk . viva Jan !

Wt gru 15, 2015 21:39

Dariusz-555 napisał(a):
premier Szydlo powiedziala dzisiaj - " Zloty wiek dla platformy skonczyl sie " . viva Beata !
a to co zrobil Minister Szyszko w Paryzu to prawdziwy majstersztyk . viva Jan !

Wybacz krytykę. Ale nie masz racji.
To co zrobili to tylko powrót do normalności. Oni po prostu działają w interesie Polski i Polaków. Nic więcej. Żadna chwała. Oni spełniają swój obowiązek.
Choć na tle poprzedników, to rzeczywiście wygląda wspaniale.
Życzę im sukcesów.

Wt gru 15, 2015 21:54

zatem widzisz jak trudno w Rzeczpospolitej o normalnosc . zatem widzisz jaka to wielka rzecz umiec wrocic do normalnosci . wg mnie w miare normalnie bylo na przelomie lat 80 i 90 tych kiedy ministrem gospodarki byl Wilczek . do dzis nie udaje sie Polsce nawet zblizyc do wzrostu z tamtego okresu . byla kasa w portfelu , i byl towar w sklepach . czego chciec wiecej . . . .

Wt gru 15, 2015 22:21

Johnny99 napisał(a):
akruk napisał(a):
nie przypominam sobie żadnego przykładu historycznego, który przeczyłby tezie, że inflacja uderza w najsłabszych.

A ja przypominam sobie, że wiele razy słyszałem od ekonomistów, iż inflacja ma swoje złe i dobre strony, a niekiedy deflacja może być szkodliwa.

Generalnie, jak mówią ekonomiści, inflacja jest zła, ale znacznie gorsza jest ... deflacja. Bo rozkłada budżet państwa, hamuje wzrost gospodarki ( vide Japonia ).
Nie można mieć pretensji do "P"iS ,że po swojemu układa gospodarkę i finanse, to uprawnienie każdego rządu. Chcą dosypać ludziom pieniędzy, proszę bardzo. Chcą dotować górników kupując od nich węgiel na skład, voila ! Idt... tylko ma to swoje konsekwencje, ocenimy za rok, dwa .
Można mieć pretensje o inne działania , np. wobec TK, bo naruszają konstytucję, lub dobre obyczaje parlamentarne ( komisja ds. służb specjalnych), albo świadczą o małostkowości i złośliwości ( brak marszałka dla PSL, projekt przeniesienia TK gdzieś na .... wschód) ) .

Śr gru 16, 2015 6:56
medieval_man napisał(a):
akruk napisał(a):
Wzrost inflacji nie będzie wynikał ze wzrostu cen. Nowa kaczystowska ekonomia.
Oczywiście. Inflacja to wzrost cen. Tak więc inflacja nie może wynikać z inflacji jak by chciał akruk
"jak by chciał akruk"? Chamskie manipulacje typowe dla kaczystów. To ty napisałeś, że wzrost inflacji "nie będzie wynikał ze wzrostu cen". To jest twoje zdanie - które przytoczyłem i wyśmiałem, bo jest idiotyzmem i świadczy o ignorancji.
<eot, nie będę się kopał z koniem>

Ostatnio edytowano Śr gru 16, 2015 8:09 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr gru 16, 2015 8:01

zepp napisał(a):
projekt przeniesienia TK gdzieś na .... wschód) ) .

To pewnie ukłon w stronę kukizowców - i jednocześnie znakomity pomysł, którego jestem zwolennikiem od dawna. Oczywiście, że nie spodoba się platformersom, dla których na "wschodzie" mieszka najgorszy sort Polaków; ale na pewno będzie sprzyjał odpolitycznieniu składu sędziowskiego. Mam nadzieję, że zostanie wybrany Lublin, który jest idealną lokalizacją (mieści się tam np. filia Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury). W następnej kolejności należy wyprowadzić z Warszawy Sąd Najwyższy i Naczelny Sąd Administracyjny, a potem najlepiej jeszcze część ministerstw (coś PiS przebąkiwał, że Ministerstwo Gospodarki Morskiej powinno mieć siedzibę na Pomorzu, co jest oczywiście słuszne, ale jakoś przestał - pewnie nie zasłużyliśmy się wystarczająco w wyborach :evil: ).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 16, 2015 8:08
Przy okazji "wschodu":

Zwyciężymy, bo to zwycięstwo jest potrzebne Polsce. Jest potrzebne po to, by w tym państwie, w Rzeczypospolitej Polskiej, żył jeden naród polski, a nie różne narody.
J.Kaczyński 2007, konwencja PiS w Białymstoku (w regionie, gdzie żyją mniejszości białoruskie, litewskie...)

Śr gru 16, 2015 8:14

Aż się dziwię, że Agora nie wydała jeszcze jakiegoś zbioru mów Jarosława Kaczyńskiego - antypisowcy spijają każde słowo z jego ust z godną podziwu gorliwością..

BTW Kukiz podobno zaproponował, by konstytucyjność ustaw o TK badał Sąd Najwyższy. Oczywiście, że tak; szkoda tylko, że PiS się zapewne nie zgodzi :evil: No i raczej wymagałoby to zmiany Konstytucji.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 16, 2015 8:18
Moze sie doczeka...
Na pewno bedzie chcial wstrzymac publikacje pod pretekstem ze to falszywki, albo bedzie to wtedy juz obraza "Slonca Narodu".

Na szczescie internet dzis duzo pamieta i PiS nie ukryje swoich mow, obietnic i ... obelg.

Śr gru 16, 2015 8:23
Johnny99 napisał(a):
Aż się dziwię, że Agora nie wydała jeszcze jakiegoś zbioru mów Jarosława Kaczyńskiego
Opublikowanie hurtem mogłoby nosić znamiona naruszenia ustawy o prawach autorskich, więc mnie to nie dziwi. Po co się użerać?

Złote słowa Jarosława na każdą okazję:

Rząd próbuje przekonać Wysoką Izbę, że konstytucja nie obowiązuje, posługując się sprostytuowanymi prawnikami.
J.Kaczyński 2003, stenogramy sejmowe

Śr gru 16, 2015 8:44

Jak widać, Kaczyński przez lata zasiadania w Sejmie nabył bogate doświadczenie, które teraz z powodzeniem wykorzystuje :D

Śr gru 16, 2015 8:47
Johnny99 napisał(a):
Jak widać, Kaczyński przez lata zasiadania w Sejmie nabył bogate doświadczenie, które teraz z powodzeniem wykorzystuje :D

Spadek 10% poparcia to jednak nie sukces.
Każde inne ekipy w pierwszych miesiącach władzy zwiększały słupki poparcia.
Najgorzej będzie gdy to "powodzenie" uderzy po kieszeniach Polaków.
Za lat kilka/kilkanaście rzeczowo będzie ocenione owo powodzenie.

Najlepsze - Będziemy zewsząd atakowani, w Ewangelii tez było zapisane, że będę atakowani.....przez 8 lat atakowali poprzedni rząd w zgodzie z zapisem Ewangelii. :diabel:

Śr gru 16, 2015 9:06

Alus napisał(a):
Spadek 10% poparcia to jednak nie sukces.
Każde inne ekipy w pierwszych miesiącach władzy zwiększały słupki poparcia.

Bo też i żadna z ekip nie próbowała od razu po przejęciu władzy zaorać dokumentnie poprzedni system :roll: To musiało wywołać awanturę, a Polacy nie lubią awantur. Kluczowe jest teraz, na kiedy PiS wyznaczył moment rozpoczęcia wygaszania obecnego "stanu wyjątkowego" i czy uda się mu ten plan zrealizować. Jeżeli, jak mówił Newsweekowi anonimowy poseł PiS, tym momentem miał być początek nowego roku, to może być z tym problem. A cierpliwość społeczeństwa ma swoje granice..

Śr gru 16, 2015 9:16
Kto sieje wiatr, zbiera burze. PiSowi nie uda sie tych demonow wsadzic do butelki. Takich butelek PiS nie ma, a te ktore byly, wlasnie tlucze z hukiem.

Śr gru 16, 2015 9:23

"Będziemy zewsząd atakowani"

Dlatego, dla dobra wspólnego, stworzymy żywe tarcze z dziecia drobnego.
Z dziecia głodnego i zabiedzonego o swą pięćsetkę zatroskanego.

Śr gru 16, 2015 9:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 622  Następna strona