Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
osiris, ciebie widocznie nie interesuje, co Tusk sam mowil i pisal na ten temat. Ciebie interesuja tylko czyjes wypowiedzi o Tusku, ktore by pasowaly do twoich insynuacji, ze nie jest on "czystej krwi" Polakiem i reprezentuje interesy obcych (w domysle zawsze nam wrogich) panstw. A jak ci to wprost powiedziec, to sie obrazasz i lup w przeciwnika: osiris napisał(a): Ponieważ nie potraficie nic odpowiedzieć, więc nie piszcie głupot o pluciu i deszczu. Moze ty przestan pisac te glupoty Dla wyjasnienia i na przyszlosc: ja jestem pojedyncza, "towarzyszu". P.S. A ty swoj rodowod do Piasta Kolodzieja mozesz udowodnic?
|
Wt kwi 27, 2010 18:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dla wyjasnienia i na przyszlosc: ja jestem pojedyncza, Dla mnie nie istniejesz jako TY tylko jako WY. Zresztą tak samo nas postrzegacie jako pisiory, więc jesteśmy kwita. W Polsce toczy się walka polityczna nie między pojedynczymi ludźmi a podzielonym dosyć skrajnie narodem na grupy społeczne. Między zabetonowanym układem postkomuny z PO a resztkami Solidarności.
|
Wt kwi 27, 2010 19:58 |
|
 |
pawis-66
|
Kamala napisał(a): mazli, czy ty sobie zdajesz sprawe z tego, ze wlasnie dokonales fantastycznej manipulacji, zeby obrzcic blotem Tuska? Z twoich tekstow tez mozna by podobne "kwiatki" poskladac. Naprawde, piekielka polskiego nikt nie jest w stanie uswiecic. A wszystko "pro publico bono". Najwazniejsze, zeby "moje" bylo na wierzchu. Oto calosc: http://unsinn.blox.pl/2008/08/DONALD-TU ... 11-12.htmlSerdeczne dzięki, po pięciu latach, kiedy znałem tę wypowiedź z cytowanych wcześniej fragmentów (do numeru Znaku nie można było się dokopać) i sam ją w tej wersji cytowałem  , po raz pierwszy miałem okazję przeczytać całość. Rzeczywiście zmienia to spojrzenie na wypowiedź w sposób istotny.
_________________ Jezu, ufam Tobie
|
Wt kwi 27, 2010 20:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Między zabetonowanym układem postkomuny z PO a resztkami Solidarności. Nawet nie. "W ciągu całego naszego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie." A ten podział nie przebiega partyjnie.
|
Wt kwi 27, 2010 20:50 |
|
 |
mazli
|
pawis-66 napisał(a): Serdeczne dzięki, po pięciu latach, kiedy znałem tę wypowiedź z cytowanych wcześniej fragmentów (do numeru Znaku nie można było się dokopać) i sam ją w tej wersji cytowałem  , po raz pierwszy miałem okazję przeczytać całość. Rzeczywiście zmienia to spojrzenie na wypowiedź w sposób istotny. Ja również nie znałem całości. Manipulacja wycinkami tekstu to nie mój styl. Znając resztę nie użyłbym wycinka w dyskusji. Pozostaje mi przeprosić za niedopatrzenie. Teresse napisał(a): osiris napisał(a): Między zabetonowanym układem postkomuny z PO a resztkami Solidarności. Nawet nie. "W ciągu całego naszego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie." A ten podział nie przebiega partyjnie. Dla ludzi, którzy zdają sobie sprawę z owego podzialu występującego w naszym kraju Jarosław, czy ktokolwiek inny, nie dzieli ludzi - ten podział istniał i istnieje. Poszczególne osoby mogą tylko uświadamiać o jego istnieniu.
|
Wt kwi 27, 2010 21:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Prawi Polacy" winni porzucić śpiewania kolędy "Cicha noc" - autor teksu i kompozytor byli Niemcami.
|
Śr kwi 28, 2010 9:14 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Co sądzicie o apelu PO odnośnie nie korzystania w kampanii z bilboardów 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr kwi 28, 2010 11:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
ToMu napisał(a): Co sądzicie o apelu PO odnośnie nie korzystania w kampanii z bilboardów  Jestem za.....ale nie do końca wierzę, że jest to możliwe do zrealizowania. Co wniesie do przekonań bilbord? - głównych liczących się kandydatów znamy dostatecznie dobrze aby nie mieć wahań, na kogo oddamy swój głos.
|
Śr kwi 28, 2010 11:52 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Billboard to dużo.
Efekt wzrokowy. Kojarzenie twarzy, wplecione w slogan nazwisko, jakaś obietnica.
Ludzie coraz częściej, lecąc gdzieś, patrzą tylko na to. Bo jest ich dużo, rzucają się w oczy, są łatwo rozpoznawalne.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr kwi 28, 2010 12:00 |
|
 |
Elbrus
|
osiris napisał(a): Bana to powinieneś dostać za ciągłe wsadzanie wypowiedzi w moje usta, które nie miały miejsce. osiris napisał(a): Co do TUSKA. Ponieważ na ten moment nie znam dokładnej biografii TUSKA, może ktoś mnie oświeci jak to jest z jego polskością? Może on postrzega Polaków jak Niemiec? Czy zapytania Palikota skierowane do prezydenta, czy jest alkoholikiem były nie na miejscu? Przecież on tylko pytał...
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr kwi 28, 2010 13:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris, ciagle czekam na twoje drzewo genealogiczne, ktore koniecznie musi byc od Piasta Kolodzieja i nie moze w nim byc np Jagielly (Litwin). Inaczej geba na klodke i nie tobie sie o polskich sprawach wypowiadac! Bo nawet nie bedzie wiadomo w imieniu ktorego wroga szkalujesz uczciwych obywateli panstwa polskiego. (Jaka miara mierzysz, taka tobie odmierza)
|
Śr kwi 28, 2010 13:41 |
|
 |
Kamyk
|
Zbędne wycieczki osobiste usunąłem
|
Śr kwi 28, 2010 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy zapytania Palikota skierowane do prezydenta, czy jest alkoholikiem były nie na miejscu? Przecież on tylko pytał... Zasadnicza różnica - KTO - pyta 
|
Śr kwi 28, 2010 14:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Billboard to dużo.
Efekt wzrokowy. Kojarzenie twarzy, wplecione w slogan nazwisko, jakaś obietnica.
Ludzie coraz częściej, lecąc gdzieś, patrzą tylko na to. Bo jest ich dużo, rzucają się w oczy, są łatwo rozpoznawalne. Niektórzy uznają, że ulotki w rodzaju "Te medialne karły szydziły z naszego Prezydenta".
|
Śr kwi 28, 2010 14:39 |
|
 |
WebCM
|
 Podziały ekipy rządzącej powodują bałagan
Znalazłem na Wykopie ten link: Afery PO. Nie chce mi się dociekać, czy są prawdziwe, czy naciągane, a właściwie nie mam czasu zajmować się tym. Zostawiam do rozstrzygnięcia. Skąd biorą się afery? Dlaczego panuje taki bałagan? Gdyby główna ekipa rządząca - partie i ludzie, którzy zdobyli największe poparcie - sprawowała władzę bez podziałów, walk i epitetów, szybciej rozwiązalibyśmy największe problemy w Polsce i przyspieszyli wzrost jakości życia. Ciężko to zrealizować, gdy największe poparcie uzyskają przeciwstawne partie, ale w przypadku PO i PiS aż tylu różnic nie ma, aby współpraca była niemożliwa. Poszło jak zwykle o stołki.
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Śr kwi 28, 2010 14:46 |
|
|
|