Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 4:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
osiris, ciebie widocznie nie interesuje, co Tusk sam mowil i pisal na ten temat.
Ciebie interesuja tylko czyjes wypowiedzi o Tusku, ktore by pasowaly do twoich insynuacji, ze nie jest on "czystej krwi" Polakiem i reprezentuje interesy obcych (w domysle zawsze nam wrogich) panstw.
A jak ci to wprost powiedziec, to sie obrazasz i lup w przeciwnika:
osiris napisał(a):
Ponieważ nie potraficie nic odpowiedzieć, więc nie piszcie głupot o pluciu i deszczu.

Moze ty przestan pisac te glupoty

Dla wyjasnienia i na przyszlosc: ja jestem pojedyncza, "towarzyszu".

P.S. A ty swoj rodowod do Piasta Kolodzieja mozesz udowodnic?

Wt kwi 27, 2010 18:42
Cytuj:
Dla wyjasnienia i na przyszlosc: ja jestem pojedyncza,

Dla mnie nie istniejesz jako TY tylko jako WY.
Zresztą tak samo nas postrzegacie jako pisiory, więc jesteśmy kwita.
W Polsce toczy się walka polityczna nie między pojedynczymi ludźmi a podzielonym dosyć skrajnie narodem na grupy społeczne.
Między zabetonowanym układem postkomuny z PO a resztkami Solidarności.

Wt kwi 27, 2010 19:58

Kamala napisał(a):
mazli, czy ty sobie zdajesz sprawe z tego, ze wlasnie dokonales fantastycznej manipulacji, zeby obrzcic blotem Tuska? Z twoich tekstow tez mozna by podobne "kwiatki" poskladac.

Naprawde, piekielka polskiego nikt nie jest w stanie uswiecic. A wszystko "pro publico bono". Najwazniejsze, zeby "moje" bylo na wierzchu.

Oto calosc:
http://unsinn.blox.pl/2008/08/DONALD-TU ... 11-12.html

Serdeczne dzięki, po pięciu latach, kiedy znałem tę wypowiedź z cytowanych wcześniej fragmentów (do numeru Znaku nie można było się dokopać) i sam ją w tej wersji cytowałem :oops: , po raz pierwszy miałem okazję przeczytać całość. Rzeczywiście zmienia to spojrzenie na wypowiedź w sposób istotny.

Wt kwi 27, 2010 20:46
osiris napisał(a):

Nawet nie.

"W ciągu całego naszego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie."

A ten podział nie przebiega partyjnie.

Wt kwi 27, 2010 20:50

pawis-66 napisał(a):
Serdeczne dzięki, po pięciu latach, kiedy znałem tę wypowiedź z cytowanych wcześniej fragmentów (do numeru Znaku nie można było się dokopać) i sam ją w tej wersji cytowałem :oops: , po raz pierwszy miałem okazję przeczytać całość. Rzeczywiście zmienia to spojrzenie na wypowiedź w sposób istotny.

Ja również nie znałem całości. Manipulacja wycinkami tekstu to nie mój styl. Znając resztę nie użyłbym wycinka w dyskusji. Pozostaje mi przeprosić za niedopatrzenie.
Teresse napisał(a):
osiris napisał(a):

Nawet nie.

"W ciągu całego naszego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie."

A ten podział nie przebiega partyjnie.

Dla ludzi, którzy zdają sobie sprawę z owego podzialu występującego w naszym kraju Jarosław, czy ktokolwiek inny, nie dzieli ludzi - ten podział istniał i istnieje. Poszczególne osoby mogą tylko uświadamiać o jego istnieniu.

Wt kwi 27, 2010 21:34
"Prawi Polacy" winni porzucić śpiewania kolędy "Cicha noc" - autor teksu i kompozytor byli Niemcami.

Śr kwi 28, 2010 9:14

Co sądzicie o apelu PO odnośnie nie korzystania w kampanii z bilboardów :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr kwi 28, 2010 11:30
Zobacz profil WWW
Post Re:
ToMu napisał(a):
Co sądzicie o apelu PO odnośnie nie korzystania w kampanii z bilboardów :?:

Jestem za.....ale nie do końca wierzę, że jest to możliwe do zrealizowania.
Co wniesie do przekonań bilbord? - głównych liczących się kandydatów znamy dostatecznie dobrze aby nie mieć wahań, na kogo oddamy swój głos.

Śr kwi 28, 2010 11:52

Billboard to dużo.

Efekt wzrokowy. Kojarzenie twarzy, wplecione w slogan nazwisko, jakaś obietnica.

Ludzie coraz częściej, lecąc gdzieś, patrzą tylko na to. Bo jest ich dużo, rzucają się w oczy, są łatwo rozpoznawalne.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr kwi 28, 2010 12:00
Zobacz profil WWW

osiris napisał(a):
Bana to powinieneś dostać za ciągłe wsadzanie wypowiedzi w moje usta, które nie miały miejsce.
osiris napisał(a):
Co do TUSKA.
Ponieważ na ten moment nie znam dokładnej biografii TUSKA, może ktoś mnie oświeci jak to jest z jego polskością?
Może on postrzega Polaków jak Niemiec?
Czy zapytania Palikota skierowane do prezydenta, czy jest alkoholikiem były nie na miejscu?
Przecież on tylko pytał...

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 28, 2010 13:29
osiris, ciagle czekam na twoje drzewo genealogiczne, ktore koniecznie musi byc od Piasta Kolodzieja i nie moze w nim byc np Jagielly (Litwin). Inaczej geba na klodke i nie tobie sie o polskich sprawach wypowiadac! Bo nawet nie bedzie wiadomo w imieniu ktorego wroga szkalujesz uczciwych obywateli panstwa polskiego.
(Jaka miara mierzysz, taka tobie odmierza)

Śr kwi 28, 2010 13:41

Zbędne wycieczki osobiste usunąłem

Śr kwi 28, 2010 13:57
Cytuj:
Czy zapytania Palikota skierowane do prezydenta, czy jest alkoholikiem były nie na miejscu?
Przecież on tylko pytał...

Zasadnicza różnica - KTO - pyta :D

Śr kwi 28, 2010 14:17
ToMu napisał(a):
Billboard to dużo.

Efekt wzrokowy. Kojarzenie twarzy, wplecione w slogan nazwisko, jakaś obietnica.

Ludzie coraz częściej, lecąc gdzieś, patrzą tylko na to. Bo jest ich dużo, rzucają się w oczy, są łatwo rozpoznawalne.

Niektórzy uznają, że ulotki w rodzaju "Te medialne karły szydziły z naszego Prezydenta".

Śr kwi 28, 2010 14:39

Post Podziały ekipy rządzącej powodują bałagan
Znalazłem na Wykopie ten link: Afery PO. Nie chce mi się dociekać, czy są prawdziwe, czy naciągane, a właściwie nie mam czasu zajmować się tym. Zostawiam do rozstrzygnięcia.

Skąd biorą się afery? Dlaczego panuje taki bałagan? Gdyby główna ekipa rządząca - partie i ludzie, którzy zdobyli największe poparcie - sprawowała władzę bez podziałów, walk i epitetów, szybciej rozwiązalibyśmy największe problemy w Polsce i przyspieszyli wzrost jakości życia. Ciężko to zrealizować, gdy największe poparcie uzyskają przeciwstawne partie, ale w przypadku PO i PiS aż tylu różnic nie ma, aby współpraca była niemożliwa. Poszło jak zwykle o stołki.

Śr kwi 28, 2010 14:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 101  Następna strona