Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Autor |
Wiadomość |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
 Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
To wracamy do katastrofy smoleńskiej. Na poczatek kilka słów z wywiadu którego udzielił Jarek Menda Kaczynski.
"...Ola Natali-Świat i Stanisław Zając też chcieli jechać pociągiem. Prawdopodobnie jeszcze dwie osoby chciały jechać pociągiem, czyli razem pięć osób, a trzy na pewno mogłyby dzisiaj żyć, gdyby marszałek Komorowski nie był tak małostkowy. Chodziło o uroczystości katyńskie, więc przeniesienie głosowania nie powinno było być problemem.
- Panie prezesie, nie przesadza pan? Nie może pan obwiniać za śmierć tych osób Bronisława Komorowskiego.
- Gdyby Komorowski nie był małostkowy, to co najmniej trzy osoby by dzisiaj żyły. Nie twierdzę, że Komorowski działał intencjonalnie, ale jego małostkowość i chorobliwie wrogie zachowanie względem PiS skończyło się w ten sposób..."
Nie rozumiem jak można poważnie traktować tego chorego człowieka.
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
N sty 30, 2011 14:25 |
|
|
|
 |
gnostyk
|
To takie proste  ! Traktuj go po prostu jak chorego człowieka 
_________________ Ślimak, który kwiaty ślini, Tak ich nie brzydzi, jako ta zuchwała Fałszywa, dawna po cezarach wdowa, Kościół, — bez ducha bożego i słowa.
Juliusz Słowacki
|
N sty 30, 2011 14:35 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Angella_S i gnostyk, czy opluwanie szefa partii PIS jest waszą jedyną refleksją w sprawie katastrofy smoleńskiej?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N sty 30, 2011 15:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Angella_S i gnostyk, czy opluwanie szefa partii PIS jest waszą jedyną refleksją w sprawie katastrofy smoleńskiej? To chyba nie jedyna bo zapomnieli podeptać. To przytoczone stwierdzenie JK jest tylko dowodem na to że facet nie przebiera w słowach, choć wywód jest do bólu logiczny choć niestosowny. Ale jeśli traci się tylu bliskich ludzi nie dziwi że język jest tak ostry. Jarkacz nigdy nie bawił się w konwenanse więc dziwi to oburzenie. Zresztą PO też nie jest przykładem dobrego tonu w wypowiedziach więc także dziwi ta nagła delikatność motyla naszych adwersarzy, którzy w sekundę zamieniają się - jak trzeba - w dzikie bestie które są skłonne rozerwać na strzępy tego przebrzydłego JK, wdeptać w ziemię i splunąć na koniec.
|
N sty 30, 2011 15:15 |
|
 |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
maly_kwiatek napisał(a): Angella_S i gnostyk, czy opluwanie szefa partii PIS jest waszą jedyną refleksją w sprawie katastrofy smoleńskiej? Szczerze mówiąc niewiele mnie to interesuje. Są ciekawsze rzeczy na tym świecie anizeli jakaś tam katastrofa... ...czy tańce na trumnach. Taki piekny dzień mamy, słońce świeci, chyba pójdę pobiegać 
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
N sty 30, 2011 15:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Angella_S napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Angella_S i gnostyk, czy opluwanie szefa partii PIS jest waszą jedyną refleksją w sprawie katastrofy smoleńskiej? Szczerze mówiąc niewiele mnie to interesuje. Są ciekawsze rzeczy na tym świecie anizeli jakaś tam katastrofa... ...czy tańce na trumnach. Taki piekny dzień mamy, słońce świeci, chyba pójdę pobiegać  Jedno z najmądrzejszych Twoich stwierdzeń. Idź dziecko i nabierz dużo powietrza w płuca bo to dobrze robi na dotlenienie mózgu.
|
N sty 30, 2011 15:33 |
|
 |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
A Ty mój drogi zacznij żyć swoim życiem, wtedy nie będziesz musiał tracić czasu na takie p**rdoły jak katastrofa smoleńska, PiS czy PO.
Odkryj swoją pasję podążaj za nią a twe życie nabierze sensu. Przestaniesz stymulowac się elektronicznymi narkotykami jak TV.
|
N sty 30, 2011 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Angella_S napisał(a): A Ty mój drogi zacznij żyć swoim życiem, wtedy nie będziesz musiał tracić czasu na takie p**rdoły jak katastrofa smoleńska, PiS czy PO.
Odkryj swoją pasję podążaj za nią a twe życie nabierze sensu. Przestaniesz stymulowac się elektronicznymi narkotykami jak TV. Nie ma czegoś takiego jak moje, swoje życie. Żyję tu i teraz. Problem w tym że to PO i rząd oderwali się od rzeczywistości (żyją wszakże swoim życiem) a MY tu i teraz pijemy to piwo co naważyli. A wracając do katastrofy, jest ona skutkiem tego że rząd żył swoim życiem a reszta państwa swoim. Finał - tragiczny - znamy. To dopiero preludium do czegoś większego.
|
N sty 30, 2011 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): To przytoczone stwierdzenie JK jest tylko dowodem na to że facet nie przebiera w słowach, choć wywód jest do bólu logiczny choć niestosowny. Ale jeśli traci się tylu bliskich ludzi nie dziwi że język jest tak ostry. Jarkacz nigdy nie bawił się w konwenanse więc dziwi to oburzenie. Zresztą PO też nie jest przykładem dobrego tonu w wypowiedziach więc także dziwi ta nagła delikatność motyla naszych adwersarzy, którzy w sekundę zamieniają się - jak trzeba - w dzikie bestie które są skłonne rozerwać na strzępy tego przebrzydłego JK, wdeptać w ziemię i splunąć na koniec.
Oczywiscie osiris, jak zwykle Jarkowi pozwalasz na wiele i tlumaczysz go z kazdego chamstwa, ale o Jarku zle? No skad! A idac tropem myslenia tego chorego czlowieka, to on jest winien smierci 96 ludzi, bo to on wydal rozkaz swojemu bratu zostania prezydentem. Gdyby nie jego chore ambicje, katastrofy by nie bylo. Tyle, ze jemu, "dotknietemy strasznym nieszczesciem" wolno odsuwac od siebie kazda odpowiedzialnosc i pluc na wszystkich. No i przy okazji mozna dolozyc PO, choc chodzi o chamska wypowiedz Kaczynskiego, a nie PO. Obiektywizm wedlug osirisa....
|
N sty 30, 2011 16:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja za Nałęczem sparafrazuje jego wypowiedź i powiem że dokopanie PO jest warte każdej ofiary. 
|
N sty 30, 2011 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja zwykle wyszlo szydlo z worka: nie chodzi o to, o czym jest temat watku, nie chodzi o zadna prawde i sprawiedliwosc, chodzi o dokopanie PO.
|
N sty 30, 2011 16:24 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Kamala napisał(a): A idac tropem myslenia tego chorego czlowieka, to on jest winien smierci 96 ludzi, bo to on wydal rozkaz swojemu bratu zostania prezydentem. Gdyby nie jego chore ambicje, katastrofy by nie bylo.
Tyle, ze jemu, "dotknietemy strasznym nieszczesciem" wolno odsuwac od siebie kazda odpowiedzialnosc i pluc na wszystkich. No i przy okazji mozna dolozyc PO, choc chodzi o chamska wypowiedz Kaczynskiego, a nie PO. Obiektywizm wedlug osirisa.... Kultura i takt w obliczu śmierci ludzi, według Kamali
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N sty 30, 2011 16:26 |
|
 |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
osiris napisał(a): Nie ma czegoś takiego jak moje, swoje życie. Żyję tu i teraz. Zyć tu i teraz. Tak z dnia na dzień. Bez żadnych celów, pasji, dażeń. Faktycznie smutne to. Ale co tam, zawsze mozna włączyć TV i posłuchać o katastrofie, Polityce i rzucać lemingami. osiris napisał(a): Problem w tym że to PO i rząd oderwali się od rzeczywistości (żyją wszakże swoim życiem) a MY tu i teraz pijemy to piwo co naważyli.
To masz problem.
|
N sty 30, 2011 16:33 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: i powiem że dokopanie PO jest warte każdej ofiary. Chodzi o to, ze sie "podkladasz" czy, ze sam jestes ofiara? 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N sty 30, 2011 16:40 |
|
 |
Witold
|
osiris napisał(a): To przytoczone stwierdzenie JK jest tylko dowodem na to że facet nie przebiera w słowach, choć wywód jest do bólu logiczny choć niestosowny. Wywód o odpowiedzialności Komorowskiego "bo nie przeniósł głosowania", jest nie tyle niestosowny, co głupi i absurdalny. Kamala napisał(a): A idac tropem myslenia tego chorego czlowieka, to on jest winien smierci 96 ludzi, bo to on wydal rozkaz swojemu bratu zostania prezydentem. Gdyby nie jego chore ambicje, katastrofy by nie bylo.
Nieprawda, winni śmierci posłów PiSu są Tusk i Komorowski. Bo przecież mogli pozamykać wszystkich posłów PiSu razem z prezydentem w obozach pracy, szpitalach psychiatrycznych i więzieniach, gdzie bezpiecznie przeczekaliby 10 kwietnia. A nie zrobili tego, więc mają krew na rękach...
|
N sty 30, 2011 17:16 |
|
|
|