Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 10, 2025 8:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
Johnny99 napisał(a):
Albo właśnie tam są te naprawdę poważnie kompromitujące rzeczy, tak, jak na taśmach Kulczyka. I dlatego właśnie nie zostały opublikowane - a Tusk już został poinformowany, co ma robić, żeby tak pozostało :roll: Być może taki właśnie był cel publikacji taśm Nowaka - to jedyne taśmy z jakimiś konkretnymi danymi dla prokuratury, jednocześnie jednak dotyczą już dawno skompromitowanego i odsuniętego polityka PO. To mógł być sygnał dla Tuska: "widzisz, przyjrzyj się uważnie, takie rzeczy też mamy, i to na KULCZYKA i BIEŃKOWSKĄ [Tusk już sam najlepiej wie, czym to mogłoby grozić] i w razie czego nie zawahamy się ich użyć" :roll:

Czystej próby pisowska argumentacja !
Nie ma dowodów na naszą tezę ( np. zamach w Smoleńsku, można wstawić dowolną hipotezę...) ? Znaczy że zostały ukryte ! Czyli jest jeszcze gorzej, bo spisek w spisku...
Proponuję trzy głębokie oddechy i policzyć do dziesięciu.

Cz cze 26, 2014 6:02
zepp napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Albo właśnie tam są te naprawdę poważnie kompromitujące rzeczy, tak, jak na taśmach Kulczyka. I dlatego właśnie nie zostały opublikowane - a Tusk już został poinformowany, co ma robić, żeby tak pozostało :roll: Być może taki właśnie był cel publikacji taśm Nowaka - to jedyne taśmy z jakimiś konkretnymi danymi dla prokuratury, jednocześnie jednak dotyczą już dawno skompromitowanego i odsuniętego polityka PO. To mógł być sygnał dla Tuska: "widzisz, przyjrzyj się uważnie, takie rzeczy też mamy, i to na KULCZYKA i BIEŃKOWSKĄ [Tusk już sam najlepiej wie, czym to mogłoby grozić] i w razie czego nie zawahamy się ich użyć" :roll:

Nie ma dowodów na naszą tezę ( np. zamach w Smoleńsku, można wstawić dowolną hipotezę...) ? Znaczy że zostały ukryte ! Czyli jest jeszcze gorzej, bo spisek w spisku...
Proponuję trzy głębokie oddechy i policzyć do dziesięciu.

Nie ma dokumentów współpracy z SB, tym gorzej bo zdecydowanie sa ukryte w Moskwie.....w III RP stale podobna teoria ma się dobrze.

Cz cze 26, 2014 7:52

zepp napisał(a):
... Czystej próby pisowska argumentacja ! ...

Za wszelką krytyke ukochanego wodza odpowiadają obrzydliwe pisiory. Przynajmniej do czasu, gdy będą najpoważniejszym przeciwnikiem platformersów.
Dlaczego, niemal żaden miłośnik PO (teraz powinno się ją zwać Platformą Lumpenobywatelską) nie potrafi merytorycznie podejść do oceny tej partii? Dlaczego zawsze atakuje PiS? Czy cała ideologia PO polega na niszczeniu PiS i kurczowym trzymaniu się władzy? I nic poza tym? Czy idolem Tuska jest Gomułka, którego stara się naśladować?
Śmieszy mnie krytyka PiS przez PO skoro obie partie są siebie warte. Całą różnica w tym, że jedni walczą z religią i patriotyzmem, a drudzy starają się bronić. A społeczeństwo zupełnie nie interesuje się ani jednym, ani drugim. Dla 90 % ludzi liczy się garnek i kasa.

Cz cze 26, 2014 8:14

zepp napisał(a):

Nawet jeśli, to co z tego? To źle, że pisowska? :roll:

Cytuj:
Nie ma dowodów na naszą tezę ( np. zamach w Smoleńsku, można wstawić dowolną hipotezę...) ? Znaczy że zostały ukryte !

To znaczy, że może ich nie ma rzeczywiście, a może zostały ukryte. Proponuję szklankę zimnej wody - czystej próby POwska nienawiść szkodzi myśleniu :roll:

Ciekawa sprawa: jedna z posłanek PiS, którzy rzekomo nie głosowali w sprawie wotum, złożyła zawiadomienie o awarii czytnika do głosowania: https://pbs.twimg.com/media/BrC6gbbCcAAVCGd.jpg. Akurat wtedy? Akurat u posłanki PiS? U ilu jeszcze? Nieźle, nieźle :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 26, 2014 10:28
andej napisał(a):
zepp napisał(a):
... Czystej próby pisowska argumentacja ! ...

Za wszelką krytyke ukochanego wodza odpowiadają obrzydliwe pisiory. Przynajmniej do czasu, gdy będą najpoważniejszym przeciwnikiem platformersów.
Dlaczego, niemal żaden miłośnik PO (teraz powinno się ją zwać Platformą Lumpenobywatelską) nie potrafi merytorycznie podejść do oceny tej partii? Dlaczego zawsze atakuje PiS? Czy cała ideologia PO polega na niszczeniu PiS i kurczowym trzymaniu się władzy? I nic poza tym? Czy idolem Tuska jest Gomułka, którego stara się naśladować?
Śmieszy mnie krytyka PiS przez PO skoro obie partie są siebie warte. Całą różnica w tym, że jedni walczą z religią i patriotyzmem, a drudzy starają się bronić. A społeczeństwo zupełnie nie interesuje się ani jednym, ani drugim. Dla 90 % ludzi liczy się garnek i kasa.

Ani jedna nie walczy, ani druga nie broni.
Obrona PiS wygląda tak - gdy śp. L. Kaczyński był przeciw zupełnemu zakazowi aborcji, projekt M. Jurka nie został poparty. Aktualnie gdy nie trzeba zmuszać brat do moralnego wyboru, PiS jest przeciw.
Podobnie z in vitro - w trakcie trwania IV RP problem in vitro nie istniał.
PO systematycznie znajduje pieniądze na różne inwestycje kościelne.
Wykorzystywanie religii w celach politycznych, nie jest jej obroną, ani atakiem.....ot polityczny pragmatyzm, aż do bólu.

Cz cze 26, 2014 10:30
Cytuj:
Ciekawa sprawa: jedna z posłanek PiS, którzy rzekomo nie głosowali w sprawie wotum, złożyła zawiadomienie o awarii czytnika do głosowania: https://pbs.twimg.com/media/BrC6gbbCcAAVCGd.jpg. Akurat wtedy? Akurat u posłanki PiS? U ilu jeszcze? Nieźle, nieźle :D

A 10 nieobecnym posłom PiS wraże siły PO zablokowały wejście do sejmu :D

Cz cze 26, 2014 10:44
Johnny99 napisał(a):

Żeby można było triumfować to dokładnie u 34 ;)

Cz cze 26, 2014 10:46

Albo PIS też nie chce aby ktoś podsłuchiwał rząd. No ale z partią rządzącą jako partia opozycyjna muszą walczyć. Choć gdyby PIS był na miejscu PO to robiłby to samo.

Cz cze 26, 2014 10:49
Alus napisał(a):
Obrona PiS wygląda tak - gdy śp. L. Kaczyński był przeciw zupełnemu zakazowi aborcji, projekt M. Jurka nie został poparty. Aktualnie gdy nie trzeba zmuszać brat do moralnego wyboru, PiS jest przeciw.

Ten argument jest już wyświechtany. Prosiłem jakiś czas temu o konkrety w tej sprawie. Za Platformy mieliśmy głosowanie o aborcji, ta antykatolicka partia ze wszystkich dała w głosowaniu największe wsparcie dla mordowania polskich dzieci. Zachowanie idnetyczne do Plaikotów tyle że znacznie większe we wsparciu zabijania dzieci. Jedynie PIS się temu znacząco przeciwstawił eprezentując katolicką postawę, którą Platforma gardzi.

Podaj wyniki tego mitycznego głosowania i ja wkleję jak obecnie Platforma i jej członkowie głosowali za zabijaniem dzieci. Obok pokarzę głosy PIsu. I wtedy porównamy która partia wyszła w tym lepiej...bo obecnie Platforma nie ma nic wspólnego w wiarą katolicką tylko z jej niszczeniem.
Alus napisał(a):

Masz rację, bo PIS nie postawił się na równi z Bogiem jak bezbożna Platforma która wprowadziła program masowej produkcji życia w laboratoriach, aby decydować za Boga o stwarzaniu życia. Do tego Tusk narzucił na naród opłacanie tego bezbożnego dzieła.

Cz cze 26, 2014 12:57
Poland's Watergate Scandal - Max Kolonko MaxTV
http://www.youtube.com/watch?v=3Wuoyr5915s
Polecam.

Nie wiedziałem nawet że Tusk będąc w Niemczech przez polonię został okrzyczany zdrajcą Polski. Z podobną reakcją spotkał się Komorowski w USA. W Irlandii Polacy protestują przeciwko Tuskowi. Tusk już nie tylko niszczy Polskę ale coraz bezczelniej robi z ludzi idiotów. Tą arogancją i kpiną konsekwentnie zbiera sobie na Majdan w Polsce.

Cz cze 26, 2014 13:07
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Ten argument jest już wyświechtany. Prosiłem jakiś czas temu o konkrety w tej sprawie. Za Platformy mieliśmy głosowanie o aborcji, ta antykatolicka partia ze wszystkich dała w głosowaniu największe wsparcie dla mordowania polskich dzieci. Zachowanie idnetyczne do Plaikotów tyle że znacznie większe we wsparciu zabijania dzieci. Jedynie PIS się temu znacząco przeciwstawił eprezentując katolicką postawę, którą Platforma gardzi.

Podaj wyniki tego mitycznego głosowania i ja wkleję jak obecnie Platforma i jej członkowie głosowali za zabijaniem dzieci. Obok pokarzę głosy PIsu. I wtedy porównamy która partia wyszła w tym lepiej...bo obecnie Platforma nie ma nic wspólnego w wiarą katolicką tylko z jej niszczeniem.
Alus napisał(a):

Masz rację, bo PIS nie postawił się na równi z Bogiem jak bezbożna Platforma która wprowadziła program masowej produkcji życia w laboratoriach, aby decydować za Boga o stwarzaniu życia. Do tego Tusk narzucił na naród opłacanie tego bezbożnego dzieła.

Masz bardzo krótką pamięć i tendencyjnie wybiórczą....nie potrafisz znaleźć wniosku o zmianę Konstytucji M. Jurka.
Czemu "broniąca wiarę" PiS nie wprowadziła zakazu praktykowanej od ponad 20 lat metody in vitro....znów o tym nie wiesz, "obrońco prawdy i wiary"?.
Dziękuję Bogu :-D :-D , że wiarę nie przekazali mi podobni Tobie "obrońcy", bo na pewno nie byłabym nigdy katoliczką.

Cz cze 26, 2014 13:38
Alus napisał(a):
Masz bardzo krótką pamięć i tendencyjnie wybiórczą....nie potrafisz znaleźć wniosku o zmianę Konstytucji M. Jurka.

Nie każdy pamięta mityczne rzeczy o których tylko piszesz do znudzenia i mimo że już nie raz prosiłem o konkrety aby prównać obie partie zawsze nie doczekałem się niczego. Chcę realnie porównać stanowisko obu partii odnośnie aborcji. Obecnie jest ono wiadome. Platforma realnie wspiera mordowanie dzieci w aborcji i mamy na to przykład głosowania jak poszczególni politycy PO realnie to wspierali. Z drugiej strony mamy PIS który głosował odwrotnie. Pokaż jak wtedy obie partie głosowały, a także inne partie i porównamy z obecnym stanem. A tak tylko coś bredzisz o jakiś mitycznych rzeczach.

Przypominam że sam Marek Jurek obecnie startował z list PISu i on sam wie że Platforma jest antykatolicka a PIS nie.
Alus napisał(a):
Czemu "broniąca wiarę" PiS nie wprowadziła zakazu praktykowanej od ponad 20 lat metody in vitro....znów o tym nie wiesz, "obrońco prawdy i wiary"?.

Jest zasadnicza różnica miedzy nie wprowadzeniem całkowitego zakazu, a tym co zrobiła antykatolicka Platforma czyli totalitarnym narzuceniem na Polaków ich bezbożnego programu produkcji życia w laboratoriach i finasowania tego z publicznych pieniędzy. Platforma bezbożne dzieła wspiera i wprowadza.

Cz cze 26, 2014 13:59
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie każdy pamięta mityczne rzeczy o których tylko piszesz do znudzenia i mimo że już nie raz prosiłem o konkrety aby prównać obie partie zawsze nie doczekałem się niczego. Chcę realnie porównać stanowisko obu partii odnośnie aborcji. Obecnie jest ono wiadome. Platforma realnie wspiera mordowanie dzieci w aborcji i mamy na to przykład głosowania jak poszczególni politycy PO realnie to wspierali. Z drugiej strony mamy PIS który głosował odwrotnie. Pokaż jak wtedy obie partie głosowały, a także inne partie i porównamy z obecnym stanem. A tak tylko coś bredzisz o jakiś mitycznych rzeczach.

Przypominam że sam Marek Jurek obecnie startował z list PISu i on sam wie że Platforma jest antykatolicka a PIS nie.
Alus napisał(a):

Jest zasadnicza różnica miedzy nie wprowadzeniem całkowitego zakazu, a tym co zrobiła antykatolicka Platforma czyli totalitarnym narzuceniem na Polaków ich bezbożnego programu produkcji życia w laboratoriach i finasowania tego z publicznych pieniędzy. Platforma bezbożne dzieła wspiera i wprowadza.

Skoro nie potrafisz dokonać prostego rozróżnienia pomiędzy narzuconym, jak choćby godzina policyjna, a stworzeniem możliwości, to logiczne, że nie przyjmiesz żadnych argumentów, które nie są zgodne z Twoimi jedynie słusznymi poglądami.

Cz cze 26, 2014 14:17

I kolejna rysa:

Dziś poseł PO Andrzej Smirnow ogłosił, że rezygnuje z członkostwa w partii. Będzie posłem niezależnym. Smirnow zasiadł w Sejmie 5 czerwca 2014. Objął mandat za Dariusza Rosatiego, który został dostał miejsce w Parlamencie Europejskim.

- Nie uczestniczyłem w głosowaniu nad wotum zaufania dla rządu. Nie chciałem głosować za, a ponieważ byłem jeszcze członkiem klubu, nie chciałem głosować przeciw. Wprawdzie moja rezygnacja nie została przyjęta, bo prezydium klubu doszło do wniosku, że lepiej będzie, jak mnie wykluczą. Ale ja już nie czuję się członkiem klubu - tłumaczył Smirnow. - Nie można być członkiem partii, nie będąc członkiem klubu - stwierdził były już poseł PO.

Polityk tłumaczył, że powodem jego odejścia jest "obecny obraz sceny politycznej". - Nie chodzi tu tylko o aferę taśmową. W ogóle stan sceny politycznej jest szkodliwy dla państwa - dodał.

- Nie może być tak, że jedna partia straszy drugą partią tylko po to, żeby wyborcy się bali. Żeby nie było alternatywy. Sprawą najważniejszą jest powstanie takiej alternatywy dla partii rządzącej. Tego wymaga demokracja - powiedział Smirnow. - Wydaje mi się, że potrzebna jest szeroka inicjatywa, która byłaby alternatywą dla PO. Inicjatywa centroprawicowa, a ściślej chadecka. I taka by mnie interesowała - zaznaczył.

Smirnow stwierdził też, że Platforma, do której wstępował "to była zupełnie inna partia". - Przewodniczącym był wtedy Maciej Płażyński. To była partia konserwatywno-liberalna, miała swoją deklarację ideową. Od tego czasu PO bardzo się zmieniła. Wyeliminowani zostali wszyscy liderzy poza Donaldem Tuskiem. Ta partia jest kompletnie bezideowa, jest partią władzy i utrzymuje się przy niej, strasząc wyborców inną partią.

http://www.wprost.pl/ar/453907/Posel-od ... na-partia/

Ciekawe, ilu takich w PO jest, ale jeszcze się boją?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 26, 2014 14:45
Alus napisał(a):
Skoro nie potrafisz dokonać prostego rozróżnienia pomiędzy narzuconym, jak choćby godzina policyjna, a stworzeniem możliwości, to logiczne, że nie przyjmiesz żadnych argumentów, które nie są zgodne z Twoimi jedynie słusznymi poglądami.

Już się zaczyna jak zwykle uciekanie od sedna. Jak chcesz to wkleje Ci jak poszczególni politycy obecnie głosowali wspierając mordowanie dzieci w aborcji. To jest realne wsparcie dla aborcji antykatolickiej Platformy. Realne działanie jednoznacznie wspierające i pokazujące z imienia i nazwiska jak Platforma wspiera aborcje. Obok mamy głosy PISu przeciwne i podobnie jak PO, ręka w ręke Palikoty. Pokaż jak PIS lata temu głosował i Platforma, porównamy. Bo od dawna na tym bazujesz ale nigdy nie pokazujesz konkretów.

Antykatolicka Platforma wprowadziła program invitro. To bezbożne dzieło jest finansowane z pieniędzy Polaków. Tu nie ma żadnego wyboru, wszyscy opłacamy bezbożne dzieło Twojej partii, przeciwko Bogu, wołające o pomstę do nieba. Bo Tusk uznał że może stawiać się w roli boga by decydować o stwarzaniu życia i wciągać w to Polaków.

Cz cze 26, 2014 14:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 153  Następna strona