Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So gru 13, 2025 23:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
I to pisze jej beneficjent. Typowe: pieniadze nie smierdza, ale mozna je brac i pluc na tego, kto ci to umozliwil. Kolejny przyklad na kompletny brak honoru i po prostu dobrego wychowania.

Pt gru 04, 2015 21:29
Moderator

Kael napisał(a):
I to pisze jej beneficjent. Typowe: pieniadze nie smierdza, ale mozna je brac i pluc na tego, kto ci to umozliwil. Kolejny przyklad na kompletny brak honoru i po prostu dobrego wychowania.

Przyznajmy jednak, że UE nie daje nam tych pieniędzy za darmo: oddaliśmy im nasz rynek, nasze ubezpieczenia, nasze banki, naszą prasę, nasze zakłady pracy tak przemysłowe jak i produkcję spożywczą, nasz handel, oddajemy im naszą ziemię.
Wszystkie praktycznie ważniejsze i droższe inwestycje dokonujące się w Polsce przechodzą przez zachodnioeuropejskie firmy i spółki będące ich głównymi wykonawcami, spółki które zgarniają lwią część unijnych dotacji.
Nie otrzymujemy więc niczego za darmo. Więcej: dzięki inwestycjom w Polsce Europa zachodnia nabija sobie kabzę.
Rozumiem, że im też te pieniądze nie śmierdzą?

Pt gru 04, 2015 22:20
Zobacz profil WWW

do Kael , Kanclerka Anielcia daje mi prace w Niemczech a nie Mumia Jewropejska . ewakuowalem sie z Polski w czerwcu 2012 bo ekipa " Ewa i przyjaciele " proponowali mi prace za 50 ( piecdziesiat ) zl miesiecznie w firmie " aspekt " w Toruniu przy ul. Sienkiewicza . powiedzialem sobie wtedy " dosc , k ... dosc tych irlandzkich cudow gospodarczych " . przypatrz sie w Szwajcarii , przeciez jestes tam misjonarka , Szwajcaria nie potrzebuje uczestnictwa w Mumii Jewropejskiej a ma sie kapitalnie .

do Kael jeszcze raz , kiedy opluwalem tych co mi umozliwiaja prace w Niemczech ?

ciesze sie ze premier Szydlo tak jak ja nie cierpi unijnej niebieskiej flagi . viva Beata !

do Kael trzeci raz , tobie tez pieniadza nie smierdza na Zachodzie Europy , zgadza sie ?

Pt gru 04, 2015 22:34

Dariusz-555 pisze:
Cytuj:
...kiedy opluwalem tych co mi umozliwiaja prace w Niemczech ?

a dalej:
Cytuj:
...Kanclerka Anielcia daje mi prace w Niemczech a nie Mumia Jewropejska

To Pani Kanclerz Niemiec jest Twoją koleżanką? Taki stopień poufałości?
A może jednak plucie?

Nie zapominaj, że to Niemcy są jednym z podstawowych trzonów tej pogardliwie nazywanej przez Ciebie "Mumii Jewropejskiej".

To ta "Mumia Jewropejska" pomogła Polsce wyjść z burdelu jaki zostawiła komuna.

So gru 05, 2015 8:12

niewiarek napisał(a):
Dariusz-555 pisze:
To ta "Mumia Jewropejska" pomogła Polsce wyjść z burdelu jaki zostawiła komuna.

Burdel jaki zostawiła komuna trwa w Polsce wciąż jeszcze 26 lat. Teraz jest tak zwana "postkomuna".
A po działaniach nowej władzy, które chcą zrobić z postkomuną porządek na zawsze to reakcja jest obronna systemu czyli wycie i skowycie.
A to co nazwaliście "Mumia Jewropejska" to kolejne odebranie Polsce suwerenności podobnie jak ZSRR.

So gru 05, 2015 8:55

medieval_man napisał(a):
Przeczytałem wpis na facebooku, który jest i śmieszny i... nieśmieszny:
Cytuj:
Ujmując rzecz jednym zdaniem:
Sędziowie Trybunału Konstytucyjnego napisali ustawę o Trybunale Konstytucyjnym, którą Trybunał Konstytucyjny, w zakresie wyboru sędziów Trybunału Konstytucyjnego, uznał za niezgodą z Konstytucją, w związku z czym prezydent Rzeczpospolitej Andrzej Duda, żeby dochować wierności Konstytucji, powinien niezwłocznie przyjąć ślubowanie od nowo wybranych sędziów, co skutkowałoby powołaniem sędziów Trybunału Konstytucyjnego na mocy ustawy o Trybunale Konstytucyjnym, którą Trybunał Konstytucyjny, w zakresie wyboru sędziów Trybunału Konstytucyjnego, uznał za niezgodną z Konstytucją.

Ten wpis jest ani śmieszny ani nieśmieszny ale prawdziwy odnośnie tego orzeczenia.
Jest ono podobnie zawiłe i zagmatwane ale sens ten sam co ktoś napisał w tym wpisie.

So gru 05, 2015 8:59
medieval_man napisał(a):
Kael napisał(a):

Przyznajmy jednak, że UE nie daje nam tych pieniędzy za darmo: oddaliśmy im nasz rynek, nasze ubezpieczenia, nasze banki, naszą prasę, nasze zakłady pracy tak przemysłowe jak i produkcję spożywczą, nasz handel, oddajemy im naszą ziemię.
Wszystkie praktycznie ważniejsze i droższe inwestycje dokonujące się w Polsce przechodzą przez zachodnioeuropejskie firmy i spółki będące ich głównymi wykonawcami, spółki które zgarniają lwią część unijnych dotacji.
Nie otrzymujemy więc niczego za darmo. Więcej: dzięki inwestycjom w Polsce Europa zachodnia nabija sobie kabzę.
Rozumiem, że im też te pieniądze nie śmierdzą?

A znasz takiego, któremu śmierdzą?

Cytuj:
Burdel jaki zostawiła komuna trwa w Polsce wciąż jeszcze 26 lat. Teraz jest tak zwana "postkomuna".
A po działaniach nowej władzy, które chcą zrobić z postkomuną porządek na zawsze to reakcja jest obronna systemu czyli wycie i skowycie.
A to co nazwaliście "Mumia Jewropejska" to kolejne odebranie Polsce suwerenności podobnie jak ZSRR.

Tak kochana nowa władza - wieloletni towarzysz do 1989r nagrodzony przez wierchuszkę PZPR Brązowym Krzyżem Zasługi nominuje aktualnie innego towarzysza - H. Ciocha członka PZPR od 1972r do 1989r.
Podobnych towarzyszy w szeregach nowej władzy można jeszcze wymieniać i wymieniać.....a ich najlepsze motto zawsze stałem po właściwej stronie.

So gru 05, 2015 9:14

moj faworyt polityczny sprzed lat , Leszek Moczulski , tez byl w PZPR . w wiezieniach i aresztach komunistycznych jednak spedzil wiecej niz iinni razem wzieci .

a ta kochana wladze wybrali Polacy , bo bardziej preferuja zmiany niz irlandzkie cuda gospodarcze .

So gru 05, 2015 9:21
Dariusz-555 napisał(a):
do Kael , Kanclerka Anielcia daje mi prace w Niemczech a nie Mumia Jewropejska . ewakuowalem sie z Polski w czerwcu 2012 bo ekipa " Ewa i przyjaciele " proponowali mi prace za 50 ( piecdziesiat ) zl miesiecznie w firmie " aspekt " w Toruniu przy ul. Sienkiewicza . powiedzialem sobie wtedy " dosc , k ... dosc tych irlandzkich cudow gospodarczych " . przypatrz sie w Szwajcarii , przeciez jestes tam misjonarka , Szwajcaria nie potrzebuje uczestnictwa w Mumii Jewropejskiej a ma sie kapitalnie .

do Kael jeszcze raz , kiedy opluwalem tych co mi umozliwiaja prace w Niemczech ?

ciesze sie ze premier Szydlo tak jak ja nie cierpi unijnej niebieskiej flagi . viva Beata !

do Kael trzeci raz , tobie tez pieniadza nie smierdza na Zachodzie Europy , zgadza sie ?

Ja nie pluje na kraj w ktorym dobrowolnie zyje.

Inteligentny czlowiek zastanawia sie, dlaczweo w kraju rodzinnym ma prace za 50 zlotych a w innym moze normalnie, legalnie zyc i pracowac za godziwa prace. Probuje poznac ten kraj samemu: uczy sie jezyka, czyta ich prase, oglada telewizje, przyglada sie stosunkom w firmie i swoim otoczeniu gdzie mieszka i zastanawia co pni robia lepiej, ze tu moze zyc jak chce a w kraju urodzenia - nie moze.
A potem to, czego sie nauczyl probuje zmieniac w ojczyznie. Szczegoönie jesli planuje tam wrocic.
Jezeli ktos siedzi tylko dla pieniedzy i nie interesuje go skad sa, to marnuje czas i zycie. Rownie dobrze moglby przewozic narkotyki. Jeszcze szybciej mialby jeszcze wieksza kase.

So gru 05, 2015 9:23

Cytuj:

Tego burdelu nie ma już tak wiele, ale wciąż egzystuje. Jest jeszcze sporo urzędasów, którzy uważają, że za pierdzenie w stołek należy im się wypłata. Łapownictwo jeszcze nie zniknęło.
Ale jest o wiele lepiej niż 26 lat temu.
Jestem tutaj więc widzę.

Niestety, obserwując wydarzenia z kilku ostatnich tygodni boję się, że następuje silny zwrot w kierunku powrotu do burdelu.

So gru 05, 2015 9:27

Dariusz-555 napisał(a):
ja mieszkam w Niemczech od 3,5 roku i zgadzam sie z Andejem . Mumia Jewropejska to nic innego jak nowy Zwiazek Radziecki .

Poproś o azyl w ISISie, oni chętnie przygarną pod swoje skrzydła uciskanego PiSlamistę.

So gru 05, 2015 9:28

do Kael , ja nie siedze dla pieniedzy tylko pluje potem by je miec . a do Polski przeciez wrocilem . . . po reszte moich rzeczy . a ty przypadkiem nie marnujesz czasu i zycia w Niemczech ?

do SweetChild , po co mi jakis azyl ? dobrze mi pod troskliwymi skrzydelkami Kanclerki Anielci .

So gru 05, 2015 9:51

Śmieszne, ale jednocześnie bardzo przykre jest jak "chachofcy" od ZSRR porównują go z tzw. "Mumią Jewropejską".
Związek Radziecki zagłodził miliony Ukraińców, "unicztożył" setki tysięcy swoich obywateli.
Gułagi, łagry, to jedno z najpopularniejszych słów w ZSRR.
Minus 50 stopni mrozu, północna Syberia, tajga, purga. Z tym stykał się ktoś, kto ośmielił się być przeciw władzy.

Przeczytał gościu w podręczniku do historii pół stronicy o ZSRR i jawi się "chachofcem".

Dalej "chachofcy", piszcie swoje bzdurki.

So gru 05, 2015 9:51

Dariusz-555 napisał(a):
do SweetChild , po co mi jakis azyl ? dobrze mi pod troskliwymi skrzydelkami Kanclerki Anielci .

To nie pieprz o Związku Radzieckim, bo obrażasz wszystkich, którzy pod troskliwymi skrzydełkami wujka Stalina stracili zdrowie albo i życie.

So gru 05, 2015 9:55
Moczulski nigdy nie był moim faworytem, ale muszę sprostować kłamstwa na jego temat.
W 1948 r wstąpił do PPR włączonej do PZPR, z której w 1950 r został usunięty.
A już w 1957r został aresztowany i oskarżony z szkalowanie władzy ludowej.
W 1973r wszedł w skład Konwentu.
W 1976r opracował "Memoriał", współpracował z KOR, założył ROPCiO.

Gdy tymczasem panowie nowej władzy "robiący porządek", robili porządki w PRL oskarżając ludzi podobnych do Moczulskiego o występki p-ko władzy ludowej.
Odeszli z PZPR po Okrągłym Stole w 1989r , gdy PZPR stał się już trupem.

So gru 05, 2015 9:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 245  Następna strona