Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 4:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
andej napisał(a):
Wyjaśnij mi przeto różnicę między Biblią i konstytucją.
Kto jest autorem jednego i drugiego? Czy autor ma prawo korygować swoje dzieło? Poniała? Czy groch o ścianę?
Czyżby autorem Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej był Jarosław-Polskę-Zbaw? A może jego partia?

Śr gru 16, 2015 12:57
Jeszcze nie....

Śr gru 16, 2015 13:01
Moderator

akruk napisał(a):
medieval_man napisał(a):
akruk napisał(a):
Wzrost inflacji nie będzie wynikał ze wzrostu cen. Nowa kaczystowska ekonomia.
Oczywiście. Inflacja to wzrost cen. Tak więc inflacja nie może wynikać z inflacji jak by chciał akruk
"jak by chciał akruk"? Chamskie manipulacje typowe dla kaczystów. To ty napisałeś, że wzrost inflacji "nie będzie wynikał ze wzrostu cen". To jest twoje zdanie - które przytoczyłem i wyśmiałem, bo jest idiotyzmem i świadczy o ignorancji.
<eot, nie będę się kopał z koniem>

Też nie będę. Nie spodziewam się też odpowiedzi na pytanie, czy może być wzrost cen w jakimś elemencie rynku bez wcześniejszej inflacji, który dopiero inflację sprowokuje?
Na przykład Tauron podnosi cenę prądu, bo nagle zwiększają mu się koszty, wtedy wszystkie zakłady używające prądu do produkcji też ceny podnoszą. Wtedy właśnie inflacja pojawia się jako skutek podniesienia cen w jakimś dziale.
Inflacja, o której rozmawialiśmy, a więc zakładana na 2016 rok nie wyniknie z takiego "podniesienia cen" w jakichś działach, lecz z działania impulsem popytowym w ramach programu 500+, a więc pojawienia się większej ilości pieniędzy.
Nie będę pisał o "chamskich manipulacjach". Nie znam się na nich. Ani na idiotyzmach czy ignorancji. Ale ty możesz, proszę uprzejmie. W końcu to twoja działka.

Śr gru 16, 2015 13:48
Zobacz profil WWW
Odczepcie się od pana Jarosława Kaczyńskiego.
To mądry, skromny, uczciwy człowiek, niepazerny na kasę, patriota, dobry polityk.
Jego brat i bratowa zginęli za Polskę.

To co wyrabiała PO było nie do wytrzymania. Szczytem szczytów była reforma emerytalna.
A na ocenę rządów PiS-u jest o wiele za wcześnie.

Śr gru 16, 2015 13:50

spin napisał(a):
To mądry, skromny, uczciwy człowiek, niepazerny na kasę, patriota, dobry polityk.

Krótko: człowiek lepszego sortu. Wobec którego ludzie gorszego sortu powinni ... nie wiem, może pobożnie paść na kolana :x

Ale na razie żyjemy w wolnym kraju, w którym nie ma segregacji genetycznej na lepszy i gorszy sort i wciąż jeszcze mamy prawo przyczepić się do osoby publicznej.

Śr gru 16, 2015 14:13
Szczegolnie takiej, ktora tez nie trzyma geby na klodke, tylko od lat dzieli, jatrzy, segreuje i zupelnie nie po chrzescijansku nie potrafi przyznac sie do zadnego bledu.

A co do brata i bratowej i ich smierci "za Polske": mowiac dosadnie, tak za Polske gina wszystkie ofiary wypadkow drogowych w Polsce.

Śr gru 16, 2015 14:17
Regulamin głosi na forum zabrania się.....wypowiedzi ośmieszających lub poniżających...a jeden userów w 70% swoich wpisów złośliwie ośmiesza moje wypowiedzi, co dla moderacji nie stanowi przekraczania Regulaminu, z przykrością muszę pożegnać wszystkie sympatyczne osoby.

Śr gru 16, 2015 15:00
"Niniejszy artykuł chciałem poświęcić dzisiejszemu [z 13 grudnia - akruk] przemówieniu Kaczyńskiego w celu naświetlenia zaburzeń i niepokojów, które wyłaniają się z jego słów. Nie jestem zainteresowany polityką i nie poszukuję prawd rozsądzających racje jednej czy drugiej strony. Myślę, że dla zwykłego człowieka, który nie para się wiedzą ekspercką, podstawową prawdą jest właśnie prawda dotycząca kondycji psychicznej. Spróbuję wyjaśnić swój pogląd analizując wybrane wypowiedzi wykrzyczane dzisiaj przez Prezesa."
http://www.tokfm.pl/blogi/relaxiationis ... c_zartow/1

Śr gru 16, 2015 16:59
SweetChild napisał(a):
spin napisał(a):

Krótko: człowiek lepszego sortu. Wobec którego ludzie gorszego sortu powinni ... nie wiem, może pobożnie paść na kolana :x

Lepszego sortu niż POlitycy PO, niż Tuski, Kopaczki, Nowaki i Sikorskie.

SweetChild napisał(a):
Ale na razie żyjemy w wolnym kraju, w którym nie ma segregacji genetycznej na lepszy i gorszy sort i wciąż jeszcze mamy prawo przyczepić się do osoby publicznej.

W jakim wolnym?
Prawica drze mordy, że jesteśmy zależni od Brukseli i od Niemiec.
Lewica, że od Watykanu.

Śr gru 16, 2015 17:20
akruk napisał(a):
"Niniejszy artykuł chciałem poświęcić dzisiejszemu [z 13 grudnia - akruk] przemówieniu Kaczyńskiego w celu naświetlenia zaburzeń i niepokojów, które wyłaniają się z jego słów. Nie jestem zainteresowany polityką i nie poszukuję prawd rozsądzających racje jednej czy drugiej strony. Myślę, że dla zwykłego człowieka, który nie para się wiedzą ekspercką, podstawową prawdą jest właśnie prawda dotycząca kondycji psychicznej. Spróbuję wyjaśnić swój pogląd analizując wybrane wypowiedzi wykrzyczane dzisiaj przez Prezesa."
http://www.tokfm.pl/blogi/relaxiationis ... c_zartow/1

Dobrze, ze sa ludzie rozsadni. W tym artykule powinni sie przejrzec wszyscy fani prezesa

Jeden cytat, ktory zamyka mozliwosc dialogu, typowy dla pisowskich “wiedzacych lepiej
Cytuj:
Zamiast krytykować, powiedz lepiej przez kogo jesteś opłacany!

Śr gru 16, 2015 17:26

Nawet zabawny.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 16, 2015 18:21
I przede wszystkim “merytoryczny“

Śr gru 16, 2015 18:24

Szczególnie mi się spodobał ten fragment:

w swoim życiu spotykałem zaburzonych ludzi, którzy mimowolnie projektowali wszelkie zarzuty na mnie, lub innego "przeciwnika", niechybnie wyciągając je ze swojej własnej, zniekształconej refleksyjności

Oj, ja też, ja też, ile razy.. no i proszę - oni wszyscy byli po prostu zaburzeni! 8)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 16, 2015 18:35
Wiesz, “normalnych“ chyba noe ma wcale. Problem w tym, jaki stopien zaburzen wplywa do tego stopnia na relacje z otoczeniem ze w miare normalne funkcjonowanie jednostki i otoczenia wokol niej nie jest mozliwe.

Z mojego doswiadczenia powiem, ze nop soba niezdolna do samokrytycyzmu i przyznawania racji innym jest zaburzona na tyle, ze mozna jej tylko unikac. Ci, ktorzy z nia przebywaja, albo potrafia zyc w jej chorym swiecie, albo sa z ia w stanie trwalego konfliktu.

Śr gru 16, 2015 19:03

czy w poblizu jest jakis tlumacz , ktory powyzszy wpis przetlumaczy na ludzki jezyk ?

Śr gru 16, 2015 21:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 622  Następna strona