Kwestionowanie wielkości JP II - szok?
| Autor |
Wiadomość |
|
Sareneth
|
[...] - Monika75 A skąd pienądze nate pomniki? Z dobrowolnych składek? Z tacy? W mojej okolicy było widomo, że "urząd miasta finansuje budowę pomnika". W Krakowie to samo, opisywano to w gazetach... Podobnie w wielu innych miejscowościach..
To nie jest miejsca (nie wiem czy w ogóle gdziekolwiek jest takie) na używania wulgarnych słów (nawet w formie wykropkowanej) - Monika75
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
| So sie 09, 2008 13:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Będą ludziom przypominać"...taaaaaaa..... przykład prezentowania pamięci nauk Jana Pawła II zademonstrowałeś w temacie "Ojciec Bartoś zrzucił habit", 17.07.2008r
Stanisławie - piszesz byle pisać, ot co.
|
| So sie 09, 2008 14:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Sereneth, nie wiem co Ci wycięła cenzura, ale chyba Cię ponosi.
Cytuj: W mojej okolicy było widomo, że "urząd miasta finansuje budowę pomnika". W Krakowie to samo, opisywano to w gazetach... Podobnie w wielu innych miejscowościach..
Co znaczy w wielu miejscowościach.
Ilu?
Na tysiące pomników i pomniczków to jaki procent?
Masz jakieś dokładniejsze dane?
Przestań bredzić.
To jest podobny sposób pisania i naginania rzeczywistości jak o tym, że cały świat się z nas śmieje, a tym światem jest np. Warszawka. (dla niektórych to faktycznie cały świat)
Dlatego nie pisz, że wiele gazet pisało o wielu takich sytuacjach, bo to są informacje wyssane z palca i nie maja poparcia w faktach, no chyba , że w tych "FAKTACH"
|
| So sie 09, 2008 15:11 |
|
|
|
 |
|
Sareneth
|
Jasne że mnie ponosi. Bo nie lubię, jak ktoś wciska mi ciemnotę...
Z Tobą nie ma żadnego sensudyskusj, ponieważ Ty i tak wiesz swoje. Ewentualnie odpowiesz na pytanie swoim pytaniem. Pełna kultura...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
| So sie 09, 2008 18:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżeli wygłaszasz jakąś konkluzję, to muszę dopytać skąd ta wiedza i takie właśnie wnioski.
Jak mam dojść do prawdy jak nie przez zadawanie pytań, a że Tobie są one niewygodne to inna para kaloszy.
Mądra polemika polega także na zadawaniu mądrych pytań, na które nie znasz odpowiedzi, lub nie chcesz ich udzielić.
A kultura aż się prosi, żeby odpowiedzieć z sensem lub skonstatować: "Nie znam odpowiedzi"
|
| So sie 09, 2008 21:21 |
|
|
|
 |
|
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): "Będą ludziom przypominać"...taaaaaaa..... przykład prezentowania pamięci nauk Jana Pawła II zademonstrowałeś w temacie "Ojciec Bartoś zrzucił habit", 17.07.2008r Stanisławie - piszesz byle pisać, ot co. A cóż takiego ja tam 17.07.2008rStanisław Adam napisał(a): Alus napisał(a): Nie da sie jednak zapomnieć, że Bóg <<pragnie, by wszyscy ludzie zostali zbawieni i doszli do poznania prawdy>>(1 Tym 2,4). Alus, ja też wiele rzeczy pragnę, na przykład tego byś była mniej napastliwa i bardziej trzymała się prawdy w swoich wypowiedziach, ale to nie znaczy że tak się stanie. Bóg "pragnie", ale to od ludzi zależy czy będą zbawieni, dał im przecież wolną wolę wyboru między dobrem i złem. Pragnienie nie oznacza spełnienia - obdarzenia ani miłosierdziem, ani zbawieniem. Nie ma automatyzmu, nie ma konieczności. Nie ma: grzeszyłeś, nie chciałeś zbawienia, a ja i tak cię zbawię. Czytaj uważniej i nie manipuluj  pisałem o Janie Pawle i jaki to ma związek z tym tematem?
Nieważna prawda, ważne by być zawsze przeciwko, to naprawdę Alus złe podejście. Alus, spóbuj chociaż odrobinę kontrolować swoje emocje, bo wychodzi śmiesznie. Chociaż spróbuj.
| N sie 10, 2008 9:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus, spóbuj chociaż odrobinę kontrolować swoje emocje, bo wychodzi śmiesznie.
Przecież śmiech to zdrowie, a widać że Alus próbuje nas uzdrowić terapią śmiechową już od dłuższego czasu w różnych wątkach. 
|
| N sie 10, 2008 10:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wyrwałeś zdanie z cytatu, rzuciłeś się w charakterystycznym dla Ciebie stylu na mnie, aby obnażyc mogą głuptę, a teraz piszesz "pisałem o Janie Pawle II"
Nie potrafisz być uczicwy wobec samego siebie???.....mnie możesz traktowąć jak idiotkę, ale spojrzyj w lustro....
|
| N sie 10, 2008 11:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: mnie możesz traktowąć jak idiotkę, ale spojrzyj w lustro....
Adamie, masz przerypane.
Na Twoim miejscu zarzuciłbym zasłonę na lustro, bo obraz jaki możesz ujrzeć w swym zwierciadle może być porażający.
Ja bym nie ryzykował.
A tak na serio, to gdybyśmy wszyscy spojrzeli w głąb swojej duszy, to mogłoby nas zamroczyć i to chyba bez wyjątku.
Ile w nas jadu, nienawiści, zawiści, pogardy, to tylko Bóg raczy wiedzieć.
Wszyscy jesteśmy grzeszni, więc Alus nie wytykajmy swoim adwersarzom rzeczy, które moga być też naszymi przymiotami mimo tego, że chcemy ich się na siłę wyprzeć.
|
| N sie 10, 2008 12:14 |
|
 |
|
meritus
|
Co do pomnika w Krakowie, to Michnikówa twierdzi, że płaci za wszystko kuria. Bulwersowali się tylko, że projekt wykonała osoba z niewłaściwej części Krakówka, że nie był to nikt z Kazimierza i chyba że papież nie ma pejsów.
|
| N sie 10, 2008 12:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co do pomnika w Krakowie, to Michnikówa twierdzi, że płaci za wszystko kuria.
Meritus, co z tego skoro Sereneth ma wiadomości całkiem odwrotne i będzie twierdził, że każdy co głosi inne informacje jest kłamcą.
Rośnie nam niezła konkurencja dla Agory i to na naszym forum. 
|
| N sie 10, 2008 12:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Znowu dostanę burę od moderatorów, ale nie mogłem sie powstrzymać, żeby nie wkleić artykułu na temat.
Jan Paweł II. Obiekt kultu czy okazja do zrobienia interesu?
Cytuj: W latach 1999-2005 ukazało się ich 39 książek na temat papieża. Po śmierci Jana Pawła II - pewne drugie tyle. Autorzy i wydawcy wychodzą widać z bardzo prostego założenia: „papież się sprzeda”...
Reszta do przeczytania tutaj: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jan_pawel_ii_obiekt_kultu_czy_okazja_do_zrobienia_interesu_12072.html
|
| N sie 10, 2008 12:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"osoba z niewłaściwej części Krakówka, że nie był to nikt z Kazimierza i chyba, że papież nie ma pejsów"..."Rośnie nam niezła konkurencja dla Agory i to na naszym forum  "....ot żywe pomniki nauk papieża
- "...Również i my z czcią przechowujemy te same prawdy i spoglądamy na ich żydowskich spadkobierców jako na naszych braci i siostry w Panu", Sydney, 26.11.1986r.
|
| N sie 10, 2008 14:34 |
|
 |
|
Dr Fil Fob
|
osiris napisał(a): Co znaczy w wielu miejscowościach. Ilu? Na tysiące pomników i pomniczków to jaki procent? Masz jakieś dokładniejsze dane? Przestań bredzić.
Nie ważne jest ile pomników powstało dotąd z publicznych pieniędzy i gdzie stoją. Ważne, by nie powstał ani jeden więcej.
|
| N sie 10, 2008 14:42 |
|
 |
|
meritus
|
A dlaczego nie wolno stawiać pomników temu wielkiemu Polakowi? Bo sobie tow. Senyszyn nie życzy?
|
| N sie 10, 2008 14:54 |
|
|
|