Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 21:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Krzyż po pałacem prezydenckim.
myślę ,że bezsilność nie polega na przegranych wyborach, ale bezsilność wobec przemocy, manipulacji , kłamstwie, cenzurze i łamaniu praw człowieka .

Śr sie 04, 2010 19:55
Cytuj:
co Wy z tym Radiem Maryja?

Może nie pamiętasz, w PRL było oczywiste:"Mówimy partia, myślimy Lenin".......

Śr sie 04, 2010 20:04

Cytuj:
myślę ,że bezsilność nie polega na przegranych wyborach, ale bezsilność wobec przemocy, manipulacji , kłamstwie, cenzurze i łamaniu praw człowieka .

Obudź się czlowieku. Zamrozili cię 50 lat temu czy co? Mamy już 2010r.

Śr sie 04, 2010 20:12
zbanowana na stałe

MARKO2010 napisał(a):
Obudź się czlowieku. Zamrozili cię 50 lat temu czy co? Mamy już 2010r.

dlaczego mnie obrażasz?

Alus , to równie dobrze można powiedzieć " jaka partia taki ustrój" - czyli cały ośrodek medialny jest jednej partii - mamy PRL ( bo tak przecież było).

Śr sie 04, 2010 20:15

aem napisał(a):
to dlaczego wyzywasz ludzi? czy to nie hipokryzja?

Pod pałacem katolicy stosowali gorsze wyzwiska, i to wpbec księzy. Uważam że moje sformuowanie mieści się w granicach przyzwoitosci.

Cytuj:
ja tam nie widzę na placu żadnego płota , prócz tych żelaznych barierek ,które postawiła POlicja.

To się przypatrz co jest w głebi - czy na pewno nie widzisz płotu. Wczesniej tych wielkich, metalowych sztachet nie było.

Cytuj:
co Wy z tym Radiem Maryja?

O, RM ma wiele z tym wspólnego, wierz mi. Choćby to, ze jest tam ciągle odtwarzane z małego radyjka. ;P

i mała rada - przestan się oburzać, zacznij odpowiadac na argumenty. ;)

Śr sie 04, 2010 20:23
Cytuj:
Alus , to równie dobrze można powiedzieć " jaka partia taki ustrój" - czyli cały ośrodek medialny jest jednej partii - mamy PRL ( bo tak przecież było).

Tak było do 2005r
Od 2-3 lat dwu, tylko dziś nastąpiła podmiana: PiS na PO :-)

Śr sie 04, 2010 20:25
zbanowana na stałe

Cytuj:
Pod pałacem katolicy stosowali gorsze wyzwiska, i to wpbec księzy. Uważam że moje sformuowanie mieści się w granicach przyzwoitosci.

ja piszę teraz o Tobie. Wg. mnie wyzywając tych ludzi zniżasz się do jeszcze gorszego poziomu niż oni,
więc zanim coś o nich napiszesz to może warto zastanowić się czy nie zachowuję się podobnie.

Cytuj:
O RM ma wiele z tym wspólnego, wierz mi. Choćby to, ze ejst tam ciągle odtwarzane z małego radyjka. ;P

nic mi po tym nie wiadomo. Zresztą, jak chcą to niech puszczają nawet samego szatana. Wolny kraj.

Cytuj:
Tak było do 2005r
Od 2-3 lat dwu, tylko dziś nastąpiła podmiana: PiS na PO :-)

nie , nie było tak. Nie możesz tego porównywać, bo PiS miała tylko jedną telewizję, a PO miała wtedy Polsat i TVN oraz różne stacje radiowe i wiele gazet. Więc nie możesz tego porównywać.
Teraz rząd ma po swojej stronie wszystkie telewizje - tak jak kiedyś jedna partia miała całą telewizję dla siebie- tak było w PRLu.

Śr sie 04, 2010 20:28

aem napisał(a):
ja piszę teraz o Tobie. Wg. mnie wyzywając tych ludzi zniżasz się do jeszcze gorszego poziomu niż oni,
więc zanim coś o nich napiszesz to może warto zastanowić się czy nie zachowuję się podobnie.

Rozpłakałam się z przejęcia i zalu. ;)

Cytuj:
nic mi po tym nie wiadomo. Zresztą, jak chcą to niech puszczają nawet samego szatana. Wolny kraj.

To idź i zobacz, posłuchaj. Mi tam odjęło mowę, naprawde nie wiem jak dokładnie opisac ten jarmark zmiksowanego, taniego patriotyzmu katolickiego. Ci sami ludzie dokąłdnie nie wiedza po co im te wszystkie, zmieszane razem, symbole. dobrze, że jest ich garstka...

Cytuj:
nie , nie było tak. Nie możesz tego porównywać, bo PiS miała tylko jedną telewizję, a PO miała wtedy Polsat i TVN oraz różne stacje radiowe i wiele gazet. Więc nie możesz tego porównywać.
Teraz rząd ma po swojej stronie wszystkie telewizje - tak jak kiedyś jedna partia miała całą telewizję dla siebie- tak było w PRLu.

Och, jej, PO nic nie miała, bo TVN i Polsat to stacje prywatne i moga nadawać co chca i kiedy (w granicach prawa). Załóż własna telewizję i sprzyjaj w niej PiS-wi. Tym się rózni, kochanie, PRL od RP, zę w PRL-u takiej telewizji założyc byś nie mogła.
Zreszta, "sprzyjanie" PO przez TVN (ja uważam ze nie sprzyja, a nwet jesli, to neiznacznie) to nic w porównaniu z bezkrytycyzmem wobec PiS, jaki stosuje TVTrwam.
Ale to nie ejst watek o mediach, więc zakonczmy.

Śr sie 04, 2010 20:34
zbanowana na stałe

Cytuj:
Rozpłakałam się z przejęcia i zalu. ;)

nie rozumiem dlaczego jesteś złośliwa.

Cytuj:
To idź i zobacz, posłuchaj. Mi tam odjęło mowę, naprawde nie wiem jak dokładnie opisac ten jarmark zmiksowanego, taniego patriotyzmu katolickiego. Ci sami ludzie dokąłdnie nie wiedza po co im te wszystkie, zmieszane razem, symbole. dobrze, że jest ich garstka...

nie obrażaj ludzi,których osobiście nie znasz,uszanuj to,że ktoś może być inny niż Ty, mieć inne poglądy i inne zdanie i inne uczucia oraz wartości.

Cytuj:
Och, jej, PO nic nie miała, bo TVN i Polsat to stacje prywatne i moga nadawać co chca i kiedy (w granicach prawa).

po 1 : wydaje mi się,że każda telewizja nie ważne czy publiczna czy prywatna powinna cechować się obiektywizmem, nie manipulować i nie kłamać- ze względu na to,by uszanować widza.

po 2: te telewizje nie popierały by konkretnej partii ,gdyby nie miały w tym konkretnego interesu.
Inaczej nie miałyby powodu,by ich popierać.

Cytuj:
ym się rózni, kochanie, PRL od RP, zę w PRL-u takiej telewizji założyc byś nie mogła.

pod względem skłaniania się wszystkich telewizji do jednej partii przypomina mi to PRL.
Wtedy też wszystkie telewizje hołdowały jednej partii.
i pod tym względem uważam,że przypomina to idealnie PRL.
i nie jestem Twoim kochaniem , więc nie zwracaj się do mnie w ten sposób,bo sobie tego nie życzę, zwłaszcza,że zachowujesz się złośliwie.

Cytuj:
Ale to nie ejst watek o mediach, więc zakonczmy.

racja,ale przecież nie będziemy zakładać osobnego wątku o mediach,żeby o nich porozmawiać.

Śr sie 04, 2010 20:42
Cytuj:
pod względem skłaniania się wszystkich telewizji do jednej partii przypomina mi to PRL.
Wtedy też wszystkie telewizje hołdowały jednej partii.
i pod tym względem uważam,że przypomina to idealnie PRL.
i nie jestem Twoim kochaniem , więc nie zwracaj się do mnie w ten sposób,bo sobie tego nie życzę, zwłaszcza,że zachowujesz się złośliwie.

Coś mi się wydaje, że o PRL uczyłeś się na lekcjach historii....i to niezbyt przykładnie :D
W PRL była jedna TVP z JEDNYM kanałem, w 1974r urochomiono tvp2.

Śr sie 04, 2010 20:50

aem napisał(a):
racja,ale przecież nie będziemy zakładać osobnego wątku o mediach,żeby o nich porozmawiać.

O tym dyskusja była i wciąż jest w innych wątkach, również w tym poświęconym rządzącym i opozycji. W tym wątku dyskusja niech dotyczy tylko sprawy krzyża spod Pałacu Namiestnikowskiego

Śr sie 04, 2010 20:51
aem napisał(a):

A mnie się podoba podobna manipulacja :)
http://www.prezydent.pl/

Cytuj:
W tym wątku dyskusja niech dotyczy tylko sprawy krzyża spod Pałacu Namiestnikowskiego[/b][/color]

W kontekscie zarzutu, że BK chce usunąć krzyż w celu wymazania śp. L.Kaczyńskiego z pamieci Polaków, strona prezydencka zadaje kłam.....zdjęcia pracowników, którzy zginęli, dział poświęcony prezydentowi i Marii Kaczyńskiej.

Ostatnio edytowano Śr sie 04, 2010 20:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr sie 04, 2010 20:56

Nie jestem złośliwa, mam dobry humor. ;)
I tym razem nie obraziłam nikogo.
niech sobie ci ludzie przezywają co chcą, ale czy koniecznie musza się z tym afiszowac na najbardziej reprezentacyjnej ulicy, pod zabytkowym pałacem, w którym zwykła urzędowac głowa państwa?

a co do tych zniczy, to w pewnym moMEncie pomysłałam sobie, ze jak nic, wskoczyc tylko w ten okrag ze swiec i przyzwać demona. ;)
http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... ul_500.jpg
http://statichg.demotywatory.pl/uploads ... la_500.jpg

Śr sie 04, 2010 20:57
zbanowana na stałe

Cytuj:
1974r urochomiono tvp2.

no to chyba Ty nie czytasz dokładnie historii ,bo pierwsza wolna telewizja była po roku 1990.

Cytuj:
Nie jestem złośliwa, mam dobry humor. ;)

i dlatego ,że masz dobry humor , jesteś złośliwa wobec innych? wg. mnie tamte wypowiedzi mają wydźwięk złośliwości. po prostu lepiej się przyznać. Prawda lepsza jest niż usprawiedliwianie się na siłę. nie ma w tym nic złego.

Cytuj:
niech sobie ci ludzie przezywają co chcą, ale czy koniecznie musza się z tym afiszowac na najbardziej reprezentacyjnej ulicy, pod zabytkowym pałacem, w którym zwykła urzędowac głowa państwa?

myślę,że w ten sposób chcą zamanifestować swoje zdanie, co w państwie demokratycznym jest dozwolone.
Poza tym Prezydent nie ma pałacu na własność, powinien uszanować poglądy i uczucia innych Polaków, skoro jak twierdzicie i jak on sam twierdzi :" chce być Prezydentem wszystkich Polaków", a Ci ludzie pod krzyżem to również Polacy .

Śr sie 04, 2010 21:08

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Aem, w panstwie demokratycznym mozna manifestować swoje poglady, ale w granicach prawa. Dlatego jesli chcesz zorganizować np. demonstrację, musisz uzyskac na nią zgode, co zwykle się dzieje, jesli owa manifestacja nie godzi w prawo RP. tak samo ze stawianiem rozmaitych obiektów w róznych miejscach, które nie należą do Ciebie. Nawet na cmentarzu, aby postawic pomnik czy krzyż, musisz WYKUPIĆ miejsce.
Na ten krzyż w tym miejscu nikt ze zwolenia nie dał - ani WŁAŚCICIEL, czyli nowa kancelaria prezydenta, ani konserwator zabytków (pałac i jego otoczenie jest zabytkowe i tam każda płytka chodnikowa ustalana jest z konserwatorem), ani architekt Warszawy. I tyle w kwestiach prawnych.

Śr sie 04, 2010 21:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 94  Następna strona