Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Order Orła Białego dla Michnika i Bieleckiego
Cytuj: Alus, mnie nie chodzi o postępowanie administracyjne, to są sprawy, które można załatwiać w urzędach i sądach i kupcy z pewnością to robili. Chodzi mi o traktowanie ludzi z nienawiścią przez władzę, jakby nie patrzeć, demokratyczną i samorządową. Nikt normalny nie wysyła milicji i wojska na prostych ludzi, na kobiety i dzieci.
Walka z bazarem to nie było usuwanie stoisk. To była walka z ludźmi. Tam było kilkadziesiąt rannych. A uświadomienie obywatelom tego dały nie audycje publicystyczne, Aluś. To dała bezpośrednia transmisja z pacyfikacji. I za to chwała Radiu Maryja, ze taką transmisję przekazywało. To przedstaw swoja wizję - w jaki sposób władza ma egzekwować prawomocne wyroki?? Zważywszy, że część ludzi sami respektując wyrok, wypełnili jego nakaz. Należało uznac ich za głupców i ustąpić niepokornym?? Osobiście nie chciałabym żyć w kraju respektującym anarchię...... Grupa buntowników staje z dziećmi na ręku żądając prawa do samowoli.....kto z mądrych rodziców przygotowując się do czynnej walki, jako argumentu używa swoich dzieci????  ....data, godzina były obwieszczone wcześniej, z wyprzedzeniem kilku dni - matka bierze na tą godzinę swoje maleńkie dzieci - tarcze ochronne 
|
N lis 14, 2010 11:59 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ja nie jestem u władzy i nie muszę mieć wizji sprawowania władzy.
20 lat temu w pionierskim wysiłku usiłowałem współstworzyć statut Straży Miejskiej w moim mieście. Nie szło mi to za dobrze. A jako obywatel rządzony, a nie rządzący, manifestuję swoje i wszystkich obywateli prawo do poszanowania ludzkiej godności i nietykalności fizycznej. Wzory postępowania milicji z lat 80tych nie uważam za odpowiednie wzory dla władz samorządowych czy nawet państwowych - dzisiaj.
A co do tematu pacyfikacji kupców warszawskich, przypominam, że w niniejszym temacie chodziło o rzetelne informowanie przez media o tym, co się dzieje, a nie o istotę sporu władz Warszawy z kupcami. Tu szczegółów nawet nie znam.
Adam Michnik stracił pół życia i zdrowie w walce o wolność mediów. Szanujmy się dziś nawzajem i przynajmniej w mediach państwowych odejdźmy od kłamstw i manipulacji. Czy znowu ma ktoś usiąść w więzieniu, abyśmy mogli dowiadywać się bez manipulacji o tym co się działo na Placu Defilad w związku z usuwaniem stamtąd kupców? Albo o tym dlaczego bojówki ABW wpadły 3 lata temu o szóstej rano do mieszkania Pani Posłanki Blidy i dlaczego po kilku minutach Pani Blida przestała żyć? I dlaczego wszystkie ślady odcisków palców na pistolecie, z którego Pani Posłanka jakoby się zastrzeliła były starannie wytarte?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 14, 2010 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Ja nie jestem u władzy i nie muszę mieć wizji sprawowania władzy.
20 lat temu w pionierskim wysiłku usiłowałem współstworzyć statut Straży Miejskiej w moim mieście. Nie szło mi to za dobrze. A jako obywatel rządzony, a nie rządzący, manifestuję swoje i wszystkich obywateli prawo do poszanowania ludzkiej godności i nietykalności fizycznej. Wzory postępowania milicji z lat 80tych nie uważam za odpowiednie wzory dla władz samorządowych czy nawet państwowych - dzisiaj. Nie jesteś, ale jesli kontestujesz naganne według Ciebie, to musisz miec wizję lepszego. A kupcy walczyli pro forma, negocjacje trwały miesiącami, większośc miała już zarezerwowane stanowiska w innych miejscach http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1611203,0, ... omosc.htmlMnie też nie pasuje płacenie podatków - wolę miec większą kase do dyspozycji.....mam okupować US?  Bojówki wpadły do mieszkania p. Blidy, bo taka była ówczas polityka medialna. Pytania zasadnicze i intrygujące: - kto wytarł "na glanc" pistolet, na którym winny być odciski B. Blidy i jej męża, który podnosł broń. - dlaczego fachowe służby nie pobrały prób z dłoni B. Blidy na obecośc prochu - podstawowe badania w kryminologii.
|
N lis 14, 2010 12:19 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus, nie mnie doradzać Tobie w tej merytorycznej sprawie. Pewne jest, że gdybyś stała z głupoty pod Urzędem Skarbowym z kupą dzieci na rękach to ja będąc we władzach miasta, nie wnioskowałbym o polanie Cię sikawkami z wozów strażackich i spałowanie pałami do krwi, żeby Ci się odechciało. Czy do Ciebie nie dociera istota tego, o co w tym chodzi?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 14, 2010 12:27 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Bojówki wpadły do mieszkania p. Blidy, bo taka była wówczas polityka medialna. Przepraszam bardzo, Panowie Ziobro i Jarosław Kaczyński nie byli wówczas szefami koncernów medialnych tylko Ministrem Sprawiedliwości i Premierem Rządu. To oni zarządzili najście na dom państwa Blidów w celu medialnego aresztowania ś.p. Pani Posłanki Blidy. W tym celu zarządzono, aby wraz ze służbami ABW pojawiła się tam ekipa telewizji publicznej. Nie mieszaj faktów. Chyba, że naprawdę uważasz, że ś.p. Pani Posłanka Barbara Blida musiała zginąć, aby media mogły zastraszyć pozostałą przy życiu część społeczeństwa, abyśmy przestali zajmować się polityką czy samorządnością?
|
N lis 14, 2010 12:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
~Gita2, w związku z dyskusją na tym forum słów parę do Ciebie. W dyskusji o Michniku jak w kropli wody odbiła się nasza polska rzeczywistość. Michnik jest usytuowany w samym centrum tego, co Polaków dzieli, i my uczestnicy tej dyskusji, podzieliliśmy się z grubsza tak, jak nasze społeczeństwo.Nie będziemy dociekać, jakie części spękanej Polski wyobrażają inni uczestnicy forum, to nawet nie jest takie ważne. Ważne jest, ~Gita2, jaki kostium włożono na Ciebie. Bo Ty na tym forum reprezentujesz tych, których się nie słucha. Z Tobą się nawet za bardzo nie dyskutuje, Ty jesteś niesłuszna. Przyznajesz się do czytania bibuły, Michalkiewicza, przecież o tym nawet nie wypada wspominać. Co innego czytanie GW, to nawet teraz, gdy już wiemy to, co wiemy, wciąż może być trendy. Ale nie martw się, nie jesteś sama. Nas jest dużo, tylko uwierzono, że można nie brać pod uwagę naszego istnienia.
|
N lis 14, 2010 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Alus, nie mnie doradzać Tobie w tej merytorycznej sprawie. Pewne jest, że gdybyś stała z głupoty pod Urzędem Skarbowym z kupą dzieci na rękach to ja będąc we władzach miasta, nie wnioskowałbym o polanie Cię sikawkami z wozów strażackich i spałowanie pałami do krwi, żeby Ci się odechciało. Czy do Ciebie nie dociera istota tego, o co w tym chodzi? Nigdy nie stałabym z dziećmi.... A jeslibym samotna zaczęła pluc, obrzucać US lub policjantów kamieniami, to gdybym oberwała - to tylko to o co sama się prosiłam. W państwie prawa nad przemocą winno stać prawo, dialog.....inaczej "kto sieje wiatr zbiera burzę". A gdybyś zapomniał to wyrok egzekwował komornik, zaatakowany zaądał zgodnie z prawem jakie mu przysługuje, interwencji policji. Nikt nie napadł kupców znienacka, nieoczekiwanie... A w jakim celu medialnie aresztowano kilka osób, w tym malutkiego (160cm) E. Wąsacza prowadziło 8 osiłków o wzroście 2 metrów (ten obraz stale mam przed oczami  )...po kilku latach dochodzenia. bo ponoć kupił duże walizki na wycieczkę w Himalaje. Krążył dlatego dowcip, że podejrzewano iż Wąsacz udaje się po azyl polityczy do Yeti 
Ostatnio edytowano N lis 14, 2010 12:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
N lis 14, 2010 12:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przyznajesz się do czytania bibuły, Michalkiewicza, przecież o tym nawet nie wypada wspominać. Michałkiewicza...tylko nie Michnik napisał - "Rasizm jest zniewagą Boga", Jan Paweł II. http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP ... 82001.htmlA jeśli ktoś potrafi pogodzić naukę JPII z rasizmem 
|
N lis 14, 2010 12:53 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Bandytyzm ze strony władzy, mimo szacunku dla władzy, nie przestaje być bandytyzmem.
Rozwiązania, rodem wprost z kowbojskiej tradycji Ameryki, należy odesłać z powrotem do Ameryki. Skoro Amerykanie się nie szanują i zamiast ze sobą rozmawiać wolą do siebie strzelać, to trzeba ich pozostawić w spokoju. Niech dojrzewają. Oczywiście, o ile nie wychodzą ze swoimi metodami poza swój kraj. W takich wypadkach należy protestować.
Adam Michnik nigdy nie strzelał do swoich przeciwników politycznych, Jan Krzysztof Bielecki i Tadeusz Mazowiecki, Jan Olszewski, czy nawet Lech Wałęsa - też nie. To oni są kawalerami Orderu Orła Białego. I słusznie. I z tych wzorów zachęcałbym władzę korzystać.
|
N lis 14, 2010 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
~Gita2, wpisz w google http://hekatonchejres.salon24.pl/227349 (tekst z 09.09.10) Inni też widzą nadciągający armagedon. No, paka, (jak mawiają Rosjanie), Titanic tonie, orkiestra gra.
|
N lis 14, 2010 13:16 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Oleksa, między nami to masz rację. Autor linkowanego artykułu też. Szkoda tylko jego (i Twoich) emocji. Bo emocje tak rozsiewane to utrata własnej energii. A po co tracić energię?
Od pewnego czasu podchodzę do tych tematów tak: Nie mój Titanic, nie moja orkiestra, nie mój ocean. Chcę mieć tylko rzetelna informację o tym co właściwie się tam na tym polskim i ziemskim morzu dzieje. I dopóki płacę podatki, o których wspomniała Alus (a płacę), to mam prawo do rzetelnej informacji w państwowych mediach.
|
N lis 14, 2010 13:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Oleksa, między nami to masz rację. Autor linkowanego artykułu też. Szkoda tylko jego (i Twoich) emocji. Bo emocje tak rozsiewane to utrata własnej energii. A po co tracić energię?
Od pewnego czasu podchodzę do tych tematów tak: Nie mój Titanic, nie moja orkiestra, nie mój ocean. Chcę mieć tylko rzetelna informację o tym co właściwie się tam na tym polskim i ziemskim morzu dzieje. I dopóki płacę podatki, o których wspomniała Alus (a płacę), to mam prawo do rzetelnej informacji w państwowych mediach. Czyli jesteś pesymistą  ....zapomniałeś "Radujcie Jam zwyciężył świat", i uniwersalnego motto saxona (moderatora) - "Wczoraj jest historią, jutro tajemnicą, dziś darem".
|
N lis 14, 2010 13:35 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus, świat się nie zaczyna ani nie kończy na polskim piekiełku. Życie "Tu i teraz", jakie przeżywam, nie oznacza konieczności grzebania w szambie tylko dlatego, ze szambo jest blisko. Równie blisko mi do piękna ludzi - kwiatów stworzonych przez Boga i do piękna przyrody i całego świata. Wybieram piękno.
|
N lis 14, 2010 13:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Alus, świat się nie zaczyna ani nie kończy na polskim piekiełku. Życie "Tu i teraz", jakie przeżywam, nie oznacza konieczności grzebania w szambie tylko dlatego, ze szambo jest blisko. Równie blisko mi do piękna ludzi - kwiatów stworzonych przez Boga i do piękna przyrody i całego świata. Wybieram piękno. Nie grzebiesz w szambie a nie widzisz nic złego w tego typu blogach?.....przecież autor ruguje Boga ze świata, przypisuje ludziom wszechwładzę....będzie raj na ziemi/będzie piekło....a Bóg bezwolny????
|
N lis 14, 2010 13:43 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Autor ma swój punkt widzenia i prezentuje swoją wizje rzeczywistości. Nigdzie nie napisał, że ta wizja jest kompleksową wizją całego świata, w tym Boga. Z jego punktu widzenia bardzo drastycznie i bardzo boleśnie widać rzeczywistość. I te uczucia bólu, jakie przedstawia są autentyczne. Podobnie jak emocje i ból Oleksy. Emocji nie udaje się na dłuższą metę grać. Dlatego uczucia są bliższe prawdy, niż argumenty. A Bóg to wszystko widzi i uśmiecha się. Jego stworzenia dojrzewają. Chciałabyś Bogu zabrać radość obserwacji dojrzewania Jego dzieci i każesz mu interweniować w jakichś poszczególnych sprawach? I jeszcze powołujesz się na saxona? Czy to nie przesada? 
|
N lis 14, 2010 13:51 |
|
|
|