Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 2:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna strona
 Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN 
Autor Wiadomość
Post Re: Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN
Cytuj:
Bez takich manipulacji.
Na ten temat nie ma papierów ewidencyjnych.
A papiery SB-cji są wiarygodne - tak samo jak papiery Kancelarii Rzeszy, papiery Krzyżaków czy inne. Mamy metody ich badania przez konfrontację różnych archiwów.
Tylko że Ci którzy mają w tych papierach fatalną przeszłość wmówili takim naiwniaczkom jak Ty że "nie należy wierzyć SB-ckim papierom".

Takie rzetelne, sumienne, przejrzyste.....a "nie ma papierów ewidencji" .....czyżby zaniedbali się, odwalili marną fuchę?
Sam sobie przeczysz, a innym usiłujesz wmówić manipulację, lub posłuch na "wmówienia".
Cytuj:
Jaaaaasne.
Wewnętrzne dokumenty SB są "niewiarygodne" ale ichnia propaganda antysolidarnościowa tak...

Ale tylko wiarygodne te, które esbecjia zostawiła dla pasjonatów uczciwości, wiarygodności, rzetelności pracy ubecko/esbeckiej.
Cytuj:
Raczyłem - tylko nic takiego z niego nie wynikało.
To Twoja swobodna interpretacja tego tekstu. Nader swobodna.

No tak w przecieństwie do rzetelnych, wiarygodnych esbeków, służby USA, z JPII nie popisała się równą rzetelnością...stąd trudno odczytać o czym oni tam konfabulowali - o jakiś niby sowietach ponoć trzymających łapę nad połową Europy.
Cytuj:
Tak, to widać.
To się robi od czytania GW i oglądania TVN-u...

I jeszcze GN, TP, Polityki, Polsatu, TVInfo, TVReligia....same otumaniacze....dziś w TVReligia będzie nawet dyskutował otumaniacz w birecie, bp A. Długosz :)
Cytuj:
Przytoczyłaś urywek biografii który nie udowadnia tego co sugerujesz, a teraz używasz JPII jako straszaka przeciw mnie. To UB-cka metoda...

Jak ten JPII nasiakł ubeckimi metodami :( .....wymyslił sobie inwazję ACZ w grudniu 1980r i jeszcze wtopa - pisze osobisty list do Breżniewa prosząc go o zaniechanie iluzorycznej inwazji :o

Cytuj:
Nie. Podawałaś je na rzekomy "dowód" że "Rosjanie by nie weszli".

Kolejny idiota otumaniony ubecja - przesyła dokumenty planowanej inwacji w grudniu 1980r, ucieka wraz z rodziną przewożąc plany wprowadzenia stanu wojennego....a przecież widomo, że Rosjanie by nie weszli...przecież w 1956r na Wegry, w 1968r do Czechosłowacji też nie weszli, to tylko liberałowie przez lata tak otumaniali ludzi
Cytuj:
Cytuj:
W tym sęk, ze ja nie krytykuję kogoś w zależności od "formacji" tylko za to co robi. Na co Ty odpowiadasz zbitką nie na temat zaczynającą sie od słów "a PiS to..." lub "a RM to..." albo "a Kaczyński to.." względnie "a GP to..."
To jest właśnie "metoda a u was biją Murzynów"

Odpowiadam Ci tylko abyś zastosował metodę - "lekarzu ulecz się sam" - oczyść z komunistów srodowisko, które jest Ci bliskie, przyjazne, a kolejno weź się za nieprzyjaciół.
Tylko po co była ta wieloletnia walka z tamtym systeme, przelana polska krew, skoro nieprzyjaciele komuniści/ubecy/esbecy tak rzetelnie, sumiennie pracowali?...w PRL nie było bezrobocia...liberałowie nie przeganiali ludzi z kościołów - wrecz odwrotnie napędzali...dziś jeszcze ludzie chwalą Gierka.....

Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 9:13 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 26, 2010 8:58
Cytuj:
A propos! Widzialem dzisiaj zblizenie twarzy Maciarewicza. Wiecie co mi przyszlo na mysl? Jesli istnieje diabel to wlasnie tak musi wygladac! Rzadka brodka, zdemolowany nosek i te polspiace slepka! :)

Konstancja jak z przedszkola niegodna dorosłego, zdrowo myślącego człowieka.

A wracając do meritum sprawy czyli Jaruzelskiego, to sprawa jest prosta.
Jeżeli ktoś chce przebaczać niech przebacza ale nie widzę powodu żeby osoba stojąca pod takimi oskarżeniami była wręcz wywyższana i nobilitowana przez zaproszenie do takiego gremium.
To jest skandal niezależnie od tego jakie doświadczenie w danej sprawie reprezentuje.
Mogli konsultować się z nim bez rozgłosu a nie w tak ostentacyjny sposób.
Komorowski wymierzył policzek bardzo wielu obywatelom którzy doznali krzywdy od komunistów pod dowództwem onego generała.
Te decyzja budzi niesmak i wystawia niezbyt pochlebne świadectwo Prezydentowi co do kultury i wyczucia sytuacji, chyba że przyjmiemy iż było to celowe zagranie piarowskie które ma rozsierdzić JK oraz elektorat jego popierający.
Udało się, tylko chciałem przypomnieć iż owe 8 mln obywateli to nie same oszołomy i mohery ale zwykli ludzie którzy mają takie a nie inne poglądy.
Jest to dowodem na to że Komorowski ich nie szanuje i udowadnia iż w żaden sposób nie jest Prezydentem wszystkich obywateli naszego kraju.

Pt lis 26, 2010 9:01
To jest ta "logika" - akta STASI wiarygodne, SB nie a najlepszym "dowodem" jest zdjęcie twarzy Macierewicza (zapewne nieprzypadkowo zresztą dobrane...).

Gdzie w tej "logice" mieści się 20 letnia młoda matka, której męża zabito na rozkaz Jaruzelskiego 17 grudnia 1970 roku ?
Nawet nie pozwolono na jego grobie zamieścić prawdziwej daty śmierci. Pochowano go w nocy, w tajemnicy.
A ów młodzieniec nawet nie uczestniczył w rozruchach - jak większość zabitych w tym dniu posłuchał wieczornego apelu telewizyjnego I sekretarza PZPR w Gdańsku (Kociołka) by rano iść do pracy. Wraz z innymi wysiadł z zatłoczonej kolejki na stacji Gdynia-Stocznia. I tu okazało się że Grudzień '70 to także walka frakcyjna w PZPR. I że Kociołek był w jednej grupie, a w ramach akcji drugiej grupy wojsko broni dostępu do Stoczni (na czyj rozkaz ? Kto był wówczas Ministrem Obrony Narodowej ? Domyślacie się ?).
Stoczniowcy znaleźli się w potrzasku. A wojsko otworzyło ogień...

Dziś ta 20-letnia dziewczyna - żona stoczniowca jest 60 letnią babcią która wciąż czeka aby osądzony został zbrodniarz który wydał ten rozkaz.
Jak ma wytłumaczyć swojemu wnukowi że choć minęło 20 lat Polski socjalistycznej i 20 lat (podobno) Polski wolnej i niepodległej, nikt nie został osądzony (a proces przeciwko Jaruzelskiemu jest jawną farsą obliczoną na przedawnienie) ?
Pewnie jakoś wytłumaczyła... ale co powie chłopcu dziś, gdy smarkacz zobaczy Jaruzelskiego przyjmowanego z honorami u Prezydenta ?

Pt lis 26, 2010 9:12
A co powie prawnuczek zamordowanego Żyda w Kielcach?.....wiarygodne, sumienne akta ubeckie zaginęły?....dlatego nikt nie odpowie za śmierć jego dziadka, babci??

Pt lis 26, 2010 9:23
Alus napisał(a):
A co powie prawnuczek zamordowanego Żyda w Kielcach?.....wiarygodne, sumienne akta ubeckie zaginęły?....dlatego nikt nie odpowie za śmierć jego dziadka, babci??

I znów zaczyna się gadka o bitych Murzynach.
Uciekasz od niewygodnych faktów i nie rób z nas idiotów, bo cóż mają owi żydzi do sprawy i odpowiedzialności Jaruzelskiego którego przyjmuje się z takimi honorami.
Nie mieliśmy autorytetów to teraz - dzięki PO - mamy
Wojciech Jaruzelski.

Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 9:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt lis 26, 2010 9:30
zbanowany na stałe

Cytuj:
Konstancja jak z przedszkola niegodna dorosłego, zdrowo myślącego człowieka.

Konstatacja porownywalna z wypowiedzia fujary i ciemniaka zyjacego w przekonaniu, ze na forum internetowym spotykamy wylacznie osoby zdrowo myslace. :D
Wlasciwie to masz racje. Ja bym Jaruzela rowniez nie zaprosil. Jest pewne "ale", ale ja go nie lubie, ale ja nie jestem prezydentem ktory byc moze musial ulec naciskom lub ma jakis cel na wzgledzie o ktorym akurat ja nie wiem.
Rodacy caly czas mnie zaskakuja. PiS powiedzial to, PO tamto, ten szalik trzyma tak, tamten inaczej i inne "niebywale istotne" wiadomosci. Zadnych rzeczowych dyskusji na temat kraju. Przykre.
Cytuj:
Gdzie w tej "logice" mieści się 20 letnia młoda matka,

Jeszcze nie slyszalem by osoba o pogladach zblizonych do moich pochwalala istniejaca sytuacje. Nie i jeszcze raz nie! Ale my staramy sietrzezwo myslec. Powiedz wiec co zrobic? Zastrzelic go po cichu? Moze Ty bys na sedziego poszedl? Zalatwisz sprawe od reki.
I przestan byc tak poetyckim. Kazdy wie ile cierpien tacy ludzie przezywaja. Czy Ty pojmujesz w ogole co znaczy stan WOJENNY? A moze wytlumaczysz przy okazji, jak maja sie zachowywac ci niewinni ludzie ktorzy akurat teraz gina ostrzeliwani w Koreii?

Pt lis 26, 2010 9:31
Cytuj:
Wlasciwie to masz racje. Ja bym Jaruzela rowniez nie zaprosil. Jest pewne "ale", ale ja go nie lubie, ale ja nie jestem prezydentem ktory byc moze musial ulec naciskom lub ma jakis cel na wzgledzie o ktorym akurat ja nie wiem.
Rodacy caly czas mnie zaskakuja. PiS powiedzial to, PO tamto, ten szalik trzyma tak, tamten inaczej i inne "niebywale istotne" wiadomosci. Zadnych rzeczowych dyskusji na temat kraju. Przykre.

Wreszcie coś mądrego i przemyślanego napisałeś.
Jest tylko jedno ale.
Jaki cel mu przyświecał?
Wsadzić kij do mrowiska podobnie jak to było z krzyżem. I to mu się udało.
PO musi cały czas dmuchać i chuchać na to zarzewie konfliktu ponieważ Kaczyński i PiS jest fundamentem ich władzy.
Słupki popularności budowane są wyłącznie na nienawiści do JK a nie na sprawności władzy.

Pt lis 26, 2010 9:39
zbanowany na stałe

Dural napisał(a):

Dural, za ten stan ginącej Polski odpowiada mały kwiatek.
Cały wywód Marka MRB w tej sprawie - wyżej.

Przestałem pisać w temacie, bo biję się w piersi (własne) i nie mam ręki :P

Pt lis 26, 2010 9:43
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wsadzić kij do mrowiska podobnie jak to było z krzyżem.

Ty przestan juz z tym krzyzem! Poslednie redaktorczyny wbili Wam do glow, ze z krzyzem zaczal Komorowski i to stalo sie "prawda niezaprzeczalna". Co to za panstwo demokratyczne kiedy zbiore kilku kolegow, pojdziemy pod palac i zazycze sobie skrzynke wodki, bo jesli nie, zbijemy po mordach przechodniow, a potem napisze sie, ze Dural zostal sprowokowany przez prezydenta!
Maly_kwiatek, nie zapominaj, ze o demokracje trzeba walczyc nieustannie. W Polsce zawsze mielismy szowinistow dla ktorych szarza w wawozie Samosierra to powod do dumy narodowej. :)

Pt lis 26, 2010 9:55
Cytuj:
Ty przestan juz z tym krzyzem! Poslednie redaktorczyny wbili Wam do glow, ze z krzyzem zaczal Komorowski i to stalo sie "prawda niezaprzeczalna"
Owszem, niezaprzeczalna.
Pierwszą decyzją po wyborze było iż krzyż ma zniknąć z oczu Prezydenta na Krakowskim Przedmieściu. Wtedy jeszcze sprawy krzyza nie było - ludzie oddawali tam czesć tym którzy zginęli.
A argumenty typu "co by było jak by kazdy stawiał gdzie chce" już słyszałem. Były w sprawie krzyża Ofiar Grudnia '70 który stawał przed Stocznią (teraz tam stoi Pomnik Poległych Stoczniowców). Uczysz się od klasyków gatunku :)

Zrywam się - ta dyskusja nie ma sensu.
Myślę że typy na forum są - niestety - niezłą reprezentacją naszego społeczeństwa. Dural reprezentuje cyników (co swój cynizm nazywają "logiką" i rechoczą się z rzeczy najważniejszych), Ala leninowskich "pożytecznych idiotów" (co to cokolwiek jej "wódz" powie natychmiast uznaje to za rację i broni tego wszystkimi możliwymi metodami erystycznymi), Kwiatek naiwniaków którzy mają wprawdzie dobre intencje, ale których łatwo skanalizować (np. wznosząc hasło "precz z Kaczyzmem").

To tłumaczy w jaki sposób władza, która zawaliła wszystko co było do zawalenia, która w ciągu 3 lat pogłębiła deficyt o 60% i rujnuje nasze finanse, która doprowadziła do tego że amerykanie nie weszli ze swoimi instalacjami do nas (co zburzyłoby pojęcie "strefy wpływów rosyjskich" które dziś jest odbudowywane), która "zjadła" fundusz zapasowy który miał być nienaruszony jeszcze kilkanaście lat, która wreszcie teraz odwraca reformy - począwszy od emerytalnej a skończywszy na planie energetycznym (znów uzależniamy się od Rosji), władza która oddała rosyjskim służbom śledztwo smoleńskie (tym samym służbom, które usiłowały zabić Juszczenkę, zabiły ostentacyjnie niewygodnego człowieka w środku Londynu, które zabijają swoich niewygodnych dziennikarzy, które wysadziły dom z własnymi obywatelami by zwalić na Czeczenów i mieć pretekst do rzezi, które kręcą, puszczają mylące plotki, kłamią i zmieniają wyznania w sprawie Smoleńska), władza której jedynym celem jest poklepanie po plecach przez obce (nierzadko wrogie nam) rządy, władza która gloryfikuje zbrodniarzy i zdrajców a wyśmiewa się z patriotów (nic dziwnego - premier wyznał kiedyś że dla niego "polskość to nienormalność"), władza która stawia pomniki najeźdźcom i znieść nie może widoku krzyża postawionego dla ludzi uczciwych - ta władza wygrywa w Polsce wybory.
Hic finis fandi.
Obawiam się że ów "finis" jest łatwy do przewidzenia.
Będziecie sobie mogli powiedzieć za Zagłobą "Jam to, nie chwaląc się, uczynił".

Pt lis 26, 2010 10:06
Dla podsumowania tej dyskusji opinia aktora o pewnym polityku, gdzie chyba recytujący ten wierszyk aktor nie wiedział że pluje na tak zasłużonego dla naszego narodu człowieka.
http://www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo&feature=player_embedded#!

I tym samy temat można zamknąć, bo już chyba wszystko powiedziano na ten temat.

Pt lis 26, 2010 10:12
zbanowany na stałe

Marek MRB napisał(a):
Myślę że typy na forum są - niestety - niezłą reprezentacją naszego społeczeństwa. Dural reprezentuje cyników (co swój cynizm nazywają "logiką" i rechoczą się z rzeczy najważniejszych), Ala leninowskich "pożytecznych idiotów" (co to cokolwiek jej "wódz" powie natychmiast uznaje to za rację i broni tego wszystkimi możliwymi metodami erystycznymi), Kwiatek naiwniaków którzy mają wprawdzie dobre intencje, ale których łatwo skanalizować (np. wznosząc hasło "precz z Kaczyzmem").

Pomijając, że czuję się jak najdalszy od wspierania obcych mi haseł propagandowych, zastanawiam się co reprezentuje typ z forum o nicku Marek MRB ? :|

Pt lis 26, 2010 10:21
zbanowany na stałe

Wierszych mi sie podobal! W ogole jestem za "odbrazawianiem" "wielkich" i "malych". :)
Wczesniejszy post napisal Marek MRB, profesor psychiatrii, doktor psychologii z wieloletnia praktyka. Takie posty trzeba brac pod uwage. Cechuje je przenikliwosc i bezstronnosc. Szkoda, ze jak zwykle uciekl, zamiast naprowadzic na wlasciwa droge Koreanczykow. Pewno tam, za X lat, powstanie nowy IPN. :D

Pt lis 26, 2010 10:26

Marek MRB napisał(a):
Gdzie w tej "logice" mieści się 20 letnia młoda matka, której męża zabito na rozkaz Jaruzelskiego 17 grudnia 1970 roku ?
Nawet nie pozwolono na jego grobie zamieścić prawdziwej daty śmierci. Pochowano go w nocy, w tajemnicy.
A ów młodzieniec nawet nie uczestniczył w rozruchach - jak większość zabitych w tym dniu posłuchał wieczornego apelu telewizyjnego I sekretarza PZPR w Gdańsku (Kociołka) by rano iść do pracy. Wraz z innymi wysiadł z zatłoczonej kolejki na stacji Gdynia-Stocznia. I tu okazało się że Grudzień '70 to także walka frakcyjna w PZPR. I że Kociołek był w jednej grupie, a w ramach akcji drugiej grupy wojsko broni dostępu do Stoczni (na czyj rozkaz ? Kto był wówczas Ministrem Obrony Narodowej ? Domyślacie się ?).
Stoczniowcy znaleźli się w potrzasku. A wojsko otworzyło ogień...

Moim zdaniem, niezależnie od wprowadzenia stanu wojennego, ten rozkaz dyskwalifikuje Jaruzelskiego i daje podstawę do określania go mianem zbrodniarza... Oczywiście przy założeniu, że Marek MRB nie mija się z prawdą.

Pt lis 26, 2010 10:47
Cytuj:
Nie mieliśmy autorytetów to teraz - dzięki PO - mamy
Wojciech Jaruzelski.

Dzięki PO, autorytetu komunistyczne tworzące wiarygodne, rzetelne papiery, dostały w d...ę, bo zabrano im emerytury....
Ależ to przecież żadna zasługa......powinni wystawić ich wszystkich w szeregu i rozstrzelalać, też byłoby za mało - nie należy ich chować w polskiej ziemi.
Autorytetami, zasłużonymi, dla lustratorów, dekomunizatorow są bezsprzecznie komuniści/ubecy/esbecy z generałem na czele.....
Wszak dostarczyli im rzetelnych, uczciwych papierów....można przejśc do historii jako nieustępliwy ścigacz tych, których system komunistyczny tępił....ale co tam - SPRAWIEDLIWOŚC jest najwazniejsza....kto by sobie zawracał głowę tak przyziemnym miłosierdziem.....

Śledztwo, procesy, w sprawie wydarzeń na wybrzeżu w grudniu 1970r trwają nieustannie od niemal 20 lat....bez wyroku, bo na bazie "rzetelnych i wiarygodnych" dokumentów PRLowskich nie można niezbicie dowieść winy....podobnie jak w wielu innych przypadkach, dotąd nie wyjaśnionych wcałe, albo nie do końca.
Za to w ukazaniu winy opizycji, PRLowski służby były skrupulatne.

Pt lis 26, 2010 11:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna strona