Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy
Sprawdziłam dokładnie - w IV RP nie obniżono w ogóle podatku dla najuboższych - cały czas wynosił on 19%.
|
| So lip 12, 2014 16:37 |
|
|
|
 |
|
kosiarz1
|
To jest straszne serio... 2007 rok...2 skala....43405 http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... Informacja pierwsza tabelka 2005 rok 2 skala 37024 http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... Informacja pierwsza tabelka... Mozesz zajmiesz sie raczej obrona swojego Tuska, niz dewaluacja tego co zrobil dobrze PiS?
|
| So lip 12, 2014 18:01 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Cytuj: Polski PKB per capita rósł średnio o 3,08% rocznie - był to najszybszy wzrost w Europie Wskaźnik wolności gospodarczej IEF wzrósł z 59,61 do 67,02 pkt - był to najszybszy wzrost w Europie Indeks percepcji korupcji CPI wzrósł z 42 do 60 pkt i jest to po Estonii drugi najwyższy wskaźnik ze wszystkich krajów postkomunistycznych Ta...  to brawo! Spadek korupcji zawdzięczamy PiS, przez powołanie CBA i programy walki z korupcją, zmiany ustaw o zamowieniach publicznych itp. Wolność gospodarczą /wzrost/ zawdzięczamy rządom PIS, ktore obniżyly podatki PIT, zmniejszyły składki rentowe, wprowadziły ulgę pro-rodzinna, ograniczyły przywileje i platności notarialne i komornicze, walczyły z korupcją. Wzrost gospodarczy w roku 2007 nie przypisuj PO...  bez tego wzrostu, twoje wyliczenia byłyby nic nie warte. Co mowi Rostowski i Bielecki o posunięciach rządu PiS? gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/113892,rostowski-pis-uratowal-polska-gospodarke.html Kto uratował polską gospodarkę przed gigantycznym kryzysem. Według szefa resortu finansów, Jacka Rostowskiego to dzięki.. rządom Prawa i Sprawiedliwości. Podczas dzisiejszej debaty minister pochwalił obniżki podatków i składek rentowych, dzięki którym nie trzeba było wprowadzać pakietu stymulacyjnego.
............ „ W 2006 roku rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował o obniżeniu stawek podatku dochodowego z 40% na 32% i z 30% na 18%. Te zmiany weszły w życie od 2009 roku. W 2007 roku obniżyli też składkę rentową z 13% na 10%. Te zmiany dały istotny impuls prorozwojowy dla gospodarki”— pisze Bielecki w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków”, na który zwraca uwagę serwis niezalezna.pl. Przyjaciel Tuska dodaje, że obniżka podatków wprowadzona przez rząd Jarosława Kaczyńskiego okazała się „bardzo korzystna dla Polski w momencie gwałtownego kryzysu, który miał miejsce na świecie w 2008 roku” i „przyczyniła się do tego, że Polska nie pogrążyła się w recesji”.
Czytaj oryginalny artykuł na: http://www.stefczyk.info/wiadomosci/pol ... z37Fthiuy3Co zrobiło PO od siedmiu lat rządow? Jaką ustawę wprowadzili pro gospodarczą? No jaką pilaster? Podniesienie vat? Nacjonalizacja OFE odpowiedz poźyteczny.... Jak powiedział Sienkiewicz...chu.du i kamieni kupa z tego co Tusk obiecuje. Dodam jeszcze odmrożenie kwoty wolnej od podatku, podniesienie jej, i zlikwidowanie trzeciego progu podatkowego...tak, to wszystko ten bolszewicki PiS. Alus... Cytuj: Według Ciebie nic nie dokonano....choćby roczny płatny urlop macierzyński z opłacanymi składkami ZUS, to pryszcz? Zmiany w emeryturach, poprzez zaliczanie okresów pracy przy brakujących RP7 na których kilka milionów biednych emerytów zyskało, też pryszcz? Pilaster liberale! Co ty na to!  i ta najniższa placa! Podnieśli! Pilaster pisz jaki Tusk to komunista i bolszewik!  Powtorzylem, bo Alus twierdzi, dalej ze PiS nic nie obnizyl, to niech poczyta jeszcze raz Bieleckiego i Rostowskiego...
|
| So lip 12, 2014 18:04 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A doliczyłeś się już owych iluzorycznych 30% społeczeństwa, które zyskały na obniżce % podatku i podwyżce progu podatkowego???.....czy jeszcze liczysz I może wyliczysz jaki uzyskano ogromny skok w rozwoju gospodarczym dzięki temu, że 5-5,5% podatników zaoszczędziło po podniesieniu progu podatkowego z 37024 zł na 44490 zł, konkretnie 1330 zł/osobę.
|
| So lip 12, 2014 18:31 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Skad znowu to 1330? Nie mam szans z tobą, nikt nie ma....  ))
|
| N lip 13, 2014 9:12 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Skad znowu to 1330? Nie mam szans z tobą, nikt nie ma....  )) 19% z podniesionego progu podatkowego o 7 tysięcy. A 30% najbogatszych Polaków już sie doszukałeś? 
|
| N lip 13, 2014 9:22 |
|
 |
|
kosiarz1
|
Odpowiedziałem już na to pytanie...czy teraz możesz odpowiedzieć na moje dotyczace rzadu Tuska? To jest niesamowite, ciągle umniejszasz sukcesy rzadu PiS. Jak mało nam zostawili w kieszeni...a moze pochwal się Tuskiem wreszcie? Widocznie Alus pada blisko Boniego. Plują w twarz a ta, ze deszcz pada.
|
| N lip 13, 2014 9:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Odpowiedziałem już na to pytanie...czy teraz możesz odpowiedzieć na moje dotyczace rzadu Tuska? To jest niesamowite, ciągle umniejszasz sukcesy rzadu PiS. Jak mało nam zostawili w kieszeni...a moze pochwal się Tuskiem wreszcie? Widocznie Alus pada blisko Boniego. Plują w twarz a ta, ze deszcz pada. Nie wykazałeś nigdzie owych teoretycznych 30% bogaczy w Polsce, którzy po zmianie Z. Gilowskiej spowodowali booom gospodarczy. Jak zwykle Twoje zachowanie na każdym forum.....brak merytorycznych argumentów, to w stylu JKM bicie po pysku i plucie  ......tak po chrześcijańsku, dla dobra Polski....
|
| N lip 13, 2014 9:52 |
|
 |
|
pilaster
|
kosiarz1 napisał(a): Spadek korupcji zawdzięczamy PiS,
Za PIS, w roku 2007 z dzisiejszych krajów UE, Polska w poziomie korupcji wyprzedzała tylko Bułgarię, Rumunię i Chorwację. Po wyzwoleniu Polski od pisowskiej okupacji, Polska wyprzedziła Hiszpanię, Litwę, Słowenię, Maltę, Węgry, Łotwę, Czechy, Słowację, Włochy i Grecję Cytuj: Wolność gospodarczą /wzrost/ zawdzięczamy rządom PIS, Wskaźnik polskiej wolnosci gospodarczej IEF za PIS spadł z 59,61 do 58,11 To właśnie zawdzęczamy rządom PIS  Po wyzwoleniu Polski od pisowskiej okupacji wskaźnik IEF systematycznie idzie do góry, do dzisiejszego poziomu 67,02 Cytuj: ktore obniżyly podatki ROTFL Poziom opodatkowania w Polsce za PIS wzrósł z 32,8% PKB do 34,8% PKB Tak właśnie PIS obniżał podatki. A dzisiaj wynosi 32,5% PKB Został obniżony w 2009 roku, kiedy PIS już od dwóch lat znajdował sięna śmietniku historii. Cytuj: Wzrost gospodarczy w roku 2007 nie przypisuj PO...  Proszę zauważyć, że kosiarz to samo łgarstwo prezentował już na "katoliku" i tam, mimo że moderacja stała murem po jego, jako wyznawcy "słusznych" poglądów, stronie, musiał w końcu się z niego wycofać. Tutaj jednak oficer prowadzący kazał kosiarzowi to łgarstwo powtarzać. Proszę więc odwołac to kłamstwo, albo sprawa zostanie zgłoszona do moderacji. Wyznawcy PIS nie mając żadnych argumentów merytorycznych na poparcie swoich fantasmagorii, musza oczywiscie łgać na potęgę, ale nie musimy tych ich łgarstw tolerować Cytuj: Co mowi Rostowski i Bielecki o posunięciach rządu PiS? A co mówili Pipsztułkiewicz i Zwobździanowicz? Kogo to obchodzi co ktoś na ten temat mówił. Nie liczą się opinie, ale fakty. Czyli w nasyzm przypadku mierzalne, obiektywne, miarodajne wskaźniki, podawane przez instytucje w stosunku do Polski zewnętrzne, zatem nie posądzane o stronniczość. A jezlei już mówimy o opiniach, to przecież sam PIs, się żadnymi rzekomymi obniżkami podatkó wcale nie chwali, a wręcz przeciwnie, twierdzi że podatki w Polsce są zdecydowanie za niskie i obiecuje ich zdecydowane podwyższenie z wprowadzaniem "karnych podatków" włącznie I jakoś tak w tej akurat materii wierzę PISowi bez żadnych zastrzeżeń. On te podatki, jezeli tylko będzie miał okazję, faktycznie podwyższy. Cytuj: Co zrobiło PO od siedmiu lat rządow? Pisalem: Przyśpieszyli wzrost gospodarczy do pierwszego miejsca w Europie Zwiększyli wolność gospodarczą o 8,91 pkt IEF (najwyższy wzrost w Europie) Zmniejszyli korupcję o 18 pkt CPI (najlkepszy wynik w Europie) wybudowali wreszcie sieć (rzadką i dziurawą, ale już realnie funkcjonującą) autostrad i dróg ekspresowych. Cytuj: Jak powiedział Sienkiewicz... Kolejny, który "powiedział" A co do mówienia, to Kaczyński powiedział, że jak w Elblągu wygra wybory prezydenckie jego przydupas, to wykopie kanał przez mierzeję wiślaną. Przydupas wygrał, a kanału, jak nie było, tak nie ma. I tyle jest warte "powiedział"
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
| Pn lip 14, 2014 9:15 |
|
 |
|
Johnny99
|
pilaster napisał(a): [Przyśpieszyli wzrost gospodarczy do pierwszego miejsca w Europie W jaki sposób? Cytuj: Zwiększyli wolność gospodarczą o 8,91 pkt IEF (najwyższy wzrost w Europie) W jaki sposób? Cytuj: Zmniejszyli korupcję o 18 pkt CPI (najlkepszy wynik w Europie) W jaki sposób? Cytuj: wybudowali wreszcie sieć (rzadką i dziurawą, ale już realnie funkcjonującą) autostrad i dróg ekspresowych. Ile z nich wybudowali od początku do końca?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn lip 14, 2014 9:26 |
|
 |
|
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): W jaki sposób? 1. Poprzez mądrą elastyczną, dalekowzroczna politykę gospodarczą. 2. Poprzez bezwzględne wdrażanie mechanizmów liberalizmu gospodarczego. 3. Poprzez stosowanie protekcjonizmu, i solidaryzmu gospodarczego. 4. Mieli szczęście 5 .... ? Cytuj: Cytuj: wybudowali wreszcie sieć (rzadką i dziurawą, ale już realnie funkcjonującą) autostrad i dróg ekspresowych. Ile z nich wybudowali od początku do końca? Oczywiście wszystkie które zostały za ich kadencji otwarte. O ile PIS otworzył parę kawałków autostrad rozpoczętych jeszcze przez SLD, o tyle swoim następcom pozostawił w tej i praktycznie każdej innej materii, spaloną ziemię.
|
| Pn lip 14, 2014 10:24 |
|
 |
|
Johnny99
|
pilaster napisał(a): 1. Poprzez mądrą elastyczną, dalekowzroczna politykę gospodarczą. 2. Poprzez bezwzględne wdrażanie mechanizmów liberalizmu gospodarczego. 3. Poprzez stosowanie protekcjonizmu, i solidaryzmu gospodarczego. 4. Mieli szczęście 5 .... ? Aha, czyli zero konkretów, jak zwykle? Cytuj: Oczywiście wszystkie które zostały za ich kadencji otwarte. Tzn. które? A1? A2? Inne?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn lip 14, 2014 10:39 |
|
 |
|
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Aha, czyli zero konkretów, jak zwykle?
A jakich konkretów by się Johnny99 spodziewał? PIS w swojej propagandzie podaje bardzo wiele "konkretów" swojej genialnej polityki gospodarczej", oraz "katastrofy rządów Tuska" tylko nijak nie potrafi wyjaśnić, dlaczego wszystkie miarodajne wskaźniki za jego wspaniałych rządów spadały, a w czasie "katastrofy Tuska" - rosły. Cytuj: Tzn. które? A1? A2? Inne? A1 od Strykowa do Grudziądza, A2 od Łodzi do Warszawy i od Nowego Tomyśla do Niemiec, etc, etc.. Przecież jest o tym nawet na wikipedii  Co tu przeklejać? Oczywiście wiemy, ze Johnny99 żyje całkowicie w świecie pisowskiej propagandy, w której nastąpiła "calkowita klęska programu budowy autostrad", ale w świecie realnym jest zupełnie inaczej 
|
| Pn lip 14, 2014 10:48 |
|
 |
|
Johnny99
|
pilaster napisał(a): A jakich konkretów by się Johnny99 spodziewał? PIS w swojej propagandzie podaje bardzo wiele "konkretów" swojej genialnej polityki gospodarczej", oraz "katastrofy rządów Tuska" tylko nijak nie potrafi wyjaśnić, dlaczego wszystkie miarodajne wskaźniki za jego wspaniałych rządów spadały, a w czasie "katastrofy Tuska" - rosły. A pilaster podaje bardzo wiele wskaźników, tylko nijak nie potrafi wskazać, skąd konkretnie one się wzięły. Cytuj: A1 od Strykowa do Grudziądza, A2 od Łodzi do Warszawy i od Nowego Tomyśla do Niemiec, etc, etc.. Aha i to jest ta "sieć autostrad i dróg ekspresowych"? Rzeczywiście, dosyć "rzadka"  Na dodatek dziurawa Cytuj: Oczywiście wiemy, ze Johnny99 żyje całkowicie w świecie pisowskiej propagandy, w której nastąpiła "calkowita klęska programu budowy autostrad", ale w świecie realnym jest zupełnie inaczej  Przecież Johnny pisał już, że się z tym nie zgadza  Ale skoro, jak twierdzi pilaster, PO nie potrafi zbudować nawet kilkudziesięciu kilometrów autostrady bez dziur, to może Johnny zrewiduje opinię 
|
| Pn lip 14, 2014 11:11 |
|
 |
|
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): A pilaster podaje bardzo wiele wskaźników, tylko nijak nie potrafi wskazać, skąd konkretnie one się wzięły.
Każdy odpowiedzialny za nie podmiot, eurostat, Heritage, Transparency International. Conference Board, etc zawsze podaje metodologię którą w swoich obliczeniach stosował. Wszystko jest jawne Cytuj: Na dodatek dziurawa Co, dziurawa? Znów mamy pisowskie fantasmagorie (jak "gliniane autostrady") zamiast faktów?
|
| Pn lip 14, 2014 11:44 |
|
|
|