Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
O nie, nie quas. Ty jestes inteligentnym, samodzielnie myslacym czlowiekiem i wiesz co potepiasz. Nie dajesz sie nikomu zmanipulowac jak rozne falangii minionych totalitaryzmow i jezeli jestes przeciw "gender", to wiesz czym to "gender" jest i co ci sie w nim nie podoba. Konkretnie. Wszystko ma okreslona definicje i kazda dyskusja ma sens, jezeli ustali sie wspolna definicje. Inaczej dyskutuje sie o roznych sprawach.
Znajdz te definicje gender, ktora odpowiada twojemu wyobrazeniu przeciw czemu protestujesz i ja tu po prostu wklej.
|
Pt mar 13, 2015 18:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wypowiadasz się sprawiając wrażenie obrony gender, ale podając się za katoliczkę interesuje Cię tylko wersja antykatolickiej Platrformy, lewaków i wrogów Prawa Boga to wspierających, ale nie interesuje Cię co mówi Kościół i kapłani na temat tego szatańskiego dzieła  To żadna odpowiedź.
|
Pt mar 13, 2015 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael, Alus
Na pewno nie dam się wam tutaj wciągać dalej w offtopa którego chcecie budować by odwrócić uwagę od innych rzeczy. Oczywiście że wiem co potępiam, wiem co potępia Kościół i co potępiają kapłani w związku z gender. Ja jako katolik to wiem i wiem że opieram się tu na tym co mówi Kościół, co mówią kapłani i co mówi Prawo Boga. A wy wobec tego powinniście też wiedzieć co w imię Platformy bronicie, na jakiej lewackiej, propagandowej, zakłamanej i bezbożnej definicji gender się opieracie zwodząc ludzi i katolików że w tym szatańskim dziele nie ma nic złego, że to nie takie złe....., a Kościół i kapłani to jakieś czubki przewrażliwione. Tak właśnie mówią wrogowie Prawa Boga wspierający to dzieło jak Środa czy Hartman, i tak działa antykatolicka Platforma. Więc powinniście widzieć na jakiej definicji gender stajecie przeciwko głosowi Kościoła i kapłanów, a zgodnie z głosem wrogów Prawa Boga i jak zwykle oczywiście po linii antykatolickiej Platformy. Podajcie swoją definicje szatańskiego gender jeżeli jesteście katoliczkami, na podstawie której po raz kolejny stajecie w opozycji do Kościoła, głosu kapłanów i Prawa Boga, a w szeregach antykatolickiej Platformy, lewaków i wrogów Prawa Boga którzy propagują prawa szatana. W takiej sytuacji nie macie pierwszeństwa wymagania definicji, pierwsze powinniście podać swoją bo to wy jako katoliczki wspieracie definicję propagowaną przez wrogów Kościoła. Tak więc kontynuujcie w odpowiednim temacie bo taki jest i uzasadnijcie czemu stajecie w opozycji do Kościoła, na bazie jakiej definicji itd.
Ale nie będę tu dalej ciągnął offtopu który chcecie budować. Jako obrończynie Platformy i Komorowskiego lepiej powiedzcie czy Komorowski przed wyborami zdąży się wypowiedzieć wobec genderowej fałszywie nazwanej antyprzemocową, konwencji ku budowie Nowego Rządu Światowego.
|
Pt mar 13, 2015 18:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I tak quas pokazal po raz kolejny, ze nie wie co mowi i przycisniety do sciany ucieka w atak. Rozczarowales mnie.
Potepiasz cos o czym nie masz pojecia. Bo ktos cos powiedzial, a ty potepiasz lubic, wiec sie przylaczyles.
|
Pt mar 13, 2015 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie dał się wkręcić w off top, który mógł się dla niego skończyć banem. Pewnie, że jest rozczarowujący. Jak każdy zbyt inteligentny dyskutant. 😁
|
Pt mar 13, 2015 19:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402, ... wanej.htmlNo i proszę! P. Duda dostał szansę na debatę wyborczą. Ale nie weźmie w niej udziału, bo mu się nie spodobał wiek (!) kandydatów.
|
Pt mar 13, 2015 19:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Kael, Alus
Na pewno nie dam się wam tutaj wciągać dalej w offtopa którego chcecie budować by odwrócić uwagę od innych rzeczy. Oczywiście że wiem co potępiam, wiem co potępia Kościół i co potępiają kapłani w związku z gender. Ja jako katolik to wiem i wiem że opieram się tu na tym co mówi Kościół, co mówią kapłani i co mówi Prawo Boga. A wy wobec tego powinniście też wiedzieć co w imię Platformy bronicie, na jakiej lewackiej, propagandowej, zakłamanej i bezbożnej definicji gender się opieracie zwodząc ludzi i katolików że w tym szatańskim dziele nie ma nic złego, że to nie takie złe....., a Kościół i kapłani to jakieś czubki przewrażliwione. Tak właśnie mówią wrogowie Prawa Boga wspierający to dzieło jak Środa czy Hartman, i tak działa antykatolicka Platforma. Więc powinniście widzieć na jakiej definicji gender stajecie przeciwko głosowi Kościoła i kapłanów, a zgodnie z głosem wrogów Prawa Boga i jak zwykle oczywiście po linii antykatolickiej Platformy. Podajcie swoją definicje szatańskiego gender jeżeli jesteście katoliczkami, na podstawie której po raz kolejny stajecie w opozycji do Kościoła, głosu kapłanów i Prawa Boga, a w szeregach antykatolickiej Platformy, lewaków i wrogów Prawa Boga którzy propagują prawa szatana. W takiej sytuacji nie macie pierwszeństwa wymagania definicji, pierwsze powinniście podać swoją bo to wy jako katoliczki wspieracie definicję propagowaną przez wrogów Kościoła. Tak więc kontynuujcie w odpowiednim temacie bo taki jest i uzasadnijcie czemu stajecie w opozycji do Kościoła, na bazie jakiej definicji itd.
Ale nie będę tu dalej ciągnął offtopu który chcecie budować. Jako obrończynie Platformy i Komorowskiego lepiej powiedzcie czy Komorowski przed wyborami zdąży się wypowiedzieć wobec genderowej fałszywie nazwanej antyprzemocową, konwencji ku budowie Nowego Rządu Światowego. Nie masz zielonego pojęcia o gender, podobnie zresztą jak w wielu innych kwestiach. Gender na polskiej niwie to kobiety w wojsku i urlopy tacierzyński. Zupełnie mylnie rozumiane w Polsce jako zmiany heteroseksualnych w LGBT, bo ci po wykreśleniu, na skutek głosowana, swych preferencji seksualnych z listy chorób WHO, usilnie dążą do dowiedzenia, iż przyczyną ich preferencji jest genetyka, a nie jakieś zmiany kulturowe/środowiskowe. Genderowa antyprzemocowa konwencja i szum wokół niej, to ten sam jaki w 2010r czyniono wobec ustawy o zapobieganiu przemocy....rozkład rodzin, niszczenie dzieci, kultury, tradycji.....tzw odgrzewany kotlet.
|
Pt mar 13, 2015 19:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,17567355,PiS_protestuje_przeciw_debacie_wyborczej_zaproponowanej.html
No i proszę! P. Duda dostał szansę na debatę wyborczą. Ale nie weźmie w niej udziału, bo mu się nie spodobał wiek (!) kandydatów. Bo przecież nie chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go....gonić go....nawet gdy z naciskiem i namaszczeniem wymienia się: dr Ogórek 
|
Pt mar 13, 2015 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Nie dał się wkręcić w off top, który mógł się dla niego skończyć banem. Pewnie, że jest rozczarowujący. Jak każdy zbyt inteligentny dyskutant. 😁 Zbyt inteligentny? Mozliwe. Jak jego kandydat Ja moge popierac tylko tych, ktorych mowa jest ewangeliczna: tak-tak, nie-nie. To co inni mowia wiecej, wiemy od kogo pochodzi...
|
Pt mar 13, 2015 20:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pytanie:"Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik", będzie bardziej zasadne po zebraniu podpisów i oficjalnym zarejestrowaniu kandydatów przez PKW. Być może pospieszyłam się z tym tematem, gdyż do dnia dzisiejszego podpisy złożył jedynie sztab wyborczy JKM, a czas składania podpisów mija 26 marca o godz. 24.00. Można oczywiście ogólnie dyskutować, nie biorąc pod uwagę konkretnych kandydatów i wówczas najprościej mówiąc, katolik powinien poprzeć dobrego katolika. Oprócz Andrzeja Dudy w tych wyborach ma kandydować przedstawiciel RN-Kowalski, bezpartyjny Grzegorz Braun, ale czy ich komitety wyborcze zbiorą wymaganą ilość podpisów?
|
Pt mar 13, 2015 20:18 |
|
 |
navi31
|
Cawilian napisał(a): Nie dał się wkręcić w off top, który mógł się dla niego skończyć banem. Pewnie, że jest rozczarowujący. Jak każdy zbyt inteligentny dyskutant. Byc moze miał racje ale bez urazy w tej dyskusji inteligencją się nie wykazał. Raczej odpychalstwem w stylu '' tak ma być i już,odczepcie sie wszyscy ode mnie'' To nie jest żaden wyraz inteligencji. No dobra, teraz czas na konkrety O gender: http://gloria.tv/media/kH3i8Az1xZa
|
Pt mar 13, 2015 20:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie się bardziej to podoba: https://www.youtube.com/watch?v=5oGL7njQwrgMoże mniej konkretnie, ale za to śmieszniej
|
Pt mar 13, 2015 22:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Nie podpiszę się pod lewacką Konwencją RE", te mocne słowa powiedział kandydat na prezydenta Andrzej Duda w Kielcach. Zadeklarował wiele innych spraw,ważnych dla katolików, dlatego na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego kandydata. Oczywiście "po czynach ich poznacie", nie znam takich czynów, które by dyskwalifikowały tego kandydata. Jeśli w trakcie kampanii przekonam się, że któryś z kandydatów lepiej zagwarantuje obronę wartości ważnych dla człowieka, to otrzyma mój głos. Tutaj wystąpienie Andrzeja Dudy w Kielcach: http://niezalezna.pl/65077-mocne-wystap ... -polskiego
|
So mar 14, 2015 5:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan Duda jak prezydent moze ciebie jednak takze rozczarowac Cytuj: Zgodnie z art. 122 ust. 5 Konstytucji RP Prezydent może przekazać do ponownego rozpatrzenia przez Sejm ustawę, która została przedstawiona mu do podpisu. W tym celu prezydent sporządza wniosek, w którym powinien przytoczyć motywy, dla których zawetował ustawę. Jeśli po ponownym rozpatrzeniu Sejm ponownie uchwali ustawę (w tym samym lub zmienionym brzmieniu) i jeśli zostanie ona uchwalona większością 3/5 głosów i przy kworum wynoszącym połowę ustawowej liczby posłów, prezydent będzie miał obowiązek podpisać ustawę i zarządzić ogłoszenie jej w Dzienniku Ustaw. Deklaracje, deklaracjami a demokracja, demokracja.
|
So mar 14, 2015 7:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Pan Duda jak prezydent moze ciebie jednak takze rozczarowac Cytuj: Zgodnie z art. 122 ust. 5 Konstytucji RP Prezydent może przekazać do ponownego rozpatrzenia przez Sejm ustawę, która została przedstawiona mu do podpisu. W tym celu prezydent sporządza wniosek, w którym powinien przytoczyć motywy, dla których zawetował ustawę. Jeśli po ponownym rozpatrzeniu Sejm ponownie uchwali ustawę (w tym samym lub zmienionym brzmieniu) i jeśli zostanie ona uchwalona większością 3/5 głosów i przy kworum wynoszącym połowę ustawowej liczby posłów, prezydent będzie miał obowiązek podpisać ustawę i zarządzić ogłoszenie jej w Dzienniku Ustaw. Deklaracje, deklaracjami a demokracja, demokracja. Nie wykluczam tego, już wielu mnie zawiodło. Obecny prezydent Komorowski już dawno mnie zawiódł, dr Andrzej Duda jeszcze mnie nie zawiódł. P.S.Dlatego ZAWSZE mówię, głosuję bo... NIGDY, głosuj tak jak ja.
|
So mar 14, 2015 8:02 |
|
|
|