Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
Trudno wskazać kogoś, kto będzie AUTORYTETEM dla wszystkich, np. obrońcy życia, przeciwnicy aborcji, czyli zabijania dzieci w łonie matki nie będą autorytetami dla zwolenników cywilizacji śmierci. Antoni Zięba, europoseł Marek Jurek prof. Bogdan Chazan to obrońcy życia i dla mnie są autorytetami. Prof. Bogdan Chazan stracił pracę na skutek tego, że nie chciał pomóc w zabiciu chorego dziecka w łonie matki. Dla mnie i dla kilku milionów Polaków prof. Bogdan Chazan jest AUTORYTETEM. http://wpolityce.pl/polityka/255835-pro ... ialne-show
|
N kwi 24, 2016 7:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Trudno wskazać kogoś, kto będzie AUTORYTETEM dla wszystkich, np. obrońcy życia, przeciwnicy aborcji, czyli zabijania dzieci w łonie matki nie będą autorytetami dla zwolenników cywilizacji śmierci. Antoni Zięba, europoseł Marek Jurek prof. Bogdan Chazan to obrońcy życia i dla mnie są autorytetami. Prof. Bogdan Chazan stracił pracę na skutek tego, że nie chciał pomóc w zabiciu chorego dziecka w łonie matki. Dla mnie i dla kilku milionów Polaków prof. Bogdan Chazan jest AUTORYTETEM. http://wpolityce.pl/polityka/255835-pro ... ialne-showWymordował setki lub tysiące na starość sie ponoć nawrócił i kreuje się na ikonę klauzuli sumienia. Ale prawdziwie nawrócony nie żyje w niesakramentalnym związku, po porzuceniu sakramentalnie poślubionej żony i dzieci. Wedle klasyka Chazan jest postacią jestem za a nawet przeciw.
|
N kwi 24, 2016 7:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Trudno wskazać kogoś, kto będzie AUTORYTETEM dla wszystkich, np. obrońcy życia, przeciwnicy aborcji, czyli zabijania dzieci w łonie matki nie będą autorytetami dla zwolenników cywilizacji śmierci. Antoni Zięba, europoseł Marek Jurek prof. Bogdan Chazan to obrońcy życia i dla mnie są autorytetami. Prof. Bogdan Chazan stracił pracę na skutek tego, że nie chciał pomóc w zabiciu chorego dziecka w łonie matki. Dla mnie i dla kilku milionów Polaków prof. Bogdan Chazan jest AUTORYTETEM. http://wpolityce.pl/polityka/255835-pro ... ialne-showWymordował setki lub tysiące na starość sie ponoć nawrócił i kreuje się na ikonę klauzuli sumienia. Ale prawdziwie nawrócony nie żyje w niesakramentalnym związku, po porzuceniu sakramentalnie poślubionej żony i dzieci. Wedle klasyka Chazan jest postacią jestem za a nawet przeciw.Był za, a teraz jest PRZECIW i dla mnie jest AUTORYTETEM, dla Ciebie rozumiem nie jest, nie jest również autorytetem dla zwolenników cywilizacji śmierci.
|
N kwi 24, 2016 8:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moralnym autorytetem rozwodnik w nowym zwiazku? Moze gita poszuka jednak autorytetow poza Polska?
|
N kwi 24, 2016 8:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Moralnym autorytetem rozwodnik w nowym zwiazku? Moze gita poszuka jednak autorytetow poza Polska? Może Kael poszuka autorytetu w Polsce?
|
N kwi 24, 2016 8:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dlaczego w Polsce? Bo gita na sile musi miec polski, zyjacy w Polsce autorytet? To niech gita szuka. Na sile. Tylko po co sie chwalic autorytetami watpliwymi moralnie?
Ty wybaczasz swoim autorytetom zycie w jawnym grzechu, a tym ktorych nie lubisz nawet swietego zycia bys nie wybaczyla. No to chwal sie nimi dalej.
|
N kwi 24, 2016 9:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A dlaczego w Polsce? Bo gita na sile musi miec polski, zyjacy w Polsce autorytet? To niech gita szuka. Na sile. Tylko po co sie chwalic autorytetami watpliwymi moralnie?
Ty wybaczasz swoim autorytetom zycie w jawnym grzechu, a tym ktorych nie lubisz nawet swietego zycia bys nie wybaczyla. No to chwal sie nimi dalej. Komentarz na poziomie przedszkolaka 
|
N kwi 24, 2016 10:02 |
|
 |
beata50
|
O człowieku, którego Gita wzięła za Autorytet, na pierwszej lepszej stronie internauci wypowiadaj się w ten sposób: Cytuj: ...człowieku, który dorobił się majątku zarzynając zdrowe dzieci w łonie matki a nie potrafił ukrócić cierpień umierającego, skazanego na ból dziecka. dziecka, o którym było wiadomo, że samodzielnie nie przeżyje kilku dni, które nie będzie samodzielnie oddychać, nie podniesie rączki, nie spojrzy na swoich rodziców. Dziecko, które jedyne co będzie czuć to rozdzierający ból i cierpienie. Czyli zdrowe dzieci się zabija, chorych nie? Zdrowe dzieci, które mogą żyć samodzielnie, ale stanowią źródło dochodu się zarzyna jak owieczki, do chorych zaś odnosi się klauzula sumienia. /../ wcześniej zabijał i jakoś sumienie mu nie przeszkadzało? Teraz nagle klauzulą sumienia się zasłania? Bo dom ma wybudowany i drogie samochody stoją w garażu? Kobieto, czy ta aborcja różni się od tych, których dokonywał wcześniej? I czy na takie samo cierpienie skazywałby swoich bliskich? Wątpię!/../Ja was katolików nigdy nie zrozumiem. Jak możecie wychwalać doktora Mengele XXI wieku? Sprawiają wam radość narodziny dziecka z mózgiem na wierzchu bez żadnych szans na przeżycie? Cieszycie z cudzego cierpienia? http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rodzice- ... -je/bsedbjTen Pani Autorytet to ..... powstrzymam się od wypowiadania słów, które cisną mi się na usta - nie tylko regulamin, ale i dobre wychowanie na to nie pozwala.
|
N kwi 24, 2016 10:46 |
|
 |
beata50
|
gita napisał(a): Był za, a teraz jest PRZECIW i dla mnie jest AUTORYTETEM, dla Ciebie rozumiem nie jest, nie jest również autorytetem dla zwolenników cywilizacji śmierci. Jeśli o mnie chodzi to, pomimo że bardzo ostro krytykuję propozycję całkowitego zakazu aborcji, to proszę nie nazywać mnie zwolennikiem cywilizacji śmierci, bo w ten sposób bardzo mnie pani obraża. Czy Pani uważa, że wprowadzenie takiej ustawy zlikwiduje problem? Czy w ten sposób uratuje się choć jedno dziecko? Bardzo wątpię. Proszę z uwagą przeczytać, za jakimi rozwiązaniami jestem. Wpierw Pani niech zorganizuje miejsce dla chorych i niechcianych dzieci, niech pani zabezpieczy ich byt, pokaże warunki, w jakich może rozwijać się dziecko, którego kobieta będąca w jazy boi się urodzić, tak aby wiedziała, że po urodzeniu np., bardzo chorego dziecka, będzie ono miało dobre życie. Zamiast dla ojca Rydzyka wpłaci swoją emeryturą na fundację, która zajmować się będzie dziećmi, których nikt nie chce. Niech Pani jako wolontariuszka spędza czas z takimi dziećmi, tak aby czuły się kochane i miały jak najpiękniejsze dzieciństwo. To są właściwe postawy, które mogą przyczynić się do tego, żeby ocalić życie, a nie puste ''jestem za''. Ani modlitwą, ani pustą deklaracją nie nakarmi pani dzieci.
|
N kwi 24, 2016 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beata50 napisał(a): gita napisał(a): Był za, a teraz jest PRZECIW i dla mnie jest AUTORYTETEM, dla Ciebie rozumiem nie jest, nie jest również autorytetem dla zwolenników cywilizacji śmierci. Jeśli o mnie chodzi to, pomimo że bardzo ostro krytykuję propozycję całkowitego zakazu aborcji, to proszę nie nazywać mnie zwolennikiem cywilizacji śmierci, bo w ten sposób bardzo mnie pani obraża. Czy Pani uważa, że wprowadzenie takiej ustawy zlikwiduje problem? Czy w ten sposób uratuje się choć jedno dziecko? Bardzo wątpię. Proszę z uwagą przeczytać, za jakimi rozwiązaniami jestem. Wpierw Pani niech zorganizuje miejsce dla chorych i niechcianych dzieci, niech pani zabezpieczy ich byt, pokaże warunki, w jakich może rozwijać się dziecko, którego kobieta będąca w jazy boi się urodzić, tak aby wiedziała, że po urodzeniu np., bardzo chorego dziecka, będzie ono miało dobre życie. Zamiast dla ojca Rydzyka wpłaci swoją emeryturą na fundację, która zajmować się będzie dziećmi, których nikt nie chce. Niech Pani jako wolontariuszka spędza czas z takimi dziećmi, tak aby czuły się kochane i miały jak najpiękniejsze dzieciństwo. To są właściwe postawy, które mogą przyczynić się do tego, żeby ocalić życie, a nie puste ''jestem za''. Ani modlitwą, ani pustą deklaracją nie nakarmi pani dzieci. Znasz to powiedzenie? NIE UCZ KSIĘDZA PACIERZA!
|
N kwi 24, 2016 11:13 |
|
 |
beata50
|
Jakoś kiepsko z tymi AUTORYTETAMI, pani trafia.
|
N kwi 24, 2016 11:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beata50 napisał(a): Jakoś kiepsko z tymi AUTORYTETAMI, pani trafia. Przestań szukać dziury w całym, a spróbuj merytorycznie podejść do tematu.
|
N kwi 24, 2016 11:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): beata50 napisał(a): Jakoś kiepsko z tymi AUTORYTETAMI, pani trafia. Przestań szukać dziury w całym, a spróbuj merytorycznie podejść do tematu. Święty Jan Paweł II - .....był niestrudzonym orędownikiem pojednania polsko-niemieckiego i dialogu między Polakami a Żydami. Budował świat lepszy, oparty na prawdzie, sprawiedliwości, miłości i wolności.Gita - św Jan Paweł II był dla Ciebie autorytetem, czy uznałabyś za autorytet człowieka o którym tak mówił?
|
N kwi 24, 2016 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): beata50 napisał(a): Jakoś kiepsko z tymi AUTORYTETAMI, pani trafia. Przestań szukać dziury w całym, a spróbuj merytorycznie podejść do tematu. Święty Jan Paweł II - .....był niestrudzonym orędownikiem pojednania polsko-niemieckiego i dialogu między Polakami a Żydami. Budował świat lepszy, oparty na prawdzie, sprawiedliwości, miłości i wolności.Gita - św Jan Paweł II był dla Ciebie autorytetem, czy uznałabyś za autorytet człowieka o którym tak mówił? Po CZYNACH oceniam ludzi.
|
N kwi 24, 2016 13:32 |
|
 |
beata50
|
gita napisał(a): [ Po CZYNACH oceniam ludzi. Cytuj: Prof.Chazan, który jest rozwodnikiem !, jest wzorem prawego katolika, hołubiony przez Kościół, jednak nie czuł ciężaru na swoim katolickim sumieniu i nie kierował się klauzulą sumienia, gdy się przyznał do, że dokonał ponad 500 aborcji. To prof.Chazana, gdy dokonywał aborcji nie był katolikiem (?), to kim był – zimnym, bezwzględnym i pozbawionym ludzkich odruchów i zachowań obłudnym cynikiem, dla którego nie liczyło się życie ludzkie, a jedynie kasa za dokonanie zabiegu aborcji. Tak zapytam, gdzie było sumienie prof.Chazany, gdy miał ręce umazane krwią niewinnych dzieci, które z premedytacją pozbawił życia, było pozostawione przed drzwiami swojego gabinetu ?. Prof.Chazan - katolik bez sumienia To fragment z netu " Natomiast torturowanie matki i ciężko okaleczonego nienarodzonego dziecka oraz torturowanie powolną, trwającą 10 dni śmiercią - to jest takie uczłowieczające! Panie Chazan! Nawet Pańskiego Chrystusa oprawcy torturowali trzy razy krócej niż Pan to biedne dziecko ". Czy można mówić na temat prof.Chazany w kategoriach kogoś kto ma ludzie odruchy i zachowania? otóż NIE. Jakim to trzeba być zwyrodnialcem oraz sadystą, aby w imię wyznawanej przez siebie nienawistnej ideologii katolickiej, spokojnie patrzyć na niesamowite cierpienia niewinnego dziecka, które umiera po paru dniach w niesamowitych męczarniach i katuszach. Jedno co można powiedzieć, katolicy pokroju prof. Chazany to są sadyści, zwyrodnialcy pozbawieni ludzkich odruchów, bo obecnie prof. Chazane i dr.Josefa Mengele można stawiać w tym samym rzędzie, niczym się od siebie nie różnią.Prof.Chazan, gdy pozbawił życia 500 nienarodzonych dzieci, to nie miał obiekcji... ... a obecnie twierdzi " Ustawa odczłowiecza dziecko...". Ktoś taki jak prof.Chazan śmie kogokolwiek pouczać, to już samo w sobie jest skandalem, bo jak w praktyce prof.Chazan stosuje klauzulę sumienia, którą wymachuje jak sztandarem, fragment z netu - " Zdecydowanie odradzam. Prof. Chazan jest bardzo uprzejmy, ale…cyniczny i oszukuje pacjentki. Prosiłam go, żeby w szpitalu na ul. Madalinskiego założył mi spirale. Odmówił, bo „sumienie mi nie pozwala”. Potem, w gabinecie na ul. Emilii Plater założył mi ja osobiście. Tylko, że tym razem zapłaciłam solidnie. O tej dwulicowości prof. Chazana słyszałam tez od innych pacjentek". To jest niesamowite, ktoś taki jak prof.Chazan o marnej reputacji, mający moralność karła, śmie sugerować prezydentowi RP jak ma postąpić ws. in vitro.....cd http://wiadomosci.onet.pl/opinie/prof-c ... eci/dyj8h0 Tak Pani Gito, po czynach poznajemy człowieka. Zgadzam się z panią w 100%.
|
N kwi 24, 2016 14:27 |
|
|
|