Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
quas napisał(a): Alus napisał(a): Skoro nie potrafisz dokonać prostego rozróżnienia pomiędzy narzuconym, jak choćby godzina policyjna, a stworzeniem możliwości, to logiczne, że nie przyjmiesz żadnych argumentów, które nie są zgodne z Twoimi jedynie słusznymi poglądami. Już się zaczyna jak zwykle uciekanie od sedna. Jak chcesz to wkleje Ci jak poszczególni politycy obecnie głosowali wspierając mordowanie dzieci w aborcji. To jest realne wsparcie dla aborcji antykatolickiej Platformy. Realne działanie jednoznacznie wspierające i pokazujące z imienia i nazwiska jak Platforma wspiera aborcje. Obok mamy głosy PISu przeciwne i podobnie jak PO, ręka w ręke Palikoty. Pokaż jak PIS lata temu głosował i Platforma, porównamy. Bo od dawna na tym bazujesz ale nigdy nie pokazujesz konkretów. Antykatolicka Platforma wprowadziła program invitro. To bezbożne dzieło jest finansowane z pieniędzy Polaków. Tu nie ma żadnego wyboru, wszyscy opłacamy bezbożne dzieło Twojej partii, przeciwko Bogu, wołające o pomstę do nieba. Bo Tusk uznał że może stawiać się w roli boga by decydować o stwarzaniu życia i wciągać w to Polaków. Sedno to dowodzenie, że papież Franciszek to apokaliptyczny fałszywy prorok poprzedzający Antychrysta
|
Cz cze 26, 2014 15:07 |
|
|
|
 |
kosiarz1
|
Cała Alus...do brony mafii Tuska i Papieża użyje... Falenta powiedział również, że nie zna osobiście polityków z pierwszych stron gazet. - Zawsze głosowałem na Platformę Obywatelską. Mój ojciec był w KLD i w Unii Wolności i współtworzył strukturę na Dolnym Śląsku - powiedział w RMF FM. Pytany, czy zagłosuje ponownie na PO, powiedział, że nie.
Natomiast w wywiadzie dla "GW" biznesmen opowiedział o szczegółach swojego zatrzymania. - We wtorek ok. 9 rano wyjechałem z domu. Po ok. 200 metrach w wąskiej uliczce zajechało mi drogę kilka samochodów, wyskoczyli ludzie w kurtkach ABW i z długą bronią, krzycząc. Założyli mi kajdanki, ale nie rzucili na ziemię - relacjonował.
Pisałem kilka dni temu, że mafia ściga mafię... Jesteśmy świadkami za przyczyną takich emerytalnych exterów, i zmanipulowanych lemingów, szybkiej marginalizacji Polski i ukrainizacji. Afrykańsko-ukraiński model rządow, przeniósł się na społeczeństwo. O takim modelu pisałem lata temu, a potwierdziły go fakty wraz z ministrami Sikorskim i Sienkiewiczem. Nastepni wyborcy PO się wykruszają. PiS ścigał złodziei, ci ścigają tych co złodziei ujawniają. 
|
Pt cze 27, 2014 8:22 |
|
 |
zepp
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Skoro nie potrafisz dokonać prostego rozróżnienia pomiędzy narzuconym, jak choćby godzina policyjna, a stworzeniem możliwości, to logiczne, że nie przyjmiesz żadnych argumentów, które nie są zgodne z Twoimi jedynie słusznymi poglądami. Już się zaczyna jak zwykle uciekanie od sedna. Jak chcesz to wkleje Ci jak poszczególni politycy obecnie głosowali wspierając mordowanie dzieci w aborcji. To jest realne wsparcie dla aborcji antykatolickiej Platformy. Realne działanie jednoznacznie wspierające i pokazujące z imienia i nazwiska jak Platforma wspiera aborcje. Obok mamy głosy PISu przeciwne i podobnie jak PO, ręka w ręke Palikoty. Pokaż jak PIS lata temu głosował i Platforma, porównamy. Bo od dawna na tym bazujesz ale nigdy nie pokazujesz konkretów. Antykatolicka Platforma wprowadziła program invitro. To bezbożne dzieło jest finansowane z pieniędzy Polaków. Tu nie ma żadnego wyboru, wszyscy opłacamy bezbożne dzieło Twojej partii, przeciwko Bogu, wołające o pomstę do nieba. Bo Tusk uznał że może stawiać się w roli boga by decydować o stwarzaniu życia i wciągać w to Polaków. Póki w Polsce nie ma talibanu, kwestie wiary nie przekładają się na prawo stanowione. Kościół nie powinien iść na łatwiznę, domagając się zapisów kodeksowych sankcjonujących poglądy religijne. Narzędziem oddziaływania Kościoła są środki ubogie, co nie powinno być trudne, skoro ponad 92 % Polaków to katolicy... Johnny99 napisał(a): zepp napisał(a):Czystej próby pisowska argumentacja ! Nawet jeśli, to co z tego? To źle, że pisowska? A czy ja pisze że źle ? To tylko stwierdzenie faktu. Zapewniam , że PiS ( ani inna partia ) nie budzi we mnie aż takich emocji : moje wybory polityczne oparte są na chłodnej kalkulacji, czego życzę i innym.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pt cze 27, 2014 8:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Cała Alus...do brony mafii Tuska i Papieża użyje... Znów nic nie rozumiesz.....argumenty quasa o antykatolickości PO sa równie prawdziwe jak usilne twierdzenie quasa, powołującego sie na "wizjonerkę" Marię z Irlandii, jakoby papiez Franciszek był zapowiedzianym fałszywym prorokiem Antychrysta. Wytłumaczyłam, choć znając Twoje tendencyjne wpisy, wiem, że i tak zinterpretujesz aby pasowało do twojej jedynie słusznej racji  .....jak to powiadają ten typ tak ma 
|
Pt cze 27, 2014 8:33 |
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: moje wybory polityczne oparte są na chłodnej kalkulacji, czego życzę i innym. O! I co ta "chłodna kalkulacja" nam , społeczeństwu przyniosła? Jakieś konkrety? A moze jesze twoi nie zwyciężyli,? 
|
Pt cze 27, 2014 8:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: O! I co ta "chłodna kalkulacja" nam , społeczeństwu przyniosła? Jakieś konkrety? A moze jesze twoi nie zwyciężyli,?  Nie pytaj co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swego kraju.....bazgranie na forum na pewno nie wystarcza......
|
Pt cze 27, 2014 8:59 |
|
 |
kosiarz1
|
Alus napisał(a): Cytuj: O! I co ta "chłodna kalkulacja" nam , społeczeństwu przyniosła? Jakieś konkrety? A moze jesze twoi nie zwyciężyli,?  Nie pytaj co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swego kraju.....bazgranie na forum na pewno nie wystarcza...... Ty lepiej już nic nie rób dla tego kraju, ktory twoi wybrańcy doprowadzili do chu..du i kamieni kupa. Jeden z nich twierdzi, ze Polska tylko teoretycznie istnieje, a drugi mowi, ze wszystko co robi on i rzad jest nic nie warte. Wiec lepiej nic już nie robcie.
|
Pt cze 27, 2014 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: O! I co ta "chłodna kalkulacja" nam , społeczeństwu przyniosła? Jakieś konkrety? A moze jesze twoi nie zwyciężyli,?  Nie pytaj co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swego kraju.....bazgranie na forum na pewno nie wystarcza...... Ty lepiej już nic nie rób dla tego kraju, ktory twoi wybrańcy doprowadzili do chu..du i kamieni kupa. Jeden z nich twierdzi, ze Polska tylko teoretycznie istnieje, a drugi mowi, ze wszystko co robi on i rzad jest nic nie warte. Wiec lepiej nic już nie robcie. Ważne, że mówi The Ekonomist, a nie pijani panowie - choć co poniektórzy uwielbiają tego typu rozmowy i pijackie wypowiedzi umieszczają na swoich sztandarach, pod którymi "walczą o wolną Polskę" http://www.fronda.pl/a/the-ekonomist-o- ... 38923.html
|
So cze 28, 2014 8:07 |
|
 |
kosiarz1
|
No faktycznie...od Jagiellonów to się troszkę zmieniło...  w Afryce też zresztą.. Zapomnieli dodać, ze to wkladka w economist, zapłacona i przygotowana przez polski rzad za pieniadze polskich podatników. Oczywiście, ze jestem przekonany, ze w historii Polski okres jest najlepszy, jak zresztą w historii calej Europy...jednak co to ma wspolnego ze złodziejami i oszustami z PO? Gdyby nie oni Polacy by te wspaniałości świętowali we wlasnymkraju, z silną wlasną gospodarką , anie w Anglii i z 15% bezrobociem i najniższa placa w UE.
|
So cze 28, 2014 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Ważne, że mówi The Ekonomist, a nie pijani panowie - choć co poniektórzy uwielbiają tego typu rozmowy i pijackie wypowiedzi [...] Ja wiem czy oni tacy pijani byli Ludzie się domyślają wielu nadużyć ludzi u władzy, ale co innego domyślać się a co innego usłyszeć, zobaczyć coś na własne oczy. Ta kolacja Sikorskiego za 1300 zł, zapewne nie jedyna spożyta za takie pieniądze podnosi ludziom ciśnienie bardziej niż ten bezmyślny słowotok który został nagrany. Robi się autentycznie niedobrze jak się pomyśli, że taki [autocenzura] potrafi wydać na jedną kolację tyle pieniędzy (nie swoich oczywiście), za ile wiele rodzin musi utrzymać się przez cały miesiąc.
|
So cze 28, 2014 12:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja wiem czy oni tacy pijani byli Ludzie się domyślają wielu nadużyć ludzi u władzy, ale co innego domyślać się a co innego usłyszeć, zobaczyć coś na własne oczy. Ta kolacja Sikorskiego za 1300 zł, zapewne nie jedyna spożyta za takie pieniądze podnosi ludziom ciśnienie bardziej niż ten bezmyślny słowotok który został nagrany. Robi się autentycznie niedobrze jak się pomyśli, że taki [autocenzura] potrafi wydać na jedną kolację tyle pieniędzy (nie swoich oczywiście), za ile wiele rodzin musi utrzymać się przez cały miesiąc. Na pewno nie trzeźwi. Wydali kasiorę na jeden obiad, ale generalnie panowie politycy, niezależnie od opcji politycznej i kraju, ustawiają się w pozycji uprzywilejowanych....drogie libacje, droga ochrona osobista, drogie wojaże po świecie....wszystko oczywiście za pieniądze podatnika.
|
So cze 28, 2014 13:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): [...] generalnie panowie politycy, niezależnie od opcji politycznej i kraju, ustawiają się w pozycji uprzywilejowanych....drogie libacje, droga ochrona osobista, drogie wojaże po świecie....wszystko oczywiście za pieniądze podatnika. Pewnie masz rację, ale wolałabym aby tego incydentu nie bagatelizowano w ten sposób i skoro mu się już nóżka powinęła aby poniósł jakieś konsekwencje. Oddanie MSZ-owskich pieniędzy, który sobie tak niefrasobliwie "pożyczył" to zdecydowanie za mało.
|
So cze 28, 2014 17:35 |
|
 |
Gorgiasz
|
Ciekawe, że ta wkładka w "The Economist" ukazała się akurat teraz. 
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
So cze 28, 2014 17:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gorgiasz napisał(a): Ciekawe, że ta wkładka w "The Economist" ukazała się akurat teraz.  Podobnie piszesz jak fanatycy teorii spiskowej Otóż słyszałam nową: Tusk sprowadził sztukę Golgota picnic, po to aby zamętem wokół niej przykryć aferę podsłuchową.
|
N cze 29, 2014 9:11 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Podobnie piszesz jak fanatycy teorii spiskowej  .. w rodzaju Premieru Tusku, który wyklarował w Sejmie całe rozliczne powiązania spiskowe, węgiel, nie węgiel, a oczywiście za wszystkim - tj. za zamachem (stanu), oczywiście - stoi Rosja  Brakowało tylko dwóch wybuchów, w tym Macierewicz rzeczywiście JESZCZE Tuskowego wyprzedza 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N cze 29, 2014 10:13 |
|
|
|