Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Idziemy na wybory
do Alicji , nie grozi mi ani 50 zl miesiecznie , ani podwiniety ogon . Mumia Jewropejska , kolos na glinianych nogach ( jak kiedys ZSSR ) chwieje sie . im predzej zawali sie tym lepiej dla Europy .
|
Pt wrz 18, 2015 11:53 |
|
|
|
 |
pilaster
|
andej napisał(a): Mam nadzieję, że nowa ekipa nie będzie dominowane przez osoby dbające wyłącznie o interesy prywatne i interesy swoich idoli. Na czym andej opiera swoje nadzieje?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt wrz 18, 2015 12:30 |
|
 |
andej
|
pilaster napisał(a): Na czym andej opiera swoje nadzieje? Wspominałem. Sądzę, że większość cwaniaków przeniosła się tam, gdzie można "kręcić lody". Do słusznych organizacji, które trzymają łapy na kurkach z pieniędzmi. Nie twierdzę, że brak przyczajonych, czekających po cichu na swoją szansę. Jednak lata chude spowodowały odsiew plew. A ideałów brak. No chyba, że Putin albo aktualny Kim. Jednak wolę kombinatora, od zamordysty.
|
Pt wrz 18, 2015 12:51 |
|
|
|
 |
mikkel
|
medieval_man napisał(a): Z doświadczenia w lokalnym środowisku sądzę (wiem, to nie argument), że one w ogóle nie rosły Czy Tobie aby doświadczenie nie pomyliło się z wrażeniem? Opowiadanie przez ludzi, że "jest coraz gorzej", "wszystko drożeje", "ludzie biednieją" itp. często odzwierciedla jedynie ich stan psychologiczny, ale nie ma potwierdzenia w mierzalnych wartościach, opisujących ekonomiczną rzeczywistość. Ile to razy można usłyszeć polityka mówiącego o spadku PKB, w sytuacji gdy spada po prostu tempo wzrostu PKB. Wzrost PKB na poziomie poniżej 5% jest zresztą przez "ludzi" odbierany jako stagnacja. Mimo istniejącego w świadomości społecznej przekonania o nadmiernym zróżnicowaniu dochodowym polskiego społeczeństwa, statystyczne jego mierniki (np. współczynnik Giniego odnoszący się do dochodów, czy to liczonych per capita, czy na jednostkę ekwiwalentną) zaprzeczają temu twierdzeniu, sytuując Polskę wśród krajów o względnie egalitarnej strukturze podziału dochodów.Jest to konkluzja z pracy Rozwarstwienie dochodowe gospodarstw domowych w Polsce w okresie transformacji systemu gospodarczego. Kowalski, R., Pollok, A. Zeszyty Naukowe nr 738 AE w Krakowie. Pan prezydent Duda powinien wiedzę czerpać raczej z takich źródeł, a nie jedynie z narzekań swoich niezadowolonych z życia rozmówców, przejmując ich sposób myślenia i mówienia, jak wczoraj gdy na jednym ze spotkań z rolnikami zapytał: i jak tu produkować, gdy porzeczka kosztuje 40 groszy...
|
So wrz 19, 2015 8:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): do Alicji , nie grozi mi ani 50 zl miesiecznie , ani podwiniety ogon . Mumia Jewropejska , kolos na glinianych nogach ( jak kiedys ZSSR ) chwieje sie . im predzej zawali sie tym lepiej dla Europy . I wtedy Niemcy wywalą ze swego kraju faryzeuszy, którzy emigrowali do nich li tylko ze względów ekonomicznych, równolegle wycierają sobie gębę Angelą i złymi Niemcami. andej napisał(a): Wyjdzie z "mumii", czy nie wyjdzie - mało ważne. Ważne, aby rządzący nami, uważali za swój główny cel dobro Polski i Polaków, a nie interes Niemiec, poprawność polityczną, dobrą prasę i własne partykularne interesiki. Szansa się szykuje. Mam nadzieję, że nowa ekipa nie będzie dominowane przez osoby dbające wyłącznie o interesy prywatne i interesy swoich idoli. Niestety, nie mam żadnych podstaw, aby wierzyć, że ci inni, są wolni od tych wad. Zapewne mniej zinfiltrowany. Przez lata posuchy cwaniaki zmieniły swoje przynależności i "sympatie". Wywalmy 69% eksportu z RP, który idzie do Niemiec, a będziemy mieć raj na ziemi z nową ekipą 
|
So wrz 19, 2015 8:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mikkel: To chyba oczywiste, że prezydent chce sobie zapewnić współpracujący Sejm. Jedynym zaś na to sposobem jest zmiana w jego składzie.
|
So wrz 19, 2015 9:30 |
|
 |
andej
|
Masz prawo do poglądów swoich. A ja mam prawo do propagowania poprawy jakości życia w Polsce. Mam prawo do żądania poszanowania mojej religii, moich zasad i wartości. Nie mam obowiązku być poprawnie politycznym i wbrew sobie popierać LGBTZN, komuny, niemieckich interesów. Z tego powodu nie popieram obecnej władzy. A spośród potencjalnych następców pochwalam tych, którzy nie walczą w chrześcijaństwem, polską tradycją i uczciwością.
|
So wrz 19, 2015 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rządy PO to dalsze ryzyko ubezwłasnowolnienia Polski nie tylko w zakresie gospodarki, ale i obronności. Przykład: MON "z rozbrajająca szczerością potwierdziło, że po dwóch latach dyskusji na temat tego, czy są nam potrzebne rakiety manewrujące, czy też nie, oraz po działaniach Putina w odniesieniu do Ukrainy: aktualnie mamy rozstrzygnięcie mówiące o tym, że w wymaganiach operacyjnych (na okręt podwodny - redakcja) nie ma wymagania związanego z pociskami rakietowymi. www.defence24.pl W tej sytuacji jest zupełnie zrozumiałe, że MON nie chce budować okrętów podwodnych w Polsce. Po co nam okręty podwodne bez rakiet? Doświadczenie zdobyte podczas budowy okrętu wojennego, można później wykorzystać w procesie remontów i modernizacji. Kupowanie okrętu w obcym kraju takiego doświadczenia nie daje. W dodatku, kupowanie ofensywnych środków bojowych w niektórych państwach jest b. ryzykowne, bo sprzedadzą oni dostęp do technologii temu, kto więcej zapłaci ¹. Zachowanie się MON sugeruje głęboką infiltrację tego ministerstwa przez obce wywiady. Bezwzględnie należy dokonać dogłębnej czystki w naszych strukturach obronnych. Nie można tu liczyć na skorumpowaną PO, wyłącznie PiS daje jakiekolwiek szanse zachowania naszej obronności. Jest oczywiste, że wszyscy, którym w głowie jedynie prywata, będą głosowali przeciwko PiS. Rządy tej partii odetną ich przecież od koryta. __________ - Doskonałym przykładem jest epizod z wojny falklandzkiej, kiedy to francuska rakieta Exocet, będąca na wyposażeniu wojsk Argentyny zatopiła brytyjski niszczyciel rakietowy HMS Sheffield. Właśnie po tym zdarzeniu Wlk. Brytania dogadała się z Francją, która sprzedała jej kody blokujące głowice tych rakiet, wskutek czego kolejne trafienia (niszczyciel HMS Glamorgan i lotniskowiec HMS Invincible) spowodowały wyłącznie zalanie tych okrętów resztkami niedopalonego paliwa rakietowego. Tak to właśnie wyglądają interesy z Francuzami. Nie wiadomo jakie ficzerki są poukrywane w ich sprzęcie i czy przypadkiem kupione u nich helikoptery nie spadną na ziemię, kiedy Moskwa dogada się z Paryżem...
|
So wrz 19, 2015 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Masz prawo do poglądów swoich. A ja mam prawo do propagowania poprawy jakości życia w Polsce. Mam prawo do żądania poszanowania mojej religii, moich zasad i wartości. Nie mam obowiązku być poprawnie politycznym i wbrew sobie popierać LGBTZN, komuny, niemieckich interesów. Z tego powodu nie popieram obecnej władzy. A spośród potencjalnych następców pochwalam tych, którzy nie walczą w chrześcijaństwem, polską tradycją i uczciwością. Nikt nie neguje Twojego prawa do poglądów. Wskazanie realiów ekonomicznych to już nie kwestia poglądów osobistych. KEP wyraźnie wskazał, iż żadna partia w RP nie ma uprawnień do mianowania siebie chrześcijańską, a instrumentalne wykorzystywanie KK do celów ewidentnie politycznych to klasyczna "walka z chrześcijaństwem".
|
So wrz 19, 2015 12:44 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): KEP wyraźnie wskazał, iż żadna partia w RP nie ma uprawnień do mianowania siebie chrześcijańską, a instrumentalne wykorzystywanie KK do celów ewidentnie politycznych to klasyczna "walka z chrześcijaństwem". I żadna partia tego nie czyni. Ale niektóre przyznają się do chrześcijańskich korzeni, kultywują wartości chrześcijańskie, bronią tradycji wyrosłych w naszej kulturze. Inne sprzeciwiają się zasadom wiary, niszczą wartości tradycyjne, dezawuują patriotyzm. I tym się sprzeciwiam. To, że idealnej partii brak (i mam świadomość, że takiej nie będzie) nie znaczy, że mam popierać tę partię, która akurat jest u władzy. Nie znaczy to, że nie mam krytykować poddańczości wobec innego kraju, działania przeciw religii w imię poprawności politycznej i lewackości (tak, lewackości, bo to czynią obecnie to nie lewicowość tylko lewackość). Nie podoba mi się zmienianie zdania w zależności od tego, kto głośniej krzyknie. Czy będzie to władca sąsiedniego kraju, czy zniechęcone społeczeństwo. Nie chcę wybierać władzy, która w panice rozpisuje debilne referendum jednocześnie ignorując głos milionów Polaków. Nie udzielę poparcia władzy, która z dnia na dzień zmienia zdanie; tych, którzy nie szanują e o 180 stopni pod wpływem presji. Nie wybiorę partii, która depcze moje wartości. Tym bardziej, że jej przywódcy deklarują się być katolikami, działają przeciw Kościołowi. Tak jak np. Wielki Emigrant. Niewierzący, ale przystępujący do Komunii św. Katolik walczący w Nauką Kościoła. A może ...
|
N wrz 20, 2015 9:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja też nie wybiorę partii, która wartości chrześcijańskie traktuje instrumentalnie dla własnych korzyści. Gdy prezydent głośni i zdecydowanie deklaruje, że nie podpisze zmienionej ustawy aborcyjnej, to członkowie partii wychodzą z głosowania, a M. Jurek otrzymuje ksywkę ruski agent. Gdy nie trzeba stawać wbrew przekonaniom śp prezydenta, cały klub jednogłośnie głosuje za zmianą tejże ustawy.
|
N wrz 20, 2015 10:29 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Ja też nie wybiorę partii, która wartości chrześcijańskie traktuje instrumentalnie dla własnych korzyści.
Pytam, choć wolałbym, abyś nie odpowiadała. Nie pójdziesz na wybory? Po tej deklaracji nie możesz głosować na partię, którą chwalisz, ale która wartości chrześcijańskie, na przemian traktuje instrumentalnie lub je niszczy. Drugiej zaś partii przypisujesz błędy niektórych jej członków jako zdefiniowane działanie organizacji. Wiem, że żadna z partii nie spełnia oczekiwań. Zwykle, przed różnymi wyborami wypisują na karteczce różne wartości. A potem porównuję z oficjalnymi wypowiedziami oraz faktami. Choć wiem, że lewica nie spełni moich oczekiwań, to jednak porównuję. Może pojawi się lewica z ludzką twarzą. Teraz mam nadzieję, że rządy lewicowe stracą poparcie sejmu. Obecnie lewackiego. Jeszcze przez 5 tygodni.
|
Pn wrz 21, 2015 8:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Ja też nie wybiorę partii, która wartości chrześcijańskie traktuje instrumentalnie dla własnych korzyści. Gdy prezydent głośni i zdecydowanie deklaruje, że nie podpisze zmienionej ustawy aborcyjnej, to członkowie partii wychodzą z głosowania, a M. Jurek otrzymuje ksywkę ruski agent. Gdy nie trzeba stawać wbrew przekonaniom śp prezydenta, cały klub jednogłośnie głosuje za zmianą tejże ustawy. Alus! Dlaczego Ty nadal udajesz Greka? Przypomnieć ci jak głosowała Twoja ulubienica Platforma ostatnio w sprawie zabijania dzieci nienarodzonych, a jak głosowalo w tej sprawie Prawo i sprawiedliwość?Prawie wszyscy posłowie Platformy głosowali za zabijaniem, 10 wstrzymało się od głosu, wszyscy posłowie Prawa i Sprawiedliwości w liczbie 178/w tym kilku s PSL/ głosowało przeciw zabijaniu
|
Pn wrz 21, 2015 8:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Ja też nie wybiorę partii, która wartości chrześcijańskie traktuje instrumentalnie dla własnych korzyści. Gdy prezydent głośni i zdecydowanie deklaruje, że nie podpisze zmienionej ustawy aborcyjnej, to członkowie partii wychodzą z głosowania, a M. Jurek otrzymuje ksywkę ruski agent. Gdy nie trzeba stawać wbrew przekonaniom śp prezydenta, cały klub jednogłośnie głosuje za zmianą tejże ustawy. Alus! Dlaczego Ty nadal udajesz Greka? Przypomnieć ci jak głosowała Twoja ulubienica Platforma ostatnio w sprawie zabijania dzieci nienarodzonych, a jak głosowalo w tej sprawie Prawo i sprawiedliwość?Prawie wszyscy posłowie Platformy głosowali za zabijaniem, 10 wstrzymało się od głosu, wszyscy posłowie Prawa i Sprawiedliwości w liczbie 178/w tym kilku s PSL/ głosowało przeciw zabijaniu A Ty nadal udajesz naiwną, czy autentycznie nie rozumiesz gry PiS w kwestiach aborcji??? Zdanie PO w kwestiach ustawy aborcyjnej było powszechnie znane i jasne.....podzielali w pełni zdanie Śp L. Kaczyńskiego, współtwórcy (o czym mówił w wywiadzie dla GN) owej ustawy. Jakbyś zapomniała, to piszę o zachowaniu wobec projektu M. Jurka..... ruskiego agenta.
|
Pn wrz 21, 2015 8:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! To może wyciągniesz jeszcze coś z epoki kamienia łupanego? Twoja ulubienica Platforma głosowała za zabijaniem dzieci poczętych niedawno. Co Ty, uważająca się za katoliczkę, na to powiesz?
|
Pn wrz 21, 2015 10:30 |
|
|
|